Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
astrid

astrid

03-11-2010 om 21:27

Wie heeft er ook een huilbaby?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Tirza

Tirza: Ik ben het helemaal met je eens dat van nauture baby's lichaamscontact willen en dat is ook wat de meeste moeders van nature aan hun baby geven. MAAR..... ik geloof dus ook in uitzonderingen. Baby's die daar geen behoefte aan hebben. We zijn allemaal verschillend. Er zijn ook gewoon mensen die helemaal niet houden van lichaamscontact. En ik geloof dat dat al van baby af aan erin zit. En voor die baby's kan het heeeel erg overprikkelend werken en niet fijn zijn om de hele dag in de rondte gedragen te worden. Die moet je met rust laten.
Ik merk nu aan mijn bijna twaalf jaar oude zoon ook dat hij helemaal niet knuffelig is, liever gewoon op zichzelf zit en slaapt. Zo was ie dus als baby al. Alleen wij legden hem dat lichaamscontact op, omdat dat is wat je denkt. Baby's willen bij mama zijn.
Nogmaals...daarom vind ik het gewoon zooo de moeite waard om bij veel huilgedrag eens te proberen of je kindje wel in eigen bedje wil slapen, zonder geluiden enz. En een poosje laten huilen, want ik vind nog steeds dat daar niks ergs aan is.
Dus......ja, in eerste instantie lijkt er geen verschil tussen in draagdoek en in bedje, maar blijkbaar is er toch wel een verschil. En de ene doet het prima in een draagdoek, de ander doet het prima in zijn bedje.

dc

dc

22-11-2010 om 11:26

Wat ik me afvraag

is waarom baby's zich niet aan hun moeders kunnen vastklampen zoals apen en andere zoogdieren dat doen, als dat is wat ze altijd nodig hebben?

krin

krin

22-11-2010 om 11:37

Evolutie

is niet zo doelgericht, daarom.
Maar goed. Ik denk dat mensenbaby's zich niet kunnen vastklampen omdat dat niet hoeft; hun moeders hebben hun voorpoten vrij om hun kind beet te pakken en hun hersenoverschot vrij om een draagdoek uit te vinden.

liora

liora

22-11-2010 om 16:04

Pilar

Hoi Pilar,

Hier ben ik het wel met je oneens. Volgens mij hebben alle gezonde baby's behoefte aan lichamelijk contact. Ik geloof alleen niet dat alle baby's beter in slaap vallen als ze worden vastgehouden.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

22-11-2010 om 16:38

Dat denk ik ook

Aanrakingen zijn van essentieel, zelfs van levensbelang voor baby's. Mijn jongste zoon was dol op knuffelen, maar slapen deed hij graag alleen. Na een kwartier bleren. Zijn bleren was erg anders dan het gehuil van zijn oudere broer, dus we hadden gelukkig snel door dat het gewoon een in slaap val huiltje was.

Liora

Liora: Hmmm...ik geloof toch echt wel dat de ene baby de andere niet is en dat er echt baby's zijn die niet graag op schoot zitten, maar het bv veel beter lekker in de box of wipstoeltje doen. Zo was mijn zoon dus. Die lag langer stil en zoet in de box dan bij mij of iemand anders op schoot. Hoe verklaar je dat dan.
Wel ben ik het ermee eens dat voor de meeste baby's lichaamscontact de eerste behoefte is. Zoals mijn zoon zullen zeker de uitzonderingen zijn. Maar je zal er maar een hebben en die je dan heel de tijd bij je houdt en maar blijft huilen, terwijl ie zonder mama nabij veel beter zou doen....

Asa Torell

Asa Torell

22-11-2010 om 20:33

Pilar

Dat verbaast mij dan weer, ik ken die ritme-loosheid eigenlijk vooral van Ouders Online! Wat vervelend dat je vreemde blikken krijgt, waar bemoeien ze zich mee zou ik zeggen.
Met een ritme lijkt me trouwens niks mis, behalve als het opgelegd wordt. Ik heb inmiddels het idee dat mijn oudste onnodig gehuild heeft als baby omdat ik strak aan de 3 uur vast hield tussen voedingen, en dat vind ik toch wel sneu. Maar doorslapen ging bij hem bijvoorbeeld vanzelf, daar heb ik niks aan opgelegd.

Tirza G.

Tirza G.

22-11-2010 om 20:51

Slapen

Ik heb het niet over slapen. Ik heb het over niet-huilen.

Tirza

Je hebt blom en blom

De 'oude' Blom ging over hoe je een huilprobleem door overprikkeling kon aanpakken. Daar viel nog wel wat voor te zeggen, en in een ouder beokje proef je nog wel dat Blom probeert aan te geven van de behoefte van een kind uit te gaan.

De 'nieuwe' Blom is datgene waarmee de CB's mee aan de haal gegaan zijn: rigoureuze RRR. Blom is de fout in gegaan toen ze zich voor het karretje van Friso liet spannen en workshops over inbakeren aan kraamverzorgsters ging geven. Inbakeren is in de kraamweek nog helemaal niet aan de orde, dus waarom zou je dat aan kraamverzorgsters leren?

Mijn idee over Blom is dat wat eerst gewoon een goed idee leek te zijn een eigen leven is gaan leiden en een dogma is geworden.

Sunja

Sunja

01-12-2010 om 21:22

Tirza

Hey Tirza, ik zat nog even wat te lezen en nu zeg jij dat je eigenlijk tegen het beroep lactatiedeskundige bent. Mag ik vragen waarom? Gewoon uit interesse hoor, ik hoor toch altijd wel goede verhalen over borstvoeding die op het punt staat afgebroken te worden en gered wordt door de lactatiedeskundige. Vandaar!
Groetjes, Sunja

Tirza G.

Tirza G.

02-12-2010 om 21:21

Sunja

Ja hoor, dat mag jij vragen Het beroep heet overigens lactatiekundige, zonder des. Vergelijk verloskundige Ik denk, dat lactatiekunde de medicalisering is van een kennis en kunst die gewoon bij moeders aanwezig zou moeten zijn of anders dan toch minstens bij de oeverloze stroom deskundologen die bij de zorg rondom de moeder en pasgeborene zijn betrokken. Ik vind het belachelijk dat al die gespecialiseerde mensen (nergens zijn verloskundigen en kraamverzorgenden zo goed opgeleid als in NL) niet over adequate bv-kennis beschikken.
Ik zie het ook in het werk van LK's: de neiging tot medicaliseren, tot handelen, tot het inzetten van hulpmiddelen en kunstgrepen.
En last but not least vind ik de inbedding in de zorgstructuur in NL niet kloppen, maar goed, dat is een heel andere discussie.

Tirza

Sunja

Sunja

02-12-2010 om 22:15

Tirza

Oja, ik begrijp dat het niet specifiek om lactatiekundigen gaat, maar om de dragers van deze kennis. Ach, ik kan er alleen maar aan toevoegen dat ik speciaal voor een kraamzorginstantie had gekozen met een 'borstvoedingscertificaat', inderdaad zorgde de kraamhulp ervoor dat het op gang kwam. Maar eigenlijk wist ik het vanaf het begin al beter (onhebbelijkheid van mij) en vond ik het nogal irritant dat er perse een medela-apparaat aan te pas moest komen. Kraamhulp: 'de bv komt niet op gang', Ik: dat komt omdat hij niet goed aanligt'. Kraamhulp: 'je melk is niet op gang' Ik: jawel, maar hij kan niet goed zuigen omdat hij niet goed aanligt'. Kraamhulp: 'je moet rechtop zitten en met grote borsten is de rugbyhouding het best' Ik: ik vind die houding onprettig, ik zit liever recht met mijn baby voor me' Etc. - apparaat aankoppelen - Kraamhulp: 'o, er komt gelijk melk' Ik: duhuh!!!!! [maar dat heb ik niet gezegd, alleen gedacht] Toen ze eindelijk weg was heb ik een jaar gevoed en nooit meer in die rugbyhouding.
En oja: in het ziekenhuis gingen er een paar uur na de bevalling 2 flesjes in hoor! Ondanks dat ik zei dat ik dat niet wilde... Dus werk valt er genoeg te doen op dit gebied, wat dat betreft kunnen er niet genoeg (des)kundigen zijn Maar ik begrijp je punt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.