Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Tot 6 maanden...

Ik las gisteren een draadje waarin gezegd werd dat een baby het beste tot 6 maanden bij de moeder op de kamer kan slapen. Nu ben ik het daar volkomen mee eens maar ik ben erg benieuwd naar de (bewezen) postitieve effecten hiervan, kan iemand mij daar iets over vertellen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Asa Torell

Asa Torell

12-10-2011 om 13:45

Hoe doen jullie het overdag?

Want hier slaapt baby wel in een babybedje naast ons bed, maar daar slaapt hij overdag ook. Dus niet bij mij in de woonkamer. Box en kinderwagen vind ik ook niet echt heel geschikte alternatieven, althans niet als standaard-slaapplek. Ben dus benieuwd hoe andere co-sleepers dat doen.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

12-10-2011 om 14:14

Overdag

Ik had jongste overdag in de kinderwagen in de huiskamer, oudste sliep (als hij al sliep en dat niet op schoot was) op zijn eigen kamer die grensde aan de woonkamer met de deur op een kier...

dc

dc

12-10-2011 om 14:56

Verschillend

De oudste had ik een bedje voor in de woonkamer, de 2e ging gewoon naar zijn wiegje in aangrenzende slaapkamer, en de jongste ook. Onder het mom van, overdags slapen ze toch minder vast. En vaak lag ik er ook overdags gewoon naast, zeker de eerste weken!

Massi Nissa

Massi Nissa

12-10-2011 om 20:53

Hier

Hier wonen wij gelijkvloers. De eerste maanden wiebelen wij de baby in slaap en rijden hem/haar dan naar onze slaapkamer. Opgelost. Nu zoon met zeven maanden steeds minder vaak slaapt, maar wel steeds langer, leg ik hem wakker in bed (dan brult hij wel even en soms langer dan even). Het is best gehorig en echt donker kan ik het ook niet maken op de slaapkamer, maar hij slaapt 's nachts wel goed door (op een of twee voedingen na).
Groetjes
Massi

Marie

Marie

12-10-2011 om 21:41

Kinderwagen

Hallo
Hier sliepen kinderen als baby tot 8 maanden overdag buiten in de kinderwagen. Sliepen ze heerlijk en veel beter dan binnen en het is nog gezond ook.
Groetjes

Primavera

Primavera

13-10-2011 om 11:09

Ruiken

Waarschijnlijk ligt het beschermende effect tegen wiegendood van het op de lamer van de ouders slapen niet alleen aan horen van de ouders, maar de perceptie van hen met alle zintuigen. Reuk is voor baby's veel belangrijker dan voor volwassenen.
Feit is dat alleen de deur open laten tussen de ouderlijke slaapkamer en babykamer geen beschermend effect heeft en ook het slapen op de kamer met andere baby's of kinderen (die toch ook ademhalen) heeft geen effect, terwijl het bij de ouders op de kamer slapen dat wel heeft.
Groeten Primavera

Asa Torell

Asa Torell

13-10-2011 om 14:17

Geur

Zou een kledingstuk dan ook al helpen , ik zie mezelf al aan de slag met het volzweten van de slaapzakjes die mee gaan naar het kdv!

liora

liora

13-10-2011 om 14:32

Wat dan?

Maar wat us het dan Primavera? Is het dat de baby zich beter voelt, veiliger? Verkleint dat het risico op wiegendood?

Ik vind het interessant.

Doet me denken aan de baby van een vriendin. Zij was tien weken te vroeg geboren, lag dus in de couveuse aan apparaten en je kon dus van alles aflezen, onder andere het percentage zuurstof in het bloed. Dat percentage was altijd optimaal als de moeder of de vader (!) er waren, ook als ze gewoon naast de couveuse zaten, niet alleen tijdens het kangaroeën. Heel ontroerend vind ik dat.

Liora

Primavera

Primavera

13-10-2011 om 14:35

Geen idee, asa

Geur zal zeker meespelen, maar er is voor zover ik weet nog geen wetenschappelijk onderzoek die de impact daarvan alleen (zonder moeder erbij) op wiegendood heeft gemeten.
Om op je vraag in algemeen te antwoorden (die lijkt me hier beter op z'n plaats) SIDS overdag is veel zeldzamer dan SIDS 's nachts, waardoor het relatief hogere risico van alleen liggen in absolute getallen toch stukken minder is.
Groeten Primavera

Asa Torell

Asa Torell

13-10-2011 om 16:57

Liora

Dat vind ik ook ontroerend!

Nancy

Nancy

13-10-2011 om 16:59

Liora, vreemd maar toch...

Mijn dochters zijn 14 weken te vroeg geboren en ik weet nog precies dat hun hartritmes en ademhaling altijd veel stabieler was als we hen buidelden, ook de verpleegkundigen beaamden dit steeds en wezen ons op het feit dat dan ook de alarmmeldingen vele malen minder waren door brady's e.d. ze werden rustiger en gingen gelijkmatiger ademen. Heerlijk !Echter dit gebeurde niet als we slechts naast de couveuses zaten. Het kan hoor, dat zal ik niet bestrijden, maar na maandenlange ervaring naast 2 couveuses zijn mijn ervaringen toch anders....

Asa Torell

Asa Torell

13-10-2011 om 17:03

Primavera

Nou, misschien doe ik het wel met die slaapzakjes, voor de zekerheid. Zolang de geur de medewerksters niet doet flauwvallen valt het onder de baat het niet dan schaat het niet categorie lijkt mij.
Wat deed jij zelf trouwens met je baby's overdag? Ik vind het dus echt een kwestie (zoals er wel meer zijn) waarin je geen idee hebt hoe groot de (kleine) risico's zijn die je tegen elkaar afweegt, zoals alleen slapen in veilig bedje vs. bij ouder in de buurt in niet goed ventilerende kinderwagenbak of in box met zachte ondergrond, etc.

Massi Nissa

Massi Nissa

13-10-2011 om 21:26

Asa, liora

Liora, wat een mooi verhaal van dat kleine baby'tje in de couveuse. Asa, mijn zoon krijgt naar het kdv het t-shirt mee waarin ik de nacht ervoor heb geslapen. Dat t-shirt leggen ze onder zijn hoofd als hij naar bed gaat - werkt als een tierelier. Moet eerlijk bekennen dat hij nog halve nachten bij mij in bed ligt omdat ik vaak tijdens de nachtvoeding in slaap sukkel. Hoe dan ook, hier werkt het.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

14-10-2011 om 09:53

Over veiligheid gesproken...

hier een bijna-ongeluk gisteren: zoon lag in de gang in de kinderwagen, nog te slapen na wandeling. Man (iha. verreweg de meest veiligheidsbewuste persoon in huis!) kwam thuis en pas veel later ontdekte ik dat zijn trui over het hoofdeinde van de kinderwagen lag... gelukkig toevallig zo dat zoon eronder gewoon lucht kreeg maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Als je dus al de kinderwagen als slaapplek gebruikt moet iedereen zich er wel goed bewust van zijn, zo blijkt maar weer.

Asa Torell

Asa Torell

14-10-2011 om 09:54

Massi

Wat leuk dat jij dat doet met die t-shirts! Ik dacht eerlijk gezegd dat het een nogal vreemd idee van mij was maar dat valt blijkbaar mee.

R00s

R00s

25-10-2011 om 14:42

Nighttime parenting

Lees 'nighttime parening' van Sears maar eens! Dan begrijp je waar je gevoel vandaan komt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.