Home » Forum » Voorleesboekjes voor babys

Voorleesboekjes voor baby's

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
BarJap
Voorleesboekjes voor baby's

Hallo allemaal,

Weet iemand leuke voorleesboekjes voor een baby van 5 maanden? Het schijnt dat je leuke boekjes hebt voor baby's van die leeftijd, maar ik kan het niet zo goed vinden. Iemand?

Gr. Jasper

dc
Knisperboekjes

Baby's vinden knisperboekjes leuk, die kun je in elke goede boekwinkel wel vinden. Verder harde boekjes met allerlei materialen. Die blijven nog een tijdje langer leuk.

Voorlezen vind ik bij een baby nog niet echt geslaagd. Ik vind het pas leuk worden vanaf anderhalf jaar ongeveer. Dan luisteren ze eventjes :-)

Als je je baby van 5 maanden echt blij wilt maken, dan zou ik eerder liedjes zingen samen.

Janneke00
Allerlei soorten boekjes

Je hebt knisperboekjes. Ik heb laatst een voelboekje gekocht, maar daar doet hij nog niet veel mee. Ik zou in ieder geval kartonnen boekjes kopen, omdat ze de boekjes misschien nog in hun mond stoppen en niet snel stuk gaan...

Mijn zoontje vindt het wel heel leuk om te luisteren en te kijken naar de plaatjes (ook bijvoorbeeld boekjes van Nijntje, maar die mag hij nog niet zelf vasthouden omdat ze dan stuk gaan)Hij is nu 7 maanden. Ik lees al wel een tijdje af en toe voor. Ik heb het idee dat hij het wel leuk vind.

Aan mijn buggy hangt een stoffen boekje van sesamstraat. Daar zit zo een ring aan waarmee het vast zit. Hij speelt daar veel mee als we gaan wandelen. Je kunt die niet echt voorlezen, maar je kindje kan er wel mee spelen en een soort van bladeren.

Temet
Knisper en karton

Aangezien ze op die leeftijd nog graag scheuren en kauwen zou ik het houden bij knisper-, karton en badboekjes.

Mijn kinderen zijn overigens nu alletwee echte boekenmonsters, maar tot 1 jaar had voorlezen geen enkele zin.

Rond die leeftijd waren kartonboekjes met dierenafbeeldingen een groot succes. Kijk, koe! Wat doet de koe? Etc...

Groeten,

Temet

Manda Rijn
Flapboekje

van Muis zijn hier een succes geweest en idd alles met afbeeldingen van dieren. Baby's vinden gezichten ook erg interessant dus ik zou ze zeker ook foto's laten zien van iedereen in de familie etc.

Rafelkap
Grimm

Je kan baby's gerust voorlezen uit Berenjacht of Kikker oid (dus iets te moeilijk, maar wel een prettige kadans). Kijk gewoon hoe baby het vindt.
Sprookjes van gebr. Grimm kan nu ook (straks tijdelijk niet)

Mickey
Naar de bieb :-)

Werkt jullie bibliotheek ook met Boekstart? (Zie www.boekstart.nl) Dan krijg je van de gemeente als je kind +/- 3 maanden is een bon om je kind lid te maken van de bieb (is gratis) plus een leuk koffertje met boekje en/of cd'tje met liedjes.
De bibliotheken die daarmee werken hebben een speciale babycollectie, variërend van kartonnen boekjes, stoffen boekjes, plastic badboekjes, heel zachte knuffelboekjes, boekjes met een piepding erin of leuke flapjes waar iets achter zit, knisperboekjes, boekjes met geluidjes of met voelelementen, boekjes in mooie felle kleuren, er is echt enorm veel.
In het begin is het nog echt spelen, plaatjes kijken, aanwijzen, boekje sabbelen, ermee frommelen of gooien. Zo ontdekken babies langzamerhand wat boekjes zijn en dat het leuk is om er samen in te kijken en over te praten. (Nouja, jij praat voornamelijk en baby lacht en pruttelt mee :-))
Het echte voorlezen komt pas later, daar heeft een baby/dreumes vaak nog geen geduld voor. Maar dat is niet erg. En tuurlijk kun je ze best al een verhaaltje voorlezen als ze in bed liggen. Ze krijgen dan niet precies mee waar het over gaat, maar horen wel je stem die voorleest op een prettige toon, ze horen wel de woorden en pikken die langzamerhand op.
Er is en kan dus al hartstikke veel :-)
Zie bv. http://www.boekstart.nl/page/7047/Boekentips

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.