Home » Forum » Leuk voorleesboek met korte verhalen

Leuk voorleesboek met korte verhalen

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rafelkap
Leuk voorleesboek met korte verhalen

Al eerder draadjes geweest over boeken maar nog niet gevonden: ik ben op zoek naar een leuk voorleesboek met korte verhalen, voor het slapen gaan. Plaatjes hoeft niet persé. Voor mijn zoontjes van 2 en (bijna) 4 jaar. We lezen nu Jip en Janneke, maar ik wil eens wat anders.
Iemand de gouden tip?

loontje76
Uhm

2 die ik erg leuk vind:
potverdrie sophie
Willem en dikke teun

jopi
Arnold lobel

misschien voor 2 jaar nog wat lastig maar 'muizensoep en tranenthee' en de verhalen van 'kikker en pad' zijn hier een succes!

Rafelkap
Jopi en loontje

Bedankt! Ik maak een lijstje en ga er mee naar de bibliotheek/boekwinkel.

Fonneke
Boris en katinka

Bij ons zijn de boeken met verhalen over Boris en Katinka (van Rian Visser) ook populair.
Je kunt een aantal van deze verhalen ook lezen op www.BorisenKatinka.nl.

Ellebel
Had hetzelfde probleem..

hoi,

Ik was ook al een tijdje op zoek naar een leuk voorleesboek, om uit voor te lezen voor tyler gaat slapen.
Ik had tyler al lid gemaakt van de bibliotheek dus heb gewoon wat boeken meegenomen die hij leuk vind of die gaan over een situatie (zoals voor zijn verjaardag een boek gevonden van een kindje dat ook twee werd).
Ik heb ook een leuk voorleesboek geleend, waar we een aantal weken uit voorgelezen hebben, het gaat over een peuter een jongetje dat altijd heel ondeugend is, het boek heet "het grote boek van pietertje pet". Het is wel op rijm, ik vond het zelf een beetje oubollig, maar tyler vond het helemaal geweldig.
ER zijn veel leuke boekjes bij de bibliotheek en zo scheelt het jezelf een hoop geld. Tyler mag er zelf altijd wat uitzoeken (vaak met tractors en graafmachines ed hoezo een jongen haha). Zelf zoek ik ook boeken uit met een pedagogisch tintje (boekje over de kapper of over op het potje plassen) maar die vallen bij zoonlief niet echt in de smaak.

Rafelkap
Bedankt!

Het lastige is dat het niet om de plaatjes moet gaan, ik lees voor terwijl ik naast hun bedjes sta of zit en laat na afloop evt. even een plaatje zien. Leuke boeken zat, maar ik ken niet zo veel boeken met korte verhaaltjes, geschikt voor het slapen gaan.
Ik zal eens kijken naar je link, Fonneke, dank je wel.

Esc
Karel, kaatje en anna

Hier zijn de boekjes van Karel, Kaatje en Anna een hit (gaat niet over drie kindjes, maar zijn aparte series, dus een serie met Karel, een serie met Kaatje, en een serie met Anna, maar ik denk van dezelfde uitgever). Wij haalden ze eerst ook van de bieb, maar daarna heb ik een stel op Marktplaats gekocht. Ze gaan vaak over alledaagse dingen als op het potje, boodschappen doen, in bad. Mijn dochter vindt ze geweldig.

michaja
Bobbi boekjes

Heel erg leuk en in rijmvorm geschreven zijn de boekje van Bobbi de Beer. Sluit heel goed aan bij kindjes in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Bijv. Bobbi naar de dierentuin, Boobbi naar de peuterspeelzaal. Bobbi gaat logeren. Bobbi is ziek. Etc etc

Temet
Nadeeltje van bobbi

Die Bobbi-boekjes zijn best leuk, maar de plaatjes zijn m.i. net zo belangrijk als de tekst. Als Rafelkap vooral voorleest en slechts af en toe een plaatje laat zien lijken ze me niet zo geschikt. Het zijn echt boekjes om voor te lezen aan je kind dat naast je op de bank zit, vind ik zelf.

Maar leen ze anders uit de bieb en test het zelf, misschien bevallen ze prima.

Groeten,

Temet

aw75
Krik, domper en melle

Mijn meiden zijn 4 en 5 en wij lezen de verhaaltjes van Krik de eekhoorn, geschreven door Hanna Kraan. Erg leuke boekjes, ik leen ze van de bieb.

groetjes Audrey

Rafelkap
Audrey

O leuk Hanna Kraan! Ik zal eens kijken in de bibliotheek.

aw75
Hanna kraan

Mijn kinderen zijn er helemaal dol op, moet hem steeds verlengen:)
groetjes Audrey

gabbertje
Pietertje pet en liselotje

Pietertje Pet en Liselotje werden hier volop gelezen in de peutertijd. Heel herkenbaar voor de kinderen.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.