Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
mama 78

mama 78

16-07-2009 om 13:01

Niet willen eten (maar weer eens)

Ben benieuwd hoe jullie dit aanpakken. Mijn dreumes van 2 begint nu echt eigenwijs te worden. Met het avondeten werpt ze een blik in ghaar bordje en als we geluk hebben komt ze zitten (bij doperwtjes en peentjesprak) , anders schuift ze haar bord weg met de woorden: hoef niet meer en gaat lekker zittene spelen. Aan tafel komen zitten, ho maar. Wel wil mevrouw haar pap. Sinds een poosje zijn we hier strenger in geworden want we vinden dat ze nu wel een leeftijd krijgt dat ze moet begrijpen dat ze eerst wat van haar prakje moet eten en dan pap.Al ben ik zelf geen voorstander van pap als 'beloning'zeg maar, vind ik het nu wel moeilijk worden. Ze hield dus gisteren heel erg vol, en wij dus ook.(ik ben behoorlijk boos geworden omdat ze zat te schreeuwen) Ze heeft dus helemaal niks gegeten, en het leek haar niet te deren.
Ik wil er niet al te veel heisa van maken, maar ik wil wel graag dat ze gaat begrijpen dat ze ook wat prak moet eten. Als ze alleen maar pap (yoghurt en vla) krijgt, gaat ze daar aan wennen en denkt ze dat het wel makkelijk is zo.Ik kan haar ook niet dwingen. Weet ook wel dat het (misschien) een periode is, maar het duurt al een poosje..
Hoe lossen jullie dit op?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wij doen het zo

Hi,

Ik heb een tweeling van 2 jaar en 4 maanden die ook niet goed eten. Bij ons moeten ze echter wel altijd aan tafel zitten en blijft het speelgoed op de grond. Zodra ze met eten gaan spelen, krijgen ze een waarschuwing (je mag niet met eten spelen en als je het nog een keer doet, ga je in de hoek). Als ze dan doorgaan, worden ze inderdaad uit hun stoel gehaald en in de hoek gezet. Daar zitten ze dan ongeveer een minuut en dan gaat degene die ze erin heeft gezet er weer naar toe. Dan herhalen we dat ze niet met eten mogen spelen en vragen we of ze gaan eten. Antwoord is dan vaak ja. Dan even een kus en knuffel en gewoon weer aan tafel. De ene keer eten ze wel en de andere keer niet. Wij merken ook vaak dat ze het leuker vinden om van ons bord te eten. Misschien kan je dat eens proberen? Maar je eerste winst behaal je volgens mij al door haar gewoon met jullie aan tafel te zetten. Is even doorzetten, maar zou wel moeten lukken.

Bij ons krijgen ze trouwens altijd een toetje. Of ze wel of niet goed eten. Dan wordt het namelijk ook nergens mee geassioceerd.

Ik heb hier een heel gesprek over gehad met onze kinderarts, maar het is helemaal niet vreemd als kinderen 2 avonden slecht eten en daarna een avond normaal. Als je dochter gewoon groeit is er ook verder niet zoveel aan de hand. Maar ik zou wel proberen om haar concequent aan tafel te zetten, zodat ze leert om samen te eten. Oja, wat hier trouwens ook helpt bij eten is applaus bij een hapje. Lekker overdreven doen en zeggen dat ze zo goed kan eten. Hier gaan de happen (zeker 4 stuks) dan met een grote glimlach naar binnen en zelf klappen ze heel hard mee. Oftewel, probeer het een beetje leuk te maken.

Veel succes. Maak je niet te druk, maar wees aan de andere kant ook niet te makkelijk!

Greetz
Mariska

Guinevere

Guinevere

16-07-2009 om 13:46

Geen oplossing

Ik heb geen oplossing voor je helaas. Zit hier in ongeveer hetzelfde schuitje. Zoon van 2 eet al bijna een jaar geen avondeten, eigenlijk sinds hij een keer longontsteking had. En fruit wil hij ook niet, alleen knijpfruit. Voor een toetje doet hij ook niets, die eet meneer ook niet. Dus tja.....we geven hem dan maar knijpfruit, laten hem erbij zitten aan tafel, dat wil hij wel. Met wat geluk wijst hij onze doperwten aan en eet er 3. En hij heeft een keer een sliert spaghetti gegeten, en soms wat korrels rijst. 's Middags vervang ik de chipjes door een plakje worst. Verder zit ie de hele dag volkoren crackers met La vache qui rit te eten, en evt 's avonds ook nog als hij bij ons aan tafel zit.
Bij onze oudste hebben we indertijd een hardere methode gebruikt: die kreeg één hapje hutspot (enige dat ie at), en dan één hapje fruithap. Dat lukte bij hem wel, nu bij zijn broertje gaat die mond niet eens open. Ik ga er geen energie meer insteken, ik hoop dat hij vanzelf een keer het licht ziet en dan van alles wil uitproberen. Ik heb het liever gezellig aan tafel. Winnen doe je toch niet. Eetramp-1 (zoon van 7 dus) eet nu fantastisch goed, dus ik heb ook hoop voor eetrampje-2.

Mamvantwee

Mamvantwee

16-07-2009 om 14:45

Simpele regels en geen strijd

Bij ons geldt al sinds kinderen op deze wereld kwamen, dat we samen aan tafel zitten. Eten doe je wel of niet, dat maakt me niet zoveel uit. Een toetje hoort er altijd bij, ook als er niet gegeten is. Ga je toch van tafel, ook al zeggen wij dat dat niet mag, dan geen toetje.

Trouwens, wat is 'prak'? Geprakt eten of gewoon een benaming voor een bordje eten? Je kind van 2 kan namelijk prima gewone stukjes eten. Afwisseling in kleur, smaak en substantie wil ook wel eens helpen.

Ik zet zo nu en dan één bak me eten op tafel, en daar eten we gezamenlijk uit. Dat is leuk.

Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik twee goede eters heb, nooit strijd gehad of van gemaakt. Hooguit: 'nee, je krijgt niet nog meer, je hebt genoeg gehad'.

Fem

Fem

16-07-2009 om 16:35

Simpel houden inderdaad

Hoi mama78
Ik kan me je wanhoop wel een beetje voorstellen hoor. Onze middelste is ook nooit een grote eter geweest. Zijn eerste hapjes at ie zelfs alleen als ik daar een beetje moedermelk doorheen deed.
Verder heb ik er nooit problemen van gemaakt dat hij niet goed at. Nou ja, behalve in de tijd dat het niet zo lekker met zijn gezondheid ging. Maar ja wat moet je? Je kunt ze niet gaan dwangvoederen. Daarom ook hier; gewoon aan tafel. Of je wel of niet eet maakt niet uit, dat toetje komt er gewoon. Maar als je verder niks gegeten hebt, komt daar niet later op de avond nog iets anders achteraan. Geen snoepje, niks. Behalve wat te drinken natuurlijk. Verder mogen ze hier pas van tafel als we allemaal klaar zijn. Vaak wordt er dan toch nog wat gegeten want 'ach ja.. ik zit er nou toch'.
Succes! Blijft toch een vervelend probleem.
Groetjes Fem

Loekie78

Loekie78

16-07-2009 om 19:34

Herkenbaar

Herkenbaar hoor, vervelend!
Hier ook een peuter van ruim 2, die al meer dan jaar...zeg maar anderhalf jaar al heel slecht warm eet. Brood prima maar warm vindt ze gewoon minder lekker. Sinds 2 weken gaat het iets beter, maar dat komt omdat ze vlees eigenlijk heel lekker vindt en daarmee is ze wel te paaien. Ze krijgt dus 1 of 2 stukjes vlees van tevoren en dan na elk hapje wat ze gegeten heeft. neemt ze geen hapje prima, dan geen drama en krijgt ze verder niks. Weet ze ook en vaak kiest ze eieren voor d'r geld. Wij zijn dus al heel blij met de 3, 4, 5 hapjes die ze eet, want wat ze de afgelopen 2 weken heeft gegeten is meer dan in een half jaar. prakken (aardappels/ groente) helpt ook wel.
En ook wij geven altijd een toetje en drinken bij het eten en niks anders in de plaats van het eten. Dus geen boterham, koekje, snoepje, fruit etc. niet eten prima, maar dan is het ook niet eten. En ze vraagt daar ook niet om. Verder ook blijven zitten tot we klaar zijn, maar da's nog wel moeilijk, dus ze moet nog wel echt 'in de riempjes' in de kinderstoel, want anders zit ze niet rustig (ze kan het wel).
succes, hopelijk gaat het gauw beter

groetjes, Loekie

p.s helemaal offtopic Marisie: hoe is het met jouw en je kanjers? net de waterpokken overleefd las ik? hier alles ok, inmiddels 2e op komst, is wel erg leuk!

Guinevere

Guinevere

16-07-2009 om 20:18

Nog een aanvulling

Hier mag onze peuter gewoon van tafel als hij geen zin meer heeft om te blijven zitten. Dat houdt een peutertje echt niet uit al die tijd!
Verder krijgt onze zoon zeer zeker iets anders te eten dan een warme maaltijd. Ik weet zeker dat ie niet onze maaltijd gaat eten omdat hij toevallig honger heeft en geen alternatief krijgt. Bovendien heeft hij al een groeiachterstand.
Vanavond was ik heel tevreden: glas sap, 1 grote knijpfruit en 4 plakjes worst, YESSSSS! De aangeboden rijst gooide hij over de tafel trouwens.

Inge1973

Inge1973

16-07-2009 om 20:23

Hou het gezellig (makkelijk gezegd he)

Jaaaa bekend probleem; onze oudste van 3 begint al met roepen dattie het toch niet lust, om vervolgens te vragen hoeveel hapjes dat hij "moet"... regel is bij ons wel: aan tafel blijven zitten tot iedereen klaar is, of je eet of niet. Regel 2: niet eten? Dan meteen na het eten het bed in. En je krijgt een toetje navenant je eet; een hapje gegeten is dus een minuscuul kloddertje pudding. Bord helemaal leeg? Keigoed, ijsco verdiend!
Verder geldt inderdaad: hou het gezellig aan tafel, voor zover mogelijk. Eten erin proppen (wat mijn schoonmoeders manier is) werkt alleen averechts, kinderen moeten eten ook als een gezellig samenzijn (gaan) zien.
Als we buiten eten vinden onze mannen het trouwens ook fantastisch dat ze aan een eigen tafeltje mogen zitten, apart van pap en mam. Dan zit moeders zelf ook wat ontspannener te eten...
Succes ermee, en ach: groot worden ze toch wel, one way or the other!

En even niet?

Zoon eet ontzettend goed dus ik heb geluk, maar ikzelf was een nachtmerrie als kind.

Ik zou haar wel een bepaalde tijd met jullie aan tafel laten zitten, zo lang duurt het eten toch niet? Over niet eten, misschien een paar dagen gewoon niets voor haar neerzetten, zo van "jij wil toch niet", en dan kijken of ze er toch om vraagt? Dan voelt zij in ieder geval geen druk bij het aan tafel zitten. Gewoon lekker kletsen over van alles en wat.

En misschien zoiets van als ze netjes aan tafel blijft dan krijgt ze een toetje (ookal heeft ze niets gegeten), zo niet, dan niet.

Toetjes zijn hier meestal gewoon vruchtenyoghurt of fruit, dus niets heel veel bijzonders of ongezonds.

Fem

Fem

17-07-2009 om 11:20

Guinevere

"Hier mag onze peuter gewoon van tafel als hij geen zin meer heeft om te blijven zitten. Dat houdt een peutertje echt niet uit al die tijd!"
Hoewel er beslist peuters zijn die het wellicht niet zo lang zal lukken, denk ik dat de meesten toch wel in staat zijn een poosje aan tafel te blijven zitten. Al denk ik wel dat je het dan zo aantrekkelijk mogelijk moet maken. Geef ze aandacht, beloon het goede gedrag. En bij peuters werkt het inderdaad echt goed als je dat tot in het overdreven doet! En een peuter kan inderdaad best van tafel als het zijn eigen bordje leeg heeft. Dat is al lovenswaardig genoeg. En mijn jongens mogen ook van tafel wanneer er uitgebreid nagetafeld wordt.
Een peuter die niet van eten houdt, vindt zijn speelgoed al snel interessanter. Als hij dan ook nog eens zelf mag beslissen of hij al dan niet aan tafel blijft, wordt er zowieso weinig gegeten, vrees ik. Ik denk dat het zaak is te laten zien dat de maaltijd op dat moment belangrijker is dan zijn speelgoed. Door hem aan tafel te laten blijven kun je dat in mijn ogen goed duidelijk maken. Wel of niet eten hoeft daarbij dus geen strijd te zijn. Aan tafel blijven zal wellicht even een strijd geven. Maar dan ligt de nadruk al niet meer op het eten zelf.

Guinevere

Guinevere

17-07-2009 om 11:35

Duidelijker

Hm, ja, ik dacht al dat ik niet helemaal helder was met mijn opmerking.
Meneer zit in principe wel aan tafel, hij komt zelf aanrennen zodra de pannen verschijnen. Maar hij hoeft niet de hele zitting uit te zitten. Oudste van 7 mag ook van tafel als hij klaar is met eten. Wij kunnen dan nog even rustig met zijn 2-en natafelen!

Mathilde

Mathilde

17-07-2009 om 13:35

Hier zit er meestal wat achter

of voor . Als zoon (3) 's avonds niet goed eet, heeft hij waarschijnlijk een grote hoeveelheid yoghurt en soepstengels naar binnen gewerkt op het kdv rond 16.00, of hij is te moe of wordt ziek. Of het eten staat hem niet aan . Zowel hij als dochter moeten verplicht hun groente eten voordat ze iets anders krijgen en als dat andere iets niet lekker genoeg is, dan eet hij liever helemaal niks . Die verplichting heb ik ingevoerd toen ik na anderhalf jaar laissez-faire nog geen vorderingen zag op groene-eet gebied bij beiden. En oudste heeft de vezeltjes wel nodig. Ze mogen wel altijd een toetje achteraf, maar dat laat hij ook vaak staan.
Hier moeten de kinderen wel aan tafel eten, maar als ze klaar zijn, mogen ze van hun stoel af. Sinds oudste op school zit, eet ze bergen avondeten (voorheen ook muizenhapjes), dus we zitten meestal op haar te wachten aan het einde van de maaltijd haha. Ter vergelijking: ze eet 's morgens een boterham, tien uurtje met beetje fruit, 's middag twee boterhammen en op de bso krijgen ze fruit en een koekje. Voeg daarbij de hele dag rondrennen en moeilijke dingen doen op school en dan heb je wel honger om 18.00.
Het eetpatroon van zoon is ook erg grillig. Wilde hij eergisteren helemaal niks (ook geen gebakken aardappeltjes), gisteravond heeft hij flink wat broccoli gegeten en een kleine pizza. Dat laatste eten we overigens zelden tot nooit, maar nu ging het er goed in. Terwijl hij helemaal geen kaas lust. Dus je weet het gewoon nooit . 's Morgens kan hij zijn boterham laten staan of er drie naar binnen werken.
Wat ik wel eens doe, is de kinderen een beetje kort houden tussen lunch en avondeten. Dus geen lekkere crackers met smeerkaas, chips of ander lekkers tussendoor. Wie honger heeft, mag fruit of een boterham. Dan gaat er 's avonds wel meer naar binnen. Maar soms ook niet .
Even uit de oude doos. Toen ik klein was, mocht ik na 15.00 ' s middags absoluut niets meer eten. Zelfs geen enkel klein snoepje. Want dan at ik geen avondeten. Kinderen zitten snel vol .

Fem

Fem

17-07-2009 om 14:06

Natafelen

Met zijn tweeën natafelen zonder kleine oortjes is soms ook net zo gezellig Wij hebben hier de regel wachten tot iedereen klaar is omdat de middelste anders altijd in zijn eentje zit te eten. Hij is echt een pietlut wat eten betreft. En alleen aan tafel zitten eten is niet gezellig en stimuleert dus ook niet.
Ach t is vaak proberen wat 't beste werkt. Strijd werkt slecht. Een slechte sfeer aan tafel is zowieso funest. Ik merk dat nu hier ook. Mijn oudste is aan een kamer voor zichzelf toe. Hij wordt wakker gehouden door zijn jongere broertje en loopt zich zo op te kloten dat hij daarna zichzelf wakker houdt. Dat heeft zijn weerslag op alles wat hij overdag doet. Ook onder 't avondeten. Niemand vindt het nu gezellig aan tafel en daardoor wordt er alleen het hoognodige gegeten. Behalve door de oudste. Daar moet ik echt een rem op trekken! Die kan na 3 borden (!) gaan huilen omdat het eten op is. Roept dan dat ik 'm uithonger. Meestal komt het niet zo ver. Ik vind 2 keer opscheppen meer dan voldoende. Net zoals 4 sneden brood als lunch. En tussendoortjes worden hier voor etenstijd ook niet gegeten. Mijn kids krijgen na de lunch 2 kleine snoepjes, wanneer ze uit school komen en na het avondeten. Meer niet. Dat vind ik genoeg. Chips eten ze enkel in het weekend. Maar wij eten bijvoorbeeld weer wel één keer in de week friet. En dan kan t wel voorkomen dat ze dat in één week twee keer eten. Dan hebben ze het geluk dat ze het bij papa ook nog 's een keer eten. Ach ja, daar gaan ze niet aan dood

Lekker kliekje

Ik maakte tot voor kort voor mijn dochter (2 jaar en 9 maanden) altijd het volgende (omdat ze echt geen aardappel of stukje groente zou proberen):
-een flinke aardappel met een schep groente in kleine stukjes koken in een beetje water met een maggie blokje (of stomen) en dit vervolgens met wat kookvocht en een schepje jus in de blender tot puree malen. Had ik twee kliekjes voor twee dagen.

Dit kreeg zij voordat wij aan tafel gingen onder het maken van een puzzle en een enkele keer (vergeef me) onder de tv. Meestal was alleen het eerste hapje een probleem. Hiervoor moest ze nog wel eens heel even op de gang, of moest de puzzle weg of de tv uit. Als ze het echt niet lustte zag je dat vanzelf en het moest zeker geen drama worden.

Daarna gingen wij aan tafel en at zij zonder tegensputteren vlees of vis, want dat vond ze wel lekker! Wat ze ook graag at, was maccaroni of rijst met kip kerrie of zo. Een toetje kreeg ze altijd.

Sinds kort krijgt ze alles apart. Een aardappeltje met jus gaat goed, een worteltje en een boontje ook. En een stukje komkommer erbij.De rest zal vanzelf moeten komen. Bij een hapje van alles verdient ze een toetje, bij voldoende van alles eten verdient ze appelmoes. Ze wordt nog wel graag een beetje gevoerd, met haar brood ook. Anders schiet het echt niet op.

Alleen mijn partner moet nog even wennen aan de nieuwe regels. En ze heeft hem al door ook, zodat ze toch nog moeilijk kan gaan doen, want dan verdient ze aandacht van hem. Ach ja, soms heb je twee kinderen.

Succes!

Sascha2

Sascha2

21-07-2009 om 21:35

Mijn oplossing

Een heeeeeeeeeeeeeele lange adem. Ook hier twee kinderen die een tijdlang geen warm eten aten. Mijn oudste deed dat vanaf dat hij 14 maanden was en mijn tweede vanaf dat ze 19 maanden was. Inmiddels is de oudste 4 en de tweede 3 en zowaar, ze beginnen goed te eten!
Je schrijft, dat als ze alleen maar pap krijgt, ze daaraan zal gaan wennen. Ik denk zelf dat dat wel mee zal vallen. Zeker als de oorzaak bij haar de leeftijd is (ontdekken dat er macht is over het eten). Die machtspelletjes worden een stuk minder leuk, als er geen reactie van ouders op komt. Het klinkt makkelijk, het kostte mij een erg lange tijd om me er ook bij neer te kunnen leggen. Maar uiteindelijk had ik geen zin mee om me er druk over te maken. Ik ben eens gaan bijhouden wat er overdag wel gegeten werd en dat, in combinatie met hun ontwikkeling en groei, maakte dat ik me geen zorgen maakte. Mijn houding werd, dat het mij niet uitmaakt of ze wel of niet eten. Wij bepalen wat er gegeten wordt en zij bepalen maar of ze eten en zo ja, hoeveel. Uiteindelijk heb ik mijn tweede aan het proeven gekregen door een soort van beloningssysteem (anders gezegd: omkoperij ). Ze krijgen hier sowieso een toetje, maar als ze van alles wat op hun bord ligt, hebben geproefd, volgt er een feesttoetje (hetzelfde toetje maar dan opgeleukd met hagelslag of vlokken o.i.d., het gaat om het idee). Mocht iemand zijn bord leeg eten, dan volgt er een ijsje (bij Albert Heijn hebben ze een redelijk assortiment met kleine ijsjes). Uiteindelijk lijkt het vruchten af te werpen, want er wordt hier regelmatig in de diepvries gedoken.
Mijn ervaring: dwingen helpt niet, laconiek reageren kan wel helpen.
Succes, want ik herinner me mijn eigen wanhoop nog als de dag van gisteren. Mijn derde is inmiddels 17 maanden en eet vooralsnog alles met smaak. Ben benieuwd hoe lang nog...

Gaat allemaal over....

Hier drie kinderen van 6, bijna 5 en net 3. Altijd reuze gezellig aan tafel...(hmmmm). Er is altijd 1 die iets niet lust en dat natuurlijk uitgebreid moet verkondigen waardoor de anderen of het juist daarom wel geweldig lekker vinden of ook met handen onder hun kin zeer minachtend naar hun bord kijken. Ik moet zeggen dat ik dacht aardig te kunnen koken, maar daar wordt inmiddels heel anders over gedacht!!
Bij ons zijn r een aantal regels zoals bij het eerste woord ik lust dit niet direct op de gang.(het gaat met name om de toon). Die van 6 bord leeg eten, van bijna 5 in ieder geval de groente.. En die van drie in ieder geval 5 happen groenten anders geen toetje.Het lijkt heel streng, maar ik heb geleerd door zo duidelijk mogelijk te zijn je het meeste bereikt. En ik heb ook gemerkt dat vanaf ongeveer 3 jaar je beter afspraken kunt maken daarvoor is het vaak kunst en vliegwerk.. Vaak dan maar met een puzzeltje erbij.

Succes

liora

liora

23-07-2009 om 08:42

Gewoon brood verkleed als avondeten

Hoi,

Mijn zoon at als peuter niet geweldig, maar sommige dingen vond hij wel lekker. Ik zorgde dat er altijd iets was wat hij wel at.
Ook heel goed werkte een tosti, een broodje met knakworst. Boterham met omelet. Het is wel leuk als een slechte eter twee keer per week toch een goede eter is. Je hoeft toch niet elke avond aardappels te eten?

Liora

Guinevere

Guinevere

23-07-2009 om 12:47

Aardappels liora?

He, hoe kom je aan dat aardappelsverhaal? Ik lees bij niemand dat die elke avond op het menu staan?
Tosti, broodje worst, omelet op brood....'t zou leuk zijn als mijn Pipo dat zou eten. Maar helaas, pindakaas. Ik heb mijn hoop gevestigd op zijn 3e jaar, als ie hopelijk iets meer voor rede vatbaar is.

Loekie78

Loekie78

23-07-2009 om 16:20

Liora

Hier ook echt niet alleen maar aardappels, maar een gevarieerd eetpatroon. En mijn meisje eet dus, i.t.t. pipo van guinevere wel ei op brood en broodje knakworst, en pannekoeken, pizza en frietjes. en ijs, yoghurt en brood. maar: ik vind dus niet dat zij altijd maar haar zin moet krijgen in wat ze wil eten. we eten het overigens regelmatig genoeg, bijv. tussen de middag. Maar serieus, ik ga haar niet alleen maar vlees (of andere lekkere en vette dingen) zitten te voeren omdat zij dat nu eenmaal hetlekkerst vindt. ze moet ook leren gezonde dingen te eten. dwingen kan ik niet, dus dat doe ik ook niet. dan maar gewoon niet. Maar met haar 2 jaar oud weet ze heel goed hoe ze dingen moet afdwingen, en over het algemeen (nou ja, sinds een paar weken dan ) kiest ze echt wel eieren voor haar geld en eet ze een paar hapjes groente/ aardappelen/ rijst/ pasta of wat we dan ook hebben voor d'r geliefde stukje vlees. En anders dan niet. dan krijgt ze alleen toetje yoghurt, ook prima. En daar heeft ze het ook meer dan een jaar op gedaan: 's morgens en 's middags brood, 's avonds een bakje yoghurt

Kortom, wij bepalen wat er wanneer op tafel gezet wordt; zij bepaalt of ze dat wil of niet.

groetjes, Loekie

Yta Chalne

Yta Chalne

23-07-2009 om 16:43

Later

Tja, hier is onze jongste de enige slechte eter (van de 5) Mijn ervaring is dat je het best een beetje op z'n beloop kunt laten, en zo gauw eten wat beter bespreekbaar is komt het wel goed. Voor een 2 à 3-jarige gelden gewoon andere regels dan voor een kleuter.
Jongste wordt volgende maand vier, heeft de afgelopen maand rijst, kip, worstjes, courgette, wortel, sla, pasta met kaas en peultjes leren eten. Een ruime verdubbeling van zijn menu in hele korte tijd, er is dus hoop

mama 78

mama 78

28-07-2009 om 22:16

Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik er gewoon wat makkelijker over moet gaan denken. gewoon eten aanbieden, wat ze eet is meegenomen. Af en toe eet ze nu haar bordje leeg, ze kiest eruit wat ze lekker vindt (sowieso altijd vlees). Het gebeurt ook nog weleens dat ze het bordje wegschuift en dan bied ik het ook niet meer aan. Dan gaat ze van tafel maar komt wel terug voor de pap (vla en yoghurt meestal), dan ben ik blij dat ze toch wat opheeft.
Dit voelt wel goed, dus ik hoop dat het beter zal gaan zo!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.