Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 11:08

Wat dragen jullie nog niet lopende dreumessen voor schoeisel?

Mijn zoontje van 14 maanden loopt nog niet en heeft dus nog steeds slofjes aan. Maar die vind ik inmiddels te weinig warm voor buiten. Wat is handig om te kopen? Van die leren, bont gevoerde slofachtige-laarsjes? Blijven die een beetje zitten? Of toch maar een paar gewone, tweedehands laarsjes van marktplaats ofzo, puur voor de warmte? Hoe hebben jullie dit opgelost?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Voetenzak

Ik had bij beide kinderen als het koud werd een voetenzak in de kinderwagen/buggy. Dan sokjes en leren slofjes en dat werkte prima

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 12:24

Op de fiets

Picasso, het gaat mij vnl over de ritjes op de fiets. Daar heb je geen voetenzakken voor.

Biene M.

Biene M.

01-10-2010 om 12:31

Slofjes van de schoenmaker

De schoenmaker hier om de hoek verkoopt slofjes van het zelfde spul als die Spaanse sloffen, maar dan enkelhoog en met een veter (die maar door één rij gaatjes gaat geloof ik). Die slofjes zijn heerlijk warm, gaan makkelijk aan en blijven goed zitten en als ik me goed herinner kosten ze ook maar € 12,50, veel minder dan wat ik bij andere winkels ben tegengekomen.

Fianna

Fianna

01-10-2010 om 12:33

Koud?

Maar het is toch nog helemaal niet koud? Van die leren sloffen (die boumy achtige dingen) en sokken zijn toch voldoende? Dat is denk ik echt niet veel kouder dan gewone schoenen en sokken.
En tegen de tijd dat het echt koud wordt, loopt je kind misschien al en kun je hem gewone schoenen aan doen.

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 13:17

Fianna, zootjes + sokken zijn echt te koud

Hij heeft steenkoude voetjes als we terugkomen van een ritje huis-school-huis. En 's ochtends is het echt al koud vind ik. De winterjas gaat hier gewoon al weer aan. Die lerenslofjes zijn ook behoorlijk dunner dan een schoen. Alleen maar leer, geen voering.

Ik heb net A@pies slof-laarsjes bekeken, leer, gevoerd met nepbont. Kent iemand die?

De schoenmaker; daar zal ik ook eens kijken Biene.

Fianna

Fianna

01-10-2010 om 13:22

Okee

Ik ging te veel uit van mijn eigen kinderen die naar nooit last van hadden. Of ik heb het nooit opgemerkt
Ik heb even gekeken en die A@pies sloffen zien er wel leuk uit! Dia ga ik onthouden voor mijn jongste die van de winter vast nog niet loopt.

Hier

loopt mijn bijna 15 maand oude dreumes, vorige week de eerste schoentjes gekocht met rubber zooltjes.

Daarvoor had ze leren schoentjes met dunne leren zooltjes van pediped en droeg/draagt ze regelmatig dikke ewers sokjes met rubberen zool (anti slip zool).

Ik zou gewoon van die bontgevoerde suede hoge sloffen kopen, er zijn verschillende dus even eentje uitzoeken die op de fiets goed blijven zitten.

Wollenfee meldt zich weer

..het maakt heel veel uit of je even vijf minuten naar school fietst of dat je ook wilt dat je dreumes het een half uur naar zijn zin heeft op de fiets.

Hier hadden we een te groot skipak (kan je snel aan en uit doen) en idd ook dit schoenenprobleem. Dat hebben we uiteindelijk voor de koudste dagen opgelost met wanten van de Zeeman. Sorry. maat 122/128. Niet echt modieus, ik weet het ;-(... Van die gevoerde wanten met een plastic buitenkant.

C&a is toch voordeliger...

... en anders H&M. De tip van Rodebeuk vind ik een mooie, maar winkels als C&A, H&M en mogelijk ook V&D hebben nog wel eens goedkope schoenen/laarsjes, soms zonder echte zool, die met nepbont zijn gevoerd.
Vorig jaar had dochter C&A laarsjes, er liggen nu nog een paar laarsjes die van grote broer zijn geweest en die bij V&D vandaan kwamen. Maar 21 oid. Dat werk kost minder dan een tientje per paar.

Groeten,

Temet

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 14:49

Hahaha rodebeuk

Da's ook een oplossing! Wij fietsen idd ook een kwartier heen en een kwartier terug, dus een beetje warm is wel lekker. Deed jij een skipak maat 122-128 aan bij je dreumes? Of juist handschoenen die maat?

Dank allemaal voor de tips! Ik ga morgen even de stad in, op zoek naar warme voeten voor mijn zoon.

Het begint bij de bodem

Dus wollen ondergoed en kleding in laagjes. Of geen wollen ondergoed en wel een wollen vestje.

Het skipak was zegmaar maat 98 of zelfs maar 92 (voor 2,50 bij de tweedehandswinkel, goed merk ook, Bakito), de handschoenen daarentegen mt 122/128. Ideaal. Leg het pak op de bank, kind op het pak, dichtritsen. Amper gepruts met armpjes. Je hebt ook pakken met voetjes eraan, ben je nog sneller klaar. Ja, dat lijkt me de handigste optie, hoef je ook geen handschoenen meer.

Die duimpjes staan een beetje raar van de voet af als je fietst. En ze waren ook nog oranje.

Oh ja en natuurlijk een schermpje op de fiets.

Mayte

Okee, de fiets dus. Daar is toevallig wel een voetenzak voor (http://www.deryan.nl/site/?id=28) maar ik had ook een skipak en dan 1 met van die voetjes.

Limi

Limi

01-10-2010 om 15:44

Aanblijven

Ik vervoer hem gewoon op zijn sokken (12,5 maand, loopt wel) en de schoentjes of sokjes heb ik los mee. Die blijven niet zitten op de fiets. Sokken ook bijna niet.

Als het echt koud wordt toch maar eens iets anders doen....

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 16:09

Limi, picasso

Volgens mij zijn die handschoenen van Rodebeuk de oplossing. Geen man overboord als je een goedkope handschoen een keer onderweg kwijtraakt. Minder erg in ieder geval dan een duur paar schoenen dat je door een ontbrekende schoen niet meer kan gebruiken.
Of het skipak met voeten. Heb net even gestruind op Marktplaats, maar die kan ik (nog) niet vinden. Wel genoeg zonder voet trouwens. Zijn die met voetjes er nog wel in maat 92/98?

Mayte

Ik had mijn pak met voeten (ongeveer die maat) destijds bij C&A gekocht. Een Winnie de Pooh variant.....Succes met zoeken!

Skipak

Sowieso ideaal zolang ze nog niet goed lopen! En ook als ze net lopen. Benieuwd of jij er ook eentje voor twee vijftig vindt...

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 20:49

Oh vast niet

Ik kan ook nooit van die supergoedkope vluchten boeken, zoals sommige mensen om mij heen. Of geweldige koopjes scoren in de uitverkoop. Te dure smaak, of gewoon te lui....

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

01-10-2010 om 22:24

Bobux-laarsjes, thermo-dekenzak, dikke wollen (slof)sokken

Toen onze zoon nog niet (goed) kon lopen, stopten we hem in de kinderwagen en bakfiets in een Polartech dekenzak die we (tweedehands) bij de kinderwagen hadden gekocht. Daar zaten gaten in voor de riemen, en deze paste ook in de maxicosi (in de bakfiets) en in een fietsstoeltje. Die heb ik echt zo lang mogelijk gebruikt, zo handig was dat, gewoon hoep met al zijn kleding aan in de zak, dichtritsen, lekker warm. Pas toen zijn benen er krom in trokken ben ik op iets anders overgegaan hij was toen 2. Hij ging er dus later ook gewoon met schoenen en al in. En op de bakfiets hebben we ook een "tent" voor in de regen en kou, dat scheelt ook veel.

Voor zijn eerste stapjes in de winter buiten hadden we gevoerde leren "laarsjes" van Bobux. Via www.bobux.nl kun je afgeprijsde Bobux-slofjes kopen, er zijn daar aanbiedingen en een outlet, dat is echt de moeite waard. Die laarsjes vond ik een uitkomst midden in de winter, ze kunnen beter tegen vocht en kou dan sokken of sloffen.

En verder dikke warme wollen sokken of slofsokken, die kan je goed via www.winterlok.nl en dergelijke webwinkels kopen, niet via H&M of C&A. Nowali heeft fijne wollen slofsokken en Falke heeft ook goede http://www.falke-shop.com/de/kinder/kids/falke-catspads.html http://www.falke-shop.com/de/kinder/kids/falke-cosyshoes.html Koop geen acryl!!!

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

01-10-2010 om 22:30

Handschoenen

Grappig dat jullie handschoenen als sokken gebruiken, ik deed het juist andersom! Omdat de wanten steeds uit gingen en zo'n gedoe waren om aan te doen, vond ik het juist handig om elastische sokken om zoontjes handen te doen. Dat bleef goed zitten, en ook nog makkelijk te wassen en ik had er altijd voldoende bij de hand. Het was geen gezicht maar wel enorm handig.

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

01-10-2010 om 22:35

En ook...

En bij grotere kou vond ik wollen of gemengd katoen-wollen maillots een uitkomst. Ook te koop bij Wolletje Winterlok etc. Het handigst is om een maillot zonder voeten te kopen, daar kun je veel langer mee doen. Maar tja dan heb je wel sokken/sloffen nodig....

Een keer had ik geluk en heb ik bij H&M een fijne romper en lange onderbroek/maillot van Merino-wol gevonden, en prachtige truien van eko-wol. Maar let op H&M verkoopt ook veel acryl en dat ziet er "wollig" uit maar het is onaangenaam spul en niet warm.

Mayte*

Mayte*

01-10-2010 om 22:59

Je brengt me op een idee wiss l. nik

Ik heb ook zo'n voetenzak van de wandelwagen. Een heerlijk waterafstotend ding, met fleece gevoerd. Ik ga morgen meteen proberen of hij in het fietsstoeltje past. Wie weet!

Ik ben sinds vorig jaar door Rodebeuk al bekeerd tot het wollen ondergoed voor de kinderen. Maar een wollen legging voor onder een broek is inderdaad ook een idee. Maar goed, zo koud is het nu nog niet, dat kan nog even wachten.

Ik heb trouwens alle mogelijke slofsokken al geprobeerd. Ik ben er niet weg van. Ze gaan altijd gedraaid om de voetjes zitten. Of half over de hiel en uitflubberend aan de voorkant.

De bobux slofjes kende ik nog niet. Wat een leuke modellen zeg! Wel duur vind ik, die laarsjes! Maar ze blijven goed zitten?

Dank voor al je tips en links!

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

01-10-2010 om 23:52

Mayte: nowali

Mayte, heb je die Nowali-sloffen al geprobeerd? In de kleine maten hebben die een extra elastieken band over de wreef waardoor ze bij ons echt goed bleven zitten (en daar adverteert Nowali ook mee). Ze hebben een leren zool en zijn er in katoen en wol.
Die Bobux-laarsjes zaten niet heel vast/stevig hoor, maar op die leeftijd vond ik het wel handig, toen hij nog niet veel liep. En kijk eens bij de outlet, soms hebben ze ze voor de helft van de prijs.
Onze zoon was als baby/dreumes trouwens altijd bezig met zijn sokken uit te trekken. Zo grappig, dan zie ik hem op oude foto's zitten met één blote voet en dan herinner ik me: o ja, dat deed hij toen... Zo'n dekenzak is wat dat betreft wel handig...
Hij is nu net drie en hij wil nu juist vaak zijn sokken aanhouden, dan wil hij ze niet uitdoen.
Trouwens, volgens de specialisten mag een kind pas schoenen dragen als hij echt goed zelfstandig kan lopen (dus meer dan een paar stappen). Dat vond ik wel lastig, want toen hij nog niet goed kon lopen zette ik mijn zoontje wel vaak op straat tegen de bakfiets aan of liep ik met hem aan de hand (hij had een lange periode dat hij graag stond en liep terwijl hij zich aan iets of iemand vasthield) - en dan is het vervelend als het koud en nat weer is. Die Bobux-laarsjes waren onze tussenoplossing daarvoor. Die laarsjes vond ik verder niet heel goed lopen, dus toen hij er eenmaal aan toe was kreeg hij echte schoenen-voor-beginners.

Limi

Limi

02-10-2010 om 07:54

Laarsjes

Ik heb alleen maar schoen-laarsjes (echte laarsjes dus, geen sloffen) gezien voor meisjes, maar ik heb alleen bij de Schoenenreus gekeken. Zijn er ook laarsjes voor jongens? Ik had bij de oudste als we gingen fietsen vaak wel een maillot onder zijn broek zodat als de broek opkroop, zijn been niet bloot was. Maar dat is weer zo warm binnen. Laarsjes zijn dan misschien wat fijner. Hij loopt wel, maar natuurlijk nog geen grote afstanden. Laatst liep hij 100 meter netjes mee voordat hij de verkeerde kant op wilde en werd opgepakt.

liora

liora

02-10-2010 om 08:51

Ik vind dit nogal overdreven. Het is 's ochtends toch niet kouder dan een graad of 12? Wat ga je dan doen als het vriest?

Een kwartier fietsen is wel behoorlijk lang natuurlijk, maar toch...

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Liora

Ik heb me juist altijd verbaasd dat kinderen zo licht gekleed zijn op de fiets als ze helemaal niet bewegen. De verklaring leek me dat die mensen maar kleine stukjes aflegden. Maar wij hadden een aantal bestemmingen waarvoor je algauw 20 minuten of langer onderweg was, of ik moest via school naar de markt en dan nog naar een winkel. Als we met OV reisden kon je ook zo hebben dat de trein een keer niet kwam opdagen bij temperaturen rond het nulpunt.

Daarom wilde ik graag warme kleding die niet veel gedoe is met aan/uit.

Voetenzak

Er bestaat wel een voetenzak voor op fiets.

http://www.beekhovenbikes.nl/product_info.php?products_id=1527&osCsid=b27e77ff0ea023c04b6934fcb62e5f16

Ik heb hem in 2005 gekocht voor mijn zoontje hij is niet goedkoop maar ik heb er al jaren plezier van. Ik heb geen rijbewijs en moet alles dus lopend of fietsend doen zeker in de winter als hij lang moest zitten is hij ideaal. In mijn bakfiets is hij ook handig en straks gaat kindje nr 4 er ook weer in.
Kijk anders ook is op marktplaats.

Groetjes Dieke

bibber

bibber

02-10-2010 om 15:27

Liora, geen 12 graden!

Hier (oosten des lands) is het 's ochtends maar een graad of 5-7 als ik de kinderen naar school breng! Ik heb dan al mijn winterjas aan. Dus ik snap Mayte wel dat ze iets warms zoekt als ze een kwartier moet fietsen. Ik zou denk ik ook een voetenzakconstructie bedenken.

liora

liora

02-10-2010 om 16:43

Stilzitten?

Misschien heeft het er ook mee te maken dat mijn kind niet stilzit op de fiets... Ik heb zelfs het windschermpje er al af...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Biene M.

Biene M.

02-10-2010 om 19:34

Ha liora

Hier in Amsterdam Zuid was het van de week 6 graden toen ik naar mijn werk ging, brrr! (OK, dat was 7.30 uur, toen werden er nog geen kinderen naar school gefietst).

Roosje Katoen

Roosje Katoen

02-10-2010 om 20:03

Skipak bij de hema

Ik zag vandaag skipakjes hangen bij de hema, met afneembare voetjes. Zag er lekker comfortabel uit! En opvallend, grijs met rode sterren Ze kosten geloof ik 22 euro.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.