Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Zijn jullie peuters wel in verhouding?

mij valt op dat mandarijntje van 16 mnd qua kleding de bovenstukken (truitjes etc) een maat groter draagt dan de broekjes. Dus als ik truitjes koop dan past maat 80/86 nu goed en qua broekjes 74/80

Heeft ze nou gemiddeld gezien gewoon korte beentjes ?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
silvester

silvester

09-11-2010 om 22:21

Ondergoed

Was mij ook opgevallen bij ondergoed; die maten vallen ook zo groot. Mijn zoon, toen hij net naar groep 1 ging droeg nog boxershortjes maat 86-92 van de HEMA, lijkt nog zo'n babymaatje. En nu inmiddels een slag groter, 98/104, maar hij is ook ruim 5 en half nu.
En hij is niet klein of lichtgewicht, maar vrij gemiddeld qua lengte en gewicht.

Tink

Tink

14-11-2010 om 23:50

Hier ook

Boven een maat groter dan onder. Heb er laatst nog van staan te balen: ik had bij de Hema een leuk setje gezien (paarse broek, en paars truitje met een brede rand bloemetjesstof onderaan), maar de grootste maat waarin het verkrijgbaar was, was 92. Voor de broek ging dat nog nét, met laarsjes eronder is het niet zo erg als de pijpen wat kort zijn. Maar het truitje was echt te strak, te klein. Jammer!
(Nou vind ik Hema spul sowieso vaak erg klein vallen, maar dat is een ander verhaal.)

Meestal ligt het trouwens niet aan de beenlengte dat boven en onder de maten verschillend moeten zijn. Maar een broek moet wel enigszins passen in de taille (lang leve het knoopsgatenelastiek...), bij een truitje of shirt vind ik het juist leuk als het wat ruimer valt.

En soms kloppen de maten ook totaal niet. Ik stond laatst in een winkeltje waar een meer dan schattig tuniekje hing, erg leuke kleuren, precies goed voor jongste. Stond er maat 104 in! (Ze draagt dus grotendeels 92.) Verdorie, en natuurlijk niet meer in kleinere maat te krijgen. Maar ik vond het er eigenlijk niet echt uitzien als 104. Ik heb het ding toen op 2 andere kledingstukken in maat 92 gelegd ter vergelijk, en tot mijn verbazing scheelde dat maar héél erg weinig. Alleen de mouwen waren een cm of 3 langer dan de maat 92 kleding. Ik heb 'm toch maar gekocht en het staat 'r om te stelen. En die mouwen zijn echt niet irritant lang. Het is tricot dus het zit gewoon vanzelf goed. Extra voordeel: volgend jaar zal ie ook nog wel passen

Kiki, het gaat inderdaad vaak van 92 naar 104 (naar 116 naar 128... etc.). De andere maten zijn die beruchte 'tussenmaten', waar ik het nut nooit zo van zie eigenlijk

Hier ook

Dochter van 5 draagt broeken in maat 98 en shirts in 104. Dan is de linkermouw meestal wel te lang, maar dat ligt in ieder geval zeker aan haar bouw en niet aan de shirts.
De meeste broeken zijn haar overigens veel te wijd en knoopsgat elastiek vindt ze vervelend zitten, dus ze draagt veel maillots met jurken/rokken.
Zoon van 9 draagt broeken in maat 122, shirts e.d. in maat 128/134.

Tango

Tango

15-11-2010 om 16:59

Hier altijd al zo geweest

Dat de kinderen grotere shirts droegen dan broeken. Ik weet eigenlijk niet beter. Bij Tangodochter was het altijd zo en die is toch echt mooi in verhouding, al zeg ik het zelf. Ze is nu 9, 1.37 m lang en draagt shirts 146 en broeken 140, soms nog een 134 als die nog past.
Tangozoon is 6 en best klein en wel korte benen dus. Hij past, zo schreef ik al eerder ergens, bij lange na nog niet op zijn 20 inch fiets die we kochten (was een aanbieding). Zijn zus reed er op die leeftijd zo op weg. Hij is 1.08 m. en draagt broeken 104, heel soms 110 en truien 116.
Pyjama's? Broeken met te lange pijpen gaan hier altijd eerst een keer de droger in, past daarna meestal prima. Wat ik wel vervelend vind is dat de broeken ook wijder worden, moet je ze weer in gaan nemen, zit niet fijn bij een pyjamabroek.
Ondergoed? Tangozoon draagt hiervan 98/104, groter glijdt zo van zijn billen. Boxers van de Hema vallen echt erg groot, itt tot de overige kleding trouwens. Die draagt hij dus nooit, alleen gewone onderbroekjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.