Home » Forum » 1e verjaardag

1e verjaardag

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tamara Achterberg
1e verjaardag

Wat hebben jullie aan jullie zoon/dochter gegeven voor de 1e verjaardag?

Massi Nissa
Loopfietsje

Een opgeknapt tweedehands loopfietsje (zo eentje met drie wielen). Gigantisch succes, dochter was er vanaf dag een niet meer af te krijgen. Ze zit er nu nog op en is al 4,5.
Groetjes
Massi

Temet
Skippypaard

Het was niet voor de eerste verjaardag, maar een groot succes hier is het 'skippypaard' - een opblaasbaar paard (ook andere dieren zijn verkrijgbaar) om op te hopsen. Jako-O verkoopt ze van 30 euro, maar er zijn regelmatig goedkope te koop bij Kruidvat (een euro of 9) en die voldoen ook prima.

Ook gekocht bij Kruidvat, en ook een groot succes, is de loopauto. Een rode, van Dickie. Het ontwerp is vrij uitgekiend (bleek mij, toen we dat ding eenmaal hadden) waardoor je er op elke leeftijd op kan zitten. Zelfs ik pas er nog op. Beide kinderen hier zitten nog steeds regelmatig op dat ding.

Groeten,

Temet

dc
Ja!

Wij hebben een skippykoe, en mijn nu net 3 jarige gaat nog steeds regelmatig door het huis erop! (en roept blij "meu, meu, meu", hi hi).

Valkyre
Loopfiets

Zo een met drie wielen inderdaad, groot succes! En zo'n vreselijk plastic tafeltje met een soort extra grote Duplo (gewone Duplo kan ook). Als je kind na Koninginnedag jarig is, kun je op de vrijmarkt je slag slaan - loopfietsen, Duplo en ook eenvoudige houten puzzels en ander houten speelgoed (garage, pakhuis, poppenhuis) kun je vaak voor een fractie van de originele prijs krijgen.

Ook eenvoudige muziekinstrumentjes waren hier een succes - metalofoon, sambaballen, trommeltje. Moet je zelf wel tegen kunnen natuurlijk :-)

Anna3
Driewielertje

Hier ook een driewielertje, zo'n houten. Ook hier een groot succes! Ik noem het geen loopfietsje trouwens, want dat is volgens mij een fietsje met twee wielen maar zonder trappers. Zo'n loopfietsje heeft dochter met het tweede verjaardag gekregen.

Massi Nissa
Ja maar (even zeuren over semantiek)

In mijn ogen is een driewieler een fietsje met drie wielen en trappers bij het voorwiel. Ik bedoel dus een houten fietsje zonder trappers, maar wel met drie wielen. Eigenlijk is een loopfiets inderdaad een tweewieler zonder trappers, maar hoe noem je dan een driewieler zonder trappers?
Groetjes
Massi

klaverblaadje
Bakfiets

Ons zoontje kreeg een bakfiets, waar hij heerlijk rommeltjes voorin kan leggen.
Een makkelijke puzel, een bal, auto's een Little People..

Mama_Lynn
Hier

samen met schoonouders: een houten loopfietsje in de vorm van een bakfietsje. Hij vindt het nu al geweldig er allerlei rommel in en uit te gooien. Eropzitten vindt hij leuk, maar fietsen/ lopen kan hij nog niet. Zuslief van bijna 4 wel...en die gebruikt het ding dan ook heeeeeeeeeeel graag :) Een succes dus.

Mama_Lynn

Anna3
Oke massi (even doorzeuren),

je zou i.d.d. kunnen zeggen dat we het hier niet over een driewieler hebben omdat er geen trappers aan zitten, maar in letterlijke zin is het wel een driewieler. Ik noem het vervoermiddel geen 'loop'fietsje omdat de dreumes met gebogen beentjes op het zadel zit; het voortbewegen lijkt minder op lopen dan het voortbewegen op een echte loopfiets, waar hij of zij met bijna gestrekte benen op zit/loopt.

Manda Rijn
Hier

ik geloof dat toen de oudste 1 werd wij een duplo huis hebben gegeven. Is jaren meegespeeld, zit nu nog ergens in een bak, maar het is hier al zo'n speelhal dat ik geen zin heb in nog een bak in de woonkamer. Misschien moet ik het eens gaan afwisselen.

De jongste heeft vorig jaar (jarig midden zomer) een watertafel gekregen, is ook erg veel meegespeeld. Mijn jongste is nu 21 maanden en speelt veel met poppenbuggy, tekent graag (dikke stiften, krijtjes, verf, klei etc), ze heeft 2 loopfietsjes waar ze dagelijks op zit.

http://www.sport-tiedje.nl/nl/Puky-loopfiets-LR-M-PU-4052

http://www.savvyauntie.com/giftview1.aspx?Id=177&Name=Radio%20Flyer%20Ra...

Tamara Achterberg
Dank je wel

Dank jullie wel. Wij denken aan een loop wagentje. (want een bakfiets, spring/skippy beest heeft hij al) En hij wil zich erg graag optrekken aan alles. Dus we gaan van het weekend maar eens kijken.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.