Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Dreinende dreumessen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

29-05-2011 om 12:01

Niks toe te voegen aan dc

dc: amen!
En AnneJ, wat jij beschrijft herken ik. Zulke buien heb ik hier ook meegemaakt. Urenlang. Volledig absurd gedrag. Iets dergelijks lees ik niet terug bij de peuter van Astertje, en ik hoop ook van harte dat het bij haar niet zo erg is. Dergelijk gedrag kan een aanwijzing zijn voor een IADH-kind (Iets Aan De Hand).

Kiki

Kiki

29-05-2011 om 14:48

Maar dc

ik lees niet dat Astertje haar kinderen elke dag onder de koude douche gooit. Ik lees dit als een eenmalige actie, voortgekomen uit frustratie, die absoluut niet netjes was maar om nou over mishandeling te gaan beginnen is beledigend en respectloos en veel te groot.

Ik zou ook hulp inschakelen als het bij mij zo erg zou zijn, net als mijn moeder dat destijds gedaan heeft. Maar Astertje heeft dat volgens mij ook gedaan.

Hulp

Vooral zou ik mensen aanraden OOL te lezen. Hulp zou ik voorzichtig mee zijn, met name hulp thuis. Dat is bij ons fout afgelopen. Dan moet je al goed weten of mensen echt deskundig zijn met IADH-kinderen met dank aan Guinevere. Mischien eerst eens bellen met iemand van Balans of de NVA voor advies.

Sunja

Sunja

30-05-2011 om 00:08

sacha en dc

bedankt voor jullie reacties!
Jaloezie, zou kunnen, mijn jongste is al wel 10 maanden dus dat is een verlate reactie (we hebben ook een reactie gehad de eerste maand, maar dat leek overgegaan) - maar ik sluit het zeker niet uit. Hij ziet alleen niet dat ik die baby aan de borst heb, want die voed ik bij zijn eigen bedje (andere kamer) en nadat ik bij mijn peuter ben geweest.
En ja, het moeilijkst is om zelf rustig te blijven! Dat lees ik ook terug in alle berichtjes eigenlijk. Die koude douche is een wanhoopsdaad, iedereen weet toch wel dat het niet helpt. Hardhandig vastpakken helpt ook niet. Maar toch heb ik dat gedaan en had ik heel veel spijt. Inderdaad wordt hier ook gezegd: blijf OOL lezen, dan zie je in elk geval dat je niet de enige bent en dat vind ik zelf ook altijd erg prettig!
Ik ga die deur proberen al lopen de keuzes bij ons om de een of andere reden gewoon nooit goed af: wil je.. of ... dan is het antwoord: 'ja' en vervolgens is hij boos als hij niet allebei krijgt! Hihi, hij gaat nu al 3 avonden lekker slapen dus je ziet ook hoe snel je je dan zelf beter voelt, ik kan er alweer om lachen. En gelukkig hebben we overdag wel altijd veel lol, doen we veel samen en knuffelen we ook heel veel.
En dan maar wachten op die vierde verjaardag he!

Sascha2

Sascha2

30-05-2011 om 06:54

Sunja

Als je de keuze voor deur open/dicht geeft (of lamp aan/uit etc), benoem dan heel consequent de keuze: ' als je blijft roepen dan gaat de deur dicht, als je stil bent gaat hij weer open'. Dikke kans dat als hij gaat schreeuwen en de deur dus dicht gaat, hij nog meer zal schreeuwen. Op die momenten benoemde ik dat het zijn eigen keuze was, want schreeuwen is deur dicht. Kost wel even wat avonden voordat het kwartje snel viel, maar hij viel. Succes! En fijn dat het al drie avonden goed gaat.

Yaron

Yaron

30-05-2011 om 13:33

Sunja

Mijn dochter werd pas jaloers toen jongste ging kruipen en jaloers is ze af en toe nog wel, jongste loopt sinds ze een jaar is en kan nu dus overal bij. Jongste is weer jaloers als grote zus bij mij of papa op schoot zit, die wil ze er dan afduwen en als dat niet lukt gaat ze of slaan of ze gaat op de grond liggen te huilen. Het blijft af en toe tobben, maar ik probeer er ook heel erg van te genieten hoe ze met elkaar omgaan als ze geen ruzie hebben, ze kunnen samen ook erg veel lol maken.

Sunja

Sunja

30-05-2011 om 23:54

Overprikkeling

Trouwens, even los van keuzes, straffen en jaloezie, speelt bij ons overprikkeling een rol denk ik - daar let ik ook wel op. Al vanaf baby maar zeker ook nu, net nu je denkt dat hij veel meer aankan, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Is mijn ervaring (en ik heb geen ervaring met die hele erge driftbuien die hier beschreven staan).
En die jaloezie: ik kan nog steeds jaloers zijn op mijn zus dus dat zal hij zeker niet van een vreemde hebben. En inderdaad is het waar: zijn broertje tijgert overal heen en zit dus 'ineens' aan zijn speelgoed, daar reageert hij niet altijd even rielekst op uiteraard. Ook wel weer erg lachen als je die twee samen ziet, gaat mijn oudste voor een autootje liggen om het aan het zicht te onttrekken van zijn broertje, probeert de laatste over hem heen te kruipen!

Hellen1970

Hellen1970

06-06-2011 om 12:42

Herkenbaar!

Hoi Astertje,

hier een moeder met een j/m tweeling van 20 maanden. zit ook een beetje met mijn handen in het haar en was dus op internet beetje gaan zoeken of het nu normaal is zoals het bij ons gaat en toen kwam ik bij jouw berichtje uit. Ben bijna blij om te lezen dat het niet alleen hier zo is, maar het is natuurlijk wel heel vervelend! Geen tips of adviezen dus, want die zou ik juist graag zelf ontvangen.... Belde net naar man op werk en vroeg me echt af of ik/wij nou iets verkeerd doen dat het hier niet gezellig is in huis maar we alleen maar bezig zijn met scheidsrechteren, afleiden en verleiden (om nog iets gedaan te krijgen) en troosten.
Tja, wilde denk ik mijn verhaal ook even kwijt hier. Hoop dat het bij jullie helpt om ze apart op kamers te doen. Hebben wij hier al een tijdje. Werkt wel beter, maar er zijn avonden dat ze niet willen slapen en als je dan alleen thuis bent, moet je je bijna splitsen om beiden aandacht te geven.

groetjes,
Helga

Wow

Wat een pittig draadje is dit zeg. En wat een hoop negatieve berichten.
Ik vind niet dat je het kan maken om iemand aan de hand van een draadje kan beoordelen of veroordelen. Opvoeden doen we allemaal naar beste kunnen en we hebben het geen van allen uitgevonden.

Wat straffen betreft een kind van bijn a2 begrijpt heel goed wat straf is ( ze weten immers ook al wel vaak wat goed is) Een straf moet naar mijn mening alleen niet te lang duren. Bij ons op het Kdv zeggen ze, je moet straffen naar leeftijd= tijd. Dus is je kind 2 dan 2 minuten op de gang.

Mijn zoontje is 2,5 en die kan ook best eens vervelend zijn. De gang is niet veilig, dus zetten wij hem op zijn bips in de keuken. ( wij kunnen hem wel zien) en na 2 minuten vraag ik of hij weer lief kan doen en dan roept hij heel hard JA en mag hij weer de kamer in komen. Meestal geeft hij dan ook nog een kus ( das wel heel lief)

Ik heb geen oplossing voor de problemen die hier verteld worden, ik wil alleen zeggen dat ik je niet veroordeel om wat je doen, want ik ga er naar uit dat je je best doet. Ik wil je er wel heel veel succes bij wensen.

groetjes Tessa

Jaloezie of bezit beschermen?

Quete: Daarnaast speelt jaloezie tussen beide meisjes enorm: wat de een heeft moet en zal de ander meteen hebben; Heeft F. haar boterham op en wilt nog eten. E. krijgt haar boterham niet op of wilt neit meer. Maar of wee als je haar rest aan zusje geeft, dan breekt de hel los.

Ik moet zeggen dat ik hier ook niet moet denken dat de halve appel/boterham/beker drinken van de een naar de ander kan gaan.
Volgens mij is dat echt niet een kwestie van jaloezie, maar meer je eigendommen beschermen. Het is toch voor een kind heel vreemd wanneer je iets dat je kind A geeft aan kind B geeft. Of het nu een tweeling is, broertje-zusje, vriendjes op die leeftijd... Het echt delen en denken/meeleven en inleven met een ander kindje komt pas vanaf een jaar of 8.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.