Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
vaasje

vaasje

15-06-2012 om 21:29

Hoe Benaming geslachtsdelen.

Noemen jullie de vagina tegen je kind?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-06-2012 om 10:16

Mijn buurvrouw

Komt uit noord-holland en noemt haar zoontje heel vaak pik. Dat schijnt daar vrij normaal te zijn, maar hier op het schoolplein is het heel vreemd. Buuf houdt daar nu wel rekening mee.
Ik vind dat je daar als ouder best rekening mee mag houden, dat zulke woorden niet overal worden gewaardeert. Als een gast-peuter het hier zou hebben over haar kutje zou ik dat corrigeren eerlijk gezegt.

Dendy

Pik


http://www.youtube.com/watch?v=xqo4ylN1adQ
Ik had het heel lang niet gehoord maar Najib heeft het ook gebruikt in een sketch over rasamsterdammers die gaan stappen.

mama7161

mama7161

20-06-2012 om 20:27

Fantastisch!

HAHA, da's een goeie mijn dochter praat nog maar een paar woordjes maar deze ga ik onthouden voor als ik de vraag krijg van haar!

Egel

Egel

21-06-2012 om 10:22

Tuurlijk trek ik het me een klein beetje aan

Natuurlijk wist ik al dat niet iedereen er zo over praat (om kutje te zeggen - echt geen 'kut' trouwens). Ik wil er niet zo preuts over doen, vandaar, en dat vind ik van 'vagina' enigszins (of in ieder geval: klinkt te 'medisch', te formeel voor je eigen kind), en spleetje is nog wel OK maar aan de andere kant kun je dat van je zoon dan 'aanhangseltje of 'slurfje'/'slangetje' noemen. Dat beschrijft ook wat je ziet, geen discriminatie graag.
'Plasser' vind ik vrij flauw, dat kan mijn kutje (sorry!) ook, maar toch noem ik dat niet zo. En nog extra als zoontje wel een piemel/piemeltje heeft. Ik ken overigens meerdere mannen die het ook piemel bij zichzelf noemen, waaronder mijn eigen man en eigen vader. Beiden doen er heel normaal over.
Ik vind plasser ook weer te preuts klinken, alsof je je kinderen het echte woord niet wil leren omdat je ze daar nog te jong voor vindt. Omdat de functie later -iets dat zij kennelijk nu nog niet mogen weten- multi wordt. Nee prima dat velen het doen hoor, maar ik hou er zelf niet van en man ook niet.

Maar ja P en anderen, natuurlijk trek ik het me ook wel een beetje aan als het wel door heel veel mensen (in ieder geval op dit forum) raar wordt gevonden en zelfs door sommigen gecorrigeerd zou worden als een kind dat zo zou noemen. Kan ik me op de grote school waar mijn kinderen zitten trouwens niet voorstellen, dat als er een probleem was en mijn dochter zou noodgedwongen iets over een kutje moeten zeggen, ze dan gecorrigeerd zou worden of dat er zelfs maar geschrokken zou worden, maar alla, misschien zit ik fout.
Al met al, ik heb het aan mijn dochter van 10 verteld, zoon van 8 luisterde ook mee. Dat misschien toch meer mensen het raar zouden vinden dan ik dacht, omdat ik dat op OO had gelezen en er zelf ook iets had gepost. En dat ze even moesten weten dat zoiets bij veel mensen gevoelig ligt. Dat sommige mensen het liever spleetje, plasser of vagina noemen.
Het werd een gezellig gesprek. Over wat zij al om zich heen had gehoord. Een vriendin van haar heeft thuis (een gezellig, warm gezin) 'doosje' geleerd. Dat vond dochter bijzonder grappig. Hoe dan ook, ik weet na dit gesprek zeker -als ze het al niet wisten- dat ze weten dat ze met het woord wat uit moeten kijken als ze dat willen.
Maar als ze graag een statement wil maken of een nieuwe trend wil zetten, is het mij even goed.
Groeten, Egel

Elx

Elx

22-06-2012 om 02:57

Doosje?

Mijn 2 dochters noemen het hun doosje. Weet niet hoe dat zo gekomen is, waarschijnlijk wel van mij, want verder horen ze alleen Engels. Dan noemen ze t "boedgiewoedgie", duidelijk niet door mij verzonnen.

Mijn dochters moeten wel lachen als ik hun uitleg dat iets in "dat kleine doosje in je kamer ligt". Doosje is voor hun dus meer je plasser/vagina dan een klein kartonnen opbergplaats.

Jongens en mannen hebben een piemel. Maar pas op voor de "piemelgniep" (leuk boekje)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

22-06-2012 om 09:45

Doosje, muts en mossel

Dat zijn woorden die ik wel eens gebruik, maar alleen als grapje en natuurlijk niet tegen de kinderen

Haha vic

Die namen heb ik ook! Pruim hoort er ook bij. Vooral in gesprekken met bepaalde vriendinnnen, haha.
Mijn dochter van 5 overigens zei pas tot mijn schrik, want ik weet echt niet waar ze dat van heeft; ik heb jeuk aan mijn pik. Zoon en ik moesten stiekum wel lachen. Normaal gesproken noemen wij dat plasser, en bij zoon piemel.

Hier ook afgeweken

hebben we een jaar of 2 voor hetzelfde probleem gestaan. Ik ben van huis uit gewend om kutje te zeggen. Dit was heel normaal en al waren mijn ouders wel hippies, ze waren absoluut niet plat en wel van universitair niveau. Maar goed, ik werd hard afgestraft op mijn werk toen ik dat noemde dus realiseerde me dat ik een ander woord nodig had. De discussie's hier leverden me niets op. Uiteindelijk hebben we voor Poesie gekozen. Heb je ook risico mee, dat mensen het als porno interpreteren. Maar ik vind het een mooi en zacht woord en passend bij een kind. Dus wij zijn er blij mee. En in de praktijk kom ik erachter dat je kind het vooral met jou erover heeft en niet zo met anderen (een aantal keren daargelaten). Tegen de tijd dat ze er actief over in gesprek gaat met anderen, zal ze haar eigen naam wel kiezen

Succes, ik vind het inderdaad ook niet eerlijk verdeeld. Voor Vagina zijn geen fijne passende verkleinwoorden, terwijl voor Penis wel veel is.
Lunamaya

Vic

Vic

24-06-2012 om 19:34

Lunamaya

Poesie? Dat is toch hopelijk een grapje?

Ja, vic, speciaal voor jou

ik dacht; het wordt hoog tijd Vic eens aan het lachen te maken

Ik zou zeggen: leef en laat leven!

Groetjes Lunamaya

Aagje Helderder

Aagje Helderder

24-06-2012 om 20:03

Echt waar,

ik kan er met mijn hoofd niet bij: wat is er nu toch in vredesnaam mis met het woord vagina? Hoezo zou er een fijn verkleinwoord moeten zijn, of zou het zacht moeten zijn? Het is wat het is: het is wat een meisje een meisje maakt, je kind een dochter. Een leuk zacht of eufemistisch woord (lipjes, spleetje, doosje, poesie enzovoorts vallen daar voor mij allemaal onder) maakt het niet anders. Toch?
En natuurlijk heeft een kind het er doorgaans alleen met jou over, thuis. Maar wat is de reden om het eerst een ander woord te leren, zodat het vervolgens het echte woord voorgeschoteld krijgt? Beats me!
Aagje

Aagje

Omdat ik het onprettig vond om een in mijn ogen afstandelijke term te gebruiken bij een klein kind (net zoals ik het piemeltje van mijn zoontje niet penis noem. vagina is Latijns en zoals zovele medische/ wetenschappelijke termen vanuit het latijns, zijn er meer toegankelijke termen ontwikkeld om iets aan te duiden. Alleen voor de vagina hebben wij de geschikte nog niet gevonden (blijkt, gezien de vele tegenstrijdige reacties). Iedereen zoekt daarom degene die zij het beste vinden, en iedereen heeft daar wel weer iets op aan te merken.

We kunnen ook met z'n allen een nieuwe term ontwikkelen. En voor mij hoeft dat niet Poesie te zijn, ik vind dat zelf ook een zwaktebod, maar voor ons meisje beter dan de rest

Groetjes Lunamaya

Vic

Vic

24-06-2012 om 21:20

Tja

Ik vind poesie enorm schunnig, maar dat is i.d.d. heel persoonlijk.

Tango

Tango

24-06-2012 om 23:07

Hier

Hadden we het eigenlijk ook altijd over plasser, maar Tangodochter (11) begint nu opeens het woord vagina te gebruiken. Aanleiding hiervoor was dat Tangozoon dit woord gebruikte i.p.v. pagina. Dat was lachen natuurlijk.
Vroeger toen ze een jaar of 2 was had Tangodochter het overigens over haar bibi, geen idee hoe ze eraan kwam maar ik vond het wel een leuk woordje ervoor.
Kut mag hier absoluut niet gezegd worden, dus zou het voor mij raar zijn om kutje wel toe te staan. Als anderen het zo wel willen noemen heb ik daar overigens geen moeite mee.
Bij een jongen spreken we over piemel. Bij Tangoman in de familie wordt vaak bij kinderen het woordje pipi voor het mannelijk geslachtsdeel gebruikt, vind ik dan weer een beetje raar woord.

Pipi

Is hier eeer heel normaal, franstalig: faire pipi = plassen en bij gym laten ze elkaar hun 'pipi' zien - plasser dus. Ik vind het een leuk woord ervoor.

Hier

Bij ons heeft het nog wel eens gevarieerd. Zo hebben wij een jongensplasser en een meisjesplasser de revue zien passeren. De pippi (kun je trouwens voor beiden gebruiken : ) was hier ook een hit en nu de meisjes/jongens groter zijn (jongste is nu 7) gebruiken we de term vagina en piemel. Ik vind vagina echt een prima woord ook voor een kind. Beter dan poesie en doosje en tumtummetje ; ) ha, ha

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.