Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Helen

Helen

07-03-2009 om 12:13

Verlegen in klas [hoe thuis helpen?]

Mijn dochter van bijna 6 jaar is erg verlegen en nerveus in de klas. Niet tijdens het spelen of knutselen, maar juist tijdens de kringgesprekken. ZE durft wel iets te zeggen, maar praat erg zachjes en frummelt aan haar kleren/ haren.
Ik ken haar ze helemaal niet. In de pauzes of bij kinderen thuis is ze helemaal zichelf en kletst ze de oren van je hoofd.
Hebben jullie tips hoe ik haar kan helpen. ZE zegt zelf dat ze het eng vind als ze allemaal tegelijk naar haar kijken.
Eind deze maand heb ik 10 min gesprek met haar juf.

Alvast bedankt,
Helen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Waarom helpen?

Vindt ze het zelf vervelend??

Ik heb de indruk dat kinderen tegenwoordig allemaal maar assertief meoten zijn. Je hoeft het toch niet fijn te vinden om het middelpunt cvan de belangstelling te zijn? Als je het zelf prettig vindt om je in de groep een beetje op de achtergrond te houden, dan mag dat toch?

Uk zou alleen op basis van een juf die roept 'dat ze zo stilletjes is' niet meteen mijn kind gaan pushen of helpen ander gedrag te ontwikkelen. weerst maar eens checken of kind daar zelf behoefte aan heeft!

Ingrid (zelf ook een paar van dat soort thuis. En die voelen zich er prima bij. of zouden in elk geval niet vrolijker worden als ze 'verplicht' meer op de voorgrond zouden moeten)

Hmm.

Echt met veel zorg getypt weer! Sorry voor alle typo's (het zou voor mij wel goed zijn als dit forum een 'edit' mogelijkheid had)

Annet

Annet

07-03-2009 om 18:19

Voorbereiden

Als ze zelf graag makkelijker wilt praten tijdens het kringgesprek, kun je ook thuis wat voorbereiden. Meestal zijn de onderwerpen vrij voorspelbaar (of bij de juf op te vragen). Als je dochter thuis al nadenkt over wat ze zou kunnen vertellen of jij geeft tips, dan zit ze daar meer zelfverzekerd.
Mijn oudste gaf ik een A4 met foto's mee van het weekend, nieuwe huis, andere activiteit, zodat ze een handvat had. Dat was in de kleuterklas. Zij wilde zelf heel graag praten in de kring en dit hielp haar over de drempel heen. Daar wordt ze echt geen ander type kind van, maar ze leerde wel dat te doen wat ze eigenlijk wilde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.