Home » Forum » Kiezen wisselen

Kiezen wisselen

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tango
Kiezen wisselen

Mijn dochter van bijna 8 vertelde me gisteren dat er bij haar een kies los zit (de voorste kies linksboven). Ik heb even gekeken in een schema over wisselen maar volgens mij is dit dus heel vroeg en gebeurt het normaal pas met 9 jaar. Ze was verder niet heel vroeg met wisselen, ze is begonnen toen ze 6 jaar was.
Zijn er meer kinderen bij wie de kiezen al zo vroeg los zaten? Ik ben hier wel benieuwd naar.
Verder heb ik het idee dat ze er ook meer pijn aan heeft dan bij het wisselen van de voortanden. Is dat normaal? Ze heeft meer moeite met eten en eigenlijk speelde het al een tijdje dat ze last had van die kies, nu bleek dus dat hij los zat.

Vic
Kan

Mijn dochter (nu 9,5) is bijna klaar met wisselen. Volgens mij moet ze alleen nog twee hoektanden. Ze begon met wisselen toen ze 4 was. Daarna even niet, en vanaf een jaar of 7 begon ze met haar kiezen.

Nasha 1st
Hier

zoon wordt dit jaar 11 en is alle kiezen al kwijt....

mama 78
Hier

Mijn dochter van 8 is ook druk bezig met het wisselen van haar kiezen. Ze heeft er nu 2 uit.
En het kan kloppen, hoor, dat het zeer doet. Ze heeft er ook last van bij het eten en ook de tandarts mocht er absoluut niet in peuteren;-)

mijnkinderenzij...
Hier

9,5 en 10,5 jaar en nog geen kiezen verloren

Tango
Gelukkig

Ze is dus niet de enige die zo vroeg is met kiezen wisselen. Vanmorgen kwam ik er dus achter dat het niet de voorste kies is maar toch de tweede. Niet helemaal goed gevoeld dus en zelf zei ze de voorste toen ik het een keer vroeg. Nou ja, ik maak me er maar niet meer druk over. Met wisselen begon ze ook met de boventanden en zelfs toen ze voor het eerst tanden kreeg, begon ze boven terwijl de meeste kinderen eerst ondertanden krijgen. Gewoon een bijzonder kind dus wat dat betreft.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.