Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Plaswekker

voor mijn zoon willen wij een plaswekker aanschaffen. Ik zie door de bomen het bos niet meer; Urifoon, Rodger, ga zo maar door.
Ik hoor graag ervaringen of maakt het eigenlijk niet uit welke je neemt. Verzekering vergoedt hele plaswekkergebeuren tot 500 euro. Dus roept u maar

groetjes van Purk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MaximeM

MaximeM

20-03-2009 om 08:55

Kari

Hoi Kari,

Afgezien het feit dat hij vannacht voor de 2e nacht achtereen droog was (komt zelden voor) gaan we natuurlijk nog door met de wekker. Ik vind het wel apart, want eigenlijk zijn we amper begonnen, uitzichzelf is hij nog steeds niet wakker geworden van die wekker en heeft dus iedere keer nog 'gewoon' in bed geplast. Het enige verschil is geweest dat ik hem daarna meteen had gewekt en hem naar de wc heb gestuurd. Maar goed, dit even terzijde.
De volgende keer dat de wekker gaat (en uiteraard hebben zoon en ik het iedere avond erover dat hij dit keer wél wakker gaat worden van de wekker, hij zet hem even aan zodat hij het geluidje hoort en dat hij van dát geluid dus wakker moet worden) zal ik hem meteen wekken. Ik zal de wekker inderdaad niet meer 5 minuten laten gaan als dat eerder averechts zal werken. (ik hoopte echt dat het geluid gewoon ineens wél door zou dringen) Het wedstrijd element...daar moet ik nog eens over nadenken. Zoon is 10 jaar hé, en jij kent hem niet, ik vraag me werkelijk af of hij het interessant zou vinden om iets van tokens te sparen of te minderen met de wekker. Ik heb hem trouwens vanochtend beloond voor de tweede keer droog achtereen, hij was helemaal trots. Dus ik zei hem, ik wil vanmiddag anders wel wat lekkers voor je meebrengen uit de supermarkt...? Wat zou je willen? Nou.. en dan weet ie niets te verzinnen, "ik weet het niet hoor mam", is het antwoord.
Ik ben zelf inderdaad de initiatiefnemer geweest met die plaswekker en hij is op zich gemotiveerd (hij vind het heel erg dat hij in bed plast, niemand mag het weten en hij durft ook niet te logeren) maar misschien is hij toch niet gemotiveerd genoeg? Of bang voor de zoveelste teleurstelling omdat het niet lukt?

Bedankt in ieder geval voor je meedenken, mocht de wekker komende nacht afgaan, zal ik gelijk naar de zolder spurten (en ik zal proberen iets van een wedstrijd element in te voeren, nu nog iets bedenken waar hij ook warm voor loopt qua token)

Maxime

MaximeM

MaximeM

20-03-2009 om 11:53

Horloge

Hoi Pelle,

Het is een horloge, dus hij heeft hem om zijn pols zitten (sentry plaswekker) maar ik heb al bedacht dat ik het nog een paar keer probeer door snel naar boven te rennen en anders ga ik gewoon een paar dagen naast hem slapen, kan ik hem direct wakker schudden.

Bedankt voor het meedenken! (kende de linkjes al, heb ook al heel wat lopen googlen de afgelopen dagen ☺)

Maxime

p.s. we juichen niet te vroeg maar hij is al twee dagen achtereen droog!

purk

purk

20-03-2009 om 13:28 Topicstarter

Update

hier ook nog steeds aan de plaswekker. Ik merk dat het tijdstip dat hij 's nachts plast aan het verschuiven is. Plaste hij eerst rond half elf/elf uur, nu is het echt midden in de nacht. De ene keer blijft het bij een nat broekje en soms echt een nat bed.

Aangezien het tijdstip aan het verschuiven is, langzaam maar zeker, heb ik goede hoop dat zijn lijf gaat snappen dat het wakker moet worden bij een volle blaas en de hele nacht rond moet komen.

Hier geven we niet minder drinken, gewoon zoals hij altijd al dronk. Verder staat in de instructie dat je de plaswekker zeker nog drie weken moet gebruiken. Dus twee nachten droog is mooi, maar nog wel even zorgen dat je het bezegeld zeg maar. Ik denk ook dat door de zender zelf aan te sluiten etc. kind ook bewuster bezig is met het plassen en daar wakker van willen worden. Dat het helpt bij het proces.

groetjes van Purk (die wel weer errug moet wennen aan de gebroken nachten...)

ijsvogeltje

ijsvogeltje

20-03-2009 om 14:53

Washandje

Maxime, het gaat er volgens mij niet zozeer om dat hij wakker moet worden van dat piepje. Volgens mij berust de werking van de plaswekker erop, dat er - als het kind in zijn slaap plast - iets vervelends gebeurt. En als dat vervelend genoeg is, wordt het kind 'vanzelf' wakker vóór het vervelende moment. Dat piepende geluid is voor jouw zoon blijkbaar niet vervelend. Maar dat natte en koude washandje waarschijnlijk wel. En dáár gaat het om, het móet ook vervelend zijn.
Succes!
(hier deed de plaswekker gelukkig vrij snel z'n werk, maar inderdaad niet altijd door het piepje)

MaximeM

MaximeM

20-03-2009 om 15:41

Pelle

Waar heb ik geschreven dat hij weinig drinkt? Hij drinkt gewoon normaal hoor, net als altijd. Maar inderdaad ik juich niet te vroeg, volgens mij is het nu gewoon toeval dat hij 2x droog is. Of door al het gepraat en gedoe hierover is hij er misschien zelf ook ineens meer mee bezig in zijn koppie? Ik heb dezelfde wekker gebruikt bij mijn dochter, inmiddels alweer 6 jaar geleden, dat ging veel beter, maar zij werd ook wel wakker van de wekker. Het lijkt mij het beste resultaat te hebben als ze tijdens het plassen dus al wakker worden, volgens mij is dan het signaal/de link naar het plassen toe duidelijker dan dat ik na een halve minuut met een nat washandje kom aanhollen (ik ben ook niet zo snel hoor, midden in de nacht en ik moet trouwens ook weer erg wennen aan de gebroken nachten.

Maxime

Kari1

Kari1

20-03-2009 om 16:30

Snelheid

“ik vraag me werkelijk af of hij het interessant zou vinden om iets van tokens te sparen....” Natuurlijk vindt hij die tokens niet interessant, maar daar gaat het ook niet om! Joepieee, ik krijg een smartie...:-S Of dacht je dat mijn zoon zo idolaat was van stuivers? Het gaat om wat die tokens belichamen, welk doel ze dienen: droog worden.
“...of te minderen met de wekker.” Tja, als hij dat niet interessant vindt dan ligt er een probleempje.
“Het lijkt mij het beste resultaat te hebben als ze tijdens het plassen dus al wakker worden, volgens mij is dan het signaal/de link naar het plassen toe duidelijker dan dat ik na een halve minuut met een nat washandje kom aanhollen” Precies, dat is de kern. Wat er moet inslijten is dat plassen = wakker worden, en wel acuut. Dat moet een reflex worden à la Pavlov. Een halve minuut is daarvoor eigenlijk al veel te lang. Als het niet lukt om wakker te worden van de wekker dan kan hij wakker worden van mama, dat maakt niet uit – als het maar (vrijwel) meteen is. Idd naast hem slapen dan.
Jaja, nachtvoedingen zijn er niks bij...ik weet het nog!
Kari

Kari1

Kari1

20-03-2009 om 17:46

Helemaal

mee eens Pelle.
Kari

ijsvogeltje

ijsvogeltje

20-03-2009 om 17:53

Huisarts

Tja, zo heeft de huisarts het ons uitgelegd!

MaximeM

MaximeM

21-03-2009 om 08:23

Weer droog!

Hoi,

Vannacht was ik er helemaal klaar voor om naar hem toe te rennen als de wekker zou gaan...maar die ging niet, meneer was wéér droog !

Maxime

Kari1

Kari1

21-03-2009 om 10:14

Fijn

dat het zo goed gaat, en of dat nou dankzij of ondanks de wekker is, who cares!
kari

purk

purk

21-03-2009 om 13:12 Topicstarter

Hier ook!

Afgelopen nacht droog! Om 6.00 uur hoorde ik oudste naar het toilet sluipen...helemaal geen wekker af horen gaan!

Fijn Maxime dat het bij jullie ook weer goed is gegaan vannacht. Langzaamaan komen ze er wel.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

22-03-2009 om 10:56

Vannacht niet gelukt

Vannacht was ik niet alert (lag in 'n soort coma ☺ met dank aan feestje waar ik was geweest) want ik heb geen plaswekker gehoord! Man ook niet zegt hij, alhoewel hij wel de stopwatch hoorde (we hebben een stopwatch beneden in een bak zooi liggen en die gaat een keer per dag af) we zijn te lui om dat ding een keer uit te zetten, dus man dacht in zijn slaap dat hij dat ding hoorde en terwijl hij me dat vertelde vanochtend, realiseerde hij zich ineens dat dát dus de plaswekker van zoon was. Ik weet niet hoe lang het ding is afgegaan maar zoon is er op een gegeven moment tóch wakker van geworden, maar dat zou zo een kwartier of half uur hebben kunnen duren (ik weet het niet, ik sliep als een blok) en hij heeft hem afgezet, zichzelf verschoond en alles er weer opgezet om door te slapen. Vannacht beter opletten !

Maxime

purk

purk

22-03-2009 om 12:38 Topicstarter

Hier ook...

wekker ging gisteravond rond kwart voor elf af. Broekje was beetje nat, plas verder in toilet. Verder geen wekker gehoord. Meneer hoorde ik om kwart over zes naar het toilet gaan.

Op zich niet ontevreden, het leverde in elk geval geen was en gebroken nacht op.

Moet een erg leuk feestje geweest zijn Maxime, als je door die wekker heen kan slapen

groetjes van Purk

purk

purk

22-03-2009 om 21:05 Topicstarter

Pelle

het lijkt mij behoorlijk moeilijk om te stoppen met plassen, zender af te doen, wekker uit te zetten, naar het toilet te lopen en dan pas verder te kunnen plassen.
Ik heb er wel vertrouwen in dat het uiteindelijk goed gaat komen.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

23-03-2009 om 08:37

Hij werd zelf wakker!

Hoi,

Nu ging de wekker pas om 6.50 hoor, maar hij werd er zelf wakker van en heeft hem zelf uitgezet (ik was wel naar boven gerend maar was te laat ;-0) Het was natuurlijk wel het 'wekker tijdstip' en dan slaapt zoon niet meer zo vast, maar hij heeft het dus wel bijna de hele nacht droog gehouden (hij ging om 21.00 uur naar bed)

Maxime

purk

purk

23-03-2009 om 13:30 Topicstarter

Oeffff....

hier ging om 02.00 de wekker loeiend af. Zoon had een nat bed, maar ook nog een deel in de wc geplast. Na zo'n nachtelijke actie lig ik nog wel een tijdje wakker en slaap een stuk lichter...

Fijn dat hij zelf wakker werd van de wekker Maxime.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

23-03-2009 om 13:46

Purk

Hoi Purk,

Hoe krijgt hij nou een nat bed? Je doet er toch wel een luierbroekje overheen? Pijpjes van de boxershort die eronder zit wel in het broekje doen, anders is het bed inderdaad nat.
Wennen weer hé dat nachtelijk gedonder.

Maxime

purk

purk

23-03-2009 om 15:46 Topicstarter

Maxime

nee, hier geen luierbroekje. Luierbroekje geeft voor meneer in kwestie namelijk de mogelijkheid om maar gewoon door te plassen. Dat doet hij namelijk met een luier om. Beetje geconditioneerd gedrag zeg maar...
Daarom besloten om echt zonder aan de slag te gaan.

Ik bedenk me wel dat het een idee kan zijn, om het in overleg met hem wel te gaan gebruiken. Scheelt inderdaad een hoop was ed. Lijkt me trouwens wel even zoeken naar de zender. Die zit dan onder de luier zeg maar.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

24-03-2009 om 12:08

Weer droog!

Goh, de wekker is nu twee keer afgegaan en hij werd wakker (de eerste dag en ergens de 10e dag) maar blijkbaar dringt er toch iets door, hij was weer droog vannacht.

(normaal is hij echt maar een keer per week maximaal droog)

Maxime

MaximeM

MaximeM

24-03-2009 om 12:08

Onduidelijk

hmm mijn vorige berichtje is niet helemaal duidelijk, vannacht ging de wekker dus helemaal niet af.

Maxime

purk

purk

24-03-2009 om 21:58 Topicstarter

Mooi

Maxime. Dat gaat zeker de goede kant op.

Hier ging afgelopen nacht tegen 0.00 uur de wekker af. Broekje beetje nat, plas in toilet.

Vanavond heeft hij zijn buik toegesproken: maak me wakker als je moet plassen. Wie weet helpt het

groetjes van Purk

purk

purk

25-03-2009 om 10:42 Topicstarter

Geen alarm!

vannacht hoorde ik om 01.00 uur oudste zoon naar het toilet gaan. Uit zichzelf wakker geworden om te plassen. Hij is helemaal trots!

We houden trouwens een schema bij met punten. Dat zat bij de plaswekker. Er is een verdeling met 1 punt als je de wekker hebt gebruikt, maar je bed is wel nat tot 5 punten als je droog was/ de wekker is niet afgegaan.
Het maximale aantal punten is 35 (7 x 5 punten) en het minimale dus 7. Vorige week had zoon 19 punten, deze week 21 punten.

We houden de moed erin! Ik merk trouwens wel dat ik door dat nachtelijke gespook al helemaal geconditioneerd raak....ik moet nu zelf ook plassen rond 01.00 uur

Groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

25-03-2009 om 11:27

Weer droog

Hoi,

Tja, het wordt een beetje eentonig (gelukkig!!!) maar hij was weer droog vannacht. Maar we gaan zeker nog 2 weken door met de wekker hoor, eerst maar eens 2 weken achter elkaar helemaal droog zijn.

maxime

purk

purk

25-03-2009 om 12:17 Topicstarter

Doorgaan

hier schrijft Urifoon (merk plaswekker) voor dat het beste is om 3 weken door te gaan met de wekker. Dus pas stoppen als drie weken de wekker niet is afgegaan.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 08:38

Nu weer nat

Hoi,

Een miniplasje om 4.55. Papa hoorde de wekker en liet hem lekker liggen (we zouden toch wachten tot hij zelf wakker werd???) Terwijl ik hem állang de nieuwe aanpak had verteld. Zelf werd ik pas om 5.30 wakker van zijn wekker en heb hem laten plassen op de wc. Maar goed, wekker werkt dus deels wel, zoon stopt met plassen, vroeger had hij echt volle luiers en nu waren het een paar druppels.

Maxime

purk

purk

26-03-2009 om 11:03 Topicstarter

Wekker ging af

om 0.00 uur. Broekje beetje nat, rest van de plas in de wc....we houden maar ijverig vol.

Ik vind het echt onvoorstelbaar dat jij een half uur lang die wekker niet hoort Maxime. Hier is die echt niet te negeren, hoor. Ik ben gewoon verbaasd dat onze jongste zoon er niet wakker van wordt.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 12:51

Gaat niet zo hard

Hoi,

Wij hebben een Sentry plaswekker, en het geluid is prima te horen maar niet zo hard als een normale wekker. Het klinkt meer als een alarmpje zoals een elektrisch kookwekkertje. Daarbij slaapt mijn zoon op zolder en wij beneden. Het wekkertje is ook nog eens een polshorloge dus zoon heeft hem vaak onder de dekens. Maar nogmaals, als ik wakker ben of licht slaap hoor ik hem prima. Waarschijnlijk was ik op dat tijdstip in mijn diepste slaap ofzo. Soms word ik wakker van een zacht geluidje, de andere keer kan het stormen en onweren en heb ik niets gehoord.

Maxime

purk

purk

26-03-2009 om 15:20 Topicstarter

Inderdaad pelle

dat dacht ik ook toen ik het berichtje over het volume las. Het alarm dient in mijn beleving echt af te gaan. Je moet eigenlijk wakker schrikken van dat alarm. Rechtop in bed, bonkend hart....zeg maar.

Het klinkt alsof je dit eigenlijk een beetje kan negeren. Dekbed erover en het geluid is al minder. Dat lijkt me niet de bedoeling eerlijk gezegd.

Groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 17:34

Tja

Hoi,

Ja ik kan er verder ook niet veel aan doen, het ding kostte € 145 euro... gooi je ook niet zomaar weg toch. Toen mijn dochter hem gebruikte had ik deze gehuurd van de thuiszorg toendertijd. En bij haar ging het allemaal wel goed, dus ik had hier wel vertrouwen in. Ik vind het zelf op zich een scherpe en irritante pieptoon en ik kan hem een etage lager horen, zijn zolder slaapkamer en onze slaapkamer beneden, dus zo zacht is het nou ook weer niet.
n.b. vorige keer sliep zoon toch ook door, door de gewone wekker die hij om 0.00 uur gezet had?

Maxime

MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 19:18

70 decibel ☺

Hoi,

Mijn man heeft een telefoon met geluidsmetertje erin dus ik heb het ding er even bijgehouden. We komen uit op 70 decibel. Het klinkt voor mij op een etage lager als een soort kookwekker maar bij hem is het wel iets harder en snerpender. Maar niet zoals jullie beschrijven dat je met bonkend hart wakker schrikt, nee dat is het niet.

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.