Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Plaswekker

voor mijn zoon willen wij een plaswekker aanschaffen. Ik zie door de bomen het bos niet meer; Urifoon, Rodger, ga zo maar door.
Ik hoor graag ervaringen of maakt het eigenlijk niet uit welke je neemt. Verzekering vergoedt hele plaswekkergebeuren tot 500 euro. Dus roept u maar

groetjes van Purk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 22:51

Minder denk ik

Hoi,

Ja onder het dekbed zal het ongetwijfeld minder herrie maken, maar het wordt niet compleet gesmoord, het dekbed licht luchtjes op hem dus er komt nog genoeg geluid naar boven. Google maar eens op 70 decibel, dat wordt als hinderlijk ervaren.
Bij 70 decibel krijg ik de volgende uitkomsten geluid vergelijkbaar aan : stofzuiger, luide tv, drukke straat,zeer luid spreken.
Maar goed, ik moet het ermee doen, ik ga toch echt niet nog een plaswekker aanschaffen. Vannacht is papa er niet en mag hij naast mij slapen, kan ik hem wakker schudden als de wekker afgaat.

Maxime

MaximeM

MaximeM

26-03-2009 om 22:51

Foutje

Het dekbed liGt....ipv licht.

Maxime

Kari1

Kari1

27-03-2009 om 08:49

Maxime en pelle

Ik vraag me af of jullie discussie over de luidheid van de wekker er wel toe doet. Het is niet nodig dat een plaswekker een keihard geluid geeft. Het gaat er om dat een kind leert reageren op DAT geluid. Harde geluiden kunnen net zo makkelijk uitgeblokt worden als zachte geluiden kunnen worden gehoord. Voorbeelden genoeg van mensen die niet wakker worden van pannendeksels tegen elkaar naast hun hoofd, en wel wakker worden van het kleinste zuchtje mogelijk onraad.
Het gaat er om waar je geleerd hebt getriggerd op te zijn. Veel oefenen met het geluid van de wekker dus.
Het is natuurlijk wel handig als ouders op een andere verdieping die wekker überhaupt kúnnen horen. Te zacht is dan in dat opzicht onhandig. Maar dat is op te lossen met een babyfoon.
Kari

MaximeM

MaximeM

27-03-2009 om 09:43

Pelle

Hoi,

Ik ben even bij de wekker gaan meten en deze geeft 60 db aan op een meter afstand en er vlak bij 65 db.
Ik kan zijn plaswekker ook beneden horen (hij slaapt op zolder en ik een etage lager) maar daar hoor ik hem natuurlijk niet zo hard waardoor ik er makkelijker doorheen slaap. Alhoewel ik van de keren dat hij afging een keertje niet wakker ben geworden omdat ik heel laat naar bed was gegaan en een paar wijntjes op had. (papa werd toen trouwens wel wakker) en afgelopen keer werd ik ook niet wakker, maar wat daar de reden van was, weet ik niet. Vannacht heeft hij naast me geslapen maar de wekker was niet afgegaan.

Maxime

purk

purk

27-03-2009 om 13:26 Topicstarter

Wasje draaien....

wekker ging rond kwart voor 2...alles nat, ook nog beetje op wc geplast. Tja, meer kan ik er niet over zeggen. Ik merk wel dat als hij moe is, veel gedaan, dat het dan eigenlijk altijd helemaal misgaat.

groetjes van Purk

Marlou H.

Marlou H.

30-03-2009 om 21:54

De uitleg van rodger

Ik heb niet alles meer gelezen dus wellicht is deze uitleg voor niks. Het moment net voor een kind plast is de slaap het minst diep. 5 Minuten wachten tot hij zelf alsnog wakker wordt werkt dus niet, als hij na 1 minuut niet wakker is zal dit ook na 5 minuten niet meer gebeuren. Als je zelf wel wakker wordt, je kind zo snel mogelijk ook wakker maken, want na het plassen wordt de slaap weer dieper.
Als je zelf ook niet wakker wordt dan op dezelfde kamer gaan slapen om je kind zo snel mogelijk na het begin van de afgaan van de plaswekker te wekken.
En het aantal decibellen is niet zo relevant. Onze zoon werd nog niet wakker van een chinese rol onder z'n raam met oud en nieuw. De eerste nachten ook niet van de wekker, maar na een paar dagen raakt hij toch geconditioneerd, nadat ik hem een aantal keren wakker moest maken.

Veel succces verder.

Marlou

MaximeM

MaximeM

31-03-2009 om 08:43

3 dagen nat

Hoi,

De afgelopen 3 dagen was hij nat. Ik heb naast hem geslapen zodat ik hem wakker kon maken. Uit zichzelf wordt hij nog steeds niet wakker, we zijn nu bijna 4 weken bezig maar van dat geconditioneerd worden wat Marlou hierboven schrijft merk ik helemaal niets.

Maxime

Rembrand

Rembrand

31-03-2009 om 09:17

Maxime.

Jij bent geconditioneerd door de wekker, terwijl hij het moet zijn !
M.

MaximeM

MaximeM

31-03-2009 om 13:22

Rembrand

Oke en heb je nog een goede tip dan om hém geconditioneerd te krijgen?

Maxime

Rembrand

Rembrand

31-03-2009 om 13:47

Maxime.

Een wekker nemen die zo'n hard geluid maakt dat hij ervan wordt ?
M.

purk

purk

31-03-2009 om 16:27 Topicstarter

Zucht...

afgelopen twee nachten nat. Hij kan dan nog wel een beetje plassen op het toilet.
Wel grappig....hij plast nu wel eerder, rond half twaalf ipv half één....zomertijd

Op zich wel handig...ben ik nog niet in mijn diepste slaap.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

31-03-2009 om 18:36

Rembrand

Je hebt zeker niet het hele draadje gelezen? De plaswekker maakt 70 decibel qua geluid, maar ik denk dat als ik een misthoorn naast zijn bed zet hij er ook niet van wakker wordt.

Maxime

Rembrand

Rembrand

31-03-2009 om 19:23

Maxime.

Ik heb inderdaad niet het hele draadje gelezen
Heb je al wel eens gehoord van Minrin ?
Mijn oppaskind was hierdoor snel van het bedplassen af.
M.

MaximeM

MaximeM

31-03-2009 om 19:40

Minrin

Helaas, de laatste keer dat we Minrin gebruikten (in de grote vakantie) had het totaal geen effect.

Maxime

MaximeM

MaximeM

01-04-2009 om 08:34

Weer nat

Hoi,

Wekker ging om 1.50 af, hij had zijn hand met het horloge (wekker is een horloge) náást zijn oog liggen nota bene en sliep nog door. Helaas was de luier ook doorgelekt, dus ik kon het bed verschonen. En op een of andere manier had hij het ook voor elkaar gekregen om het dekbedovertrek nat te plassen, dus ook daar een nieuwe hoes omheen gedaan. (bij elkaar nog geen 10 minuten werk hoor, maar niet leuk midden in de nacht)

Maxime

MaximeM

MaximeM

01-04-2009 om 08:35

Oog = oor

fout je in de tekst hierboven hij had de wekker naast zijn ooR liggen en werd er niet wakker van.

Rembrand

Rembrand

01-04-2009 om 08:36

Maxime.

Kan hij wel goed horen ? Ik bedoel dat niet grappig, maar hij moet toch wel heel diep slapen of dovig zijn als hij die wekker niet hoort ?
M.

MaximeM

MaximeM

01-04-2009 om 08:59

Niet doof

Nee, hij kan goed horen, hij slaapt alleen ontzettend diep rond dat tijdstip. Tegen de ochtend wordt hij bijvoorbeeld wel wakker van zijn wekker. Hij is een keer wakker geworden van zijn plaswekker, dat was de eerste nacht.
Ik krijg van de fabrikant trouwens een nieuwe plaswekker opgestuurd omdat ik van deze het geluid en de toon niet anders kan zetten (hij kan misschien nog harder, al heb ik daar weinig fidusie in) alleen hij kan ook van toon veranderen, misschien werkt dat, dan is het voor hem weer een 'nieuw' geluidje en reageert hij misschien wel?
Ik heb dus een aantal nachten naast hem geslapen, en dan maak ik hem wakker als de wekker gaat, maar op een of andere vreemde manier ging de wekker al dagen niet af en vanaf het moment dat ik naast hem ging slapen was het constant raak. ('t zal wel toeval zijn maar toch vreemd) En hij reageert zelf dus nog steeds niet op de wekker (ik had gehoopt dat dat beter zou worden)

Maxime

Kari1

Kari1

01-04-2009 om 12:22

Maxime

"alleen hij kan ook van toon veranderen, misschien werkt dat, dan is het voor hem weer een \'nieuw\' geluidje en reageert hij misschien wel? Het is te proberen. Het kan zijn dat de conditionering bij de wekker die je nu hebt inmiddels op "treingedender = doorslapen" staat.
Voor Rembrand: luidheid speelt niet zo'n grote rol, zie het bericht van Marlou. En van Minrin kom je niet van het bedplassen af, het kan je droog houden doordat er simpelweg geen plas IS, dat is iets anders. Na minringebruik niet meer in bed plassen kan natuurlijk, maar dat heeft dan vooral met andere factoren te maken.
Kari

purk

purk

01-04-2009 om 14:02 Topicstarter

Hier en vraagje

gisteravond half twaalf, wekker loeide door het huis, beetje nat (helaas ook net het hoeslaken), rest van de plas op het toilet.

Zoon ligt hier trouwens weleens in bed met handen over de oren en doet dan dus niks...ik wijd dat aan de schrik van het wakker van zo'n herrie.

Ik zit wel met het volgende dilemma: we gaan eind april anderhalve week kamperen. Ik denk niet dat hij dan al drie weken droog is. Wat is wijsheid voor die anderhalve week. Kan moeilijk de plaswekker meenemen. Dan maken we echt geen vrienden op de camping, denk ik zo.
Aan de andere kant, wennen aan een luierbroekje, dat wil ik ook niet.
Zou dan opnemen iets zijn? Om elf uur laten plassen. Het is namelijk wel zo, dat hij dus eigenlijk voor twaalven plast en daarna droog blijft.

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

01-04-2009 om 14:10

Wat ik las

Hoi,

Ik las onlangs ergens dat je door moet gaan met de plaswekker, ook als je kind zou gaan logeren. Dus ik denk op de camping ook. Maar slapen jullie dan niet hartstikke dicht bij elkaar? Dan heb je die wekker toch binnen een paar seconden uit? (of je zet hem desnoods wat zachter voor die paar dagen?) Trouwens je buren slapen toch ook weer een stukje verderop, die horen het dan niet zo hard (of ze slapen gewoon door, net als mijn zoon) ;-(

Maxime

MaximeM

MaximeM

01-04-2009 om 14:12

P.s. purk

Hoe laat gaat jouw zoon naar bed eigenlijk, hij plast namelijk om half 12 al, dan ben ik zelfs nog op. Mijn zoon plast gemiddeld zo rond 3.00 uur * dus lekker mídden in de nacht.

Maxime

purk

purk

02-04-2009 om 20:35 Topicstarter

Inderdaad

opnemen had ik ook zoiets, dan zijn we helemaal terug bij af. Hij moet leren om wakker te worden van het signaal dat hij moet plassen. Met signaal bedoel ik niet de wekker, maar het seintje zeg maar dat hij wakker moet worden, want hij moet plassen.

Vandaag trouwens bij de schoolarts. Die gaf nog als tip, dat als hij eigenlijk altijd zo vroeg in de nacht plast. Dat je ook zelf de wekker kan zetten. Eerst om 23.00 uur....wakker worden en dan gaan plassen.
Een paar dagen later, wekker om 22.45 uur zetten...dan gaan plassen. Zo telkens iets eerder en op een gegeven moment ben je dus bij tijdstip dat je bent gaan slapen.

Ik weet het niet. Ik onthoud hem voor het geval ik de wanhoop nabij ben.

Zojuist heb ik heb wel niet voor het naar bed gaan laten plassen, maar na het lezen in bed. Er kwam nog best wat plas. Dat herken ik van mezelf. Als ik eerst ga liggen lezen, dan kan ik daarna ook altijd nog plassen.

Wie weet....ik ben alleen vannacht, heb helemaal geen zin in nachtelijk gespook

groetjes van Purk

Purk

Hoe ging het vannacht?

purk

purk

03-04-2009 om 12:50 Topicstarter

Afgelopen nacht

gisteravond om half elf ging uit zichzelf plassen....broekje was beetje nat, maar wekker was niet afgegaan (beetje vreemd). Dus op zich wel een goede ontwikkeling.
Wekker hoefde ik vanochtend niet te testen, want om zeven uur ging die heel kort af. Daarna alles op het toilet.
Dus al met al een redelijke nacht....ik was namelijk even bang voor nachtelijk gespook, gezien de vroege plas op de avond.

groetjes van Purk

purk

purk

04-04-2009 om 09:29 Topicstarter

Drie punten behaald...

en dat betekent dat vannacht om kwart voor twee de wekker eventjes afging en daarna hoorde ik hem zelf naar het toilet gaan. Broekje was beetje nat, bed dus nog droog (gelukkig ).

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

04-04-2009 om 11:22

Droog

Hoi,

Hier nu weer 2 dagen droog. Hij is nu 18 keren nat geweest en 10 keer droog. Of het nu toeval is, of dat het komt omdat we er dagelijks mee bezig zijn weet ik niet. Ook drinkt hij wel eens minder op een avond en dan is hij droog (doen we niet expres, hij heeft dan gewoon geen zin om te drinken). Hij wordt helaas nog steeds niet zelf wakker van de wekker, jammer genoeg.

Maxime

purk

purk

04-04-2009 om 11:27 Topicstarter

Maar maxime

als hij droog is, dan gaat de wekker toch ook niet? Of snap ik het niet goed?

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

04-04-2009 om 11:36

Ja klopt

Hoi,

Ja klopt hoor, afgelopen 2 dagen was hij droog dus geen wekker. Maar als ik jou dan hoor beschrijven dat je zoontje in de nacht de wekker hoorde en zelf naar het toilet ging dan besef ik dat mijn zoon nog lang niet zover is. En juist zoals je jouwe reageert is de bedoeling toch. Mijne is droog, maar ik heb nog steeds het gevoel dat dat toevallig zo is, omdat hij wat minder heeft gedronken bijvoorbeeld, want 2 dagen geleden ging de wekker nog gewoon af om 6.00 uur en was hij drijfnat. (en hij hoorde de wekker niet, ik moest hem wakker maken maar was zelf denk ik ook pas laat wakker van zijn plaswekker)

Maxime

purk

purk

05-04-2009 om 12:16 Topicstarter

Maxime

maar het feit dat hij de hele nacht doorslaapt en droogblijft is volgens mij óók de bedoeling. DAt moet je op een gegeven moment ook kunnen. Volgens mij willen we ze eigenlijk twee dingen leren: wakker worden als je moet plassen én de hele nacht door slapen zonder te hoeven plassen.

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.