Home » Forum » Krijgen jullie 5 jarigen al zakgeld

Krijgen jullie 5-jarigen al zakgeld?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Asa Torell
Krijgen jullie 5-jarigen al zakgeld?

Wij vroegen ons af of we er al mee zouden beginnen. Laatst gehoord dat een vriendje van zoon (met oudere zus) al zakgeld krijgt, dat bracht ons op het idee. Kan zoon mooi naar zijn eigen centjes verwezen worden als hij weer eens de halve playmobil-catalogus wil kopen ;-) al zal dat wel niet zo hard gaan - we denken aan 50 cent per week.

liora
Nee

Hoi Asa,

Mijn zoon nog niet, maar ik denk dat een jongste hier altijd sneller in meegaat.

Wel heb ik hem vorig jaar op koninginnedag eerst geld laten verdienen wat hij daarna mocht uitgeven. Dat doe ik dit jaar weer. Zakgeld daar wacht ik nog even mee denk ik.

Groetjes,

Liora

Emmawee
Ja

Hoi Asa,
Ja, onze Stoffer krijgt 50 cent per week vanaf zijn 5de verjaardag. Met dezelfde reden als wat jij noemt. Als je echt graag iets wilt, dan kun je ervoor sparen. Maar wij vergeten het ook vaak en hij ook.
Als hij echt een doel heeft, denkt hij er wel aan. Hij heeft een keer een Thomas-trein bij elkaar gespaard. Daarvan hebben wij de helft aangevuld.
Nu hij 6 is krijgt hij nog steeds 50 cent en kan hij ook nog 20 cent of 50 cent bijverdienen met een weekend-klusje (kamer opruimen, helpen met speelgoed uitzoeken, helpen in de tuin, oud papier wegbrengen, dat soort dingen).
Groeten, Maw.
Groeten, Maw.

Christientje
Ja

Bij mijn dochter zijn we op 5 jarige leeftijd gestart met het geven van zakgeld. Ze zag toen zoveel mooie barbies, wilde ze allemaal kopen, en dat vond ik een mooi moment om te starten met zakgeld. Ik gaf haar 10 eurocent per levensjaar, dus 50 eurocent per week. Vanaf haar 6e verjaardag ging ze naar 60 eurocent per week.
Bij mijn zoontje zij we ook op 5 jarige leeftijd gestart. Het gaat niet snel, maar oma stopt ze nog wel eens wat toe, en ach... ze leren langzaam op die manier dat je soms wat langer moet sparen voor je iets kunt kopen.
Christientje

Anneque
Ik ga ermee beginnen

Denk ik. Hij wordt in mei 6, en dat lijkt me een mooi moment. Ik denk aan 50 ct. per week. Heb het er al eens met hem over gehad, en hij begon helemaal te stralen bij de gedachte dat hij (als hij genoeg gespaard had) zélf met zijn _eigen_ centjes iets kon gaan kopen. Hij kan de munten goed onderscheiden en heeft al een klein beetje een idee van de waarde, dus ja, ik denk dat hij over 6 weken zijn eerste zakgeld krijgt.

jasset
4,5 jaar

Zoon van 4,5 jaar krijgt zinds kort ook zakgeld, omdat hij dat ziet bij zijn grote zus. Hij heeft ook nog zo'n mooie spaarleeuw, dus alleen het centje erin doen is al zo leuk. Hij krijgt meestal iets van 40 of 50 cent. Gewoon wat ik aan kleingeld heb op dat moment. Hij is nu ook echt ergens voor aan het sparen.

angel3
Net 6

en net ermee begonnen. Het boeit hem niet zo eigenlijk maar goed ik vind het toch wel goed om ermee te beginnen,. Hij krijgt 1 euro per week.

gabbertje
Ja, 1,- zakgeld per week

Onze dochter (5 jaar) krijgt 1,- zakgeld in de week. Hiervan koopt ze voor de opa's en oma's als voor papa en mama een kleinigheidje als deze jarig zijn (al is het maar iets van 2 euro).
Als we in de stad zijn en ze wilt voor de zoveelste keer graag iets hebben (zonder aanleiding dus verjaardag o.i.d.), koopt ze dit zelf van haar eigen centjes. Vaak komen we bij de action uit, waar ze voor een klein bedrag toch iets leuks voor zichzelf kan kopen. Het gaat ons erom, dat ze leert dat dingen geld kosten en dat ze daar soms voor moet sparen.
Ze koopt er geen snoep van, en daarnaast sparen wij nog ieder kwaartaal voor haar op een spaarrekening als appeltje voor de dorst later.

Asa Torell
Aha

Alvast bedankt voor deze fijne steekproef! Het is dus geen uitzondering en ik ben erg benieuwd wat zoon er mee gaat doen, dus we gaan het maar eens uitproberen. Die 10 cent per leeftijdsjaar vind ik wel een mooie trouwens.

Gnome
4 jaar

Mijn zoontje 'verdient' hier zn centjes. Hij vindt het begrip werken erg interessant en als we iets 'groots' doen en hij helpt daarbij krijgt hij wat centjes. Zo heeft hij al voor een playmobil treinwagon gespaard en daar is hij supertrots op.

Dus als hij helpt met de tuin, badkamer schoonmaken, was opvouwen (en laatst omdat hij zn broertje zo goed had geholpen met zn flesje en speelgoed aangeven ;)) dan krijgt hij iets... een beetje het heitje voor een karweitje

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.