Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Plaswekker

voor mijn zoon willen wij een plaswekker aanschaffen. Ik zie door de bomen het bos niet meer; Urifoon, Rodger, ga zo maar door.
Ik hoor graag ervaringen of maakt het eigenlijk niet uit welke je neemt. Verzekering vergoedt hele plaswekkergebeuren tot 500 euro. Dus roept u maar

groetjes van Purk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
purk

purk

05-04-2009 om 12:19 Topicstarter

Sluip sluip

iets na twaalven hoorden ik vannacht mijn oudste naar het toilet gaan. Wekker was niet afgegaan. Broekje was wel een beetje nat, maar voglens mij heb ik nu door hoe het werkt. Hij wordt wakker, moet plassen, gaat naar het toilet en plast volgens mij ondertussen toch al een klein beetje. Hij is net té ver van de zender vandaan en die reageert dus niet meer.

Vandaag dus wel vijf punten gekregen, want wakker geworden, zelf naar het toilet gegaan en bed was droog. Dat ieniemieniebeetje in onderbroek zien we dan maar door de vingers.

Groetjes van Purk

p.s. denk niet dat ik zonder was zit...jongste presteerde het om vannacht twee keer in bed te plassen!

purk

purk

05-04-2009 om 12:30 Topicstarter

Drinken

ik laat oudste hier niet meer en zeker niet minder drinken. Gewoon zoals zijn patroon altijd is.

groetjes van Purk

purk

purk

05-04-2009 om 12:36 Topicstarter

Okidoki

...

MaximeM

MaximeM

06-04-2009 om 13:06

0.30 uur

Hier was meneer al om 00.30 nat! De wekker ging af, ik wilde net naar bed gaan en heb hem wakker moeten maken. Hij wordt nog steeds niet zelf wakker van de wekker, toen hij stond (met de wekker nog piepend aan) vroeg hij aan mij 'wat is er?"... nou wat dacht je? "Doe de wekker uit, en ga plassen" dat heeft hij netjes gedaan en was de rest van de nacht droog.

Ik weet niet of die wekker ons wel gaat helpen op deze manier, of zie ik het verkeerd

Maxime

purk

purk

06-04-2009 om 14:42 Topicstarter

Hier

afgelopen avond stiefelde meneer om half richting het toilet. Plas gedaan en toen....'ik heb zo'n dorst mam'...beker water gegeven (nee nee, niet bewust minder laten drinken!). Tegen vieren (oef....rot tijdstip!) ging de wekker af, eventjes....rest van de plas op het toilet, bed was verder niet nat.

Dus ja, ik heb wel het idee dat hij merkt dat hij lichter gaat slapen als hij aandrang voelt om te gaan plassen.

Ik hoop dat dat bij jouw zoon ook gaat lukken Maxime. Ik weet nog dat Pelle in het begin postte dat ze haar kind juist eigenlijk meer liet drinken om zo het moment van wakker worden, omdat je moet plassen juist te bewerkstelligen. Wellicht is dat een idee?

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

06-04-2009 om 14:45

Meestal wel voldoende

Hoi,

Meestal drinkt mij zoon na het eten nog wel een glas limonade en hij eet graag een waterijsje als toetje. Ik zal eens proberen of hij nog meer wil drinken, maar voor hem is dit eigenlijk wel voldoende. Maar tja...ik denk dat de plaswekker dan netjes 's nachts een keer afgaat, ik maak hem wakker, hij gaat plassen en dat we dan weer verder gaan slapen. Maar of er enige verbetering of verandering gaat komen...? Ik heb er eigenlijk een hard hoofd in inmiddels.
Heb het gevoel dat ik hem net zo goed 's nachts als ik naar bed ga (rond 0.00 uur) wakker kan maken en even naar de toilet laat gaan, zodat we geen van allen een gebroken nacht zullen hebben.

Maxime

purk

purk

06-04-2009 om 22:34 Topicstarter

Maxime

die gebroken nachten....dat is echt inderdaad kl****...dat maakt dat het echt zwaar is om door te zetten. Zeker als hij er vrolijk doorheen slaapt. Het is gewoon niet echt motiverend als je niet een beetje progressie ervaart.

Ik kan me voorstellen dat je neigt naar wakker maken rond 24.00 uur. Zou het een idee zijn om zijn eigen wekker te zetten op dat tijdstip. Dat hij echt wakker gemaakt wordt. Dan telkens de wekker iets eerder en dan op die manier afbouwen. Deze tip gaf de verpleegkundige van de schoolarts mij vorige week. Geen idee of het wat is....

groetjes van Purk

MaximeM

MaximeM

06-04-2009 om 22:43

Hij wordt niet wakker van de wekker

Hoi,

Laatst had hij zelf per ongeluk de wekker op 0.00 gezet...en daar werd hij ook al niet wakker van Hij wordt alleen wakker als hij klaar met slapen is, dus zo rond 7.00 uur. Balen hé, ik heb echt het gevoel nu zinloos bezig te zijn.
Jouw zoon maakt echt progressie, hij wordt zelf wakker en gaat plassen! Dat is de bedoeling.

Maxime

MaximeM

MaximeM

07-04-2009 om 08:44

Weer nat

Hoi,

Nou vannacht was het om 4.00 uur raak. De wekker ging af, ik was binnen 15 seconden bij hem, hij sliep gewoon door, maakte ook geen aanstalten om wakker te worden. Dus ik heb het grote licht aangedaan en hem wakker geschudt. Ook onbewust stopt hij niet met plassen, hij was dus behoorlijk nat en heeft nog een heel klein beetje geplast op het toilet.
Hmm maar ik ben nu een beetje op het punt beland om te gaan stoppen... ik denk er vandaag nog eens over maar misschien dat we er vannacht maar mee stoppen, heb nu het gevoel dit nog dagen/maanden op dezelfde manier te kunnen blijven doen, zonder dat er wat verbeterd.

Maxime

purk

purk

07-04-2009 om 10:04 Topicstarter

Maxime

zou het een idee zijn om een zogeheten plaspoli te bellen voor advies. Ik zag dat bij de plaswekker van mijn zoon ook een advieslijn is die je kan bellen. Het lijkt me toch dat jouw zoon niet de eerste is die zo moeilijk wakker wordt. Wellicht zijn er toch foefjes die maken dat hij wel wakker wordt.
Ik zou echt eerst nog overleggen met een deskundige voordat je nu stopt. Als je overlegt hebt dan weet je zeker dat je bij nu stoppen echt alles er aan gedaan hebt.

Wat vind je zoon trouwens zelf van alles?

groetjes van Purk

purk

purk

07-04-2009 om 10:06 Topicstarter

Wekker ging, maar niet nat!

Nou, hier ging tegen tweeen vannacht de wekker af. Maar zeer vreemd....geen natte onderbroek en geen natte plaswekkerbroek...ik houd het maar erop dat hij het erg warm had en dat het zweet is dat het alarm heeft geactiveerd.
Hij heeft wel op het toilet geplast bij het wakker worden, want hij was toch wakker.

Pfff....dat nachtelijk gespook vind ik wel vermoeiend worden....ik val zo moeilijk weer in slaap daarna.

groetjes van Purk

Kari1

Kari1

07-04-2009 om 10:21

Maxime

Je zoon wordt niet wakker van de wekker. Welke motivatie is er voor hem om dat wél te doen? (ja, kom ik weer Als je het hem deze vraag zelf stelt, wat zegt hij dan? En: niet meer in bed plassen is niet het goede antwoord. Die relatie ligt veel te veel in de toekomst, dat is een paar stappen verderop in het proces.
Bij een leerproces is motivatie cruciaal. Honden die een pootje leren geven hebben in dat leerproces eerst heel veel (directe, du moment!!) beloning nodig voordat ze a.h.w. de refelex ontwikkelen dat ze dat doen op het bevel: poot!
Als je wilt dat zich bij je zoon de reflex ontwikkelt wekker = wakker worden, dan moet je werken met die directe beloning en motivatie. En beloning moet je hier dan niet zien als als wat voor hem waardevol is, maar als motivator.
De vraag die purk stelt (Wat vind je zoon trouwens zelf van alles?) is een hele belangrijke. Mij valt ook nog steeds veel de ik-vorm op. "Ik denk er nog eens over na of we moeten stoppen"...nee, het is ZIJN feestje!! Jij kunt het niet voor hem doen. Jij ondersteunt alleen maar (en stuurt z.n. een beetje bij), hij neemt de beslissingen.
Al met al zou er winst te halen kunnen zijn als je zoon nog eens zelf (met jouw hulp) zijn motivatie onder de loep neemt. Daarvoor kun je best ondersteuning vragen. Zo'n infonummer waar purk het over heeft, of vanuit de GGD, die hebben daar ook mensen voor.
Kari

MaximeM

MaximeM

07-04-2009 om 10:53

Ik weet het niet meer

Hoi,

Ja, ik schrijf hier in de ik vorm omdat ik aan het schrijven ben, gaat vanzelf. Hij vindt het ook jammer dat het niet lukt, maar hij reageert nogal gefustreerd, meer van 'ja ik word toch niet wakker, wat kan ik daar nou aan doen', hij wordt boos en verdrietig als ik daar over door blijf vragen. Wat moet ik hem dan vragen, goh Pietje je wilt toch ook graag droog zijn s'nachts, "ja mama, ik wil volgend jaar op kamp en ook graag wel eens logeren bij een vriendje". Oké, wat kunnen we nog bedenken zodat je wakker wordt 's nachts van de wekker.... "ja mam, ik weet het niet". En ik snap dat antwoord wel want ik weet het inmiddels ook niet meer! Natuurlijk heb ik al allerlei dingetjes beloofd in de loop der jaren, dat proces komt zo nu en dan weer terug, hij is al bijna 11, en al zeker sinds zijn 6e hebben we zo nu en dan een poging gedaan om hem droog te krijgen. Kruisjeslijstjes en dan iedere ochtend helemaal enthousiast als hij droog was, of een klein kadootje of iets speciaals doen. Maar ja, hij is zo weinig droog (zeker vroeger) dat daar helemaal geen eer aan te behalen viel. Wat heeft het voor zin om te gaan juichen bij een kruisjes lijstje als je maar een keer per 2 weken een kruisje kan zetten?
De motivator bij de plaswekker deze keer was alleen al gewoon wakker worden, hij zou al blij zijn geweest met uit zichzelf wakker worden, daar hebben we het iedere keer over... eerst ben ik gaan wachten tot hij zelf reageerde op de wekker, maar dat wordt hij dus niet, Eén keer, in het begin hebben we hem 40 minuten laten afgaan, maar hij reageert gewoon niet. Daarna ben ik er constant gelijk heen gesprint, maar ik zie geen resultaat na al die keren, iedere keer slaapt hij gewoon nog harstikke vast door als ik naast zijn bed sta.
Toen ik hem vanochtend vroeg wat hij ervan vond als we er vannacht mee zouden stoppen vond hij dat geloof ik wel jammer. Hij is nogal vlak, als ik dan vraag, wat wil jij dan is het weer 'ik weet het niet'

Maxime

purk

purk

07-04-2009 om 11:36 Topicstarter

Maxime

als ik je laatste berichtje lees, heb ik te doen met je zoon. Ik lees toch echt wel dat hij graag droog zou willen zijn. Ik zou geloof ik nu echt een verwijzing voor hem vragen naar een plaspoli.

Veel sterkte er mee, ik kan me voorstellen dat je een wanhopig gevoel hebt.

groetjes van Purk

Kari1

Kari1

07-04-2009 om 12:42

Verder zoeken

Je frustratie komt door het scherm heen en is héél begrijpelijk...iedereen wil en toch lukt het niet. Daarom, zoek begeleiding!
Toch nog een paar dingetjes. "Wat moet ik hem dan vragen, goh Pietje je wilt toch ook graag droog zijn s\'nachts, "ja mama, ik wil volgend jaar op kamp en ook graag wel eens logeren bij een vriendje". Oké, wat kunnen we nog bedenken zodat je wakker wordt \'s nachts van de wekker...." Zo werkt zo'n leerproces niet. Denk weer aan hoe je een hond iets leert. Een doel in de toekomst (als je nu braaf bent dan mag je vanavond mee uit) werkt niet. Wat wel werkt is een beloning, een motivator, op het moment dat het goede gedrag plaatsvindt. Zodat in het onbewuste het gewenste gedrag inslijt. Het lijkt raar om een kind met een hond te vergelijken, maar het leerproces werkt net zo.
"Natuurlijk heb ik al allerlei dingetjes beloofd in de loop der jaren...of een klein kadootje of iets speciaals doen." Dat is de categorie als je nu braaf bent mag je vanavond mee uit. Werkt niet in jullie situatie, daarvoor moet een kind eerst regelmatig droog ZIJN zodat dat gedrag versterkt kan worden.
"ja ik word toch niet wakker, wat kan ik daar nou aan doen"...als hij echt het idee heeft dat bedplassen c.q. wakker worden van de wekker nu eenmaal een niet door hemzelf beïnvloedbaar gegeven is dan zijn alle inspanningen vruchteloos. Het kan zijn dat die gedachte versterkt is door de mislukte pogingen, maar het is wel een funeste gedachte. Hij moet er vertrouwen in hebben dat het kan, dat HIJ het kan.
En vraag je zoon of hij eerst een rustperiode wil of niet, en wanneer hij dan met een nieuw traject zou willen starten.
Kari

jow

jow

07-04-2009 om 13:07

Droogbedcentrum

Hallo,

Wij hebben destijds veel gehad aan het droogbedcentrum in Meppel. Onze zoon had moeite om overdag droog te blijven, en was 's nachts ook altijd nat. Ik ben na van alles en nog wat geprobeerd te hebben bij de huisarts geweest en die stelde het DBC voor. Het droogbed centrum is niet alleen voor bedplassen, maar ook voor kinderen die nog steeds niet helemaal droog zijn overdag (onze zoon was bijna 7). We zijn daar een ochtend geweest, onze zoon heeft wat lichamelijke onderzoeken gehad, een gesprek met veel uitleg, en we zijn met veel tips thuis gekomen, we moesten thuis oefenen met o.a. goed drinken en goed plassen. Als het droog blijven niet was gelukt dan was een weekje uit logeren bij het DBC een volgende optie geweest, uiteindelijk was het niet nodig, hij werd overdag droog en de nacht ging bijna vanzelf mee.
Google maar eens op droogbedcentrum, je hebt ze zo.

jow

jow

07-04-2009 om 14:16

Andere link

Ik zie dat in de loop der jaren wat is veranderd aan de site van het droogbedcentrum, meer gericht op volwassenen, hier heb je meer aan denk ik:
http://www.bedplassen.org/index.asp

MaximeM

MaximeM

07-04-2009 om 15:08

Kari

"Wat wel werkt is een beloning, een motivator, op het moment dat het goede gedrag plaatsvindt"....alleen hij wordt NIET wakker van de wekker, dus het goede gedrag vindt niet plaats, hoe dan te werken?

Ik heb mijn zoon vanmiddag nog eens gevraagd wat hij wil. Hij wil voorlopig doorgaan dus dat doen we dan nog maar. Hij weet ook niet wat we nog kunnen verzinnen om hem wakker te krijgen als de plaswekker afgaat, hij vroeg zichzelf af of er geen plaswekkers waren waar je een elektrische schok van zou kunnen krijgen... misschien dat hij dan wel wakker zou worden. (hmm is er een techneut die mijn plaswekker wil ombouwen hihi, maar geen 220 volt erop natuurlijk) Verder wist hij het ook niet, ik snap ook verder niet precies was je nu bedoelt Kari ... met die beloningen enzo... heb je stukjes nu al een aantal keren doorgelezen, ook nog een keer met zoon erbij en wij snappen het niet.

Verder heb ik de site van het bedplassen van JOW doorgenomen en in mijn favorieten gezet, hier ga ik nog wel eens goed voor zitten, eerst wil ik nog even contact opnemen met de huisarts en de ggd schoolarts zou me nog terugbellen, daar moest zoon toevallig vorige week heen (ouders mochten blijkbaar niet mee, ik had wel een vragenlijst ingevuld en hoorde daarna dat hij dus al geweest was, maar ze zou me nog terug bellen)

We gaan dus nog maar even door, maar ik weet nog steeds niet of de plaswekker nut heeft bij ons.

Maxime

purk

purk

07-04-2009 om 16:03 Topicstarter

Trillen

je hebt wel een soort plaswekker die ook trilt, voor kinderen die b.v. doof zijn. Wie weet is dat wat?

Rodger heeft een trilkussen vond ik net al googlend uit...zou dit jouw meneertje wakker schudden?

groetjes van Purk

purk

purk

08-04-2009 om 15:37 Topicstarter

Hier...wasje draaien

wel wakker geworden van de wekker, maar net iets te veel geplast, dus vanochtend een wasje gedraaid

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.