Home » Forum » Gouden eeuw uitje

Gouden eeuw - uitje

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Peetje
Gouden eeuw - uitje

Hallo,

Misschien een wat onduidelijke titel, maar goed... Waar gaat het om: zoon (groep 5) is op school bezig met het thema "Gouden Eeuw". En nu leek het me leuk om daar dit weekend een uitje aan te verbinden. Heeft iemand hier een suggestie van wat leuk kan zijn? Het Rijksmuseum in Amsterdam, de Bataviawerf in Lelystad of gewoon hier (Utrecht) naar t VVV voor een stadswandeling?

groetjes,
Peetje

n@nny
Delft of den haag

Voor de gouden eeuw zou ik denk ik naar het Mauritshuis in Den Haag gaan. Daar heb je de "groten" bij elkaar. Een goede sfeer van een gouden-eeuw stad is ook Delft. Je kunt daar het museum bezoeken (ben even de naam kwijt) of gewoon een stadswandeling opvragen bij het VVV.
Utrecht is volgens mij meer geschikt als middeleeuwen-project. Ik weet niet of je daar echt veel leuke plekjes hebt waar je iets proeft van de gouden eeuw, maar je zou het altijd kunnen navragen natuurlijk bij het vvv.
n@nny

amk
Prinsenhof

idd Delft, compact en veel te zien en te doen voor kinderen. Het Prinsenhof heeft een speciale kinderroute en die is heel populair en samen met de basisscholen in de stad ontwikkeld.

En als je er dan toch bent pannenkoeken eten in het stadskoffyhuis, niet te verwarren met het stadspannenkoekenhuis er vlak naast (veel minder lekker en gezellig)

Peetje
Dank jullie wel!

Hai N@nny en AMK,

Bedankt voor jullie reakties. Mijn plan is om naar Delft te gaan, het klinkt heel leuk wat jullie vertellen! En ik kan me niet herinneren wanneer ik er zelf voor het laatst ben geweest, dus dat vind ik extra leuk om een "nieuwe" stad te ontdekken.

nogmaals bedankt,
groeten,
Peetje

Monique D*
Nieuwe kerk delft

Nog een toevoeging over het onderwerp Delft: misschien kan je de Nieuwe Kerk in Delft bezoeken. Daar ligt in de kelder de koninklijke familie begraven.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.