Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
milla

milla

30-09-2009 om 13:55

Kampverkering

Mijn zoon van negen zit in een combiklas 6-7-8. Het is een Jenaplanschool. A.s maandag gaan ze op kamp. Vandaag kwam ik na schooltijd even in de klas. Daar zag ik op het bord een heleboel namen van klasgenoten met tussen twee namen een rood (door de juf geknipt) hartje. Trationeel jongen hartje meisje Bij navraag bij mijn zoon bleken dit de afspraken te zijn voor kampverkeing. Dat was handig voor het discodansen. natuurlijk. Mijn zoon had niemand durevn vragen en was ook niet gevraagd. Hij had wel ja gezegd als er een meije was geweest wat hem had gevraagd.

Ik vind dit vrij bizar, door de juf georganiseerde verkeringen. Word ik oud?

Milla

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

30-09-2009 om 19:01

Belachelijk

Meer wil ik er niet over zeggen

margje van dijk

margje van dijk

30-09-2009 om 20:20

O, da's bij ons ook een begrip

Ik vind het juist heel grappig. Mijn zoon was ook enorm verlegen, had nooit aansluiting, maar kwam wel thuis met 'kampverkering', vlak voordat ze op kamp gingen. Hij leefde helemaal op.

Ik weet niet hoe de juf het gebracht heeft, waarschijnlijk dat het natuurlijk niet hoeft. Dus als jouw zoon niemand gevraagd heeft, nou, dan niet. Mijn zoon was heel blij dat hij iemand mocht vragen zonder dat het gek was. Dat kan ook.

Ik stond er eerst ook wat van te kijken, maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan het fenomeen. Bij zoon 2 blikte of bloosde ik al niet meer.

En het stelt inderdaad niks voor. Het is degene met wie je dat ene schuifeldansje gaat doen.

Nou, leuk toch. Ik zie het probleem niet zo. Tenzij je zoon zich nu 'extra gepasseerd' voelt... maar er zullen toch wel meer kinderen zijn die niet in het lijstje staan? Als hij het toch graag wil kan hij die alsnog vragen misschien?

Margje

milla

milla

30-09-2009 om 21:21

Margje

Nee, mijn zoon voelde zich niet gepasseerd. Hij vond het geloof ik ook niet gek. Toch denk ik wel dat je dat voelt als kind als geen enkel ander kind jou vraagt voor de kampverkering. Doet me toch een beetje denken aan het kiezen bij gym vroeger.

Ik ben dus degene die het maar een merkwaardige gang van zaken vind. Ik zie het nut niet, en vind het ook niet echt leuk eigenlijk. En als de kinderen dat dan wel willen laten ze dat dan fijn zelf organiseren. Daar ga je toch als juf geen lijsten van bijhouden op het bord? Ik vind het gewoon zo jong om nu al met verkering te gaan beginnen. ook al stelt het niets voor, er is toch wel iets anders te verzinnen voor kinderen van die leeftijd. Ik weet dat toen mijn broer vroeger op reis ging met een groep toen zochten ze voor ieder wat jonger kind een wat ouder kind, waar de jongere op terug kon vallen (middelbareschool). Dat werd een stut genoemd. Daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar ik vind dit zo kleffig. Daar hebben ze nog een hele lange puberteit voor.

Maar het is wel goed om te horen dat het op meer scholen zo is. Ik dacht al even dat het onze juf in de bol was geslagen. En wellicht went het inderdaad.

Hier niet gelukkig

Rare gang van zaken. Als ik bijv. naar de klas van mijn dochter kijk dan zou het een vreemde verhouding worden er zitten nl. 20 jongens en maar 10 meisjes in de klas. Mijn zoon is vorig jaar op kamp geweest in groep 8 en het was gewoon dollen en gek doen over en weer wie er zin in had op dat moment, niets geregeld gelukkig bij voorbaat. Mijn zoon was bijv. stiekem verliefd op één meisje uit zijn klas en zou hevig teleurgesteld geweest zijn als zij "officieel" aan een ander gekoppeld zou zijn geweest. Onnodige regeling die naar mijn gevoel alleen maar "problemen" veroorzaakt.

Fatima

Fatima

01-10-2009 om 08:28

Voor milla

Waarom koppel je nu de kampverkering aan echte verkering? Het heeft niets met elkaar te maken. Had je dat ook gedaan als de juf het de schuifeldanspartner had genoemd? Meer is het niet begrijp ik?

Terpi

Terpi

01-10-2009 om 09:04

Ik vind het ook al niets

Vooral niet door het woordgebruik 'verkering' en ook omdat er met hartjes op het bord gewerkt wordt. En wat er dan precies 'handig' is voor het discodansen ontgaat mij volledig. Is discodansen (ofwel schuifelen zoals ik in andere postings tegenkom, wat trouwens iets heel anders is) een verplicht en leerzaam onderdeel van het schoolcurriculum? Wat nou als een kind daar eens even totaal helemaal geen trek in heeft? Moet er dan bij voorbaat al georganiseerd worden dat je kind het toch moet?
Nee, voor mij zou het niet hoeven en ik denk dat ik ook aan de juf zou vragen om mij uit te leggen wat de pedagogische en didactische meerwaarde van dit systeem is. Daarnaast zou ik willen weten hoe het ruimte geeft aan het individu. (Want, tenslotte als iedereen het zelf mag weten en het niet verplicht is, wat is dan het nut van het vooraf organiseren?)
Groet Terpi

T&T

T&T

01-10-2009 om 11:27

Ja, bah, kleffig...

En een tikkie overgeorganiseerd ook... vantevoren je schuifel al afspreken, en als je de dag tevoren ruzie met je "kampverkering" krijgt dan? Ik vind dit soort dingen echt iets waar leerkrachten buiten moeten blijven, dat moeten kinderen zelf ontdekken, of, en wanneer ze dat willen. En het mag op het feestje ook best spontaan!
Wat een gedoe.
groetjes Tess

margje van dijk

margje van dijk

01-10-2009 om 11:39

Wat negatief

Wees blij dat ze ook 'verkering' een keer op een speelse manier mogen oefenen, zou ik zeggen

Er is niets verplichts aan, niemand hoeft die niet wil. Maar de drempel is wel heel laag om wél eens iemand te vragen.

En het is ook aan alle betrokkenen volstrekt duidelijk dat het alléén maar geldt tijdens het kamp. Na het kamp is de kampverkering ook weer voorbij.

Dat is toch juist leuk en overzichtelijk?

Ik vindt kampverkering een leuker fenomeen dan de tegenwoordige gewoonte om kerstkaartjes uit te delen in de klas, bijvoorbeeld.

Maar goed, mijn mening is natuurlijk gekleurd door de paar positieve ervaringen die ik juist heb gezien bij mijn eigen kinderen.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

01-10-2009 om 11:40

Sorry cobi

Ik mag het van cobi niet meer zeggen, maar 'ik vindt' is natuurlijk wel héél erg....

tonny

tonny

04-10-2009 om 15:23

'k weet niet hoor, of de juf zich moet bemoeien met geplande kampverkering. Haar taak is vooral zorgen dat íedereen een leuk kamp heeft en niemand eruit ligt.

Verkering komt vanzelf wel, te zijner tijd.

tonny

Jekkie

Daar hoort een juf buiten te staan. So wie so vind ik schuifelen in groep 8 al iets twijfelachtigs. Waar is dat goed voor?

margje van dijk

margje van dijk

06-10-2009 om 09:36

Inderdaad

Als je tegenwoordig op je vierde in danspakje met make-up met K3 kunt karaoken, dan is schuifelen op je twaalfde toch niet zó vergezocht?

Ik zie het trouwens als ongeveer hetzelfde als de K3-karaoke: laten we eens net doen alsof we een schuifeldans doen.

Margje

Bastet

Bastet

06-10-2009 om 18:06

Tja....

Dat vinden wij,maar de kinderen zelf zijn erg serieus daarin.Overigens,die kampverkeringen van te voren regelen,wat een kul.De groep 8 van mijn zoonging op kamp met de groep 8 van de andere vestiging, en er ontstonden spontaan zonder inmenging van leerkrachten 7 verkeringen.Kinderen die daar nog helemaal niet mee bezig zijn,moet je er ook niet mee lastigvallen,vind ik!
Groetjes,Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.