Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Prietpraat


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Pham

Pham

02-12-2009 om 21:09 Topicstarter

Eva67

Hahahahahahaha, lig in een deuk! Geweldig!!!!!

Gr Pham

Tango

Tango

07-12-2009 om 21:01

Sint en kerst

Vanavond na het eten vraagt Tangozoon: begint het Sinterklaasjournaal al bijna? Wij allemaal: nee, dat is er toch niet meer. Tangozoon denkt even na en zegt dan: begint het Sinterkerstjournaal bijna?

Tango

Hier was het ook even omschakelen:
Mam, is er ook een Kerstmanjournaal?

Zwemles

Jongentje die bijna diploma A op zak heeft: Mam, als ik mijn diploma heb, mag ik dan nog eens een keertje helemaal opnieuw beginnen??!!!

Tango

Tango

08-12-2009 om 20:54

Tjonge triple

Dat zal die van mij nou nooit zeggen. Tangozoon heeft dus echt een hekel aan zwemles en hij is nog maar enkele maanden bezig dus nog wel even te gaan.

Hepij

Hepij

09-12-2009 om 20:23

'eerst de gasten'

wij zijn bij ons de kinderen een beetje aan het leren dat het netjes is om, als je iets lekkers uitdeelt, dan eerst de gasten te laten kiezen.

Vanmiddag deelde onze dame dus snoepjes uit.... eerst aan haar vriendinnetje, ze probeerde het echt maar wist het niet helemaal zeker:

mama, eerst moeten de grassen,toch??

Pham

Pham

11-12-2009 om 22:31 Topicstarter

Kabouter

We lopen in het donker naar huis en komen een groepje pubers tegen op de fiets. Allen droegen een kerstmuts. Phamsdochter roept luid: "kijk mama's allemaal kabouters."

hahahaha

gr Pham

Kerst

Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar het geloof neemt geen grote plaats in in ons gezin. Ik roep wel eens als de zaken niet naar mijn zin gaan "Jeezes!". Verder ben ik overigens zeer kuis in mijn taalgebruik hoor.
Nu, onlangs kreeg zoon (5) van zijn oma een kerststalletje. Uitleg gewenst. Maar toen ik met benoemen van de figuren bij het kindje Jezus kwam, riep zoon vol ongeloof: "HEET die zo?"
Hahahahaha

sidneysheldon

sidneysheldon

14-12-2009 om 21:23

Wantschoenen

zoon van 4 krijgt zijn wantjes niet goed aan, en hij heeft een hekel aan kou. "Mama, ik krijg mijn vingers niet in de want-schoenen!

Vic

Vic

15-12-2009 om 13:10

Niet zo beleefd

Ik was van de week tv aan het kijken terwijl jongste (4) haar konijn leerde salto's te maken. Ze bleef maar aan een stuk door kwebbelen, dus ik vroeg op een gegeven moment of ze haar mond kon houden. Kijkt ze me aan en zegt 'Zeg, moest jij niet gaan koken?'.

Hepij

Hepij

16-12-2009 om 20:54

Deo

ikk had vandaag een cd met kerstliedjes op staan, ook met gloria in excelsis deo.... mijn dochter van 5 en zoontje van 3 brommen dit al dagen vrolijk mee maar nu ineens stopt mijn dochter de CD, kijkt me aan en zegt: hadden ze toen ook al deo dan????

Kerstdiner

Oudste van 6 tegen middelste van 4: morgen is het kerst en hebben we een kerstdiner en gaan we heel lekker eten.
Middelste: joepie! dan gaan we kipnuggets eten!!

Ahum, ik had toch wat anders in gedachten...

Tango

Tango

25-12-2009 om 12:46

Sharon

Dat zou Tangozoon ook kunnen zeggen, die heeft ook liever zoiets als pannenkoeken als kerstdiner.
En verder over eten gesproken: gisteren met Tangozoon samen boodschappen gedaan en dan kom je natuurlijk thuis met iets wat je anders niet gekocht had. Dit keer een pak met vier kleuren donuts erin. Afgesproken dat we ze op eerste kerstdag (vandaag dus) zouden eten. Vanmorgen na het ontbijt vroeg Tangozoon dus: wanneer gaan we nu donald ducks eten????

Gat

Zoon (5) vraagt: Mama, waarom heb jij altijd zo'n gat in je kleren? Ik: Hè, hoezo gat?!
Bleek hij mijn decolleté te bedoelen! Ha, ha.

Maaike

Maaike

27-12-2009 om 15:06

Bed...

Mijn zoontje zei (heel serieus bedoeld!): ik weet hoe het bed heet waar Jezus is geboren:
Bethlehem!

mama van twee

mama van twee

28-12-2009 om 19:53

Verhaaltje voor jezus

Dochter (4 jaar) wil de laatste tijd graag zelf verhaaltjes voorlezen. Dus vanmorgen ook bij het kerststalletje voor kindje Jezus:

Jezus,
ik vind je heel lief. En wat er ook gebeurt,
je bent hartstikke dood.

Ze snapte niet waarom wij bijna van de stoel van het lachen vielen, want "ik ben echt wel serieus hoor".

Pham

Pham

30-12-2009 om 10:57 Topicstarter

Verdoving

Een leuke met mijn dochter (5 jaar):

We spelen gisteren doktertje, zij is dokter en ik patient. Ik krijg een volledige buikoperatie en dochter is serieus en druk bezig. Hoofdschuddend hoe erg het allemaal is maakt ze mij weer beter....als ze bijna klaar is komt ze tot de conclusie dat ze de verdoving is vergeten te geven! Nonchelant deelt ze mee: "Nou ja, krijg je nu de verdoving, voel je niet hoe ik je dicht maak. Kijk maar even de andere kant op."

Moest vreselijk lachen.
Gr Pham

May

May

01-01-2010 om 17:46

Dode hondjes

Zoon van vijf tijdens het wandelen: mamma, als er nieuwe sneeuw uit de hemel valt, hebben er dan dode hondjes op geplast? (we leggen hem steeds uit dat hij geen sneeuw van de straat moet eten omdat er dan misschien hondjes op hebben geplast...)

Pham

Pham

01-01-2010 om 19:10 Topicstarter

Koe meppen

Dochter vraagt vandaag: "Mama gaan we vandaag weer koe meppen, net als toen het kerst was?"

Dochter bedoelde gourmetten......

Gr Pham

Pham

Pham

03-01-2010 om 20:00 Topicstarter

Sokken

Niet van mijn eigen kinderen maar van een jongetje (die ik rond de 5 jaar schat) die vanmorgen ook ging zwemmen met zijn mama. Ze zaten in de cabine naast dochter en mij. Hoor moeder zeggen tegen zoon dat hij 2 verschillende sokken aan had (groene en een blauwe.) Moeder zegt er op vrolijke toon bij dat zoon één verkeerde sok van de stapel gepakt heeft. Vraagt zoon: "welke sok is dan verkeerd mama?"

gr Pham

Dochter (5)kijkt naar een clipje van K3.
'Mama, dat is toch de oude K3 met Kathleen?'
Ik: ' Ja dat klopt.'
Dochter: ' O ja, nou zie ik het! Toen was Josje nog niet geboren he? '

Nieuw woord

Mijn praatgrage zoon vandaag:
"ik ben de kletste". Geheel juist, hoewel wat apart geformuleerd

Groeten,

Temet

Ilva

Ilva

06-01-2010 om 14:49

Bob de bouwer

Mijn zoontje van 5 kwam van de week naar beneden met een gele (speelgoed)bouwhelm op. "Ik ben Bob" zei hij. Hebben jullie ..zoon's naam.. gezien? Wij meespelen natuurlijk. Ging weer weg en kwam terug als zichzelf: "Was Bob hier net". En dat ging zo even door. Later was ik met hem even boven zegt hij fluisterend: Mama, ik was Bob, niet door vertellen hoor.

Geweldig toch.

Parkeerplaats

We gaan regelmatig naar de begraafplaats om het graf van mijn vader te bezoeken. Mijn zoontjes hebben opa nooit meegemaakt, maar gaan graag bij opa "op bezoek". Ze leggen dan bloemetjes neer of vragen mij het hemd van het lijf over opa.
Vorige week vroeg de juf aan Kyan iets over opa en toen hij zei dat zijn opa al heel lang op de parkeerplaats lag....keek de juf mij zeer glazig aan.

Pham

Pham

13-01-2010 om 13:18 Topicstarter

Veters

Phamdochter (5) heeft veterschoenen aan. Dochter krijgt zelf haar veters niet open en vraagt: "Mama wil jij mijn schoenen uitveteren?"

Gr Pham

Vic

Vic

24-01-2010 om 21:24

Routebeschrijving

Na het verjaarspartijtje van jongste zouden wij de kinderen thuisbrengen. Een van de kinderen woonde in een straat die ik niet kende dus ik vroeg of ze wist waar ze woonde. 'In het tweede huis vanaf het speelpleintje'. 'Oh, welk speelpleintje?' 'Nou, dat naast mijn huis'. Kleuterlogica Vervolgens vroeg ik of het vlakbij school was, waarop ze in de lucht wees en zei: 'Nou, hier is de school en daar is mijn huis'. Gelukkig had ik mijn Tomtom bij me.

Een zeer goede morgen!

dag lieverd, heb je lekker geslapen? Ja, mamma. Heb je leuk gedroomd? Ja, over een inktvisje met heel veel armpjes, die jou allemaal gaan knuffelen..

Vic

Vic

27-01-2010 om 12:53

Uiterlijk

Dochter van 5: 'Mamaaaa, weet je...?'. 'Hmmmmmm' (sta tanden te poetsen). 'Als ik nou een groot hoofd zou hebben, met rechtopstaand zwart haar, en een gekleurde neus..... dan was ik Bert of Ernie'.
Hahaha, ze kan soms zo onverwacht uit de hoek komen.

Toke

Toke

27-01-2010 om 20:57

Fietsbel

Met 5/12 en verjaardag jongste was er redelijk wat speelgoed in huis gekomen waarvoor batterijen nodig waren. Wat mij de kinderen deed waarschuwen: zet xx nou uit, anders zijn de batterijen straks op.
Dat heeft de jongste (5) goed in zijn oren geknoopt. Want op de fiets die hij heeft gekregen zit ook een prachtige fietsbel. Zo mooi, dat oudste zoon daar ook graag even mee rinkelt. Zo maar, voor het mooie. Waarop jongste zoon zegt: doe nou niet, anders zijn de batterijen straks op!

Jacoline29

Jacoline29

28-01-2010 om 10:56

Maandag

Op een maandag brengt mijn man de kinderen naar school.De middelste dochter zit in groep 2 en beginnen in de kring.
Ziet mijn man een jongetje nog niet in de kring zitten,maar die is aan het huilen.Vraagt me man wat er aan de hand is,zegt hijik voel me niet lekker,zegt mijn man waar heb je dan last van?
Ik heb last van de maandagziekte.moest wel lachen toen hij het vertelde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.