Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
ayla

ayla

22-01-2010 om 08:00

Maar weer eens bedtijd

Dochter van 5,5 was altijd al een kind wat minder slaap nodig had, sliep met anderhalf al niet meer overdag en was 's avonds altijd goed fit. In de periode dat ze zich minder goed voelde ging ze iedere dag om 7 uur naar boven, waren we rond half acht klaar met verhaaltje en ging ze slapen. Nu voelt ze zich stukken beter en merk ik dat het naar bed gaan moeizaam gaat, ze is ook iedere dag weer vroeg wakker, tussen 6 en half zeven. Ik heb nu al het naar boven gaan verschoven naar half acht, zodat we rond achten klaar zijn met voorlezen etc maar zelfs dan is ze vaak nog fit en duurt het nog bijna een uur voordat ze slaapt. Ik vind oplaten echter erg laat worden voor een 5 jarige. Zijn er nog meer van die fitte kinderen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mijn zoon van 5 (bijna 6) gaat om 20 uur naar boven om even met zijn vader te spelen. Om 20.30 uur ga ik een boekje lezen en dan gaat hij om 20.45 uur slapen. Hij valt dan bijna direct in slaap en slaapt tot 7.15-7.30 uur. Dit ritme hebben we al een tijdje en gaat prima.

Groet,
Pina

Ook ja

hier ook een jongetje van net 6 wat veel minder behoefte heeft aan slaap dan zijn tweelingzusje en broer van 7. We hebben de afspraak gemaakt dat hij gelijk met de anderen naar bed gaat, rond 19.00u. Hij mag dan nog wel wat rommelen in zijn kamer; boekjes bekijken, met zijn beesten spelen. Soms doet hij dat een kwartier, soms hoor ik hem rond 21.00u nog bezig.
Hij vindt het niet vervelend, ik denk dat het voor dit jongetje ook wel goed is om lekker even "op zichzelf" te zijn. Het is een kind wat heel veel opdrukken op doet, met veel dingen bezig is en zo'n uurtje alleen zijn heel prettig vindt.

Oh ja..

Hij slaapt trouwens wel tot een uur of 7, met een voorkeur voor 6.30u in het weekend (en dat terwijl ze dan rond 19.30u naar bed gaan)...

Hanne.

Hanne.

23-01-2010 om 13:51

Ja hoor

Mijn middelste van 3 gaat om 19.00 naar bed, maar slaapt zelden voor 20.30. Ze blijf dan liggen tot +/- 7.00.

Emmawee

Emmawee

23-01-2010 om 22:52

Hier ook

Ik probeer Stoffer (bijna 7) om 19.30 in bed te hebben en voor 20.30 slaapt hij zelden. Als peuter bleef hij vaak tot 22.00 uur wakker, sinds hij naar school gaat slaapt hij eerder en langer. Maar hij is echt een avondmens. Blik (3 jaar) ook, die slaapt ongeveer om dezelfde tijd.
Groeten, Maw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.