Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Aïda

Aïda

11-03-2010 om 18:33

Schoolarts vragenlijst gr 7


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Monique D*

Monique D*

21-03-2010 om 16:08

Wij mochten als ouders wel mee (aanvullende info)

Hier ook een vragenlijst, maar "normale" antwoorden op gegeven. "Sociaal wenselijk" is een goed begrip. Je noteert wat men graag wil horen. Als de antwoorden net anders zijn dan wat men van jou verwacht dan kan dat als bewijs dienen om een etiket op dat kind te plakken, zeker als het een kind met een gebruiksaanwijzing is.
Daar bedoel ik mee dat wij antwoorden gaven op vragen als: "Gebruikt uw kind alcohol" "Nee," op zullen antwoorden of een vraag: "ben je gelukkig op school" of "heb je een vaste vriend of vriendin". vullen wij gewoon Ja in. Bij mijn kinderen gold dat gelukkig wel, dus ik jokte niet bij het invullen van dat formulier..
Ik kan mij wel voorstellen als het kind geen vrienden heeft of niet gelukkig is op school dat je geneigd bent om "nee" in te vullen. Maar ik vind dat geen zaak voor een schoolarts. Zij gaat over medische zaken. Sociaal emotionele problemen horen op school of thuis behandeld te worden. Schoolverpleegkundige en -artsen dienen alleen te kijken naar de medische gesteldheid van het kind.
Men vond het wel noodzakelijk dat een ouder meeging naar de schoolarts. Er kunnen altijd vragen gesteld worden waar alleen jij als ouder antwoord op kan geven. Jij bent voor de aanvullende informatie. En mocht men daar ook vragen stellen die jij niet wenselijk vindt dan kan jij ter plekke ingrijpen. Jij hebt het kind jarenlang onder jouw hoede en de schoolarts gaat alleen af van de vragenlijst en de indruk van het kind die zij op dat moment krijgt. Zij kan aan de hand van deze informatie nooit een volledig oordeel vormen van dat kind. Een etiketje is snel geplakt..
Kortom: mijn kinderen worden gewogen en gemeten door de schoolarts, eventueel een oortest (ogentest werd niet meer gedaan bij mijn dochter in groep 7), een kort praatje over hoe het verder gaat op school en thuis en dat was het.

Sterker nog

In de uitnodiging die mijn kind vandaag meebracht stond duidelijk dat het alleen doorging als er een ouder verzorger meekwam.. aangezien deze het kind het best kent.

Na al verschillende draadjes hier gelezen te hebben over dit gezondheidsonderzoek had ik me al schrap gezet voor de uitnodiging.

Nou, eerlijk, vind het wat zonde van de tijd, maar ga wel.

Met de vragen heb ik absoluut geen probleem en heb niet het perfecte kind. Als je sociaal wenselijk moet antwoorden, is het misschien juist verstandig je achter de oren te krabben.

Nee, van het cb heb ik ook niet zo'n hoge pet op, ging wat selectief om met de informatie, haha, maar vind het wel belangrijk dat deze instanties er zijn...iemand laatst maandag de uitzending gezien over de begeleiding van zwakbegaafden met kinderen. Amk , net zoiets, kan veel ellende geven, maar is er uiteindelijk wel voor het welzijn van de kinderen.
( heb het overigens wel aan een cb arts te danken dat de klachten van mijn kind serieus genomen werden...kreeg een telefoonnummer mee mocht de huisarts me niet willen verwijzen.)
mamsa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.