Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Ilse Mulder

Ilse Mulder

09-07-2010 om 09:13

Luier om tijdens vliegreis


Sonj@

Sonj@

13-07-2010 om 17:00

Zie je wel els?

Zindelijk schoppen, dat is jouw methode. Gelukkig heeft dit land ook nog moeders met gevoel. Breng jij altijd zoveel begrip op voor mensen en kinderen bij wie het anders gaat dan bij het gemiddelde kind dat jouw kind is?

Puck

Puck

13-07-2010 om 17:38

Goh els

Voor iemand die op dit gebied het verstand van een garnaal ten toon spreidt weet je wel heel stellig wat goed is volgens jou. Ik hoop voor je kind(eren) toch werkelijk niet dat je in je hele opvoeding alles wat buiten jouw denkkader valt op zo'n absurde manier.
Dat er vroeger tijdens jouw kinderkolonie niets van werd gezegd doet niet ter zake toen waren er helemaal geen luiers die geschikt waren voor grotere kinderen, maar juist door mensen die net zo belachelijk denken als jij durven kinderen er niet meer voor uit te komen dat ze nog in bed plassen. En kennelijk werkt die methode van vroeger ook niet want je zegt zelf dat "iedereen wel eens een ongelukje had".
Sorry, maar ik geloof dat ik je een heel naar en vervelend mens vind. Of ben je misschien een trol?

Guinevere

Guinevere

13-07-2010 om 21:09

Troll

Mensen, dit is gewoon een troll. Niet op reageren. En als het geen troll is, is ze heel dom.

Els

ik vermoed dat jij geen onderscheid maakt tussen overdag en 's nachts zindelijk zijn. Dat zijn toch 2 heel verschillende dingen. Overdag zindelijk kun je nog trainen al dan niet met behulp van beloningen ed. 's Nachts niet zindelijk, is een heel ander probleem. Maar het is heel makkelijk oordelen over problemen bij andere kinderen als je zelf kinderen hebt die dat probleem niet hebben.
En nee, mijn 3 oudsten zijn en waren met 2.5 jaar en 3 jaar zindelijk 's nachts. Toch kan ik me in het probleem verplaatsen. Moet je ook eens proberen. Is niet eng hoor!

Els db

Els db

13-07-2010 om 22:38

Ik meen het

Dus als ik een afwijkende mening heb ben ik meteen een trol? ik meen het als ik zeg dat figuurlijk mijn haren van mijn hoofd vallen als ik lees dat je tieners met een luier het vliegtuig in wilt sturen. daar moeten toch ook andere ouders wat opmerkelijk tegenop kijken?
Ook luiers in het VMBO vind ik wat ver gaan. mag ik mijn mening hebben?

Kiki

Kiki

13-07-2010 om 22:46

Goh is dat de manier om een kind zindelijk te krijgen

geen luiers meer om.
Ik denk dat ik dat dan maar doe bij baby en peuter. En dan geen droge kleren, anders leren ze er nog niets van.

Wat een onzin, mijn jongste broertje was ook pas heel laat zindelijk.
Die sliep zo vast dat hij de aandrang niet voelde, sliep ook gewoon door de plaswekker heen.

Bepaalt hij zelf

hij is 9. Hij kan zelf een luier aan doen in de wc en hem zelf ook weer uit doen als hij weer wakker is geworden. Klaar.

overigens ooit iets gehoord over een chiropractor behandeling die hielp bij dit probleem, iets van een wervel die niet lekker zat, iets met te diep slapen, ik weet het niet maar het werkte.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

14-07-2010 om 09:50

Els, je hebt gelijk....

Als mijn zoons niet in hun bed zouden plassen en wij alle gelegenheden zouden aangrijpen ze terug te stoppen in luiers.

Als je goed hebt gelezen weet je dat dat niet het geval is. Wij zijn geen luie ouders die de makkelijke weg zoeken met onze kinderen. Het is soms gewoon pure noodzaak!

Wij gaan straks (morgennacht) op een lange reis en gunnen onze kinderen dat zie hieraan ook alle plezier beleven. Een opmerking van jou zal dat niet verstoren. Bedankt voor je begrip.

Maxime.M

Maxime.M

14-07-2010 om 10:47

Bizarre reaktie els

Hoi Els,

Heb je nou echt niet nagedacht? Stel nou dat jij een kind van 12 hebt wat nog in zijn bed plast. Denk daar eens over na... nou en dan gaat dat kind op kamp of een lange reis in een vliegtuig maken. Hoe zou jij dat dan oplossen als je weet dat het kind wanneer het slaapt plast. Afgezien van het feit dat het kind en zijn kleren nat worden wordt ook de vliegtuigstoel nat. Dus mijn vraag aan jou... wat ga jij dan doen, zonder luier??
Of op kamp? Je neemt maar een slaapzak mee lijkt me, wat ga je dan doen? Hoe denk je dat zo'n kind zich voelt als het 's ochtends nat wordt in een zeiknatte slaapzak? Kom jij als ouder even heen en weer rijden om een nieuwe slaapzak te brengen? En de gene? Als tegenover de hele klas bekend wordt dat jij in je bed geplast hebt? Denk daar eens over na, zonder zomaar een ongenuanceerde opmerking te plaatsen. Wij hebben al heleboel dingen geprobeerd om onze kinderen zindelijk te krijgen, maar als het iets is waar ze zelf geen controle over kunnen uitoefenen, valt er ook weinig te trainen. Het afgelopen jaar heeft mijn zoon, op eigen verzoek zonder luier geslapen. Omdat hij zo enorm vast slaapt (sliep ook altijd door de plaswekker heen, training daarvoor lukte gewoonweg niet, heb zelfs een aantal weken naast hem gelegen om hem wakker te schudden als de plaswekker ging) werd hij dus pas in de ochtend wakker van zijn natte bed. Dus ongeveer 4 ochtenden van de 7 kwam hij naar beneden stommelen met al zijn natte bedden goed. Hij waste het zelf in de wasmachine, ik deed het halverwege de dag voor hem in de droger en iedere avond maakte hij zelf zijn bed weer op. En ondanks dit alles, werd het er totaal niet minder op. En mijn kind werd steeds verdrietiger, het schoolkamp kwam eraan en eigenlijk wilde hij in deze situatie niet mee.
We hebben toen opnieuw geprobeerd of Minrin misschien nu wel zou werken en tot onze grote opluchting werkt het hier en is hij nu kunstmatig droog, niet omdat het een lui kind is wat niet uit zijn bed wil komen om te plassen, of omdat wij luie ouders zijn omdat we ons kind niet willen trainen.
Ach ik snap eigenlijk niet waarom ik nog zo serieus reageer op iemand die zichzelf helemaal niet inleeft in dit probleem en ook eigenlijk geen serieuze reakties neerplempt, tenminste... je gaat me toch niet vertellen dat je lang over deze reaktie hebt nagedacht, en beantwoord mijn vragen anders eens? Hoe zou jij het dan oplossen?

Maxime

Els

je moet echt een onderscheid maken tussen niet kunnen en niet willen. In je SLAAP plassen heeft niks te maken met niet willen, maar niet kunnen. Ik snap niet dat jij dat niet snapt!

Carmen

Carmen

14-07-2010 om 20:25

Pelle

In Canada zijn alle kinderen meteen na de geboorte al zindelijk, wist je dat niet?

Carmen.

Jaymza

Jaymza

14-07-2010 om 22:06

Zo veel?

Ik moet zeggen dat cijfers als 10 tot 15% me wel verbazen. Ik wist niet dat het zo veel voor komt.
In mijn omgeving heb ik het slechts incidenteel gehoord, maar dat kan inderdaad komen omdat mensen zich ervoor schamen. Het lijkt me wel heel erg voor zo'n kind. Komt het uiteindelijk allemaal goed, of zijn er ook mensen die dit hun hele leven houden?

Jaymza

Els db

Els db

14-07-2010 om 22:14

Ik zou

jullie vragen er zelf om. niet boos worden omdat ik een andere mening heb. ik zou er alles aan doen om mijn kind voor zijn vierde geheel zindelijk te hebben. daarna zou het niet meer moeten voorkomen. als de dokter geen oplossing heeft dan de uroloog in het ziekenhuis? iets klop niet dan.

in het onwaarschijnlijke geval dat het in groep 8 nog last zou hebben mee op schoolkamp en laten wekken. slaapzak is toch niet elke nacht nat? kan drogen. niemand hoeft dat te weten.

als het zo vaak voorkomt waarom dan niet in mijn omgeving. ik en mijn kinderen kennen geen pubers met dit probleem.

Tirza G.

Tirza G.

14-07-2010 om 22:41

Els

Jij kent niemand omdat niemand het jou vertelt. Als je op dit forum deze mening ventileert, zul je dat waarschijnlijk in het gewone leven ook doen. Mensen kijken dus wel link uit om het jou te vertellen, want jij hebt je oordeel al klaar.

Ik weet zeker dat iedereen die zijn armen/handen kan bedienen in zijn neus peutert. En tóch vertelt noooooit iemand mij dat h/zij dat doet. Je moet het maar net meemaken he.
O, en die uroloog, die stuurt je terug naar huis tot het kind een jaar of 8-9 is. Want het is tot op díe leeftijd tamelijk normaal.

Tirza

Ilse Mulder

Ilse Mulder

14-07-2010 om 23:43

Bedankt voor je begrip els

Ik had me voorgenomen je niets meer te schrijven maar je hebt echt een bord voor je kop.

Gaan je kinderen bij al hun klasgenootjes langs om te vragen "plas jij nog in bed?" Als het mijn jongens rechtstreeks gevraagd zou worden zouden ze het ook ontkennen. Tjonge wat is dat voor een mentaliteit.

Pas op met aannames.

Ga eens naar Google en type dan in enuresis. Ik hoop dat je er veel van leert.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

14-07-2010 om 23:46

Jaymza

Uit de statistieken blijkt dat zo'n 1 procent van de volwassenen nog last heeft van enuresis (bedplassen).

Mijn man is sinds zijn 16e 's nachts droog maar heeft desondanks toch een paar keer per jaar ongelukjes. Het kan inderdaad je hele leven bij je blijven.

Dankzij jou en je soortgenoten els

Is nachtplassen dus een taboe. En het zou geen taboe moeten zijn!!
Het komt gewoon regelmatig voor.

Ben je ook zo vriendelijk over vrouwen die na hun bevalling incontinent zijn?
Ben je zelf al in de overgang, krijg je er namelijk ook weer last van.

O, en de oplossing voor bejaarden in verpleeghuizen is me nu ook duidelijk: die stellen zich zeker ook aan?

't Is jammer maar helaas, maar voor veel mensen geldt dat ze een aardig deel van hun leven, aan het begin, halverwege of aan het einde met luiers te maken krijgen. Voor zichzelf.

En daar zou je gewoon over moeten kunnen praten. Maar ja, dan lopen er weer zoveel kale Elzen rond...

Els

Ik las ergens dat er in Nederland zo'n 120.000 volwassenen in hun bed plassen. Als de oplossing zo simpel was, zou dit toch niet voorkomen, denk je niet?

liora

liora

15-07-2010 om 13:03

Pelle

Ik vermoed dat in Canada iedereen zindelijk geboren wordt....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Els db

Els db

15-07-2010 om 14:03

Luiers werken gemakzucht in de hand

vorig jaar was dit nog uitgebreid in het nieuws. in engeland was er ophef omdat kinderen steeds later zindelijk worden. luiers werken dit in de hand. zie:
http://www.telegraph.co.uk/education/primaryeducation/5956231/Pupils-start-school-still-in-nappies.html

wij hebben onze kinderen snel zindelijk gekregen met de oude methode. natte broek en je leert het zo af. moderne confortabele luiers werken later zindelijk worden in de hand.

gaan jullie kinderen straks overdag ook in luier naar de middelbare school?

luiers zijn voor babies en zorgbehoevende oudere mensen. niet voor tieners

Els db

Els db

15-07-2010 om 14:17

Moeite met lezen pelle?

"Debbie Bird and her daughter Charlotte her seven-year-old daughter who wore nappies until she was five and still wears them at night"

het is toch te zot voor woorden

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-07-2010 om 14:30

Kortzichtig els

Ik ken ook geen mensen met dezelfde kortzichtige en totaal ongefundeerde opvattingen als Els maar kennelijk bestaan ze wel Het feit dat JIJ dit soort dingen niet mee hebt gemaakt danwel geen anderen kent met dit soort problemen hoeft toch niet te betekenen dat het dus onzin is, niet bestaat en het aan de ander ligt?? Tjee, wat een bord kun je voor je kop hebben zeg. Zoek het woord "empathie" maar eens op. Het gaat hier om een veel voorkomend medisch probleem. Heeft niets met onwil te maken maar met pure onmacht. En dat is heel, heel vervelend en frustrerend voor zowel het kind als de ouders. Ik weet er alles van met een zoon die relatief laat zindelijk werd...

Els db

Els db

15-07-2010 om 14:42

Kortzichtig of realiteit

het is een ding dat zeker is dat de huidige luiers onzindelijkheid in de hand helpen. ik denk ook gemakzucht. ligt het kind half slapend in bed wil het er niet uit heeft toch een luier om. maakt het uit. Ilse en andere moeders vinden dat kennelijk geen probleem.

ik heb gedaan wat ilse me aanrade en gezocht op enuresis. veel specialisten raden het gebruik van luiers af juist om redenen die ik noem. ilse gaf zelf ook aan dat ze met de plaswekker eerder gestopt waren. de luier was kennelijk confortabeler voor het hele gezin.

noem het kortzichtig of denk na

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-07-2010 om 15:25

Pelle

Negeer Els maar; als ze een trol is vindt ze het heerlijk om mensen tegen zich in het harnas te jagen en als ze het niet is heeft het ook geen enkele zin om je op te winden over haar boute uitspraken. Ik ga er verder in ieder geval niet meer op in want ik weet wel beter... En dat geldt voor iedereen hier.

Els db

Els db

15-07-2010 om 15:27

Waar het mij om gaat

niet om het plassen maar om de gekozen oplossing, de luier
ik weet dat mijn zoons het niet zouden willen en niet mogen zeker niet als tiener
maar we komen er niet uit dus discussie maar stoppen? blijft wellis nietes en kennelijk vinden jullie het allemaal goed dat zindelijke kinderen met luiers aan de straat op gaan

Els db

Els db

15-07-2010 om 15:37

Je antwoord pelle

ze zijn toch oud genoeg om wakker te blijven? ook goed tegen de jetlag. dan kunnen ze de volgende nacht in het hotel bijslapen en zal het me een worst zijn hoe

bedankt voor de ontvangst in dit forum waarbij ik al meteen takke trol en heks genoemd word en fijn dat ik mijn eigen mening mag hebben

Els

juist slapen in het vliegtuig is beter voor de jetlag, anders kom je de dag niet door, zeker een kind niet. Dat valt geheid in slaap na aankomst en dan krijg je een ergere jetlag.
Dus als ik het goed begrijp heb jij een probleem met de luier niet met het plassen zelf. Jouw oplossing is om alles maar zeiknat te laten worden. Lekker fris hoor!

Ff wat anders

Twee jaar geleden vloog ik met een flinke voedselvergiftiging noodgedwongen terug naar huis. Nog maar net opgestegen moest ik zo hard overgeven, dat mijn spieren 'daar beneden' het niet hielden en ik dus zowel in mijn broek plaste als poepte. Niet fijn! Gelukkig was mijn stoel niet nat. Een lieve stewardess gaf me een deken om als rok om te slaan, ik heb in de wc mijn broek uitgespoeld (onderbroek weggegooid) en aan het einde van de vlucht nat weer aangetrokken. Als ik van tevoren zou weten dat ik of mijn kind het mogelijk niet droog zou houden tijdens de vlucht, zou ik zeker zorgen dat ik voorzorgsmaatregelen nam. Het is echt heel naar om met onfrisse spullen te zitten. Ik zou denk ik voor deze ene keer toch maar een incontinentieluier gebruiken voor je zoon, gewoon in de wc aantrekken en een joggingbroek eroverheen doen.
De zoon van een vriendin van mij heeft tot z'n 12e in bed geplast, wat zijn ouders ook probeerden. We hadden het er een keer over toen hij 8 was en mijn dochter 3, zij was toen al zindelijk. Hij was bijzonder geïnteresseerd hoe ik dat had 'gedaan' met dochter, want hij wilde zelf ook zo graag 's ochtends droog wakker worden. Maar ik had niks 'gedaan', het ging bij dochter gelukkig vanzelf. Het was bij hem echt geen luiheid. Uiteindelijk ging het steeds vaker goed en nu is hij er helemaal vanaf.

amk

amk

15-07-2010 om 16:38

Tip

als het toilet erg krap is vraag dan aan een stewardes of je even in de pantry mag met het gordijntje dicht. Tijdens lange vluchten lopen passagiers hier vaak in en uit om even wat te drinken en te eten te halen, dus even wat ruimte om discreet de luier aan te doen is vast geen probleem. En dan weet je zeker dat ie goed zit.

m ik

m ik

15-07-2010 om 17:43

Goh

ik zit echt met verbazing Els'haar bijdragen (nou ja bijdragen) te lezen. Zoals meerder ook al schreven kan een kind er 's nachts helemaal niets aan doen dat hij in zijn broek plast.
Mijn neefje was er ook "zo één". Die heeft tot ongeveer zijn tiende in bed geplast. Mijn zus maakte hem wel wakker als zij naar bed ging, maar meestal was hij dan al nat (moet je dus nagaan, 2 uurtjes misschien 3 uurtjes in slaap). Dan had hij voor het slapen gaan nog geplast. Bij het wakker maken was hij nauwelijks wakker te krijgen en zat dan als verdwaast op de wc. De arts zei toen dat dat helemaal geen zin had, omdat hij niet doorhad dat hij op de wc zat. Waardoor hij dus niet bewust zou plassen.
Ilse succes met de vliegreis ! ik had voor dezelfde manier gekozen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.