Home » Forum » Leuke opmerkingen draadje

Leuke opmerkingen draadje

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

58 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Genista
Wijsheden ;-)

Dat jullie het maar weten, bij deze twee wijsheden van een 6-jarige.
Zeven is het gelukste getal.
Bezint eer gij bemint.
Creatief koppie, die jongste van mij. Daar gaan we nog wat mee beleven :)

Ilva
Leeftijd

Mijn man gaat regelmatig met een vriend wandelen in de bossen. Ze gaan dan een hele dag weg (ik vind wandelen wel leuk maar niet van 9 tot 5 uur). Manlief had weer zo'n dag in de planning zitten en vertelt erover aan tafel, zovan 'en dan gaan we de hele dag lopen'.
Zegt zoonlief van 10: Op jouw leeftijd!?!?

ayla
Communie

dochter van 6 was deze week weer in een diepzinnige bui:

mama geloof jij in goed
ja
ik ook wel, maar niet dat hij de aarde heeft gemaakte want dat kan niet, want waar zijn de dino's gebleven.
even stil....
mama mag ik wel de communie doen als ik maar een beetje in god geloof?
ligt eraan hoeveel een beetje is antwooorde ik
weer even stil.....
mama ik denk dat ik toch maar beter mijn communie kan doen want anders hebben jullie geen feestje en jullie houden zo van feestjes ;-)

joos
Hoofd naar voren

als we het ziekenhuis inlopen zegt dochter van 6: mama, je moet zo lopen (steekt het hoofd naar voren). Ik: waarom dan? Dochter: we nemen de hoofdingang.

Peetje
Geen opmerking maar aktie...

Zelf houd ik erg van bloemen, maar koop ze vrijwel nooit. Manlief denkt er al helemaal niet aan, ondanks duidelijke verzoeken en dat heeft blijkbaar indruk gemaakt op zoon (10 jr).
Zojuist gaat hij even een halfje brood halen en komt terug met dat brood en een bos -prachtige- rozen :-). En nee, geen wisselgeld, hij had zelfs 5 cent korting gekregen omdat ie niet genoeg meer had.
Prachtig hoor, zo'n attente jongen die gaat later vast indruk maken op iemand (hoewel, ligt eraan wiens geld hij dan gebruikt)...

Bastet
Haha peetje

Mijn jongste zoon,destijds tien jaar,moest en zou een keer 2 euro lenen,hij was zo vasthoudend,dus vooruit maar.
En hij kwam terug met bloemen voor mij.Hij wilde dat zo graag,en zijn zakgeld was op,dus tja...:)))

100%mama
Piloot

Zoon tegen papa: papa, ik ga vrijdag niet naar school, niet dus! We hebben weekviering en ik heb niets, helemaal niets en dat is dus wel verplicht, ik ga me dus ziek melden.

papa: nou, volgens mij doen jullie gezamelijk wat, dus je doet zeker wel iets en mocht het zo zijn dat je idd iets zou moeten doen, dan is dat vervelend, maar geen reden om je ziek te melden.

zoon: Nou, dat dacht ik dus wel en ik ga het doen ook.....ik ben tenslotte de piloot over mijn eigen leven

Wij hebben hier voor vuil gelegen inwendig...hij is 6....

Clo
Verantwoordelijkheid

Dochter van bijna negen is heftig campagne aan het voeren voor een waveboard. Ik zie het niet zo zitten, ik denk vooral aan gebroken knookjes. Vanmiddag liepen we over straat en hadden er een gesprekje over:
Dochter: "We mogen geen waveboard naar school meenemen"
Ik: "Goh, waarom zou dat zijn?"
Dochter: "We mogen ook geen waveboard mee naar de BSO nemen"
Ik: "Goh, waarom zou dat zijn?"
Dochter: "Nou, heus niet omdat ze bang zijn dat wij iets breken, dat kan ze echt niet schelen. Ze willen alleen de schuld niet krijgen!"
Hahaha!

Puck
100% mama

Het is duidelijk dat je zoontje Zack & Codie kijkt..... Daar heeft hij 'm van.

Guinevere
Oeh clo

Clo, dat is wel een hele lollige. Ik hoop alleen dat de leiding van de BSO niet écht zo wreed is. Ik zie ze al helemaal voor me, van die enge heksen met lange nagels en een grote pukkel op hun neus. :-)

Moek
Nog een collecte

Een collectant belt aan. Zoon (8) opent de deur en roept: "Mam! Iemand wil geld!"

ayla
Erfenis

Dochter had het deze week met oma over haar oorbellen en waarom ze altijd dezelfde in had. Nou zei oma, voor feestjes heb ik andere hele mooie. Als ik doodga krijgen jij en je nichtjes die allemaal. Ayladochter bekeek oma eens goed en zei toen: Nou als ik dan mag kiezen heb ik eigenlijk liever het horloge

*corine*
Lieve juf

Mijn dochter van bijna 10 vindt de juf van haar broertje echt heel lief. ze zou haar best als juf willen hebben. gezegd dat het niet gaat. Ze is een onderwijs-assistente en staat alleen bij de kleuters voor de klas.
"nou dan gaat ze toch bovenwijs geven?" Heb de auto even langs de kant moeten zetten om te lachen. Ze heeft trouwens nadat ze ontdekte wat ze zei, heel hard mee zitten lachen...

100%mama
Haha puck en

weet k in ider geval hoe hij er aan komt, vonden het al behoorlijk gebekt, hahahaha

Vandaag in de auto:

Mama, kan die meneer voor ons niet even wat harder gassen (Mmmm, hor hier zijn vader) zo komen we nooit thuis

Ik, tuurlijk zou dat kunnen en wel fijn zijn, maar die meneer hoort ons niet en zo zachtjes rijdt hij nu ook niet.

Maar mama, waarom maken ze dan geen "ouwe lullenbaan" (hoor overigens weeeeer zijn vader, hahahahha), kunnen die slakken lekker daar langzaam rijdenen kunnen wij gewoon naar huis scheuren.....

Ik rij ECHT heel netjes, hhahaha, echt waar!

Pham
Niet van de kids

maar een leuke van hubbie er even tusendoor:

hubbie had het over mannelijke verpleegsters, hahahahaha!

gr Pham

Ilva
100% mama hier ook zoiets

Op zaterdagochtend ga ik altijd met zoonlief van 5 (okee, een beetje illegaal hier) naar het zwembad met de auto. Op de rotonde schiet er vlak voor ons een auto de weg op. Dus ik zeg: Welja, gooi 'm d'r maar voor. Wat maakt het uit. Even later steekt er ruim voor ons een vrouw met twee honden over. Zegt zoonlief: Welja, ga met honden maar oversteken. Wat maakt het uit.
Haha

bodel
Beetje vies

Zoon, 9, peutert graag in zijn neus, ook tijdens het voorlezen. Gister ook weer eens sinds lang en ik verwerkte dat in het verhaal; de hoofdpersoon peuterde dus in zijn neus (om hem te attenderen, want ik vind het viiees!!)
Hij schoot in de lach en moest daarna erg lachen, want; ´mam, vroeger zei je dat ook vaak en dan zei ik altijd: staat dat er écht? hé?`

Olijvje
Zwemles

Zoonlief is nogal een drukte maker en is dol op de zwemles, op de een of andere manier maakt het hem nog wilder. Zijn techniek qua zwemmen is behoorlijk slordig en door deze combinatie moet hij nu nog een keer extra in de week naar zwemles. Dat is dan een apart groepje voor de kinderen die wat moeite hebben, haast prive zwemles.

Toen we daar laatst voor het eerst heen gingen, riep zoonlief: Alleen ik mag twee keer zwemmen in de week, hé mam, omdat ik het zo goed doe zeker!

Nou ja, ik heb mijn vrolijke zoonlief maar niet wijzer gemaakt, maar moest nadien wel even hartelijk lachen!

Ach zo schattig, en een plezier dat hij heeft;-)

Olijvje

Pham
Weer niet van mijn kids

maar van onze jongste buurjongen (6 jaar.)

Gesprekje vanmiddag opgevangen tussen buurjongen en zijn moeder:
Buurjongen: "Mama mag ik mijn dubbeldek bus mee naar buiten nemen?"
Buurvrouw: "Nee"
Buurjongen: "Waarom niet?"
Buurvrouw: "De bus wordt dan vies en gaat kapot."
Buurjongen: "O. Mag ik dan de dubbeldek bus van mijn broer mee naar buiten nemen."

Hahahahahaha, lag onder het aanrecht van het lachen!!!

Gr Pham

Carmen
Olijvje

Vergelijkbare ervaring: We hebben op school een schakelklas. Dat is een van de groepen vijf. In die klas zitten de kinderen die zwak zijn in taal, ze worden een jaar lang extra bijgespijkerd op taal en woordenschat gebied. De juf van die klas is een van de favoriete leraren, misschien wel de meest populaire leraar van de school. Vorig jaar kwam er vlak voor het eind van het schooljaar een groep vier meisje dolenthousiast naar buiten gerend. Om aan haar moeder te vertellen dat ze zo goed haar best had gedaan dat ze volgend jaar bij juf M. in de schakelklas mocht :-)

Carmen.

Olijvje
Carmen

Dat is zeker een vergelijkbare situatie;-)

Dat zijn toch ook dingen die je niet snel meer zult vergeten, geweldig! Wat heerlijk hoe onbevangen kinderen nog in het leven staan, toch.

Groet,
Olijvje

Martien
Spelfouten en gevolgen

Mijn jongste zit in 6de leerjaar en leert voor een toets oa informatie over verschillende continenten. Ze moeten van elk continent 2 eigenschappen kennen. Ze bereidde de toets goed voor en maakte samenvattingen. Daar liep het wel mis door een spelfout en leerde in Afrika heb je veel gras en kunstvlakten (ipv kust).
Toen ik haar vroeg wat kunstvlakten zijn verklaarde ze kunstgrasvlakten ;-)
Toen ze haar cursus nakeek, merkte ze dat het idd een spelfout was (gelukkig nog voor de toets)
Martien

hasse simonsdochter
Flippo's

Het was de tijd van de flippo's in de chipszakken. Ons buurjongetje van een jaar of 6 had er van ons een stapel gekregen en kwam toen hij ons weer in de tuin zag enthousiast vragen: Hasse en Hasse-man, hebben jullie nog flippo's voor mij? Waarop zijn moeder hem berispte en zei dat je daar niet om mocht vragen, maar dat hij moest afwachten of hij ze kreeg... Ik vond het wel sneu, we hadden geen kinderen en ook niet in de familie, dus hij mocht ze best hebben.

Een weekje later waren we weer in de tuin en kwam het buurjongetje naar buiten en vroeg: Hasse en Hasse-man, hebben jullie toevallig nog chips gegeten?

Guinevere
Volkslied

Zoon (8) oefent een deuntje op zijn hoorn. Zowaar, het klinkt ook als een echt liedje. "Goed zo!" roep ik.
"Ja, dat was het volkslied: Nederland, oh Nederland, jij bent de kampioen... "

joos
Vies

mijn man en op sommige vlakken heerlijk naieve dochter (8) spelen galgje. Ze doet een woord van 3 letters. Ik zie mijn man denken en zeg voor de lol: je doet toch geen vieze woorden galgje he? Haar antwoord (serieus bedoeld): maar mama, poep en drol zijn met 4 letters.

Lou
Vallende kat

In de wachtkamer waar dochter (9) en ik vanmiddag zaten, hing een mooie poster aan de muur, met daarop van boven naar beneden vijf foto's van een kat, die bij elkaar laten zien hoe een vallende kat op zijn pootjes terecht komt. Ze kijkt er een poosje naar en zegt dan: "Mooi hè. Ik vind het alleen zo zielig dat die vier poezen allemaal op die onderste vallen."

(Toen ik moest lachen en opperde dat het wellicht telkens dezelfde poes was, zei ze "Oooooh", met zo'n blik van: ja jeetje, hoe weet ik dat nou)

ayla
Wie is hier nou de moeder?

dochter is gisteravond gaan logeren bij oma. Toen ik afscheid nam van haar pakt ze me vast kijkt me doordringend aan en zegt tegen me: mama pas je wel goed op jezelf!

Tja wie is hier nou de moeder?

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.