Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Vic

Vic

21-08-2010 om 20:53

Kleuterpraat


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bianca1969

Bianca1969

10-01-2011 om 11:07

God

Oudste zit op de achterbank in de auto en zegt tegen zijn broer naast hem: ik weet waar God woont. Hij zit onder de grond en af en toe komt hij naar boven om te kijken of iedereen wel lief voor elkaar is.
Jongste: hoe weet jij dat?
Oudste: ik heb hem gezien! Het is eigenlijk gewoon een meneer met een snor.
Jongste: geen baard?
Oudste: nee joh! dat is Sinterklaas!!!

Bianca1969

Bianca1969

10-01-2011 om 11:10

Als ik later groot ben...

Jongste is veel bezig met "als ik later groot ben". Dan word ik papa, zegt hij. Ik vraag wat door en wat blijkt? Hij gaat niet verhuizen dan. Het wordt een modern gezin: hij blijft samen met zijn broer in dit huis wonen, met hun kindjes (mama's zijn overbodig blijkbaar) en wij....wij mogen een eigen huis gaan zoeken!!!

Hepij

Hepij

12-01-2011 om 19:59

Kleren

hier vanavond een kleuter kwaad:
zijn beenmouwen wilden niet blijven liggen!
(hij kreeg zijn pyamabroek niet aan )

Fossielen

Met zoon (5 jr) in de metro

Mamma wat is dit ? (de metro), waarom ? (uitleg).Gaat die dan zo onder de grond ? (ja, zo, kijk maar).

stilte

(ondertussen rijdt de metro weer onder de grond)
Oh mamma, onder de grond! Dinobotten liggen ook onder de grond, even loeren of ik er een paar zie....

(en gaat geconcentreerd uit het raampje staren).

Oh wat hou ik toch van die kleutertijd!

Eerst proeven

Zoon (5) was even mee boodschappen doen vanmiddag en we hadden frietsaus nodig. Zoon zag groene frietsaus en dat leek hem wel wat! Ik zei: getsie groene frietsaus dat is echt vies... Tja en toen kwam de reactie; je moet eerst proeven mama en dan zeuren!
Tja, kennelijk komt er toch best wel wat van onze wijze woorden in dat hoofdje terecht!

Lionne

Op schoot

Dochter kreeg van mij een 'appeltje in stukjes'. Ik zette het op de leuning van de bank, maar ze wilde het per se op schoot. Ik zei dat dat niet zo handig was, maar ze had een doorslaggevend argument: het ligt toch op een SCHOOTteltje? Anders noemen ze dat toch niet zo?

Irene

Irene

16-01-2011 om 14:11

Waarom?

Anders verteld dat hij aan zijn tante heeft verteld waarom hij later een konijn wil worden. Ik vraag: "oh waarom dan?", Anders: "omdat ze dat wilde weten!"

Massi Nissa

Massi Nissa

18-01-2011 om 20:48

Woedende dochter

Dochter (net vier) zit in groep 1. De juf doet een project over familie en vraagt tijdens het kringgesprek wie er een broertje of zusje heeft. Dochter meldt trots dat ze een broertje heeft (ik ben 30 weken zwanger van een jongetje). Juf zegt vriendelijk dat dat broertje nog niet meetelt als echt broertje, omdat hij nog niet geboren is. Dochter ontsteekt in woede: "Maar ik heb echt een broertje, want hij schopt mij als ik hem aai! En hij komt er bijna uit! Hij telt wel!". Juf lag in een deuk toen ze het aan man vertelde.
Groetjes
Massi

Snif snif wat ruik ik?

Ik sta mijn tanden te poetsen en dochter (bijna 4) zit in bad. Ze vraagt of ik ga douchen, ik zeg van niet omdat ik gisteravond nog gedoucht heb.

Dochter snuift een paar keer hard en zegt: nee hoor, je ruikt niet fris, je moet douchen!!

Ik kwam niet meer bij!

Esc

Esc

26-01-2011 om 10:25

Avond-douche-je

Na een intensieve dag op werk spring ik wel eens voor het avondeten nog onder de douche. Dochter parkeer ik voor de TV. Tegenwoordig zegt ze dan heel nonchalant: 'Oh, doe jij even een avond-douche-je?' Hoe komt ze erbij! )

Jongste spruit

onze jongste spruit van 5 wil al sinds zijn 2e astronaut worden. Gisteravond, aan tafel, papa, mama, sorry, ik zeg het al heel lang, maar ik wil toch maar geen astronaut meer worden. Oh, wat wil je dan? 'tovenaar'!

Levensvraag

Fijn als je bijna zes bent en al het antwoord weet op de belangrijkste existentiële vraag.
"Weet je waarom ik leef? Om grappig te doen." Aldus zoonlief.

Bad

We zitten samen in bad, zegt Britt: Mam waarom heb je die borsten nou nog, je hoeft toch geen melk meer te melken.....

Buik vol

Mijn zoontje van net 5 springt van tafel, na het eten. Ik vraag hem wat hij gaat doen. Ik heb net gegeten en mijn buik zit vol, ik ga hem even leegpoepen, is het antwoord.....Je zou ook zijn bewegingen erbij moeten zien, haha.

groetjes van Charlotte.

Overigens vroeg hij zich ook af wanneer het moedertijnsdag was, het was immers binnenkort vadertijnsdag. Volgens mij moeten we zijn oren nog even na laten kijken

Krokante was

Mijn droger is stuk dus ik droog de was nu binnen en die wordt iets hard. Mijn dochtertje voelt aan de was en zegt: Mama die was is ook krokant................
Muizemeis

Massi Nissa

Massi Nissa

07-02-2011 om 19:49

Bril

Dochter wil heel graag een bril. Een keer of vijf per dag komt die bril weer om de hoek kijken (dan zegt Barbie tegen haar beste vriendin: "Wat heb jij een prachtige bril, zeg!" en kijkt dochter veelbetekenend naar mij). Zojuist stond ik even op de gang met mijn man te praten - op gedempte toon zodat dochter, die net op bed ligt, fijn kan inslapen. Toetert ze ineens vanuit haar slaapkamer: "Mama! Leg je nu eindelijk met papa over dat ik een bril krijg?".
Groetjes
Massi

Ik ben de kleinste

Kleuter zit in een klas met kinderen die gemiddeld anderhalf jaar ouder zijn. Ik vraag hoe het buitenspelen gaat.
"Ze wilden mijn step afpakken, maar ik heb gezegd ik ben de kleinste van de klas en dit is de kleinste step dus die is voor mij. Drie keer, toen dropen ze af".

Mijn hart smolt. Hij is trouwens ook nog klein voor zijn leeftijd dus het zijn echt een soort reuzen waar hij dit tegen zegt, hij moet omhoog kijken.

Stoere kleine!

Wat een stoere kleine zeg! Die komt er wel

Asa Torell

Asa Torell

08-02-2011 om 21:12

Haha

wat een leuke tekstjes allemaal weer! Heerlijk die kleuters. En ik ben onder de indruk van je jongste Rodebeuk, wow wat een dapper joch!

Tango

Tango

09-02-2011 om 22:33

Kinderlogica

Gisteren zat ik met Tangozoon op de fiets. We stonden bij een stoplicht stil en er passeerde een vrachtwagen met twee aanhangers met heel veel wielen eronder. Ik zei tegen Tangozoon: kijk eens wat een lange vrachtwagen. Waarop Tangozoon zei: die heeft heel veel wielen, dan kan hij heel snel rijden.
Ik heb het maar zo gelaten, vond het zo grappig.

amk

amk

16-02-2011 om 14:28

Brood

Vanmiddag liep ik met 3 meisjes door de supermarktt om broodjes te kopen voor de lunch. Er wilde er 1 langnekbrood.

Geen soepstengel, maar een heel stokbrood.

Een paar van zoon van 4

Papa en zoon hebben het over zo'n aanhangfiets, dat die maar 1 wiel heeft. Sizzles kan op 1 wiel rijden (hondje uit een charlie en lola boek) zegt zoon. Dan voegt hij er aan toe: ik wil later ook op 1 wiel kunnen rijden. Later, als ik een hond ben.

Mama ik hou van je, ondanks dat jij alle gemene kaarten hebt (bij het spelletje uno)

Zoon noemt me een paar keer 'mama lieve schattebout' (zo ongeveer vertaald) dus ik vraag waarom hij me zo noemt. 'Nou, dat vind ik nogal een lieve naam'

Zoon ziet de troep die papa heeft gemaakt bij het zagen en zegt 'look at all that crap!' Ik zeg dat ik dat 'mess' noem. 'Nou ik noem het 'crap' zegt zoon. Pa moet beter op zijn woorden letten.

Petal

Wat een schatje!

UebeeZoon wordt ook tweetalig opgevoed (NL/D) maar spreekt nauwelijks Duits. Behalve dan als pappa per ongeluk zegt "ich hab' schiss" ipv "ich hab' angst" - dat kan-ie dan ineens nazeggen!

Massi Nissa

Massi Nissa

17-02-2011 om 17:19

Wat een liefje, petal

Om te zoenen, zo'n lief mannetje. En Ueberhilde, hier ook een tweetalig opgevoed kind wat weigert de tweede taal te spreken, behalve als dat iets oplevert (snoep van oma, haha).
Groetjes
Massi

Massi (ot)

Even off topic: Massi, hoe oud is jouw spraakweigeraar? UeberZoon wordt in april vier! Hij weigert en kan niet imgekocht worden - zo naar voor opa & oma's! Wat nu?

Massi en ueber hilde

Sorry ik was niet helemaal duidelijk: zoon is niet tweetalig.

Hij spreekt alleen engels. Normaal vertaal ik zijn prietpraat dus maar 'crap' en 'mess' wist ik niet zo gauw

Op zich merk ik wel dat het jammer is dat hij geen nl praat maar er echt iets aan doen lukt niet. Hij heeft pas tot 20 leren tellen in nl, daar is hij dan weer trots op.

Maar verder dan dat komen we niet. Nummer 2 is onderweg maar ik kan het natuurlijk niet maken om daar wel tweetalig mee te beginnen.

Petal

Het is niet te laat voor tweetaligheid hoor, zolang de oudste nog geen twaalf is! Kijk maar eens op http://www.ouders.nl/ltaal.htm voor wat informatie.

Petal,

Je maakt me heel erg nieuwsgierig, want ik begrijp dat je tegen een baby dus in het Engels/ Frans gaat "praten". Ik kan me daar niets bij voorstellen, je praat tegen een baby toch baby-onzin in je moedertaal ? Dat doe ik nog als ik hier baby's zie en ze begrijpen je echt hoor :o) Als je toch graag wilt dat je oudste Nederlands leert, lijkt me dit het juiste moment, hij zal het zo oppikken.
Ik zie het hier bij een NL vriendin, haar oudste spreekt erg goed NL tegen haar en schakelt zo om in het Engels tegen dad, als ik voor de deur sta zie je het knopje in zijn hoofd om gaan en begint Nl tegen me praten. De tweede (4)spreekt Engels tegen haar, maar ze antwoord in het NL, maar als hij in NL is, schakelt hij zo om en spreekt ook NL.

Sorry petal

Ik was even in de war met ook zwangere DC die namelijk ook Frans spreekt :o)

dc

dc

18-02-2011 om 12:46

Shonagh

Ik vond het al zo vreemd..

Ik praat nederlands tegen mijn kinderen, mijn man frans en alle anderen in de buurt engels. En mijn jongste kan 3 talen in 1 zin gooien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.