Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Lorwyn

Lorwyn

10-02-2011 om 09:27

Ik "moet" vriendinnetje dochter steeds opvangen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fraz

Fraz

24-02-2011 om 20:08

Maar

als je op de wc zit of je baby in bad doet heb je meestal heel erg de oren gespitst (en de wc deur pen). Gelukkig hoor je meestal dan wel als er iets mis is (een keiharde bonk, gehuil o.i.d)en dan is het heel snel baby nat in badje leggen en naar je peutertje toe of snel broek aantrekken en ernaar toe. Ben je 5-15 minuten weg dan kun je zomaar 4 minuten te laat komen.

Nee ik heb nooit een peuter/dreumes alleen gelaten. In het geval dat ik gastkindjes had gingen die allemaal mee en de oudste tussen de middag over.

Maylise

Maylise

25-02-2011 om 00:54

Idioot

Ik blijf het idioot en gevaarlijk vinden. Drie kleintjes thuis laten vind ik nog veel enger dan één trouwens. Kleine kinderen zijn gewoon onvoorspelbaar. ook als ze normaal altijd braaf blijven zitten op de bank. Ze hoeven het maar één keer niet te doen en voor je weet is er een gevallen of iets anders gebeurd. Er kan ook van alles misgaan als je thuis bent maar dan ben je tenminste in de buurt om gelijk assistentie te verlenen. Ik vind het echt volstrekt onverantwoord.

Maylise

Tirza G.

Tirza G.

25-02-2011 om 10:55

Bench

Ik heb op dit moment een logeerpuppy. Die stop je in een bench. Hándig. Dát had ik moeten hebben bij de kinderen. En weet je wat zo maf is? Hij (het is maar een logéérpup he) wéét of ik in de kamer ben of niet, óók als hij slaapt. Ik kan eindeloos heen en weer lopen en rommelen en opruimen enzo en hij slaapt door, maar op het moment dat ik de kamer echt uitga (door een deur die al openstaat) is hij wakker. Gek he.

Tirza

Polly Shearman

Polly Shearman

25-02-2011 om 10:59

Bench en ductape

Mijn kinderen waren absoluut niet geschikt om alleen thuis te laten, dus als ik dan toch even wilde winkelen alleen, bond ik ze gewoon met ductape vast aan de stoel of sloot ik ze op in de kelder kast. Lekker veilig! Kon ik toch gewoon heelijk gaan shoppen!

)))))

Vic

Vic

25-02-2011 om 12:15

Polly

Dat ging hier helaas niet. Vastbinden met ducttape en opsluiten in de gangkast is hier een strafmaatregel, dus dat mag je pedagogisch gezien dan niet voor andere doeleinden gebruiken.

Fraz

Fraz

25-02-2011 om 13:11

Euh

mijn toetsenbord heeft keuren. Het moet zijn open ipv pen en bed ipv bad en bleef de oudste over.

Pfffffff

Guinevere

Guinevere

25-02-2011 om 17:09

Polly

He? Die ductape was toch om spenen vast te plakken? Deze toepassing is nieuw voor mij, maar DANK!!!

Fiorucci

Fiorucci

25-02-2011 om 18:42

Guinevere

Je kunt er ook monden mee dichtplakken, en dan als voorwaarde dat het eraf mag als ze hun posteleinprutje hebben doorgeslikt.

Anna N

Anna N

25-02-2011 om 19:19

Idioot?

Het ontbreekt mij geenszins aan verbeeldingskracht. Voordat ik besloot dat het acceptabel was om mijn kinderen even alleen te laten heb ik echt een risico-analyse gemaakt en maatregelen genomen om dat allemaal te voorkomen. Uit het feit dat al mijn kinderen nog leven en inderdaad nooit gevaarlijke dingen hebben gedaan kan je afleiden dat mijn aanpak dus werkte. Ik heb inderdaad 'brave' kinderen, maar het heeft vast ook wel meegeholpen dat ik ze vanaf bij wijze van spreke vanaf dag 1 geleerd heb wat de gevaren van het leven zijn. Ik heb geanticipeerd op wat je zoal tegen kan komen. En dus niet pas als het moment daar is.

Uit het feit dat ze allevier nog leven en zelfs ongeschonden zijn kan je opmaken dat dat in mijn geval dus inderdaad kon.

Anna

Sancy

Sancy

25-02-2011 om 19:31

Anna

"Uit het feit dat ze allevier nog leven en zelfs ongeschonden zijn kan je opmaken dat dat in mijn geval dus inderdaad kon."
And hindsight has 20/20 vision.

Anna N

Anna N

25-02-2011 om 21:16

Bayle

Nee, want ik neem dus wel veiligheidsmaatregelen voor mijn kinderen. Die zijn nog ongeschonden dankzij, en niet ondanks.

Anna

Kiki

Kiki

25-02-2011 om 22:35

Mijn lieve rustige oudste

die nooit iets deed, nooit gevaarlijk doet/deed en die het al eng vindt om van een stoepje af te springen en die je inderdaad met een boekje op de bank kon parkeren rende een paar maanden geleden ineens de straat op. Ik kon hem nog net terugtrekken, anders was hij geschept.

Peuters zijn onvoorspelbaar, ook de hele lieve rustige kinderen.

Die duct-tape tip ga ik voor mijn jongste gebruiken, die klimt overal uit op en in en kan je geen seconde uit het oog verliezen

Maylise

Maylise

26-02-2011 om 01:15

Anna

Meestal gaat het ook goed natuurlijk. De meeste kinderen overleven ook als de ouders niet goed opletten of onverantwoord bezig zijn. In mijn jeugd heb ik heel veel bijna ongelukken zien gebeuren en dat is allemaal goed gekomen. Nou ja, niet met iedereen, ik weet zo nog een handvol verhalen van buurtgenootjes van vroeger waar het wel is misgegaan en die het verder niet na kunnen vertellen. Kinderen worden meestal ook groot ondanks ouders die wat slordiger omgaan met de veiligheid. Sterker nog het verbaasd mij eigenlijk hoe vaak dingen goed gaan gezien alles wat er mis kan gaan.

Alleen denk daarom niet dat het wel veilig was. Het is goed gegaan maar het had net zo makkelijk mis kunnen gaan. Een afgewogen risico analyse die uitwijst in het voordeel van het thuis laten van drie hele kleine kinderen is ook enigszins vreemd. Ik kan me niet voorstellen hoe dat de meest veilige optie is als je de kinderen ook gewoon mee kan nemen. Ja, enorm gedoe maar dat hoort nou eenmaal bij het hebben van kleine kinderen.

Fiorucci

Fiorucci

26-02-2011 om 06:51

Anna

"Ik heb inderdaad 'brave' kinderen, maar het heeft vast ook wel meegeholpen dat ik ze vanaf bij wijze van spreke vanaf dag 1 geleerd heb wat de gevaren van het leven zijn." En er zijn kinderen die desondanks allerlei toeren uithalen, ongeacht risicoanalyses. Kindern kun je namelijk niet africhten. Gelukkig is er niks gebeurd, maar jezelf op de borst slaan om die reden gaat te ver. Het is tevens een trap na aan alle ouders wiens kind op de SEH beland na een ongeluk in of om het huis. Hadden ze allemaal maar zo geweldig moeten zijn. Maar weet je,dat er nooit iets gebeurd is, is meer geluk dan wijsheid. Menig ouder is namelijk veel voorzichtiger dan jij. En neemt de kinderen gewoon even mee. En stel dat er toch onverhoopt iets gebeurd, zeg je dan in het ziekenhuis: mijn kinderen waren alleen thuis?

Roosje Katoen

Roosje Katoen

26-02-2011 om 14:20

Strafbaar

Een tijdje terug was er een peuter omgekomen in een brandend huis omdat de moeder zo nodig iets belangrijkers moest doen en haar kind alleen thuis liet. Zij werd toen wel vervolgd, weet niet precies waarmee, maar het kwam er op neer dat je een hulpeloos kind waarvoor je verantwoordelijk bent niet aan zijn lot mag overlaten. Het is dan dus wel strafbaar. En terecht zou ik zeggen.

memmie

memmie

26-02-2011 om 22:39

Positief denken

Ik kan me met met mijn verzond verstand er niet bij dat mensen de heledag aan alle rampen die mogelijk zouden kunnen gebeuren bezig zijn.. ik zou er echt depresief van worden.

Ik maak per moment ophet moment een afweging wat is verstandig en wat is logisch.. en kun je daar mee alles overzien...NEEEEEEEEEEEE natuurlijk niet.
Kun je redelijke inschatting maken? waarschijnlijk wel. Wat gebeurd er als je een verkeerde inschatting maakt?
meest waarschijnlijk:

een gigantische rommel
een lege snoep trommel
een dikke bult
een bloed lip/neus od

Minst waarschijnlijk:

een brand
zwaar letsel
ontvoering

Toen ik mijn omgeving over dit draadje vertelde toen zeiden ze oooo die wonen vast in de stad daar kan dat niet niet maar hier in het kleine dorpje wel..

Fraz

Fraz

26-02-2011 om 23:51

Nou memmie

aan brand of ontvoering denk ik niet zo zeer.

Wel aan verslikken in een snoepje, van de trap afvallen, iets in een stopcontact stoppen of een snoer door knippen, uitglijden en een fikse hoofdwond krijgen (en dat kan bloeden geloof me), uitglijden en op je tanden vallen, knikker in je oor of neus stoppen etc etc. en dan vind ik het fijn als ik binnen 10 tellen bij ze ben om ze te helpen , te troosten of wat dan ook en dat ze dan niet nog minstens 5 minuten moeten wachten (wat dus te laat kan zijn).

Van de trap af vallen, uitglijden en met je hoofd tegen de deurpost (waardoor flinke jaap en hoofd vol bloed) op je tanden vallen is hier dus al eens gebeurt. Een ouder kind kan dan wel iets doen ondanks zijn/haar paniek (naar de buren gaan, opbellen of broertje helpen)een peuter raakt alleen maar in paniek en doet niets. Dat vind ik gewoon geeb veilig/fijn idee.

Katrien

Katrien

27-02-2011 om 10:17

Mijn jongste zus

Mijn jongste zus is 8 jaar jonger dan mij. Toen ze zo'n jaar of 5 was, bleven we regelmatig alleen thuis (er zit nog een zus tussen ons in), ik was toen 13 dus.

Op een dag viel ze. Gewoon gevallen. Ze deed niet wild, ze rende niet rond, ze struikelde gewoon. Maar ze viel met haar hoofd tegen de rand van de tafel. Dadelijk een fikse wonde die erg bloedde. Zij was dadelijk in paniek, het deed pijn en het bloedde zo erg. Andere zus, toen 9 jaar oud, was ook in paniek. Gelukkig kon ik het hoofd enigzins koel houden en had de tegenwoordigheid van geest om een handdoek tegen de wonde te drukken en met mijn zus naar de buren te lopen. Buurvrouw ging onmiddellijk met mijn zus naar de huisarts, de wonde moest gehecht worden.

Stel nu dat mijn zus alleen thuis was geweest. Of mijn beide zussen samen alleen thuis. Beiden in paniek. Veel bloed.

Net omdat ik dat als 13-jarige heb meegemaakt, ben ik huiverig om een kind alleen te laten. Want zij was een rustig kind. Deed niet wild. Gewoon een ongelukje, even struikelen, en het was al voldoende om voor paniek te zorgen.

Dus mijn dochter die over 1,5 week 11 wordt, mag nu pas alleen thuis blijven.

Natuurlijk zal het meestal gewoon goed gaan. Maar als het mis gaat, kan een klein ongelukje grote gevolgen hebben. Al is het maar omdat de kinderen in paniek kunnen raken.

Hoe braaf ze meestal ook zijn, kinderen zijn onvoorspelbaar en het kind dat 20 keer gewoon op de bank voor de tv blijft zitten terwijl mama even snel de grote zus gaat halen, kan de 21ste keer besluiten om toch even van de bank te gaan en iets voor hebben.

Katrien

Fiorucci

Fiorucci

27-02-2011 om 10:57

Ehm memmie

Natuurlijk denk ik niet de hele dag aan rampen die kunnen gebeuren, dat zou zelfkwelling zijn met twee pubers die zelf naar school fietsen.
En als ik jou goed begrijp, zal in een dorp je droger niet in de fik vliegen of je kind in een snoepje stikken? Geweldig, waar woon jij?

Guinevere

Guinevere

27-02-2011 om 12:47

Ja, hier ook

Inderdaad, in deze rubriek ook die opmerking over dorp/stad. Denk je soms dat "stadse" lui neurotisch zijn?

memmie

memmie

27-02-2011 om 23:27

Was een reactie van mijn omgeving

Ik had had zelf niet zo gedacht maar toen ik dit draadje (en draadje die ik zelf ben gestrart in 1-4) aan hun uitlegde was dat hun reactie en niet zo zeer dat er dan meer kan gebeuren maar denk meer een andere gedachten gang ( in de trant van nuchtere friezen)

Het enige wat ik wil zeggen is dat ze zeer waarschijnlijk gewoon blijven zitten waar ze zijn... mochten ze dat niet doen en zich bezeren dan is het nog hoogt waarschijnlijk iets in de trant van "tutje"( kusje) beter.... mocht het iets zijn dat erger is en gehecht of geplakt moet worden dan is het natuurlijk knap kloten dat je daar niet bij was maar niet rampzallig....we hebben het hier over een 5/10 minuten
hechten plakken kan nog uren naar gebeuternis...
Heb ik nou alle rampen ge tackeld NEEEEEEEEEEEEEEE NATUURLIJK NIET...

Sofie-Anne

Sofie-Anne

28-02-2011 om 22:30

Wat erg lorwyn

heb geen tijd om hele draadje te lezen, maar ik zit met hetzelfde Lorwyn. Dochter klaagt vandaag dat ze morgen met iemand wil afspreken, maar dat haar andere vriendinnetje bff morgen naar ons MOET, dus die komt ook.. Raar, er is nooit gesproken over elke dinsdag opvang. ja, ze komt wel opvallend vaak spelen op dinsdag...hoe naief ben ik....maar ik krijg nu jeuk, want ik hou niet van verplichtingen...wat als ik inderdaad net als jou zelf besluit om gezellig een middag wat te gaan doen met mijn dochter, dan ga ik dat niet doorgeven of regelen, ben jij gek. Ik hoop dat jij er uit bent gekomen in ieder geval. Persoonlijke missie: zorgen dat je niet als vloermat gebruikt wordt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.