Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
guera

guera

06-07-2011 om 10:54

In navolging van boven: wat mag jouw kind niet?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Roosje Katoen

Roosje Katoen

06-07-2011 om 21:03

En on topic

Hier mogen ze niet naar Nickelodion kijken en schreeuwen in huis, maar verder mogen de meeste dingen wel. Niet te vaak patat eten, maar die discussie is hier al eerder gevoerd

Tirza en roosje katoen

Blij dat ik hier mensen tref die net zo'n ongefundeerde rothekel hebben aan Bassie en Adriaan als ik. Die antipathie stamt al uit mijn jeugd... we hebben er indertijd zelfs een liedje op gemaakt dat ik hier niet zal herhalen want te ranzig. Bassie en Adriaan zijn hier in huis niet eens een punt van discussie... zodra ze op televisie verschijnen gaat ie uit. Of het raam uit, als de kinderen tegenspartelen, maar dat durven ze dus niet.

Zomerbries

Zomerbries

06-07-2011 om 22:43

Jeetje

Wat zijn veel van jullie streng.

Tijgeroog

Tijgeroog

06-07-2011 om 23:01

Flitsschoenen

Belangrijke reden waarom ik vind dat ze geen flitsschoenen mogen is omdat ik het belachelijk vind om iets milieuonvriendelijks als batterijen in je schoenen te stoppen omdat er dan een nutteloze flits uit komt.

Tijgeroog

Tijgeroog

06-07-2011 om 23:06

En verder

Geen oorbellen, hakken, make-up, alcohol etc. Maar m'n jongen is 6 en m'n meisje 4 dus dat is nog niet echt een issue.
Geen lollies, behalve als ze stilzitten voor de televisie of in de auto (en dan nog niet te vaak) De jongste ook geen kauwgum, de oudste mocht het een keer onder dezelfde voorwaarden als de lollies en vond dat veel te veel werk, al dat kauwen.
Niet veel snoep, niet veel televisiekijken of computeren.
Maar, voor zomerbries, er is ook veel wat ze wel mogen: vaak met vriendjes afspreken, veel buitenspelen, de oudste mag ook al een redelijk stuk van huis. Qua rommel maken enzo is veel mogelijk, als ze leuk aan het spelen zijn. Er is veel knutselmateriaal voorhanden dat ze zo mogen pakken. Ik heb niet het idee dat ik erg streng ben.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 23:35

Lollies in de auto (licht ot)

O tijgeroog, memories........Mijn dochter was al jong vrolijk en bijdehand. Ze mocht als kleuter ook wel eens een lolly in de auto (inderdaad, zitsnoep). Ik hoorde haar een keer genoeglijk smakken en was innig tevreden met mezelf als lieve moeder. Totdat ik hoorde: zo, oppe-pruimd. En daarna toch weer gesmak. En even later weer: zooooooo. Oppe-pruimd. Naar verloop van tijd ging ik eens kijken waar ze hem opruimde: ze plakte hem keurig aan de binnenkant van haar raam. Daar kon ze net precies bij. Wap, plak, vast. Ha. Opgeruimd. Flip, trek, los. Ha. Sabbelen maar. Wát een plakzooi. De binnenkant van je achterruiten - daar zit je ook echt op te wachten om die schoon te maken.

Tirza

ijsvogeltje

ijsvogeltje

06-07-2011 om 23:37

Op voetbal

En ik ben niet de enige, weet ik dankzij dit draadje.
Nee, mijn jongens mogen niet op voetbal. Echt, ik moet er niet aan denken dat ik iedere zaterdag bij dat veld moet staan, met die schreeuwende vaders (en moeders) die het allemaal beter weten. Vreselijk.
Oudste zoon vond het wel jammer, maar was al snel tevreden met een andere sport. Bij jongste zoon plopt het zo nu en dan nog wel eens op. 'Als ik van judo en van Scouting afga, mag ik dan wel op voetbal?'. Nee! Gewoon, daarom niet, omdat WIJ voetbal niet leuk vinden.
Verder hebben ze best een goed leven hoor

Ef

Ef

06-07-2011 om 23:50

Een ijzeren schep

We wonen vlak bij het strand dus hier wordt vaak geschept. De jongens willen dolgraag een ijzeren schep want die schept veel beter dan een plastic schep. Maar omdat ik horrorvisioenen heb van afgehakte teentjes mogen ze van mij geen ijzeren schep.

Bassie en adriaan en korfbal

Zijn er ouders die Bassie en Adriaan wel leuk vinden dan? Volgens mij was die reclame van een paar jaar geleden heel herkenbaar voor de meeste ouders.


http://www.youtube.com/watch?v=2UodsQxe8_k

Mijn voormalig buurjongentjes keken dat om een uur of half 7 's ochtends, en dan zo hard dat ik het woordelijk kon verstaan. Dan heb je er voor de rest van je leven schoon genoeg van.

Ik heb niet echt veel opvoedprincipes, maar mijn kinderen mogen echt absoluut niet op korfbal. Dat slaat verder nergens op, maar ik wil het gewoon niet hebben. Ik kan het beeld van mijn tuttige buurmeisjes (Nel en Diny) die op korfbal hun suffige echtgenoten (Jan en Arie) ontmoetten niet van mijn netvlies wissen.

Verder mogen ze ook niet bij de AH om voetbal- of dierenplaatjes gaan bedelen, dat vind ik zo ...... weet niet, stom gewoon. Of naar de winkelstraat zonder concreet doel of geld.

skik

Netel

Netel

07-07-2011 om 08:33

Mag niet!

Inderdaad, dat bedelen. Verschrikkelijk vind ik dat. Doen we niet aan mee.
Bassie en Adriaan is hier ook not done, en qua TV: the Pain Game is erg populair onder bovenbouwleerlingen op de basisschool als ik mijn zoon moet geloven. Komt hier niet op de buis.
Nickelodeon maar mondjesmaat, soaps kijken we ook niet en TV kijken in de ochtend of tussen de middag doen we ook niet.
Wat scouting betreft: daar zit onze zoon op en ik had van te voren ook de kriebels over dat militaire gedoe en die uniformen. Maar nu weet ik dat ze hutten bouwen, vlotten varen, gipsmaskers maken en kabelbanen maken en leren hoe ze zich in de natuur kunnen redden. Salueren voor de vlag of die hijsen? Hebben ze nog nooit gedaan.
De uniformen blijven, maar heeft niet elke sport een uniform?

Redelijk normaal

De meeste dingen die ik hier hoor zijn toch redelijk normaal? Geen zaken waarover onze schatjes zich over 20 jaar op een forum moeten opwinden?

Bassie en Adriaan komen er hier ook niet voor, maar dan meer omdat de kinderen van nu dat echt niet leuk meer vinden. Hier thuis mag van vader niet naar Taarten van Abel gekeken worden. Krijgt ie spontaan uitslag van.
Waar ik het nog wel lief vind, zijn het volgens hem alleen kinderen die op tv willen met het zielige verhaal van een ander.

En niet zwemmen

op een zwemfeestje.

sahara

sahara

07-07-2011 om 13:33

Huh manda?

Wat bedoel je nou? Mogen je kinderen echt niet zwemmen op een zwemfeestje? Maar dan kan je ze toch beter helemaal niet laten gaan. Ook zo sneu om naast de kant te moeten blijven zitten.

Wij zijn best makkelijk geloof ik. Behalve Bassie en Adriaan mogen mijn kinderen gerust t.v. kijken. Als ik het zat ben, zet ik dat ding gewoon uit. Meestal kijken ze even en gaan dan weer verder met spelen. Snoep hebben wij zelden in huis maar koek wel. Ze mogen twee keer per dag iets pakken. 's morgens en 's middags. Gaat prima blijkbaar want mijn kinderen zijn dun en hebben geen gaatjes in hun tanden. Ze mogen alle sporten kiezen die ze maar willen. Mits het past in de logistieke planning. Ik heb vier kinderen en op zaterdag kunnen manlief en ik echt niet op vier verschillende lokaties aanwezig zijn.

Maar mijn kinderen mogen weer andere dingen niet. Zo mogen ze absoluut geen herrie maken als wij ergens naar toe gaan. Dus geen gegil, geren en hard geklets in de trein of zo. Idem in een restaurant. En zeker niet continu van de tafel weglopen. Rennen mag natuurlijk ook niet. Ook geen geren of gegil in musea.

p.s. de kletsen, rennen, gillen in huis ook wel meer dan genoeg om zich buiten de deur in te houden .

Evanlyn

Evanlyn

07-07-2011 om 13:53

Geen teamsport

Omdat wij geen zin hebben in het weekend van hot naar her te moeten rijden, bardiensten te draaien etc. Het is maar goed dat ik hier anoniem ben.

Wat ordinaire kleding bij de CoolCat betreft: inderdaad mag te bloot van mij niet, maar dat is niet zozeer omdat het ordinair is. Mijn kind begreep het heel goed: "Je bedoelt: ik ben pas 10 en ik moet er niet uitzien alsof ik al sex wil, hè mama?" Overigens valt daar nog genoeg ordinairs te krijgen zonder dat het heel bloot is, of je doet er gewoon een T-shirt onder. Iedereen blij.

Primavera

Primavera

07-07-2011 om 14:20

En bedankt hè (bassie en adriaan)

En bedankt hè, lees ik gisteravond niets vermoedend dit draadje nog even door en worden daar zonder enige waarschuwing Bassie en Adriaan zomaar ingesleept. Argghhh, Jeugdtrauma en gelijk weer dat stomme liedje van indertijd de hele nacht in mijn hoofd (http://www.adriaan-homepage.nl/pages/18_alle_liedjes/titelliedje.html KLIK OP EIGEN RISICO).
Misschien zou het eigenlijk in het draadje boven moeten. Ik mocht vroeger nooit the A-team zien, omdat dat een agressieopwekkende invloed zou kunnen hebben (geweld gewenning voor kinderen, zie


http://www.youtube.com/watch?v=RJfUOlH3vfk), maar als er werkelijk iets is wat aggressie opwekt dan zijn dat B&A wel.
Terug on topic, het schiet me net te binnen dat mijn kinderen van mij ook nooit Teletubbies hebben mogen zien. Gwoon omdat ik daar simpel van wordt. Laatst zaten we in de wachtkamer in een kinderziekenhuis waar de televisie geblokkeerd was op een kinderkanaal waarbij constant dezelfde afleveringen van de teletubbies voorbij kwamen en in iedere aflevering alles nog 2 keer wordt herhaald ook. Om je op te vreten van ellende en dan stappen er ook nog twee cliniclowns naar binnen...
Groeten Primavera

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2011 om 14:31

Pelle

Met een beetje mixen en matchen heb je bij coolcat een outfit alsof je werkt op de wallen. Dus je begrijpt dat ik daar even bijblijf, als mijn 11 jarige daar uitzoekt..

Evanlyn

Evanlyn

07-07-2011 om 15:04

Ach,

zoals ik al zei: even investeren in een T-shirt en een legging eronder en het kan best. Je moet het alleen niet als kleding beschouwen, meer als een soort accessoire.

Sahara

ja die laat ik dus helemaal niet gaan, maar volgens mij is het gros het hier met mij eens want ik heb nog geen zwemfeestje voorbij zien komen. Overigens mag ze wel zwemmen straks op de camping, maar dan ben ik of man er wel bij.

Evanlyn

Evanlyn

07-07-2011 om 15:07

Pelle

Dat legde ik niet uit aan het kind, dat legde het kind uit aan mij naar aanleiding van de gewenste kledingkeuze. Ik zelf kwam niet verder dan: "Ik wil niet hebben dat je erbij loopt als een....eh...een...eh..."

bibi63

bibi63

07-07-2011 om 15:33

Snap ik ook niet lorwyn (bassie en adriaan)

Eerlijk gezegd hield ik als kind totaal niet van clowns (vond er echt niets aan, nu nog steeds niet..), maar dochterlief is een aantal jaar gek geweest op de series van Bassie en Adriaan. Tja, niet mijn smaak (maar er is wel meer wat niet mijn smaak is (Zack en Cody)). Maar wat is er erg aan als je kind het leuk vind..... Het zijn maar clowns, er gebeuren toch geen rare dingen? Of mis ik iets? Nee dat snap ik ook niet als een kind daar niet naar mag kijken.
Gr. Bibi

Evanlyn

Evanlyn

07-07-2011 om 15:41

Definitie van ordinair

Dat is het juist het mooie van zo'n term, dat iedereen het kan invullen zoals hij/zij wil. Met Bassie en Adriaan, schoenen met lichtjes, of noem maar op. Ik geloof niet dat ik die term ooit heb gebruikt tegenover mijn kinderen, want ik vind dat over smaak niet te twisten valt.

Maar stiekem heb je natuurlijk wel een lijstje in je hoofd, daar valt niet aan te ontkomen. En naarmate ze ouder worden blijk je dat lijstje toch te hebben overgebracht. Culturele indoctrinatie kan ook plaatsvinden via het optrekken van wenkbrauwen en andere non-verbale signalen, daar heb je het woord ordinair helemaal niet bij nodig.

Krin

Krin

07-07-2011 om 15:43

Geen ds

Dat is het enige verbod waar zoon het denk ik echt niet mee eens is. Hij is al een junior-gameverslaafde, ik moet er niet aan denken dat hij die behoefte ook nog eens mobiel kan bevredigen. Bovendien vind ik het niks, zo'n bijeenkomst waar al het grut met z'n neus in een of ander computerspelletje zit. Dat deze afschuw krom is, blijkt wel uit het feit dat ik heel tevreden zou kijken als zo'n kamer vol met grut met zijn neus in een boek of DD zou zitten. Ook niet sociaal, tenslotte.

Lizelotje

Lizelotje

07-07-2011 om 15:54

Wat niet mocht en mag...

Mijn dochter mocht als kind geen kleding van de Coolcat,ook geen blote navel truitjes.Tot haar 14 geen hakjes,daarna wel hakjes met een broek ,maar niet hakjes met kort rokje.Kort rokje wel met platte schoen of slipper.Nu ziet ze zelf wat wel en niet kan.
Oorbellen toen ze 12 was,nu nog geen piercing en tatoeage.
Mijn zoon mag en wil zelf ook geen kleding van de coolcat,past niet bij hem,is een lieve jongen,coolcat is te stoer.Mijn zoon zou geen oorbel mogen,maar wil dat zelf ook niet.
Mijn dochter keek vroeger naar Bassie en Adriaan,mijn zoon naar de Teletubbies,als ik thuis ben mag er geen Spongebob gekeken worden,omdat ik niet tegen dat lachje kan.
Dochter mocht eigenlijk niet roken en drinken,doet dat toch,helaas.Er is haar een auto beloofd als ze niet zou roken drinken voor haar 18de,die auto gaat er niet komen.
Mijn kinderen mogen het woord :haten niet gebruiken.
Mijn zoon zit niet op scouting,omdat hij dat net als school vindt.

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2011 om 16:36

Pelle

Als men hier iets ordinair vindt bij jongens (!!) dan zijn dat matjes, diamanten oorbellen in combi met trainingspakken. Vziw staan mannen niet op de wallen dus daar heeft het inderdaad niks mee te maken, ik had het over meiden..

Netel

Netel

07-07-2011 om 21:39

Lorwyn

Er zijn leuke programma's voor kinderen en er zijn verschrikkelijke slechte, irritante programma's voor kinderen en Bassie en Adriaan was daar wel het toppunt van. Ik krijg het op mijn zenuwen van die clown die in het echt zo sjaggerijnig is, ook naar kinderen, constant met zijn CD's loopt te leuren, ook naar de kinderen en ze eigenlijk alleen maar lief vindt als ze zijn CD's of DVD's kopen.
Heeft niks met afkomst oid. te maken. Want ik kom uit een arbeidersgezin en heb er nu zelf ook een.

Camouflage kleding

Op zich mag er een hoop. Wat niet mocht: camouflagekleding, kleding met teksten als sexy, hot of bitch erop. Geen GTST kijken.
Heb een keer tegen dochter (toen een jaar of 9) gezegd dat ze bepaalde kleding niet mocht omdat ik het ordinair vond. Woedend was ze, als ze later het huis uit ging zou ze tatouages nemen en met een Onslow trouwen. Ik heb mijn afkeur van bepaalde kleding later wat omzichtiger omschreven. Op zich vind ik het ook jammer als een meisje geen korte rokjes zou mogen dragen. Zeker niet als het gecombineerd wordt met legging of panty (en kistjes m

Lorwyn

Ik wist niet eens dat er meer moeders een hekel hebben aan bassie en adriaan. Het niet echt iets om te brspreken op het schoolplein.

Ik vind het gewoon verschrikkelijk. Die te dikke man in dat blauwe pak. Brrrrrrr. En die clown. Ook brrrrrr.

Het is ook nog eens moeilijk te vermijden. Ik krijg continu b&a dvd's aangeboden. Die ik dan beleefd weiger.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 07:24

Verboden

Mja, maar een camouflagebroek die appeltjesgroen is stond mijn dochter weer heel leuk, was nog een duur merk ook. Dus ik ben niet zo absoluut in mijn verboden, het is maar net hoe het gecombineerd wordt. En glitter op een truitje mag best, als het dan maar geen naveltruitje is zonder rug....dan is het weer te.

tonny

tonny

08-07-2011 om 08:39

Camouflagekleding

ah joh, om daar nou zo zwaar aan te tillen? Laat die jongens nou even.

Ik heb een paar prachtige foto's van mijn toen 9 á 10-jarige zoon in camouflagekleuren. Met daarbij allerlei militair spul dat hij met zijn neef in het bos had gevonden. Hij vond het toen geweldig en was er enorm trots op, oorlogje spelen met zijn vrienden was zijn favoriete buitenspeelspel.

Dat oorlogje-spelen houdt vanzelf op.
Zoon is opgegroeid tot een heel vredelievend, positief ingesteld persoon, vader van twee leuke kindertjes en een enthousiaste meester op school.

ayla

ayla

08-07-2011 om 09:12

Tjee

Goh wat ben ik makkelijk.

Jongste van 4 heeft flitsschoenen, oke ze zijn niet moeders mooiste en ik had liever andere gehad maar, IK HEB EINDELIJK SCHOENEN DIE HIJ AANWIL!!!! En dat is ook heel wat waard.
Oorbellen, dochter had ze met 5, voetballen, zoon staat op de wachtlijst. Tv geen enkel probleem, nintendo, computer laat maar gaan. En het kindermenu, dat zijn toch juist aangepaste porties? Die ene keer per jaar dat ik met ze uit eten ga in het jaar ga ik echt geen problemen ervan maken dat ze frietjes of pasta willen. Coolcat mag van mij ook maar ik let wel op het bloot gehalte. Zwemfeestje ook, sterker nog, dochter heeft zelf pas een zwemfeestje gegeven, meiden vonden het allemaal helemaal super. Ik ben erg makkelijk, zolang het niet gevaarlijk is, ze andere kinderen geen pijn ermee doen of mensen echt lastigvallen valt bij ons over veel dingen te praten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.