Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
guera

guera

06-07-2011 om 10:54

In navolging van boven: wat mag jouw kind niet?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
krin

krin

08-07-2011 om 10:11

Camouflage en doodskoppen

Gelukkig taalt zoon er (nog) niet naar, maar dat komt er hier inderdaad ook niet in. Op het hoogtepunt van de doodskoppenrage heb ik zelfs rompertjes in minimaat bij H&M zien liggen. Jakkes vind ik dat.

Vera*

Vera*

08-07-2011 om 11:46

Doodshoofden

Wij waren in Thailand en het barstte daar van de tshirts met doodshoofden. Dat mocht zoon van mijn niet, er was genoeg ander leuks om uit te kiezen.
Eenmaal weer thuis brengen wij voor de wintergarderobe een bezoekje aan de C&A, met 'natuurlijk' vooral veel doodshoofden op shirts, vesten en truien. Ik moet het nĂș nog horen.....

Vera

ishtar

ishtar

08-07-2011 om 11:59

Ow genista

mijn jongens vinden ze zo leuk, die knipperlichtschoenen! Ze hebben ze vorig jaar gehad (of het jaar daarvoor?) Hierbij kan ik me nog wel over mijn irritatie heen zetten.

ishtar

ishtar

08-07-2011 om 12:01

Geen doodshoofden

dat vind ik helemaal niks. En dan al helemaal niet voor mijn schattige blonde ukje (ja, klein van stuk ook nog) van toen 5 geloof ik. Die doodshoofden zijn helaas al even 'in' Dus daar hadden ze 'vette pech' mee

Wilma

Wilma

08-07-2011 om 13:44

Maar als ze er niet om vragen dan?

Hier mogen ze ook geen doodshoofden op kleding, maar ze vragen er ook niet om en als niet iemand dit hier als een geschreven had, was ik er niet eens opgekomen.

Schoenen met lichtjes vragen ze ook niet om.

Als ik iedereen hier zo lees, mogen ze hier heel veel. Uit bed komen als je echt niet kunt slapen, iets te snoepen, waveboarden of skeeleren in de woonkamer (grote woonkamer), dochter van zeven heeft vorig jaar als beloning voor haar C-diploma gaatjes gekregen, wel meerdere ijsjes als 't warm is (liefhebbers van die omhoogduw-waterijsjes die je onbevroren koopt), etc.

Ik kan nu eigenlijk alleen maar bedenken dat ze niet in de woonkamer met een (voet)bal mogen, want dan sneuvelen mijn spullen en dat wil ik niet.

Tatoeages enzo vind ik niet iets van mij, dat mag gewoon nog niet.
Ordinaire naveltruitjes ofzo vraagt ze niet om.

Caitlynn

Caitlynn

08-07-2011 om 14:13

Even nadenken

Tjonge, ik moest wel even nadenken, naast de opvoedings "mag niets", mogen ze hier eigenlijk best wel veel niet. Ze mogen bijvoorbeeld geen hardloopschoenen of van die slippers/ sloffen, ik heb daar een trauma van, er zijn genoeg andere gympen of schoenen om uit te kiezen. Als ze alleen thuis zijn, mogen ze geen vrienden binnenlaten, daar hebben we een nare ervaring mee. Ze mogen niet zomaar iets te snoepen uit de kast halen, altijd even melden of vragen, omdat de voorraadkast zo leeg is en niemand weet hoe dat komt. Ze mogen niet zomaar op iemands slaapkamer, ook altijd even melden, dat scheelt een hoop ruzie. Ze mogen niet alleen op de pc, alleen als een van ons aanwezig is, die af en toe mee kan kijken. Ze mogen niet gillen, springen, stampen, rennen oid in huis, dat doen ze maar buiten. Ze mogen in het weekend 's morgens niet teveel herrie maken, er slapen dan huisgenoten. Ze mogen niet tijdens het sporten, voetbal en korfbal nota bene, er met hun pet naar gooien, want dan laat je je teammaten stikken. En ze mogen geen van de andere kinderen hier in huis buitensluiten tijdens het spelen. De jongens mogen geen oorbel tot hun 16e, omdat ik dat afschuwelijk vind. Dat is een lastige, aangezien hun vader wel oorbellen in zijn oren heeft hangen. En de laatste die ik kan bedenken is, dat mijn pubers geen film in mijn bijzijn mogen bekijken waarin seks centraal staat, zoals bijvoorbeeld American Pie ofzo. Dat vind ik verschrikkelijk, dan kijk ik tien keer liever Teletubbies of B&A

Grappig

Wilma, als ze er niet om vragen, ben je van alles af, toch? En Ishtar, als jij er niet mee zit, boffen jouw koters. Dit draadje ging toch over dingen die eigenlijk niet logisch zijn om te verbieden? Anders weet ik nog wel meer wat ze hier niet mogen (autorijden...)
Camouflagekleding, och, waarom niet. Ze zitten er niet hevig om te springen, alleen dochter heeft een versie met wat roze erin. Met doodskoppen zit ik ook niet heel erg, maar ze vragen er niet echt om. De voorkeur ligt meer bij draken en slangen en dergelijke.
En ordinair, dat is nou een woord dat ik niet snel gebruik. Ik heb er een wat raar gevoel bij, omdat het nu eenmaal een Frans woord is dat gewoon betekent. Het voelt gewoon raar om iets met een afkeurend opgetrokken neusje "gewoon" te noemen. Alsof ik van hevige adel ben ofzo

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 15:04

Pelle

Hoe noem je dan kleding die eruit ziet of je op de wallen loopt?

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 15:05

Duf

Ik vind het jammer dat een discussie over een woord weer afleid van de discussievraag.

Sorry fio

Het was niet mijn bedoeling een zijstraatje over "ordinair" te beginnen. Ik bedoel alleen maar dat ik het woord op zich niet zo snel gebruik.

Lizelotje

Lizelotje

08-07-2011 om 15:18

Pelle-fiorucci

Bij ordinair denk ik aan:met weinig waarde,zonder stijl.
die rode lippen staan haar erg ordinair,vind ik een mooi voorbeeld,dat kan ordinair zijn bij en meisje van 13 samen met bloot navel en glitter shirtje,maar ook bij een dame met een zwarte chanel-jurk.
Fiorucci,als ik iemand zioe lopen of ze zo op de wallen kan ,noem ik het hoerig.

Gelukkig is mijn zoon pas zes

en trekt ie elke morgen braaf aan wat ik klaar leg. Maar ik hoop wel dat het over een jaar of zes afgelopen is met die afgrijselijke gewoonte van puberjongetjes om rond te lopen met zo'n afgezakte slobberbroek zodat je hun liefst roze gebloemde boxertjes wel moet bewonderen of je nou wil of niet. En zo niet, dan is het mooi afgelopen met mijn kledingsgewijze ruimdenkendheid... mijn zoon gaat niet in zijn onderbroek naar school.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 16:49

Lizelotje

En toch is er zo uitzien hier in Den haag en omstreken een heel normale stijl.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 16:50

Genista

Maar.. maar.. volgens mij was het Pelle die taalkundige definities vroeg..

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 16:51

Ohja lizelotje

Maar ik ga niet tegen mijn dochter van 11 zeggen: Schat, wat zie je er zo hoerig uit zeg. Ik zeg dan liever dat ik het (iets) te ordinair vindt.

Lizelotje

Lizelotje

08-07-2011 om 17:35

Fiorucci

Jij vroeg,hoe noem je dan kleding die eruit ziet of je op de wallen loopt.
Daarop antwoordde ik.Bij een kledingstuk voor een kind van 11 denk ik niet aan de wallen.Hoe bloot en hoeveel glitters ook,dan leg ik nog geen link met de wallen.
En die kledingstijl heb je niet alleen in Den Haag,maar ook waar wij wonen.Mijn dochter heeft vriendinnen die inderdaad zo op de wallen kunnen,ze noemen elkaar ook Barbie.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 18:21

Lizelotje

Het probleem is juist dat dergelijke kleding wel te koop is in een maat voor een 11-jarige. Dat gecombineerd met een figuurtje met al behoorlijk vrouwelijke vormen, doen een beeld ontstaan wat ik liever niet zie bij een 11 jarige. Of dat nou een doet denken aan de wallen of niet.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 18:22

Pelle

Ken je Coolcat? Kijk maar eens op de herenafdeling..
Dat gecombineerd met matjes in je nek en nepdiamanten in je oor en een hoop goud...et voila!
Sommigen vinden dat ordinair.

tonny

tonny

08-07-2011 om 19:38

Hoezo zijn lichtjesschoenen ordinair?

Dat zijn toch van die sportschoenen die licht geven als je ermee springt of zo? Die bestonden 18-20 jaar geleden ook al, mijn zoon vond ze fantastisch en heeft ze ook wel een keer gehad.
Onzinnig, oke, milieubelastend, dat ook, maar ordinair?

Wat de meidenkleding betreft - wanneer is iets ordinair? Volgens mij gaat dat verder dan een bepaald kledingstuk op zich, het is de complete uitstraling.
De een kan iets enigszins bloterigs (mits in zomerse setting en in vrijetijdssituatie) prima aan zonder er 'hoerig' bij te lopen terwijl het bij een ander echt veel te ver gaat.

Jade

Jade

08-07-2011 om 19:57

Qua kleding etc:

V.w.b. mijn zoon: knipperlichtgymschoenen heeft ie gehad, hij heeft een oorbel gekregen toen hij 4,5 was, droeg op zijn 12e truien met soms een doodskop (of 2) erop. Laten we zeggen dat hij een soort van 'Gothic periode' had (zelfs de elastiekjes om zijn blokjesbeugel waren zwart. Hij draagt nu veelal kleren van Jack&Jones (H&M).

V.w.b. mijn dochter (12): hakJES mogen, hoge hakken niet. Kleren van de Scooter of Coolcat geen probleem (mits het niet te bloot is). Toen ze een jaar of 9 (10) was wou ze een truitje met blote schouders (die je meiden van een jaar of 15 ook zag dragen): dat heb ik verboden. Ik ben ook geen fan van blote navel truitjes, of strings die boven een broekrand uitpiepen.......gelukkig taalt mijn dochter daar niet naar. Oorknopjes heeft ze gekregen toen ze 4,5 was.

V.w.b. tattoos en piercings: niet onder hun 18e. Overigens zijn gaatjes in de oren ook piercings, maar ik wil tot die tijd (het liefst nog jaren daarna geen piercings op andere plekken zien.

Vic

Vic

08-07-2011 om 20:34

Lichtjesschoenen

Ik heb moeten praten als brugman, en nog kon ik jongste niet overhalen om van die lichtjesschoenen (Sketchers?) te dragen. Het kind loopt in de zomer, weer of geen weer, het liefst in korte broek met shirtje en sandalen. Heel anders dus dan mijn oudste, die haar kleding altijd met zorg uitzoekt. Ze draagt het liefst jurkjes, of een spijkerbroek met shirt met print (Cool Cat). Ik laat haar redelijk vrij in haar kledingkeuze, en ze is zelf gelukkig ook zo verstandig dat ze geen teksten wil die een boodschap uitstralen die niet bij haar leeftijd (12) past. In groep 8 (waar ze net 2 dagen uit is) had ze een aantal klasgenoten die elke dag make-up droegen. Dat mag dan weer niet van mij. Naar feestjes vind ik het prima, maar toen ze afgelopen kerstfeest op school een jurkje met spaghettibandjes (en vestje), mijn hakken, en make-up droeg, had ik daar wel mijn twijfels over. Er kwam ineens 4 jaar bij, qua uitstraling. Oorbellen kreeg ze op haar 9e. Ik had eigenlijk gezegd dat ze moest wachten tot haar 16e, maar na 3 jaar zeuren en een vader die eigenlijk wel vond dat het mocht, ben ik overstag gegaan. Gelukkig verdraagt ze alleen (beschaafde) schietoorbelletjes.

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 21:49

Tonny

Ik schreef ook al iets van die strekking, het is vaak de combi van kledingstukken. Een wat bloter topje kan tot op zekere hoogte, maar het is maar net hoe je het draagt.

Oh ik heb er totaal geen moeite mee

mijn dochter van 8,5 weet precies was ik bedoel met dat woord want ze zegt zelf ook tijdens het winkelen nu "dat is ordinair".

liora

liora

09-07-2011 om 18:14

Pelle

Er is toch al een jarenlange camouflagekledingtwist tussen jou en Manda... Dat weet je toch wel?

Lichtjesschoenen

nou als ze van goede materialen zijn gemaakt en het dus geen kunststof met lijm aan elkaar geplakte troep is dan vind ik die lichtjes hartstikke leuk hoor. Ik vind dat niet dus niet ordinair.

Als er een coumflage print op zit weer wel uiteraard

Maylise

Maylise

10-07-2011 om 01:40

Hier

Wat wel mag:

-Lichtjesschoenen

- naar Bassie & Adriaan kijken (liever niet waar ik bij ben)

- een shirt met een camouflage print (maar geen hele outfit, dat wordt te militaristisch)

- naar zwemfeestjes als ze eenmaal kunnen zwemmen

- oorbellen voor meisjes (oorbellen voor jongens liever niet maar vanaf een jaar of 12 zou ik het wel goedkeuren)

- kleding met doodskoppen vanaf een jaar of 10/12. Voor die tijd niet.

- naar bijna alle kinderprogamma's kijken mits het niet al te grof wordt en bij hun leetfijd past.

-lollies

- heel laat naar bed

- kindermenu's bestellen in restaurant

- snoep en junkfood eten

- op voetbal en scouting ( op dit moment geen kinderen op een van die twee overigens maar het mag wel) Korfbal zou ook mogen maar daar heeft niemand ooit de neiging toe gehad

Wat niet mag

- schoenen met hakken. Een heel klein mini hakje bij een speciale gelegenheid maar verder onder de 12/14 jaar geen hakken.

- bedelen om plaatjes bij supermarkten

- tatoeages

- te blote kleding

- te ordinaire kleding.

- rare teksten/afbeeldingen op kleding

- afzakkende broeken

Deze laatste vier dingen bepaal ik helemaal arbitrair

- schreeuwen in huis of heel wild spelen

- met een bal spelen in huis

- niet netjes eten

- onder de 12/14 jaar geen make up en daarna ook met mate

- Naar CD's met kinderkoren of kinderliedjes luisteren als ik de buurt ben. Op hun kamer prima maar ik wil het niet horen

Maylise

Maylise

10-07-2011 om 01:43

Ordinair

Ordinair is voor mij vulgair. Voor een meisje kan dat inderdaad te blote kleding zijn maar dat hoeft niet eens perse. Een outfit vol met glitters bijvoorbeeld dat wel alles bedekt is ook ordinair. Daarentegen is een shirtje met wat glitters en verder gewone kleding voor mij weer niet ordinair. Het heeft vaak te maken met hoe dingen met elkaar gecombineerd worden. Voor jongens geldt dat ook. Het heeft meer met een combinatie te maken met dat een individueel kledingstuk nu perse ordinair is.

Vader

Vader

10-07-2011 om 07:57

Vriendjes uitnodigen...

Ze mogen bij ons niet met vriendjes (school, straat, ...) afspreken als wij hebben afgesproken met vrienden-met-kinderen.
Als wij gasten hebben zijn onze kinderen de gastheren van hun kinderen. Ik vind het dan ook vreselijk als wij als gezin ergens zijn uitgenodigd en je komt aan en er zijn ook allerlei vriendjes over de vloer...

Fiorucci

Fiorucci

10-07-2011 om 08:49

Vader

Ik vind het juist zo leuk, als wij kinderen op visite krijgen, te zien hoe kinderen zonder problemen met elkaar spelen, en visite van andere kinderen zonder morren in de groep opnemen. Even later zie je dan de hele groep samen buiten spelen.
Kunnen volwassenen nog wat van leren...

Lichtjesschoenen haha

Toen ik ze voor het eerst zag, 1996 heb ik voor mezelf een paar gekocht!
Kinderen mochten ze ook, wel handig in onze woonplaats met slechte verlichting.

Wat pas ECHT irritante schoenen zijn, die zie je in Nederland (nog) niet, zijn dreumesschoentjes die piepen bij elke stap die dreumes zegt. Vrijwel alle net-lopen-kunnende Indonesische kinderen waggelen daar op rond, skwiek, skwiek, skwiek...vreselijk.

Zou er een markt voor zijn in Nederland?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.