Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Uur fietsen naar middelbare school

Onze zoon zit in groep 8. Onze voorkeur gaat uit naar een VO school wat verder weg dan gebruikelijk. Het is een uur fietsen of een half uur fietsen en 25 minuten met de bus. Hij kan ook helemaal met de bus dan moet hij overstappen en dan 20 minuten wachten. Wat vinden jullie is dat te doen? Alternatief is een andere school en dan een half uur fietsen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-01-2012 om 16:01

Gewoon doen

"een VO school wat verder weg dan gebruikelijk."
Wat is volgens jou gebruikelijk? Er zijn massa's kinderen (buiten de grote steden) die een uur moeten fietsen - vaak omdat er dichterbij helemaal geen school is. Niets mis met een uur fietsen hoor, daar is hij zo aan gewend. Kan hij met anderen fietsen? Dat scheelt natuurlijk wel.

Wat vind je zoon

Is deze school ook de voorkeur van je zoon?
Ik zou het doen, een goede school waar je zoon zich veilig kan voelen is de basis voor zijn leerprestaties!

groetjes Pham

Hmm

half uur reistijd maximaal??? Dan was ik nooit naar een vo school gegaan..... Wij moesten minimaal 12 km fietsen om op school te komen. Daar heb ik echt niets van gekregen. Hooguit sterke benen! Het zou natuurlijk wel fijn zijn als je andere hebt om samen mee op te fietsen.....

Brasso

Brasso

28-01-2012 om 20:25 Topicstarter

Toelichting

De plaats waar de meeste kinderen heen gaan is een half uur fietsen, deze school heeft zo'n eigen visie en ook manier van werken dat het echt verschil maakt. Wij wonen op het platteland en er zijn wel meer kinderen die ver moeten fietsen. Hij zou wel alleen gaan in ieder geval het eerste stuk. Hij vind zelf dat hij wel ergens in de kost kon dan komt hij de weekenden wel thuis haha heeft er duidelijk zin in

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

busklant

busklant

28-01-2012 om 21:52

Bus

Ik ging zelf bijna 6 jaar lang met de bus, 70 min heen en ook weer terug. En moest dan vaak nog 50 min wachten na schooltijd.
Toch de moeite geweest want ik heb er veel geleerd! Ben wel in de 5e al op kamers gegaan toen ik 18 werd maar dat wilde ik gewoon graag!

Als hij enthousiast is en jullie zijn beteid hem nu en dan te brengen of een buskaart te verstrekken. Waarom niet?

Ik deed veel schoolwerk in de bus trouwens..

Laat 'm eens fietsen

Ik begrijp hieruit dat je zoon zélf daar naartoe wil?
Wij moesten zoiets kiezen in de 2de. Tot 2 v.o. heb je hier keuze. Er zijn 3 scholen. Daarna blijft er maar 1 'over' omdat de 2 andere scholen maar 1 richting hier ter plaatse hebben, als je dus een andere richting dan die ene doet dan heb je óf geen keuze of je moet verder weg.
Dochter wilde verder weg.Toen was ze 14. Ze wilde dat héél zeker (in zover 14 jarigen zeker kunnen zijn). En ze was enorm gemotiveerd om zover weg te gaan,zag er geen enkel probleem in. Nou moet je voor die ene overgebleven school ook wel fietsen (20 min) maar dat is beduidend dichter bij.
Wij hebben dochter eerst een aantal keren laten fietsen, eerst met een meisje dat daar al was en die we kenden en later nogmaals helemaal alleen.
Maar ze bleef daar heen willen. Voor ons maakte het niet zoveel uit, hoewel de keuze van onze dochter ook in onze ogen zeer geschikt leek voor haar. Meer dan de andere 2.
Dochter moest 45 min. fietsen. Of 20 min. en dan met de trein, en kon ook nog eerst 30 min. bus,dan trein (ook half uur). Die laatste is zelfs nooit voorgekomen.
Dochter heeft gefietst, altijd eigenlijk. Hoogst uitzonderlijk ging ze met de trein.
Scholen die kinderen van verder weg hebben, zijn er ook op ingesteld. Ze hebben ruimte om huiswerk te maken, meerdere ruimtes. Hebben vaak lieve concierges die zich als kloeken over 'verder weg kinderen' ontfermen en ze handdoekjes verstrekken als ze verregend aankomen en hun broeken even in de droger doen. Ze hebben fatsoelijk eten en warme soep voor het geval je langer moet blijven in erge regendagen. En ze verstrekken zelfs bandeplakspullen in geval van nood en vergeetachtigheid van leerling zelf (moet je natuurlijk altijd bij je hebben).Ze houden er rekening mee in roosters als het enigzins kan, zodat je niet om 5.00 uur hoeft te vertrekken van huis. En je merkt ook dat medeleerlingen dichter bij zich aanbieden om b.v. te eten als je 's avonds weer naar school moet omdat er 's avonds iets is of desnoods om te overnachten als het moet of alleen omdat je met je klas iets leuks gaat doen in het weekend.
Met regenbuien kun je rustig wat langer blijven....je maakt je huiswerk en wacht tot de bui over is (in ned. is er heel vaak zo'n dag), wanneer het droog is verstrek je. Als zich onverhoopt onderweg de volgende bui al weer aandient hebben zo allerlei mogelijke 'tussenstoppen' bij andere medefietsers die dichter bij wonen en waar ze vlak langs komen, kan je daar de volgende bui afwachten bij een kopje thee en dat huiswerk eindelijk af maken.
Houd rekening met lange dagen, akt. in privesfeer(sport, muziek etc.) moeten zich afspelen ná etenstijd (dus na 19.00 uur) anders heb je kans dat ze het vaak niet redden.
Oudste heeft 2 jaar met enorm veel plezier naar school gegaan, ondanks de afstand, ik weet zeker dat als ze nu moest kiezen ze wéér dezelfde keuze zou maken.
Denk er ook aan dat het jouw meer rijkilometers gaat kosten. Je moet soms naar school (voorstelling, oudergesprek etc.) er zijn aktiviteiten waarbij ze weer terug moeten of om 12.00 uur 's nachts opgehaald. En al hun klasgenoten wonen verder weg....
En zo nu en dan staan ze met een lekke band/kapotte fiets.
groeten albana

Relativerend

hier geneuzel over een minuut of 10, dik kwartier fietsen en een half uur fietsen.

zo, ik zou niet kiezen voor een uur. Door weer en wind, geen vrienden die mee willen omdat het te ver is (tenzij er meer vanuit jullie kant gaan). Nee het lijkt mij niet prettig om ze zo lang in het verkeer te hebben.

Ik ook niet

ik zou het ook niet doen, gewoon omdat het te ver is. laat hem anders is een keer een proefrit naar de school doen, en dan niet alleen met mooi weer. in de regen is een uur fietsen echt geen pretje, en helemaal in de winter niet. schoolvriendjes komen niet zo snel naar jullie toe, dus dat word spelen bij de vrienden daar en dan daarna nog is naar huis fietsen? het lijkt mij niks. tenzij hij echt wilt en het proefrijden erheen mee valt?

Anne Carin

Anne Carin

29-01-2012 om 13:42

Hoi brasso

Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel blij ben dat zoons (15 3VWO) school op maar 8 min fietsen van huis is. Hij maakt lange dagen, bijna alle dagen om 8.15 de deur uit en om 16.30 pas weer thuis en dan nog elke dag min. 2 uur huiswerk maken. Zou hij ook nog 2 uur reistijd daarbij hebben dan blijft er helemaal nauwelijks tijd over voor andere zaken. Ook in de weekenden zit hij nl elke dag wel een uur of wat aan schoolwerk. Daar zou dan per week ook nog 10 uur reistijd bij komen. Ik weet niet of hij het allemaal nog zou redden dan. Dus daar hangt het denk ik ook wel vanaf of het haalbaar is. Kun je daar al een inschatting van maken? Bij zoon op school trouwens ook geen drogers en erwtensoepjes hoor, voor verregende leerlingen...

Skits

Skits

29-01-2012 om 14:27

Eelt kweken

hahaha, moet erg lachen om die broeken in de droger en de erwtensoep, no way dat dat bij de scholen in de omgeving gebeurd.
In onze omgeving, NB, is het heel normaal dat er een drie kwartier tot uur gefietst wordt. Gewoon door de regen, gewoon door de wind en gewoon door de sneeuw. Dochter van nu 16 vind het heel zielig van de twee "stoere" gozers op school dat ze met sneeuw door papa of mama gebracht moeten worden, echt heel erg not done. Geen gezeik, hoor nooit iets, gaat al 5 jaar prima en met haar een heleboel anderen die ook die afstand rijden. Samen rijden is vaak geen mogelijkheid, roosterplanningen liggen te veel uiteen om samen te fietsen.

Ik verbaas me over de geluiden hier maar dat is natuurlijk omdat we hier niet anders gewend zijn. Echt, ik geloof echt dat die kids zich daar bij lange na niet zo druk over maken als pa en ma doen. Ik heb hier bv no nooit een regenpak voorbij zien komen.

Skits

Skits

29-01-2012 om 14:29

en nog een ps: ook dochter heeft een bijbaan, sport, 5vwo, heeft vrienden uit alle hoeken, en nog tijd over. Gaat om half acht de deur uit, altijd 5 uur thuis. Prima te doen.

Brasso

Brasso

29-01-2012 om 14:41 Topicstarter

School

De school staat goed bekend vanwege de begeleiding van zorgleerlingen zoon is bovengemiddeld intelligent, dyslexie en waarschijnlijk syndroom van Asperger. Vandaar dat wij denken dat hij veel baat zal hebben bij de begeleiding die zij geven. Echt iedereen die je over deze school spreekt is enthousiast. School heeft de eerste twee jaren ook vaste tijden ( 8:30-15:15) dan is hij om kwart over vier thuis. Hij sport nog twee uur in de week. Ander scholen zijn ook goed, maar meer gewoon goed. Eventueel kan hij in de zomermaanden fietsen en in de winter maanden met de bus. Maar wij zijn er nog niet uit..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

En beweging

Is wel heel erg gezond, sowieso voor iedereen maar zeker voor je zoon misschien heerlijk om de dag lekker van zich af te trappen?

app-sent

De reden

Dat wij het prima vonden dat ze zo ver weg was, was precies dezelfde reden als Brasso aan geeft.
Van deze school hoor je zelden negatieve verhalen....Er vallen amper lesuren uit, en áls ze uitvallen wordt het rooster aangepast of vinden ze een andere oplossing.
Er is voor ronddwalende kinderen die nog niet weg zijn altijd toezicht en aanspraak. En er is een ruime gezellige kantine waar gezond eten wordt verstrekt gemaakt door de vmbo afdelingen als praktijkopdracht. Die natte broeken brengt concierge naar de vmbo afdeling die beschikken over een droger en wasmachine....en de kinderen die het betreft trekken dan hun joggingbroek aan die ze er toch in hun kluisje hebben liggen voor de gymles. En anders heeft ie er zelf nog wel 1, uit de gevondenvoorwerpendoos, gewassen en wel (maar dat hebben ze liever niet natuurlijk).
Wij hebben geen zorgenkind, maar hadden natuurlijk wel de verhalen gehoord.
De school dichterbij is het tegengestelde. Daar hebben ze enorm veel lesuitval, is er amper opvang voor ronddwalende kinderen en een flutkantine.De school dichterbij is een enorme grote school, waar je opgaat in de massa. Die verder weg zijn kleinere scholen.
Voor later beginnen omdat er een lesuur uitvalt hebben ze al jaren geen telefoonlijsten meer....dat gaat per sms automatisch, in 1 keer de hele bubs. Zoals je wenst op je eigen mobiel of op die van kind of op allebei. Dat een slaperig kind de volgende vergeet te bellen komt dus niet voor.
Kinderen die verder weg wonen wordt rekening mee gehouden in het rooster...voor zover dat kan met al die richtingen. Als er maar 1 kind is dat jouw richting doet en ong. dezelfde kant op moet kom je er dus bij in de klas. Net zo als dat ze bij brugklassers er rekening mee proberen te houden dat je altijd een ex-klasgenootje in de klas hebt van de basisschool.
Wat betreft dat drukke verkeer en een uur fietsen in de regen.........dat geeft wel aan dat jullie echt geen ervaring hebben. Het regent in Ned. zelden een uur achter elkaar.Dat komt misschien 3 keer per jaar voor en dan moet kind ook nog net moeten fietsen. En als je dat doet ben je wel erg dom bezig. In ned. vallen meestal 'buien' en daarna is het weer droog. Het is misschien nog bewolkt maar daar heb je geen last van in de zin dat je nat wordt. Je wacht dus gewoon de bui af...en na de bui fiets je pas weg.
Het is lastiger 's ochtends. Want dan moet je op tijd zijn. Maar een beetje tijdig weg gaan en anders gewoon een half uurtje van tevoren er zijn is dan een optie. Dat is niet zo'n probleem als je niet het eerste uur hoeft te beginnen en in principe is het rooster zo dat dat niet hoeft. Dochter had al snel door dat als buienradar regen voorspelt dat het dan slimmer is om wat eerder terwijl het droog is te vertrekken dan op de bank voor de t.v. te hangen en in de bui weg te moeten.
Wat betreft het drukke verkeer....hier heb je appart gelegen fietspaden...daar is het vooral druk met fietsers En zo nu en dan een tractor, maar tractoren gaan bij voorkeur niet als ze weten dat veel schoolkinderen heen en weer fietsen, die zijn daar zelf ook niet zo van gecharmeerd. Of ze pakken een ander weggetje om toch te komen waar ze wezen moeten.
De school hier dichtbij staat ook niet hoog op de lijst van 'beste scholen', ook de inspectie heeft er nogal wat over op te merken en ze hebben ook een vrij laag scoringspercentage qua slagingskans. Eigenlijk kan alleen de vwo afdeling nog een beetje tippen aan die ander 2 verder weg. Maar alle andere richtingen zijn eigenlijk alleen 'slecht' te noemen.
De scholen verder weg staan op alle lijsten hoog. En ze slepen elk jaar wel een onderwijsprijs in de wacht. Voor de best geörganiseerde maatschappelijke stage, voor de gezondste en best uitgeruste kantine, voor de opvang en begeleiding van zorgleerlingen en voor weet ik wat allemaal. De school dichtbij heeft in al die tijd dat ik me ervoor interesseerde maar 1 keer een prijs gewonnen en dat was omdat een groepje leerlingen een robot had ingestuurd en daarmee een of ander techniek prijs had gewonnen.
En ik als ouder vindt het een stukje belangrijker dat ze goed begeleid wordt, gezond eten om haar heen ziet en zo les krijgt dat ze een zeer goede kans heeft om te slagen i.p.v. iedere keer lesuitval,dan dat ze een superrobot in elkaar kan knutselen.
Dat je daarvoor dan wat langer moet fietsen dat is dan minder belangrijk, vooral als kind dat zelf ook wil.
groeten albana

dc

dc

30-01-2012 om 10:53

Ik ook vroeger

Ik moest ook een uur naar school fietsen, en vond het geen probleem. Ik had benen waar je u tegen zegt

Wel investeren in een goede fiets, een paar goede sloten, goede verlichting die je van de fiets af kunt halen en een mobieltje voor platte banden (die had ik niet, dus ik heb regelmatig een paar uur naar huis kunnen lopen, dat was echt minder fijn). En een mueslireep ofzo voor suikertekort tijdens de rit (bij voorkeur iets wat niet lekker is, dan blijft het tenminste reserve).

Regenpak vond ik niets, want dan was ik aan het einde nat van het zweet in plaats van de regen. Natte kleding droogt in de loop van de ochtend op, ik vond het nooit echt een probleem.

Daarnaast deed ik ook nog aan stijldansen en aerobics, en mijn huiswerk (regelmatig), dus ik had nog energie genoeg voor de rest

ijsvogeltje

ijsvogeltje

30-01-2012 om 12:57

Lekke band

"een mobieltje voor platte banden (die had ik niet, dus ik heb regelmatig een paar uur naar huis kunnen lopen, dat was echt minder fijn)."
Tja, gewoon een reparatiesetje meenemen. Met een beetje oefening heb je een band in tien minuten geplakt. Dat kan iedereen leren, stelt echt niets voor.

Op school laten plakken

Hier kan je je fiets op school laten repareren. Dus als je de heenweg een lekke band hebt zorgen de kinderen ervoor mee de rijden achterop bij iemand met de fiets meerijdend aan de hand.
De afdeling techniek heeft hem dan weer klaar als je vrij bent. Geldt voor alle noodreparatie die snel kunnen en waardoor je weer thuis kunt komen, ideaal.

Brianna F

Brianna F

30-01-2012 om 15:08

Hier

In het dorp waar de school stond was een fietsenmaker die banden plakte, kettingen omlegde e.d. De leerling kreeg zolang een leenfiets mee. Zo zijn die van ons al vaker met een leenfiets thuis gekomen, de volgende dag ruilde je je fiets weer om.
(En nee, we plakken zelf geen banden, en nee, ook geen zin om het te leren, sorry

ijsvogeltje

ijsvogeltje

30-01-2012 om 15:37

Hogere wiskunde

"En nee, we plakken zelf geen banden, en nee, ook geen zin om het te leren, sorry"
Ha ha het is geen hogere wiskunde hoor. Banden plakken hoef je niet te leren, dat moet je gewoon doen, stelt niets voor. En als ik lees wat voor toeren sommigen moeten uithalen als ze een lekke band hebben (uren lopen, pa en ma van het werk bellen), dan denk ik echt: jullie zijn maf.
Het kan trouwens nog makkelijker: doe als wielrenners. Bij een lekke band stop je er gewoon een nieuw binnenbandje in, plakken komt thuis wel. Het maakt je kind een stuk minder afhankelijk!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

30-01-2012 om 16:16

P, die wielrenner

"Ik denk toch wel dat een band van een wielrenner wat sneller vervangt dan van een standaard schoolfiets"
Absoluut. Die wielrenner heeft dan ook echt geen 10 minuten nodig.
Een band vervangen gaat alleen snel als je wiel met zo'n snelkoppeling vast zit. Heb je dat niet, dan gaat plakken sneller.
Maar kom gerust een middagje bij ons banden plakken, je bent welkom, ha ha.

Annet

Annet

30-01-2012 om 19:07

Hier nooit een lekke band

OK, ik fiets weinig. Maar ik kan me niet herinneren de laatste 15 jaar een lekke band gehad te hebben.
Dochter fietst nu voor het derde schooljaar 6 km heen en 6 km terug, elke schooldag. Nog nooit een lekke band gehad.
We zijn nog niet toegekomen aan het leren plakken van een band omdat het hier niet voorkomt.

Sancy

Sancy

31-01-2012 om 10:22

Hahaha

P, volgens mij is Albana niet de enige die vanuit haar eigen situatie praat

Fransien

Fransien

31-01-2012 om 10:36

Ook altijd een uur naar school gefietst

Het naar school fietsen, 17 km enkele reis, dwars door de polder, vond ik altijd heerlijk. Als amper 12 jarige zonder enige conditie heb ik het de eerste weken wel moeilijk gehad, ik moest de conditie echt opbouwen, daarna heb ik het fluitend gedaan. Natuurlijk heb ik ook lopen mopperen op wind en regen, regenbroek deed ik wel altijd aan, dat werd niet zo klam als een regenjas. Overigens hadden we meestal een setje reservekleding goed waterdicht verpakt in een fietstas, kostte nauwelijks tijd en scheelde behoorlijk. Een spuitbus deo in de tas doet ook wonderen voor je zelfvertrouwen.
Van nature ben ik vreselijk a-sportief, voor mij is het fietsen een zegen geweest, maar daarna had ik geen behoefte meer aan sport (tijdens de basisschool overigens ook niet). Energie-gebrek heb ik, na de wen-weken, nooit last van gehad, je lichaam stelt zich er namelijk op in.
Lekke banden heb ik tot mijn grote spijt ook leren plakken, altijd een hekel aan gehad. Overigens had de concierge altijd bandenplakspul op voorraad, net als andere fietsonderdelen en gereedschap.

Sancy

Sancy

31-01-2012 om 11:05

Nou

Laat ik het zo zeggen: er wordt door een aantal mensen gedaan alsof het onmogelijk zo kan zijn zoals Albana beschrijft. Ik kan niets zeggen over haar persoonlijke ervaringen of die van haar kinderen, maar ik vind dat het beeld dat Albana schetst, vrij treffend aangeeft hoe het in deze streek doorgaans gaat. En als ik goed heb gededuceerd welk VO Albana beschrijft, kan ik haar verhalen over die school bevestigen omdat ik gelijke geluiden heb gehoord van anderen.

Sancy

Sancy

31-01-2012 om 11:22

Streekgebonden cultuurdingetje? (ot)

Grappig, Albana en P. Ik heb de indruk dat veel van Albana's postings anders gelezen worden dan bedoeld - ik snap ze wel - terwijl ik ook wel begrijp hoe anderen die dan lezen.
Ik vraag me daarom af of het een streekeigen dingetje is. Als Albana schrijft: "Dat is niet zo'n probleem als je niet het eerste uur hoeft te beginnen..." zie ik namelijk de gewoonte terug om 'je' te zeggen terwijl er eigenlijk in plaats van 'als je' bedoeld wordt: 'omdat ik/mijn kind'. Dat gebeurt hier in de omgeving wel meer. Maar als je het te letterlijk neemt, dat 'als je' dan zijn de misverstanden snel ontstaan natuurlijk.
Maar misschien moet ik het gewoon aan Albana en P overlaten

dc

dc

31-01-2012 om 11:35

Banden plakken

Nu kan ik het, maar toen ik vroeger jong was, heb ik er weleens 3 uur over gedaan, zonder resultaat. Dat heeft me niet echt geholpen.

Ik kreeg ook geen hulp van iemand, en moest het zelf uitzoeken. Dat scheelt natuurlijk wel. Ik liep dus naar de fietsenmaker met mijn fiets. Waar ik geen leenfiets kreeg.

Mij is trouwens door een paar fietsenmakers verteld dat antilekbanden echt ontzettend vervelend fietsen. Is dit zo?

Maylise

Maylise

31-01-2012 om 12:34

Streekschool

Wat Albana vertelt herken ik wel van de verhalen van een vriendin wiens kinderen ook op een streekschool zitten. Omdat het grootste deel van de kinderen daar van ver weg komt wordt er wel degelijk rekening mee gehouden en zijn er extra faciliteiten zoals meer studie ruimte beschikbaar. Ook de kantine is veel uitgebreider omdat je nu eenmaal sowieso weinig winkels in de buurt hebt.

Maar dat is natuurlijk iets wat Brasso na zal moeten vragen bij de school waar haar zoon heen wil. Want voor hetzelfde geld wordt er daar helemaal geen rekening gehouden met kinderen van ver weg wat het lastiger maakt.

Twee uur reistijd is best lang op een dag maar een en ander hangt ook samen met hoe de schooldagen zijn ingedeeld. Mijn zoon zat op een scholengemeenschap waar roosters maken niet de sterkste kant was. In de brugklas hadden ze keurig aaneengesloten roosters maar daarna vaak van die onmogelijke roosters met de eerste twee uur les, dan vier tussen uren en dan nog eens twee uur les. Allemaal niet zo'n punt als je niet ver van school woont maar als je dan ver weg woont en je hebt vaak van dit soort roosters dan worden het lange dagen.

Mijn ene kind heeft op dit moment een kwartier reistijd wat echt lekker is. De ander heeft 45 -60 minuten reistijd (met de bus) dus dat is ook bijna net zo lang als jouw zoon zou moeten reizen. Hij is echter al een stuk ouder dus dat scheelt natuurlijk wel. Hij heeft er in elk geval geen probleem mee al zijn het lange dagen die hij maakt.

In elk geval zouden dat dingen zijn die ik na zou gaan vragen op de school. En verder als je zoon zelf enthousiast is en de school voordelen heeft dan scheelt dat ook. Als hij er zelf achterstaat zal hij het fietsen vast wel volhouden.

Hou er inderdaad wel rekening mee dat er ook vaker en langer een beroep op jou zal worden gedaan (halen/brengen 's avonds bij klasgenoten, even op en neer rijden om kind naar een avond activiteit op school te brengen)

Je snapt het hoor pelle

Want voor klassen waar kinderen van verder weg in zitten proberen ze het rooster aan te passen zodat ze niet zo veel tussenuren hebben en niet enorm vroeg of juist erg laat klaar zijn.
Dat is trouwens beleid en kan je vaak zelfs terugvinden in het beleidsplan of ergens op de website.
Andere klasssen waar geen enkele leerling verder weg woont beginnen dan dus wel het 1ste uur...(maar even voor de duidelijkheid).
Dus klas 1a niveau kl richting bouw en techniek begint eerste uur want geen grote reisafstanden.
Klas 1b niveau kl richting bouw en techniek begint 2de uur want grote reisafstanden.
simpel zat.
groeten albana

Ik denk trouwens (in z'n algemeenheid)

Dat het zeer logisch is dat streekscholen enigzins anders 'werken' dan b.v. een school waar iedereen van dichtbij komt en een enkeling maar van verder weg.
Bij de eerste zullen ze er meer op ingesteld zijn. Het is hun 'doelgroep'.
Bij de 2de is de doelgroep 'jongeren' en meer algemeen. En daarbij zul je dus geheid op dit gebied minder voorzieningen treffen en ook misschien niet zo 1,2,3 oplossingen voorhanden hebben. Er valt namelijk ook niet zoveel te 'clusteren' als er maar een enkeling is en dus zeer uitzonderlijk.
groeten albana

ijsvogeltje

ijsvogeltje

31-01-2012 om 19:11

Antilek-banden

"Mij is trouwens door een paar fietsenmakers verteld dat antilekbanden echt ontzettend vervelend fietsen. Is dit zo?"
Nou, dat is nogal overdreven. Wel is het zo dat de antilekbanden wat meer weerstand hebben. Dus je gebruikt (iets) meer energie voor hetzelfde resultaat.
Groet, IJsvogeltje (dochter van een fietsenfabrikant)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.