Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
salida

salida

14-04-2012 om 16:32

Slimme zoon verveelt zich zo snel. wie heeft tips?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Coco

Coco

18-04-2012 om 12:02

Sasvangent

"Ik steek dat nu niet meteen op intelligentie maar ze vordert in alles gewoon snel, zodat het niveau blijkbaar constant \'hoog\' moet worden gehouden. Zelfs in de vrije tijd sport en muziek activiteiten ben je onderhevig aan meedoen met de groep en dat gaat haar vaak te traag."
Als ze een muziekinstrument bespeelt heeft ze daar bij mijn weten geen anderen bij nodig.
Ik kan me niet voorstellen dat ze dat instrument al tot in de perfectie beheerst. Juist als perfectionist kan je urenlang bezig zijn met een stuk en daarna met een nieuw (moeilijker) etc. Dat het je snel de keel uit gaat hangen betekent juist dat je heel snel vindt dat het wel goed is zo. Mij lijkt juist dat je je minder snel zou moeten vervelen als je het niveau hoog wilt houden: iets is namelijk niet snel perfect. Er was laatst een documentaire over Janine Jansen, waarin ze o.a. een studio-opname deed. De producent werd helemaal gek van haar, omdat ze na ik weet niet hoeveel in zijn ogen vrijwel perfecte takes nog steeds niet tevreden was. Zo iemand zal zich niet snel vervelen, dunkt me.

Salida

wij hebben net 2 weken vakantie achter de rug. Veel uitstappen gedaan, thuis gezelschapspelletjes en kleien enzo, 1 dag naar opa (zwembad) en naar oma (met honden helpen). Tweede week is ze op een boerderijvakantie gegaan (met overnachtingen). Ze heeft er veel plezier gehad (niet zo omwille van de kinderen maar werkelijk de activiteiten): in de stallen helpen, dieren verzorgen, ponyrijden, brood bakken, kaarsen maken, etc. Ze heeft al een paar keer geweend dat het voorbij is trouwens en ze heeft in het weekend voor ons broodjes gemaakt. Ik voorzie elke vakantie dergelijke kampjes en activiteiten. Haar hele zomer is al volgeboekt.

Wat betreft dat programma op maat: ze zal waarschijnlijk volgend jaar meedoen aan een turnselectie dat 10 uur per week omvat: die wil zeggen hard werken, volle inzet, aandacht en discipline. Of anders mag ze ook badmintonselectie gaan doen (met minder uren weliswaar). En daarnaast doet ze nog allerlei dingen (oa. schaken in een club met regelmatig tornooien - geniet ze ook erg van). Ook nog muziekschool en viool. Is schaken niets voor je zoon? Ze leren daar niet alleen traditioneel schaken maar allerlei soorten schaak.

Coco

ja, het instrument doet ze inderdaad alleen en daar gaat het gewoon op maat van het kind, ze oefent thuis heel regelmatig en met veel plezier.
Maar ze gaat ook nog 2 keer naar de muziekles en dat is dan wel klassikaal.
Maar bv. het turnen & badminton mag dan wel op een hoger tempo, bij ballet valt het dan wel beter mee (ook omdat het ondertussen een kleinere groep is). Maar ze doet dat gewoon allemaal graag hoor, ook al gaat het soms wat traag. Ik had het vooral over verveling eens ze van die lessen thuiskomt. Maar verder heb je gelijk: in sommige dingen raak je niet uitgeleerd.

Fransien

Fransien

19-04-2012 om 17:08

Wegvluchten

Hier ook een stel slimme kinderen. Mijn derde kan zich sinds ze op school zit ook zo vreselijk vervelen. Op school kan ze zich wel bezighouden, thuis is er ook genoeg te doen, maar verveling slaat bij haar om een andere reden toe. Het is mij opgevallen dat zodra ze iets moet waar ze tegenop ziet (kan alles zijn, van niet zo makkelijk op een ander meisje af durven stappen tot juf vragen om iets even voor te doen tot een woord niet in 1 keer kunnen lezen), dat ze dan echt een programma wil wat tot de nok toe gevuld is. En aangezien ik een beetje verlegen meisje heb, die niet haantje de voorste is, en een combi-groep 1-2 waar zij jongste kleuter is... Op een gegeven moment was het altijd raak. Sinds we proberen te benoemen waar ze tegenop ziet, gaat het stukken beter, ze weet zo nu en dan ook weer zelf dingen te verzinnen en zit zelfs weer een beetje lekker aan te rommelen.
Mijn zusje was ook zoiemand, vluchtte altijd weg in ik weet niet hoeveel activiteiten. Ze was ook hartstikke slim, dus liep ze op school nooit vast, maar ontwikkelde wel een enorme faalangst en perfectionisme. Zij is er niet gelukkiger van geworden.

Fransien

jij ziet blijkbaar faalangst als oorzaak voor veel activiteiten te willen. Ik heb dat nog nooit zo bekeken maar kan het ook niet andersom zijn: kind heeft gewoon veel energie en wil die graag positief aanwenden en wil dus veel activiteiten doen?

Fransien

Fransien

20-04-2012 om 12:06

Sas

Het kan faalangst zijn, het kan net zo goed teveel energie zijn, maar die mogelijkheid was al eerder genoemd. Salida kent haar kind het beste en kan kijken wat bij haar kind van toepassing is.
Bij mijn zusje en ook bij een van mijn dochters is het wel faalangst. Ik wilde dat het bij mijn zusje eerder herkent was, dan was ze niet zo doodongelukkig geweest en had ze waarschijnlijk niet 10 jaar van haar leven in een inrichting doorgebracht.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.