Home » Forum » Prepuber van 12

(pre)puber van 12

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
pubermoeder
(pre)puber van 12

Avondeten, we zitten aan tafel, puber zit te klooien, uit te dagen, vooral verbaal. Op een gegeven moment is mijn man het quasi zat en doopt twee vingers in zijn waterglas en zegt: denk eraan! Huh, zegt puber, twee vingers in het waterglas en gooit twee waterdruppels naar mijn man, die pakt zijn glas en zegt: effe dimmen, ik gooi hoor! Huh, zegt puber, dat durf je niet! Dat durft mijn man wel en hup, daar gaat het water richting puber, raak! Twee seconden is het stil, ik begin te lachen, man ook, eigen schuld, dikke bult. Puber lacht niet, in tegendeel, staat woest op en beent naar boven, dit is de eerste keer dat-ie uit pure kwaadheid naar boven dendert. Ik zag tegen mijn man dat het mij verstandig lijkt dat hij maar even naar boven gaat, het is daar niet echt rustig. Na een paar minuten komen beiden naar beneden. De gemoederen zijn bedaard. Bij het slapengaan loop ik nog even naar boven, puber komt er nog even op terug. 'al m'n kleren nat, dát vind ik het ergste en dat hij het gewoon dééd, het was gemeen!' ik moet me inhouden weer niet te gaan lachen.....

Chippie
En wat als...

En wat als je man het bij jou had gedaan? Ik ben het met je puber eens, dit is niet respectvol. Of vind je het een goed idee dat hij morgen hetzelfde gaat doen bij zijn leerkracht? Of je buurman bij jou?

wil40
Ook niet leuk

Ik vind het ook geen leuke grap en kan me het gevoel van je zoon wel een beetje indenken. Wat zou je man gedaan hebben als je zoon bij hem het glas water over hem heen had gegooid?
Het begon met de grote mond van je zoon, je man heeft gelijk als hij dat niet goedkeurt. Maar het gevolg is een uit de hand gelopen "grap". Ik zou als ouder mijn excuus aanbieden.

Yaron
Wel goed

Puber daagt toch uit en vader reageert toch op het "dat durf je toch niet" dan moet vader ook zijn woord houden, anders is hij niet echt geloofwaardig. Ik moest bij het lezen ook lachen vanwege de herkenning, dit is vroeger bij ons aan tafel ook gebeurd en mijn broer, voor wie het water bestemd was, liep ook boos naar boven.

Vic
Mwah

Wij spetteren elkaar regelmatig nat als we onze handen wassen. Heel flauw en irritant, dat wel ;-)

Margriet*
Uhhh

"Avondeten, we zitten aan tafel, puber zit te klooien, uit te dagen, vooral verbaal. Op een gegeven moment is mijn man het quasi zat en doopt twee vingers in zijn waterglas en zegt: denk eraan!"

Uh je man daagt niet uit? Ik vind het grappig als het direct met water te maken zou hebben. Dus als zoon eerste zet doet en bijv wat water spettert.
Maar waarom je man als reactie met 2 vingers in het glas gaat zitten? Ik zou de prepuber vooral negeren of dringend aankijken...

Jippox
Over de grens

Als geintje 'dreigen' met iemand natgooien, of iemand een beetje natspetteren, prima. Maar daadwerkelijk een heel glas water over iemand heenkiepen, ik vind dat echt over de grens.
Ik zou in ieder geval goed pissig zijn als iemand dat bij mij deed. Kans dat je puber dit een volgende keer bij je man doet lijkt me ook niet denkbeeldig. Het voorbeeld is immers gegeven. En als je man niet duidelijk zijn excuses heeft aangeboden is het dus blijkbaar iets wat gewoon 'mag' bij jullie thuis.

Rafelkap
Wat wil je

Wat wil je met dit berichtje? Moeten we meelachen? Ik vind het eerlijk gezegd niet zo fraai van je man, eerder vernederend. Tenzij het een eenmalige actie blijft.
Ik wens je dan ook veel sterkte met je zoon, want ik ben reuze benieuwd naar hoe het verder gaat. Van mij zou hij nu ook terug mogen gooien met water.

mix
Wat een flaaauwe reacties zeg

Kind daagt uit, vader probeert het met humor op te lossen, puber vindt het niet geslaagd, dat kan, dat mag, vader vond het verbale uitdagen ook niet leuk.Moet puber nu ook excuses aanbieden?

Nou pubermoeder, denk je ik kom met een gebeurtenis, krijg je dit over je heen. Dan vast maar liever een glas water over je heen zeker ;-) Erg flauw om iemands verhaal zo de grond in te boren om een glas wáter notabene

Maylise
Overdreven

Wat een overdreven reacties hier op een glas water. Het is maar water. Kind zat wat te klieren blijkbaar en kreeg dit terug. Ging kind blijkbaar te ver maar goed het gaat maar om een glas water.

Jippox
Grappig

Blijkbaar vinden sommigen een glas water over zich heen krijgen iets heel normaals. Daar kijk ik van op, eerlijk gezegd. Ik vind dat helemaal niet normaal namelijk. Zo zie je maar weer...

Caz
Ook te ver gaan

Ik draai het voor mezelf even om om te kijken hoe ik daar tegenaan kijk.
Ik zit een beetje te klooien aan tafel, anderen kunnen daar niet om lachen. Puber doet 2 vingers in het waterglas met de mededeling om er eens mee op te houden. Ik spetter vervolgens ook wat water zijn richting op. Vervolgens pakt hij het glas en richt het op mij, waarna hij het over me heen kiept als ik zeg dat hij niet durft.

ojee, ik zou echt boos zijn. Ik geloof dat er echt stoom uit mijn oren zou komen.

Guinevere
Zo ga je niet met elkaar om

Ik vind toch vooral dat je zo niet met elkaar hoort om te gaan in een huishouden. De volgende keer wordt er met emmers water gegooid of met iets anders. Dreigen met natspetteren is misschien nog grappig bedoeld, maar kennelijk niet de juiste manier om met een dwarse puber om te gaan.
Met water gooien bij het zwembad is natuurlijk iets anders. Daar is het duidelijk lollig. In dit geval is het respectloos.

Guinevere
Nee cobi

Nee, Cobi, ik vind dit dus respectloos. En ja, die andere dingen die je noemt ook. Ik vind jóu eigenlijk nogal hoogdravend over dat woordje "respectloos" vallen. Om mij (of mijn woorden) dan gelijk "nuffig" te noemen? Bah.

Vic
Respectloos

Dat is wel een beetje een puberterm. Roept mijn dochter ook te pas en te onpas, als ik haar naar bed stuur of zeg dat ik geen Ipod wil zien tijdens het eten ;-)

Guinevere
Nou vic

Ik bedoel het zeker niet puberaal.

Guinevere
Oh, en

Oh, en voordat dit een duffe discussie wordt over een woordje: bespaar me dat. Ik wilde duidelijk maken dat ik het gedrag met gooien van water van weinig onderling respect vind getuigen. Is dus ...... . Juist. En nou ben ik er helemaal klaar mee.

Guinevere
Hou toch op cobi

Kennelijk zit dit woordje in jouw allergie? Of mag ik dat ook niet zeggen?

pubermoeder
Het vervolg komt!

Want zo ken ik mijn mannen wel. Zoon zal proberen ook iets uit te halen. Iets met de auto of wat in vader's lunchtrommel doen. En vanochtend zei hij nog: ik was ook wel een beetje vervelend. Ik vroeg hem: zou jij het gedurfd hebben, een glas water naar je vader? Eh, nee, hij is nog steeds sterker, naar ik denk dat ik harder kan lopen!
Overigens: het was een geintje, geen vernedering, niet voor schut zetten, kom nou! Het gebeurt vaker, de spitsvondigheden over tafel, plagen, klieren en soms rollen ze samen al 'vechtend' (=stoeiend) over de grond. Het zijn mannen-mannen! En de 12-jarige begint aardig mee te doen, da's toch hartstikke leuk? Zoals ze ook samen kunnen bomen over voetbal, geringschattend praten over meisjes/vrouwen, nooit onder de gordel, maar wel op een mannen-manier. En wat dat is? Vraag het aan moeders met veel zonen!

Maylise
Ach

Ik zie dit eerder als een uit de hand gelopen geintje dan als respectloos. Jongen daagt vader uit en vader reageert daarop. Vader's reactie ging zoon iets te ver maar goed zo'n ramp lijkt het me allemaal niet. Het was duidelijk niet heel serieus bedoeld. Respectloos vind ik dan ook wat te ver gaan. In andere context kan water gooien wel respectloos zijn. Ik heb vroeger ook wel eens een glas water in mijn man zijn gezicht gesmeten (alleen het water dan, niet het glas, zo diep ben ik nog niet gezonken) en dat was heel respectloos bedoeld.

Dit is duidelijk een heel ander soort situatie.

Merel
Eens met cobi en maylise

Ik ben het ook eens met Cobi en Maylise. Vind hier niet het woord respectloos bij horen. Zoon's laatste opmerking 'dat durf je toch niet' was iets te gewaagd, papa durfde het wél. En natuurlijk baalde zoon en was het misschien wat overdreven (ik zou het niet gedaan hebben, tenzij er nog maar een laatste slok ofzo in zat) maar ja...als iemand zegt 'dat durf je toch niet...vraag je er wél een beetje om natuurlijk ;-)

Rafelkap
Eenmalige actie dus

Toch een eenmalige actie dus, dat maakt het wel anders. Maar dat papa z'n spierballen inzet om overwicht te hebben is niet mijn manier. Moet hij als zoon hem boven het hoofd groeit toch een andere opvoedmethode bedenken.

Ely
Nou ehm

'geringschattend praten over meisjes/vrouwen'

Hier ook zeker geen onmannelijke mannen (wat je daar ook mee bedoelt) maar geringschattend praten over meisjes/vrouwen is geen optie. Tenzij daartegenover staat dat ze ook zo over zichzelf praten. Maar zoals je het in dit lijstje noemt krijg ik de indruk dat dat 'stoer' is of 'mannelijk'. Brrrrr ik ben beslist geen Opzij feministe maar geringschattend doen ... Neuh

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ginny Twijfelvuur
Tja ach

Ik geloof dat deze zoon wel tegen een stootje kan.

Hier vliegen ook geen glazen water door de kamer, maar ach de koningin was niet op bezoek en schone en droge kleren waren ook niet al te ver weg. Zo dramatisch is het dan toch allemaal niet volgens mij.

Ben overigens wel benieuw wat de wraak van zoon zal zijn...

pubermoeder
Geringschattend

Soms is OO spitsroeden lopen qua woordgebruik... Geringschattend over vrouwen/meisjes, jeetje, dat doet praktisch iedere man/jongen wel eens en wij over hen! Uitspraken als: typisch voor mannen/vrouwen, hoe vaak komt dat niet voor? Hoe vaak schermen wij niet met multitasken? En dan bedoelen we dat mannen dat niet kunnen! nou, die van mij wel! Moet ik dan beledigd zijn? Het enige wat ik wilde was een kijkje in ons leven geven, met een opgroeiende puber, over pubergedrag, waar wij smakelijk om hebben gelachen en puber achteraf een reden hebben gegeven een geintje uit te halen met zijn vader. Wij gaan op onze manier met elkaar om en ik heb zeker niet de bedoeling gehad heilige huisjes om ver te trappen of mensen te kwetsen. In ieder geval: ik bedenk me nog wel 100 keer voor ik iets op oo zet. Jammer!

mix
Welnee pubermoeder, gewoon blijven delen

dan zal ik vertellen dat het bij mij een teiltje met afwaswater was waarmee ik was uitgedaagd. Ook ik "durf"/doe dat. Dat weten ze hier ;-)

Sjansje
Plagen en uitdagen

Ook hier kan zoiets best eens voorkomen. Gewoon lekker wat plagen en uitdagen. En dan kan er inderdaad eens een glas water over iemands hoofd worden gekiept, een doperwt naar het hoofd worden gegooid, een ijsblokje in de trui worden gestopt of weet ik veel wat.
Respectloos? Nee, gewoon grappig en lollig, en een onderdeel van hoe we hier met elkaar omgaan, speels en ongedwongen.
Dat de manier hoe ons gezin met elkaar omgaat zo wordt afgebrand vind ik niet getuigen van erg veel respect.

Fiorucci
Mee eens hoor

Het had hier ook kunnen gebeuren..:))

Jesse_1
Glas water gooien

Voor mij bestaat er toch een heel duidelijk verschil tussen zomaar een glas water over iemand heen gooien omdat hij zich niet gedraagt als je wilt, en als je 'dreigt' met een glas water te gooien en diegene zegt: "dat durf je toch niet" en het dán doen.
Ik meen toch dat iedereen (?) vindt dat het eerste niet een normale manier van omgaan met elkaar is en het tweede meer dollen. Maar misschien dat er gezinnen zijn waarin niet met elkaar gedold wordt, dat kan natuurlijk ook ;)

Ely
Ah nee joh

Niet weggaan omdat ik het woord geringschattend anders lees dan jij het bedoeld en wellicht een 'themaatje' heb ;).
En daarbij; we hoeven het toch niet allemaal altijd maar eens te zijn?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jippox
Nog een keer grappig

Iemand die water over een ander kiept is respectloos, en in een gezin waar dit niet gebeurd wordt nooit gedold...
Op OOL is het geloof ik niet

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.