Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
dorle

dorle

18-09-2012 om 12:41

Tv op eigen kamer

Ik overweeg om mijn dochter van 9 een kleine tv op de kamer te geven. Ik aarzel een beetje. Nu sprak ik laatst iemand die zei dat bijna alle kinderen van 9 en ruim jonger dan die leeftijd een eigen tv hebben. Ik ben best verbaasd. Loop ik werkelijk zo achter?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
madelief

madelief

19-09-2012 om 17:15

Ipod

Dochterlief mocht geen tv van ons op de kamer. Vervolgens blijkt ze via Ziggo gewoon tv te kunnen kijken op haar ipod.... Trouwens IK HAAT I CARLY! Als ze dat toch boven zouden willen kijken krijgen ze zo'n ding cadeau. Maar ja dat vinden ze ongezellig.....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

sjaan

sjaan

19-09-2012 om 22:58

Wel

Hier ook wel, maar dan ook inderdaad vooral voor de spelcomputer. Meer tv kijken, nee echt niet. 1 ik bepaal hoeveel tv er gekeken wordt, 2 we hebben beneden een upc box met veel meer zenders dan boven. 3 Ik trek altijd de kabel uit de centrale doos zodat er niet gekeken kan worden zonder dat we dit weten.

Conference

Conference

20-09-2012 om 12:14

Nee

Wel een negenjarige, maar geen tv op zijn kamer. Zolang hij op de basisschool zit, is daar geen sprake van. Daarna mag hij hem zelf aanschaffen en betaalt hij zelf maandelijks zijn eigen abonnement, net als zijn broer nu doet.

Vanaf de middelbare

Zoon heeft een t.v. op zijn kamer sinds hij op de middelbare school zit. Hij kijkt vaak andere programma`s dan wij en hij kijkt soms wat samen met ons en soms alleen, languit op zijn bed, bijvoorbeeld op zondagochtend. Toch zit hij nog steeds het liefst bij ons in de woonkamer.
Zelf vond ik 13 een mooie leeftijd voor een eigen t.v. op zijn kamer, 9 vind ik erg jong.

K. heksenvet

Wij hebben digitenne. Voor de 2e t.v. moesten we wel een kastje voor ontvangst kopen maar verder geen extra abonnementskosten.Pas vanaf 3 t.v`s ga je, dacht ik, extra betalen.

Niemand

Ik ken geen kinderen met tv op de kamer. Onze kinderen mogen af en toe een draagbare dvd speler mee naar boven nemen en dan daar een dvd kijken. Maar dat is wel iets voor in vakanties met veel regen. En een goed alternatief omdat de dvd speler beneden kapot is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Primavera

Primavera

21-09-2012 om 16:10

Helemaal geen tv

Wij hebbeen helemaal geen tv meer in huis, dus het vraagstuk of er eigen tv op de kamer moet speelt niet eens.
Natuurlijk kunnen de twee oudsten wel van alles bekijken met hun netbook. Het grote voordeel daarvan is dat die dingen makkelijk draagbaar zijn en dus te verplaatsen zijn bij eventueel misbruik 's nachts. (tot nu toe niet gebeurd). Bovendien heb ik het idee dat via een pc kijken zorgt dat er activer wordt gezocht wat ze werkelijk willen kijken ipv op een kanaal te blijven hangen of wat in het wilde weg te zappen.

Anne Carin

Anne Carin

21-09-2012 om 19:14

Geen tv

Zoonlief hier (inmiddels bijna 16) keek jaren geleden graag en best veel tv. Daar was ik niet zo voor en wij hebben hem dan ook bewust nooit een tv op z'n kamer gegeven. Inmiddels is hij bijna 16 en heeft nog steeds geen tv op zijn kamer, sterker nog, hij kijkt nog maar heel weinig tv. Hij heeft er niet zo veel tijd voor vanwege veel huiswerk (VWO) en gaat liever iets anders doen in zijn spaarzame vrije tijd. Dus misschien heeft 't dit effect gehad?

Fiorucci

Fiorucci

21-09-2012 om 20:42

Anne

Neuh, dat denk ik niet, hier hebben ze alledrie tv en twee kijken weinig, en de jongste iets meer. Ik denk dat ouders minder invloed hebben op pubers dan ze zelf denken hoor.

Bij ons wel, maar niet bewust

Wij hebben een 9-jarige pleegzoon in huis, en die heeft ook een tv op zijn kamer. Niet bewust overigens, maar zijn slaapkamer was eerst mijn werkkamer en daar stond dus die tv. Een zolder hebben we niet, en een andere slaapkamer ook niet behalve de onze (en daar past geen tv, kamer is te klein). De tv bleef dus staan, omdat ik hem ook niet weg wilde doen.

Maar: we hebben wel afspraken gemaakt: doordeweeks mag hij geen tv kijken op zijn kamer, dat mag alleen in het weekend en ook alleen als hij het eerst vraagt. 's Avonds voor het slapen gaan mag hij geen tv kijken, hij mag dan alleen lezen. De tv gebruiken we bijvoorbeeld:
- als hij ziek is, mag hij soms tv kijken als hij in bed ligt en niet slaapt.
- als we visite hebben en het is slecht weer. Omdat ik slechthorend ben, mag de tv dan niet aan in de woonkamer, dan kan ik niets meer verstaan. Hij mag dan wel tv kijken op zijn kamer.
- op spaarzame momenten, als beloning of bijv. op een rustige zondagochtend als het slecht weer is en bijv. schoonmaak beneden.

Tot nu hebben we nog geen enkel misbruik gezien, de afspraken worden zonder morren nageleefd en de tv is echt een traktatie. Nu hebben we het geluk dat hij sowieso niet heel veel tv kijkt, er is dus geen correctie nodig op dat gebied.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

28-09-2012 om 12:32

Ik zou het niet doen

Onze kinderen hebben geen van allen een tv op deeigen kamer. TV kijken vind ik niet slecht of zo, maar voor alles is een plaats en een tijd. De slaapkamer vind ik daarvoor niet geschikt. TV kijken is slecht voor de nachtrust. Ook weet je dan niet altijd wat ze kijken en wanneer.
Mijn oudste logeerde eens bij een vriendje met tv op zijn kamer en hij vertelde me de volgende dag dat er 's nachts vrouwen op tv kwamen die eenzaam waren en die vragen of je ze belt ...Dat vriendje is overigens het enige voorbeeld dat ik heb van kinderen met een tv op de slaapkamer.

Nee hoor

Wij hebben ook een dochter van 9 en zij wilt ook graag ook een tv op haar kamer. Ik vind dat werkelijk niet nodig,dan kijkt ze maar gezellig beneden. Zo houd ik ook zicht op wat ze kijkt. Daarbij komt dat het niet de bedoeling is dat ze teveel kijkt. Ze vindt het trouwens ook leuk om gericht een programma via de laptop te kijken,maar beneden dus. Die tv op haar kamer kan later nog wel, wanneer ze ouder is.

m tanghe

m tanghe

08-10-2012 om 10:27

Hier wel

Mijn dochter nu 11 jaar heeft al vanaf haar 5e tv op haar kamer.. Aangezien je als ouders toch de baas blijft is het niet de bedoeling dat ze daar de hele middag voorhangen..
Ze heeft er amper tijd voor en wij vinden het ideaal als ze bijv so you think you can dance wil kijken Ook hebben we de wii daar neergezet ideaal met just dance of sims.. Ik heb de ervaring dat ze haar tv juist weinig gebruikt, ligt ook aan je kind he!

margje van dijk

margje van dijk

08-10-2012 om 12:03

Nee

Ik zou bijna zeggen: Ben je gek geworden

Het is gewoon geen issue hier. Laptop komt wel (als ze in de 4e klas middelbare school komen, is hier de regel), maar ook dat probeer ik in samenspraak met het kind zodanig in te perken dat ze niet vlak voor het slapengaan nog zitten te "computerschermen".

Overigens kijken mijn kinderen uberhaupt weinig TV. Dvd'tje kijken doen we wel, maar dan kijken we liever met z'n allen, beneden op de bank.

Margje

Tineke

Tineke

08-10-2012 om 12:50

Bagger

M Tanghe: "wij vinden het ideaal als ze bijv so you think you can dance wil kijken "
Dat snap ik, maar ik vind het juist heel belangrijk om dit soort programma's mee te kijken. Om continu commentaar te leveren opdat het kijken naar zulke programma's toch nog bijdraagt aan een goede smaakontwikkeling, en dus pedagogisch verantwoord is.
Echt niet dat zo'n jong kind zo'n programma van mij alleen zou mogen kijken, het gaat zeker in de auditierondes niet echt over dans, maar over erotiek. Ook de tussentijdse reclames zijn meestal ongeschikt.

Fiorucci

Fiorucci

08-10-2012 om 16:08

Kaatje

Ik snap je punt, maar ook kinderen mogen van mij soms bagger kijken zonder commentaar om de haverklap. Zo kijken dochter en ik graag The Voice of Holland. Tv hoeft van mij niet louter pedagogisch verantwoord te zijn.

Vanilia

Vanilia

08-10-2012 om 16:26

Tvoh

en so you think you can dance vallen voor mij niet onder bagger. Maar goed dat is misschien weer een andere discussie. Hier heeft dochter 11 jaar een eigen TV op haar kamer. Stond eerst bij ons op de slaapkamer maar werd niet gebruikt. Dochter kijkt af en toe maar zit liever beneden in de huiskamer. Hij wordt vooral gebruikt als ze iets anders wil kijken dan haar zusje. Laatst wilde man een film zien. Oudste was uit logeren en heb ik heerlijk op haar kamertje gekeken naar iets anders dan de film die man wilde zien Ik ben dus niet echt tegen TV op eigen kamer maar nu hebben mijn dochters ook geen drang om continue te kijken.

Tineke

Tineke

08-10-2012 om 18:36

Bagger 2

Vergis je niet hoor, wij genieten ook, op onze manier, van The Voice en consorten. En ook van So you think etc. Maar wat ik zeg: vooral de auditierondes waarbij erg blote dames zeer balts gedrag laten zien, vind ik (mijn mening, mijn normen) erg ordinair. Het nachtclub-dansen. Tussentijdse reclameblokken, met previews van andere programma's, staan weer bol van gewelddadige secenes.
En dat zou ik een elfjarige nooit alleen op haar kamertje laten kijken.

Rafelkap

Rafelkap

08-10-2012 om 19:23

Compromis

mijn nicht had een goed compromis; een tv (zonder kabel) met ingebouwde vhs op de kamer van haar kinderen (pubers). Kunnen ze wel kijken, maar mn de banden die ze in huis hadden.
Helemaal met Kaatje eens: tv-opvoeden voordat ze verpest zijn

Vanilia

Vanilia

08-10-2012 om 22:09

Hmmmmm

Ik ben niet zo streng merk ik. Nee zo'n compromis vind ik niet nodig.

Fiorucci

Fiorucci

09-10-2012 om 06:53

Nee, ik ook niet

Mijn 12 jarige heeft omtrent de zaken die Kaatje aansnijdt inmiddels al een geheel eigen mening opgebouwd, merk ik. De Opzij is er niks bij.. Laten we onze kinderen vooral niet onderschatten!

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 07:59

Basisschool versus vo

Een elfjarige zit nog in de fase dat ze de wereld om hun heen als een spons opnemen. Hoe meer puber, hoe meer daar kritisch naar gekeken wordt.
Dat gecombineerd met dat ík een goede smaakontwikkeling plus goede interesse voor kunst en cultuur echt belangrijk vind, maakt dat ik keuzes maak die voor mijn kinderen goed uitpakken.
Dat anderen dat anders doen, prima. Maar ik zie mijn kinderen liever klassiek balletten dan hoerendansjes opvoeren (omdat ze denken dat dat 'dans' is). En ik begrijp best dat anderen dat heel anders ervaren en zo niet kwalificeren.

Fiorucci

Fiorucci

09-10-2012 om 10:19

Kaatje

Het een sluit het ander niet uit. Ook mijn kinderen maken kennis met kunst,cultuur etc. Maar we kijken op tv ook weleens iets wat daar niet onder valt waarschijnlijk, naar sommige maatstaven. Iets mag ook gewoon pretentieloos leuk zijn. Wat jij overigens hoerendansjes noemt, is moeilijker dan je denkt, en sommige moderne dans kan ook behoorlijk ver gaan in dat opzicht!

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 10:24

Pardon?

Ik vind dit wel erg ver gaan hoor!

Mijn dochter is een superleerling die volgend jaar vwo gaat doen.. Maar ze zit ook in het demo-team van hip-hop, streetdance.. Dus dan doet mijn dochter hoerendans? Vind dit wel heel erg ver gaan! Ze kijken toch ook naar MTV en TMF? Of mag dat ook niet.. Nee hoor denk hoe strakker je ze gaat houden hoe losbandiger ze worden in de echte pubertijd!

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 10:28

Poe hé

Ik heb toch gezegd dat wij ook genieten van die programma's? Ik zeg alleen dat ik het niks vind om juist die programma's een jong kind alleen te laten kijken!
Dat is alles.

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 10:37

En nee

Hiphop en streetdance noem ik bepaald geen hoerendanse. Maar zoals ik al twee keer zei, bij de auditierondes komen nogal eens wat dames, die denken dat ze met weinig kleren aan met zwabberende tieten en neukbewegingen de jury kunnen imponeren vanwege hun geweldige sexy uitstraling. Naar mijn mening heeft dat weinig met dans te maken, en gelukkig vindt de jury dat ook niks. Ze komen dus niet eens door de eerste ronde.
En daarvan vind ik het niet prettig als jonge kinderen dat in hun eentje op hun kamer zien, zeker niet als ze nog in de fase zitten dat ze de wereld als eens spons in zich opnemen, en nog niet kritisch zijn. Plus daarbij de gewelddadige previews in de reclameblokken, geen kost voor jonge kinderen. Maar ik geloof dat ik in herhaling val.

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 10:42

Ik vind het ook niet erg dat je je mening geeft het gaat mij alleen om het woord "hoer"

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 10:44

Ieder zijn keus

Ja je valt in herhaling en ja dat is jou mening.
Hier staat sochtends vroeg TMF al aan en ja t is vaak bloot.. Maar denk dat pubers meer weten en zien dan wij denken

Ik moet er niet aan denken naar een balletvoorstelling te kijken.. Gelukkig is elk mens anders

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 10:47

Pubers?

Tanghe: "Maar denk dat pubers meer weten en zien dan wij denken"
Ik had het nadrukkelijk niet over pubers, maar over basisschoolkinderen.

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 10:53

Groep 8 ja pubers

Mijn dochter zit in groep 8 en ja is wel degelijk een puber. Lichamelijk al een eindje en geestelijk zeker ook..
Net als alle meiden van haar klas..
Ze is nu dus 11 heeft laptop die we savonds naar de kamer halen.. Smartphone waarop de hele klas al op whats-app zit maar mag snachts ook niet op de slaapkamer.. Dus idd een echte puber en vergeleken met vele andere ouders zijn wij dan nog streng

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.