Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
dorle

dorle

18-09-2012 om 12:41

Tv op eigen kamer

Ik overweeg om mijn dochter van 9 een kleine tv op de kamer te geven. Ik aarzel een beetje. Nu sprak ik laatst iemand die zei dat bijna alle kinderen van 9 en ruim jonger dan die leeftijd een eigen tv hebben. Ik ben best verbaasd. Loop ik werkelijk zo achter?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vanilia

Vanilia

09-10-2012 om 11:10

Tja

Volgens mij is er ook nog een hele wereld tussen hoerendans en ballet maar het is ook hoe je het wilt zien. Ik kijk zelf naat SYTYCD en ervaart het zelf niet zoals jij. Er zijn idd. wel eens mindere audities maar over het algemeen kunnen ze allemaal wel dansen. Het is ook wat Fiorucci zegt. In de moderne dans kan het er soms er erotisch aan toe gaan en laat de de kleding te wensen over. Maar dan is het ineens funcitoneel bloot en is het kunst. Nou daar krijg ik de kriebel van. Maar goed. Mijn 11 jarige kijkt samen met mij maar ik vind het zelf ook erg leuk om naar te kijken. Mocht ik het niks aan vinden dan mocht ze het programma van mij alleen kijken. Zo heeft iedereen idd. zijn regels.

Serwe

Serwe

09-10-2012 om 11:43

Mtv

Als je nou ergens veel 'hoerendansen' zit is op het MTV, zeker gecombineerd met de teksten. Het is maar goed dat kinderen die nog niet goed verstaan meestal. Als je echt eens gaat luisteren dan is het echt verschrikkelijk. Ik heb niks tegen rap muziek maar je kan ook rap maken met mooie teksten.
Hier thuis wordt er dus geen MTV gekeken. Sowieso kijken we geen televisie. Niet omdat we geen muziek liefhebbers zijn maar omdat MTV zeker niet meer het soort zender is als het vroeger was. Nu luisteren we meer naar de radio en dan kiezen we voor zenders met geschikte muziek. Natuurlijk zit daar af en toe wel een bedenkelijk nummer tussen maar eer ze dat verstaan zijn ze al weer wat ouder.

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 11:49

Zelf

ach toen ik die leeftijd had luisterde ik dag en nacht naar Madonna.. dacht je ook dat t heel wat voorstelde.. tijden veranderen

Madonna?

Eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht dat dat heel wat voorstelde.... Ik denk trouwens dat de gemiddelde 8e groeper echt nog geen puber is. Als het je oudste is zul je vast van sommige zaken best al opkijken, maar de werkelijke 'pubertijd' komt toch echt wat later.
Ben het wel eens met Kaatje: je wilt je kind toch opvoeden en een beetje smaak meegeven? Daar kan samen televisie kijken uitstekend bij gebruikt worden.

Fiorucci

Fiorucci

09-10-2012 om 14:32

Jippox

Zeker de meiden puberen vaak al behoorlijk in groep 8, is mijn ervaring. En wie zegt dat je je kind niet opvoedt en smaak meegeeft als het een keertje iets minder verantwoord kijkt? Ik kijk graag VPRO maar ook Greys Anatomy. Overigens herinner ik me van vroeger dat ik het bloedirriatnt vond als mijn ouders constant commentaar gaven tijdens het tv kijken. Je mag je mening hebben maar mag dat ook achteraf?)

Vanilia

Vanilia

09-10-2012 om 15:21

Ik begrijp

nooit zo goed waarom het allemaal verantwoord moet. Ach en over smaak valt niet te twisten. Wij keken vroeger thuis hele verantwoorde dingen, veel kunst en cultuur ook meegekregen. Maar op de zaterdagavond zaten we ook met zijn allen voor de buis voor de Showbizzquiz met Ron Brandsteder. En nee, gelukkig geen commentaar van mijn ouders. Die genoten ook daarvan.

Maar...

Het gaat ook niet om voortdurend "commentaar leveren", maar je kunt wel over dingen die je ziet praten en een kind leren om kritisch te kijken. Dat vind ik heel wat anders.

Vanilia

Vanilia

09-10-2012 om 16:43

Dat kan

maar ik vind dat niet altijd nodig. Gewoon kijken voor de ontspanning mag hier ook. Zonder allerlei kantekeningen.

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 16:46

En...

Samen genieten is bij ons beslist ook samen ergeren en samen commentaar leveren. Maar, ik heb geen basisschoolkinderen meer...

Tja

Ik zie niet waarom het opeens niet meer ontspannend zou zijn als je er ook nog over praat. Het is niet dat het allemaal zo zwaar en verantwoord is hoor, helemaal niet. Maar de gewoonte hier in huis is sowieso wel om over van alles en nog wat van gedachten te wisselen. Ik zie dat als een heel groot deel van de opvoeding: en dat is dus nadrukkelijk niet onze mening opleggen, maar juist praten over hoe je naar dingen kunt kijken en hoe je zelf een mening kunt vormen. Zulke gesprekken vind ik juist onzettend leuk!

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 21:09

Pffff

Ik bedoelde niet super omdat ze naar vwo gaat.. maar dat het een superkind is op school en met anderen en goed kan leren.. dat ik alles oke vind wat anderen zeggen want tja ieder zijn opvoeding maar dat als je zo perfect bent je bepaalde woorden hier dan ook niet hoeft te gebruiken.. woorden zoals hoer maar ach zal wel bij hun manier van opvoeden horen!

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 21:12

Geen puber?

Gemiddelde groep 8er geen puber? Oke dan zal het hier wel in het water zitten.. Mijn dochter is lichamelijk echt een puber, menstrueert en ik weet echt wel wat puberen is.. Heb zelf een halfzusje van 14 (nakomertje)

P (o.t)

Dat dacht ik ook P toen ik het las. Ik denk...supermakkelijke leerling, superhardwerkend en superslim, zo`n kind waar iedere leerkracht dol op is.De superleerling van het jaar verkiezingen volgen binnenkort.
Een beetje flauw, ik weet het, maar ik vind het doodeng als ouders hun eigen kind een superleerling noemen, sorry.

Eigen t.v.

Hier kreeg zoon pas op zijn 13e zijn eigen t.v. Ik vind het ook niks als kinderen op hun slaapkamer zonder toezicht allerlei bagger kunnen kijken.We hebben er afspraken over gemaakt en bij misbruik gaat de t.v. van zijn kamer, is nog niet nodig geweest. Ook let ik nog steeds op naar wat hij kijkt.
De aankondigingen voor programma`s later op de avond heb ik altijd al ergelijk gevonden. Zit je een gezellig programma te kijken komt er een aankondiging van een gore horror voorbij, getsie.

m tanghe

m tanghe

09-10-2012 om 21:23

Waarom niet?

Waarom zou je je eigen kind geen superleerling noemen dan?
Mag je niet trots zijn als je kind makkelijk leert, veel vrienden heeft en sociaal is? Idd kan goed met de leerkrachten en is beleefd.. Terwijl ze toch nu pas gaat slapen omdat ze helemaal alleen op haar kamer naar Barbies Babie mocht kijken omdat ze pas 20.15 uur terug was van Streetdance.. Sorry maar als sommige mensen hier normaal gereageerd zouden hebben had ik ook anders gedaan..

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 21:44

T blijft moeilijk

Beste M Tanghe, ik denk dat jij dacht dat ik vond dat jouw dochter een hoer zou zijn omdat ze aan streetdance doet. In dat kader noemde jij haar een superleerling.
Maar beste, dat heb ik echt helemaal nooit beweerd. Ik zei zoiets alleen over de manier van dansen van sommige auditanten. En dat is echt heel wat anders!

Vic

Vic

09-10-2012 om 21:46

Flauw hoor...

Ging het niet een tijd geleden over wat elitair nou precies inhield. Dit is het... Guttegut laten we iemands hoofd eraf hakken die zijn kind een tv geeft en het naar so-called bagger laat kijken. Dat mag natuurlijk alleen maar als je daarna een pedagogisch gesprek houdt over waarden en normen. Pffff Nou hier mogen ze allebei kijken wat ze willen (behalve die gele rotspons) en ze doen het toch nog goed op school.

Tineke

Tineke

09-10-2012 om 21:51

Hm?

De link tussen schoolprestaties en tv-kijken ontgaat mij volledig Vic. Ook heb ik meerdere malen aangegeven dat het iets is wat ík vind, mijn mening. Daar heb ik meerdere malen de nadruk op gelegd, met accenten. Hoofden afhakken? Doe niet zo bizar.

Vanilia

Vanilia

09-10-2012 om 22:48

Eens

Met Vic. Die verwoordt precies wat ik bedoel.

Fiorucci

Fiorucci

10-10-2012 om 07:01

Berber

Precies. Je kunt ook dergelijke zaken aansnijden zonder constant door het programma heen te praten. Tijdens de afwas, tijdens het eten,weet ik veel. En zeker als het commentaar is, is het heel vervelend als iemand constant door een programma heenpraat. Als mijn kinderen kletsen door het journaal heen, vind ik dat ook vervelend.

sax

sax

10-10-2012 om 07:14

Tjongejongejonge

Ongelofelijk, wat trekken jullie uit het verband wat Kaatje zegt. Het wordt gewoon lachwekkend.En een beetje sneu ook eigenlijk, zo op je teentjes getrapt om een heel simpele stelling. Lezen is ook een vak blijkbaar.

Tineke

Tineke

10-10-2012 om 08:11

Laatste reactie

Het zal wel mijn tekortkoming zijn dat ik niet schrijven kan, althans niet zodanig dat de OO-lezer begrijpt wat ik bedoel. Maar ik snap dat het lollig is om dingen uit z'n verband te rukken en lekker te hakken.
En wat ik ook bijzonder vind, nu ik beweer dat niet alles wat op tv komt geschikt is om als basisschoolkind alleen te kijken, ben ik zwaar overdreven, elitair, etc. Gek, ik heb hier weleens andere geluiden gehoord, zeker als juffen in de klas iets laten zien. Oh oh, dan piepen we heel anders!
Tot slot, jullie stellen je voor dat de kinderen ongestoord met open mond willen genieten en dat ik er dan steeds doorheen tetter met commentaar. Dat is niet de realiteit. Als we een liedje of een dansje goed en mooi vinden, benoemen we dat. Ook dat is een waarde meegeven. En zo gebeurt dat ook met wat vals, lelijk, ordinair is in onze ogen.
Ik ga maar weer wat nuttigs doen vandaag, dan hebben jullie geen last meer van mijn geblaat. Doei!

krin

krin

10-10-2012 om 08:58

Go kaatje!

Ik ben op goede dagen zelfs zo elitair en verantwoord dat ik de neukdansjes (van rapperbabes, SYTYCD heb ik nooit gezien) ook ongeschikt vind voor volwassen kijkers, dus mijn stem heb je.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2012 om 10:42

Ondanks dat alles kun jij je kind toch nog wel een superkind vinden?
Ik weet dat je het niet zo bedoelt, maar weet je: als jij al geen vertrouwen meer in hem hebt, wie dan nog wel??

Maw: ik snap heel goed wat m tanghe bedoelt met de term superkind. Ik vind namelijk ook dat ik 3 superkinderen heb. Ook die ene met dat etiketje.

Enne algemeen gesteld: ze hebben alledrie geen tv op de kamer en krijgen dat voorlopig ook nog niet. En we kijken iedere vrijdagavond samen de TVOH. Mag dat wel? Of is dat ook niet elitair genoeg?

Guinevere

Guinevere

10-10-2012 om 10:48

Tjonge, ff dimmen

Tjonge, wat een uit de hand lopende discussie is dit. Misschien is het een goed idee om minder zout op allerlei slakken te leggen. Zeker bij mensen die nieuw zijn hier en misschien nog niet 100% de OO-toon aanslaan. Elk woord kan hier uit een zin worden gehaald en persoonlijk worden aangetrokken. Hier dus hoerendans, superkind... beiden bedoeld in een bepaalde context lijkt me. Ieders kind is een superkind en niemand wil zijn/haar kind hoerig gedrag aanleren lijkt me.
Eh, en Vic: Die gele spons is Cultuur hoor, itt Jetix mag die hier juist wél!

Tirza G.

Tirza G.

10-10-2012 om 12:45

Gele spons

Het leven van mijn hele gezin zou er heel anders uitzien zonder De Gele Spons. Geweldig programma.

Tirza (sowieso geen TV-fan, mag dat ook?)

Vic

Vic

10-10-2012 om 12:53

Gele spons

Ik kan er niet tegen, die gele spons met zijn hyperactieve lawaaierige krijsgeluid. Ik weet niet of jullie de Nederlandse versie kennen, maar ik word er echt chagrijnig van. Sowieso zijn de stemmen waarmee wordt nagesynchroniseerd over het algemeen storend, zo'n ICarly kan ik ook alleen maar met gedempt volume aanhoren.

Tesah

Tesah

10-10-2012 om 13:44

Superleerling

m Tanghe heeft het over een superleerling, niet over een superkind. Subtiel verschil.

On topic, hier Geen tv op de kamers, ook niet op onze slaapkamer. Er is een tv op de speelkamer, maar daar is alleen de Wii op aangesloten en kan geen tv op gekeken worden. Ik wil idd zelf een beetje kunnen meekijken.

Onze brugklasser is overgens zo dol op Minecraft op zijn laptop dat ik onlangs verzuchtte waarom hij niet eens een nuttig programma op tv ging kijken. Wie had dat gedacht.

Tesah

Huh

Ik heb het begin van dit draadje gevolgd. Daarna een poosje niet en vandaag dacht ik, ach laat ik toch eens de berichten van vandaag lezen. Dat had ik niet moeten doen. Ik heb geen idee waar deze discussie over gaat. Wel grappig om te lezen trouwens.

Hier geen tv op de kamers. Maar ik ben verder makkelijk met tv kijken. Mijn kinderen kijken alleen maar pulp. Die gele spons zie/hoor ik liever niet. Als ik de tv zat ben dan zet ik hem uit.

En het een sluit het ander echt niet uit. Mijn kinderen zijn sportief, spelen graag buiten. Mijn 8 jarige wil graag de koning van katoren lezen. Ze doen het prima op school. Maar ja, ik heb ook een drie jarige die dolgraag met zijn broers naar de power rangers kijkt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2012 om 17:10

Moet je denk ik anders zien p

Ik lees het meer als voorbeelden waarom haar kind een superkind of superleerling is. Dat wil dan echt niet zeggen dat alle andere kinderen geen superkinderen zijn. Hoe was het ook al weer: een ieder is mooi om zijn of haar eigen ik???

Maar goed het staat je natuurlijk geheel vrij om daar een eigen invulling aan te geven.

En ik vind de Gele spons geweldig. Juist ja: Cultuur met een hoofdletter C

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.