Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
dorle

dorle

18-09-2012 om 12:41

Tv op eigen kamer

Ik overweeg om mijn dochter van 9 een kleine tv op de kamer te geven. Ik aarzel een beetje. Nu sprak ik laatst iemand die zei dat bijna alle kinderen van 9 en ruim jonger dan die leeftijd een eigen tv hebben. Ik ben best verbaasd. Loop ik werkelijk zo achter?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ely

Ely

10-10-2012 om 17:11

Sorry p

Maar naar mijn bescheiden mening maak je er nu iets van wat er niet bedoeld is en ik ook er niet in lees. Ruzie met jezelf maken heet dat hier thuis. Het hele super verhaal zegt niets over jouw kinderen, moeder is blij en trots met haar kind, gebruikt het woord super maar zegt daarmee dus niet dat kinderen die anders zijn dan de hare niet super zijn.

Als ik de jurk van mijn zus supermooi vind betekent dat echt niet dat ik broeken lelijk vind, van die orde

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2012 om 17:37

Ely

Dat wilde ik dus ook zeggen, maar mij lukte het niet om het er zo mooi uit te krijgen.

Rafelkap

Rafelkap

10-10-2012 om 17:47

Sorry -beetje o.t.-

Sorry kaatje, dat ik je niet al te veel bijval kon geven wegens tijdgebrek, maar ik ben veel elitairder! En ik vind dat nog leuk ook
Ik heb ook twee superkinderen, weliswaar een met een iq van nog geen 50, en de ander durft nog niet van de duikplank, maar beiden helemaal super, ik wil ze met niemand ruilen.
Ieder maakt zijn keuzes wel of geen tv op eigen kamer, bagger kijken, ieder definieert zijn eigen betekenis hiervan, maar wat een ander doet hoef ik nog niet te doen en andersom. Al dit gehak zegt meer over de ander dan waarop wordt gehakt. Ik vind het hier juist leuk om de beweegredenen te lezen van ouders, ook juist als ik het er niet 'mee eens ben', dat geeft ook weer stof tot nadenken waarom ik de dingen doe zoals ik doe.
Het wordt wel een beetje een tenentrapdraadje zo: "Huuu, zij doet het anders en vindt mij geen goede moeder, huuuu"

Fiorucci

Fiorucci

10-10-2012 om 19:50

Hakken?

Oudgedienden zullen het toch met mij eens zijn dat dit een heel gewoon draadje is? Mensen geven hun mening en iemand reageert daar weer op, waarom is dat hakken?

tis toch weer wat

tis toch weer wat

10-10-2012 om 21:19

Bah!

Tijdje terug besloten niet meer op dit forum te komen vanwege dit soort draadjes en ik kom weer eens eventjes en daar gaan we weer.
Wat een ontzettende elitair betweterig arrogant zooitje is dit hier toch soms!! Die 'ik doe het beter' holier than thou houding. Dat aanvallende, op alle slakken zout leggen, woorden verdraaien. Nooit toegeven dat je misschien fout zat maar iemands anders woorden uit de context blijven plaatsen om koste wat koste gelijk te krijgen of houden. Wat proberen jullie te bewijzen? Of zijn dit symptomen van een minderwaardigheidscomplex?
Is het nou onmogelijk om met elkaar van gedachten te wisselen zonder deze vertoning? Wat een tekort aan omgangsvormen.

Ik ben in elk geval weer voorlopig klaar met de forum. Jammer hoor

Ely

Ely

10-10-2012 om 21:28

Fio

Geen idee wie oudgedienden zijn en wie niet en of het draadje 'gewoon' is in termen van vergelijkbaar van stijl met vroeguh maar eerlijk gezegd zal dat mij mijn derrière oxideren.

Sommige reacties zijn mi onnodig onvriendelijk en halen dingen uit de context om vervolgens over dat stukje te struikelen.
Om er maar weer eentje tegenaan te gooien;
Als je de dorpel uit de deuropening haalt, ergens anders neer legt en er vervolgens over struikelt ligt dat niet aan die dorpel

Zo wat ben ik op dreef

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

margje van dijk

margje van dijk

10-10-2012 om 23:19

Dag tis toch weer wat

Ik heb me nog niet met de discussie bemoeid verder, ik vind het helemaal OK zoals het gaat. Mensen vinden wat, andere mensen vinden het niks, en gaan daar meer of minder hard tegenin, er word wel eens wat verkeerd begrepen en daarna komt men er weer op terug. Wat is daar mis mee?

Waar ik pas echt een sik van krijg zijn van die mensen die dan even onder een gelegenheidsnick komen vertellen dat zij te goed zijn voor dit forum, inclusief enkele verzuchtingen van 'god, ik dacht, weer eens even kijken, maar nee hoor, ik ga maar weer weg'. Wie is er nu holier than thou? In ieder geval: Gegroet, jou zal ik niet missen (al is het maar omdat ik geen idee KAN hebben wie je bent).

Margje

Goh

Ik zie hier toch wel een heel interessant verband hoor: de meesten die zo graag kritiekloos televisie kijken, blijken heel slecht te kunnen lezen!

Fiorucci

Fiorucci

11-10-2012 om 11:18

Jippox

Ik zie hier niemand stellen dat er kritiekloos tv gekeken wordt?

Mea Proefrok

Mea Proefrok

11-10-2012 om 21:28

Niet

Margje en Ely, ik begin de like-button steeds erger te missen hier op het forum. Goeie bijdragen, scherp verwoord. Ik had geen tv tot mijn man zijn intrede in mijn leven deed. Hij is dol op tv (heb het woord verslaafd maar weer gedelete, dat is een waardeoordeel). We hebben er eentje, in de huiskamer (wel een enorme). Dochter van vijf vindt tv ook geweldig. En eigenlijk kijkt ze best leuke programma's. Gerald McBoingBoing is gewoon leuk en Spongebob ook en Phineas and Ferb vind ik hilarisch. Als ik het programma niks vind, want teveel geschreeuw en geschop, moet er een andere zender op. Klaar. Ze kijkt veel tv, maar doet ook genoeg andere dingen. Mijn eerdere angst dat veel tv-kijken een volslagen apathische aardappel oplevert, is inmiddels verdwenen. Mijn hobby zal het nooit worden, tv kijken, maar ik zie niet in waarom het per definitie slechter zou zijn dan eh, OO. Of gamen. Of hardlopen. Of boeken lezen. Of orgelspelen.
Tv op de kamer vind ik van een andere orde, maar ik heb er nog geen mening over. Die vraag speelt hier nog niet. Instinctief zeg ik voorzichtig dat onderzoek toch geloof ik wel uitwijst dat veel beeldschermtijd net voor het slapengaan niet goed is.

mamalein

mamalein

07-11-2012 om 13:15

Waarom niet

onze dochter ( 8 ) heeft wel een TV op haar kamer.
Wel hebben we er een timer opgezet, zodat ze alleen tussen bepaalde tijden mag/kan kijken.
Schoolwerk,sport en buitenspelen komen voor de TV.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.