Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Karin@

Karin@

13-05-2010 om 14:10

naar de ardeche, 1 of 2 x overnachten onderweg?

Hoi,
Wij gaan een keertje niet vliegen naar de zon maar met de auto naar de ardeche, frankrijk.Voor 2 weken. Nu rijdt alleen mijn man, ik dus niet, en hebben we 2 kids van 10-12 jaar mee. We gaan daar een tent huren. De kids die niet dol op autorijden zijn, en man niet te vermoeid achter het stuur wil. Wat doen jullie,een of twee overnachtingen onderweg? En waar stoppen jullie meestal, welk gebied? Tips gevraagd.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Tja

De Ardeche is zo'n 1000 km. Er zijn mensen die in één keer doorrijden maar met 1 overnachting is het relaxt. Ik zou zeggen zoek een leuk hotelletje in de buurt van Dion.

reina

reina

13-05-2010 om 18:18

1 x

Wij zouden het ws in 2 x rijden en gewoon stoppen op het moment dat we het rijden zat zijn. Het is ons altijd gelukt een hotelletje te vinden.

Reis ook belevenis

Zelf doe ik meestal 1 overnachting, maar op zich heeft het ook wel iets om er 2 te doen, dan wordt de reis ook nog een belevenis en is het minder vermoeiend.
Misschien dit als tweede stop? Zelf vind ik Dijon en Beaune erg mooi. In Beaune hebben we in een Novotel geslapen en zijn even met de auto naar het centrum gegaan. De stad bekijken en lekker 's avonds eten op een pleintje.Het centrum zelf is goed te belopen en parkeren gaat ook best.
In Beaune is een goeie Italiaan met een terras waar je heerlijke lasagna kunt eten.Er staat een heel oud en beroemd ziekenhuis wat je kunt bezichtigen.
Maar Dijon is ook prachtig!

Damajo

Vic

Vic

14-05-2010 om 14:35

Twee keer

Ik rijd naar Frankrijk altijd in twee keer, met een overnachting ruim over de helft. De laatste keer heb ik de eerste dag 800 km gereden, waardoor ik op de tweede dag nog maar 150 km hoefde. Ideaal, want je komt uitgerust en nog voor de lunch op je vakantiebestemming aan! Terug ga ik meestal in een keer, want dan maakt het me niet zoveel uit hoe laat ik thuis ben. Wel altijd met het voornemen om te stoppen als ik er echt geen zin meer in heb. Dat is meestal rond Utrecht, zodat ik die laatste kilometers ook wel even door rijd

100%mama

100%mama

15-05-2010 om 13:01

Geen

overnachting gedaan vorig jaar toen wij naar de Ardech zijn geweest. Wij rijden beide, maar in de praktijk komt het er eigenlijk op neer dan manlief het meeste (lees: vrijwel alles) rijdt. Als ik op vakantie ga, wil ik eigenlijk zo "snel" mogelijk op mijn bestemming zijn zonder onderweg de helft te moeten uitpakken, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Je hebt voor onderweg voldoende gelegenheid om te overnachten in ieder geval. Veel van die Formule hotels waar je voor relatief weinig kan overnachten. Wij vertrekken meestal in de nacht, rijden dan zo'n 5 a 6 uur, stoppen een uur en rijden dan gem. 3 uur elke keer verder. Veel dvd's voor achterin en de DS mee, heeft tot nu toe nog geen problemen opgeleverd, hahaha, we wachten dit jaar af!

An

An

15-05-2010 om 14:07

1x overnachten

en wel in de buurt van Dijon. Mooie stad, leuk voor 's avonds, begint je vakantie vast. Ook leuk een chambre d' hotes boeken. Gezellig. Op www.camping-frankrijk.nl kun je op verschillende manieren zoeken naar hotels en andere overnachtingen. Met een overnachting is het echt heel relaxed rijden hoor.
Veel plezier, An

Vic

Vic

15-05-2010 om 14:23

Zie ik nu pas

De vraag is hoeveel overnachtingen, en mijn antwoord heeft als titel 'twee'. Vervolgens heb ik het over twee dagen, dus maar 1 overnachting. Nou ja, het is wel duidelijk als je verder leest

Jesse_1

Jesse_1

15-05-2010 om 21:01

Geen

Wij reden vorig jaar in één keer. 's Ochtends om 6.00 weggereden meen ik, en we waren 's avonds vóór zessen daar (we rijden dan wel om de beurt).
Onze auto zit zo propvol, dat een gedeelte uitladen voor een overnachting niet echt handig is. En een hotelovernachting vinden we dan een beetje zonde van het geld.
Maar met één overnachting lijkt het me sowieso zeker prima te doen!
Jesse

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

16-05-2010 om 23:26

Eén overnachting

Ik heb een overnachting op +- 850 km vanaf Utrecht, de volgende dag rijd ik door naar de Ardeche. Ik rijd alleen met drie kinderen en vind het net te ver om zonder stop door te gaan.

m@ss

m@ss

19-05-2010 om 18:28

Wij gaan

ook naar de Ardeche, en ben op zoek naar een leuke overnachting in Dijon vonden we een mooie afstand om te stoppen. We kunnen ook makkelijk in 1x , maar nu genieten we van een extra vakantiedag.

Wij gaan naar Ruoms camping le PLaine.

m@ss

m@ss

21-05-2010 om 13:52

Geboekt

In de premiere classe in Dijon! 1e dagje 7 uurtjes en 2 dagje dan nog 4. Terug weg gaan we wel in 1x terug.

groetjes Mass

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.