Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

(christelijke) camping gezocht in het buitenland.


Volgens mij een tip

zijn de RCN Campings!
Bv Frankrijk Le Moulin de la Pique in de Dordogne, en dan hebben ze elke zondag een kerkdienst...ik denk alleen niet dat er alleen maar christelijke mensen komen...is dat erg?

http://www.rcn-campings.fr/lemoulindelapique/nl/animations.htm

gr Nora

reina

reina

01-01-2011 om 16:59

Liora ( laatste reactie)

Het is idd meta en dat mag niet, dit is dan ook mijn laatste reactie, aan een nieuw draadje hierover heb ik inmiddels geen behoefte meer. Maar ik vind jouw reactie onterecht insinuerend, er is geen sprake " iemand ter verantwoording te roepen en dan net doen alsof je een open discussie aan wil gaan", ik ben oprecht geinteresseerd in hoe een ander denkt.

Puck

Puck

01-01-2011 om 18:57

Rcn meer naam dan daad

K.ersje,
Wij hebben ervaringen op meerdere RCN-campings en wat ik zo uit je reacties opmaak is het niet wat ik denk dat jij zoekt. Het enige waar een RCN zich in onderscheid t.o.v. een "normale" camping is de mogelijkheid om zondag een dienst bij te wonen. Voor de rest hebben ze dezelfde activiteiten als iedere andere schreeuwerige camping en staan er vooral mensen zonder christelijke achtergrond. Sterker nog, op de RCN-campings waar wij gestaan hebben heb ik nog nooit zoveel onbeschoft en asociaal gedrag meegemaakt.
Ik denk niet dat het een camping is waar jij je prettig bij voelt. Dat christelijke van RCN is meer naam dan daad. Je zit er in ieder geval absoluut niet tussen geloofsverwanten. En het zijn grote massale campngs (tenminste degene die ik in NL ken)

neteret mut

neteret mut

03-01-2011 om 00:03

Niet zelf geweest maar

kijk eens bij www.grotewittetent.nl . Dat is een organisatie die in Dillingen ( klein plaatsje met 5 campings) jaarlijks nederlandse kerkdiensten, kinderanimatie , bijeenkomsten organiseerd voor vakantiegangers. Niet op 1 van die campings maar er dus wel vlakbij. Ik denk dat die campings ieg open zullen staan voor christenen en er rekening mee houden. Maar nogmaals, ik ben er zelf niet geweest.

Tweets

Tweets

03-01-2011 om 09:56

Grutjes

ik wist niet dat er christelijke campins waren en ik zou het ook wel lastig vinden om dan te zoeken als er geen speciale organisaties zijn die dat soort campings gebundeld op een website vermelden.

Is er niemand van jullie kerk die een goede tip heeft, misschien is het een idee om zelf zoiets op te zetten, dus een website maken waar christelijke mensen hun ervaringen op kwijt kunnen ?

Ik zie het wel als een gat in de markt.

Tweets

Tweets

03-01-2011 om 10:13

En ik begrijp het wel

al ben ik de laatste die op zo'n camping wil staan, ben ik totaal ongeschikt voor. Maar toen we afgelopen zomer op een camping kwamen met wel een stuk of 5 gemixte stellen (niet europese + europese partner) vond ik dat zo 'gezellig', of tja hoe omschrijf je dat. Het is super oppervlakkig want verder heb ik geen woord met die mensen gesproken, maar toch, dat is mijn gevoel. Ik kan het ook nooit laten uitvoerig te kijken naar kinderen van dezelfde combinatie.

Puck

Puck

03-01-2011 om 11:52

K.ersje

je posting waar je ineens sprak over evangelische campings zette mij op een (misschien allang door jou) gegoogeld idee.
Wanneer je googelt op evangelische campings dan kom je heel veel sites tegen zoals:
http://www.chr-campings.nl/
http://www.campingkeuze.nl/landfilter.php?land=Nederland&campingtype=Evangelische%20camping
specifiek over de rcn campinges: http://www.camping-frankrijk.nl/forum/topic.asp?ID=10184

Puck

Puck

03-01-2011 om 21:57

Spuit 11

Nu wel even de tijd gehad om je draadje bij te lezen en ik zie dat ik weinig nuttige informatie toevoeg.

Puck

Puck

04-01-2011 om 20:26

Sandra, de c in rcn

De C in RCN staat ook niet voor Christelijk. RCN betekent namelijk Recreatie Centra Nederland. En verder dan de zondagse kerkdienst komt men echt niet op een RCN-camping, maar dat heb ik in een eerdere posting al verteld.
En K.ersje, als je het de kinderen niet aan kunt doen om in Nederland te blijven dan is misschien een kleinschalige niet christelijke camping ook een optie? Er is dan wel geen nederlandse kerkdienst op zondag maar de sfeer is denk ik meer wat jij zoekt?

Annet

Annet

04-01-2011 om 23:15

Nog een tip

Wij zijn in 2008 geweest op deze camping: http://www.eurocampings.net/nl/europa/frankrijk/auvergne/allier/camping-champ-fosse-110699/

Er is een klein zwembadje en een groot meer. Wij stonden vlakbij het meer met een prachtig uitzicht.
De minigolfbaan was gratis voor campinggasten. Daar hebben onze kinderen veel gebruik van gemaakt.
In de omgeving is voldoende te zien.
Er was geen animatie voor zover ik mij kan herinneren. Dus ook geen storende animatie
Wij vonden het een heerlijk rustig plekje met genoeg actieve dingen te doen voor onze kinderen (toen 6 en 11).
Officieel is het geen christelijke camping maar ik denk dat deze camping prima voldoet aan jouw voorkeuren (alleen geen dienst op zondag maar die kun je vast zelf wel vinden in de buurt)

Puck

Puck

04-01-2011 om 23:31

Annet, thnx

Kijk, dit zijn de campings waar wij ook graag naar toe gaan. Wij zoeken geen christelijke camping maar wel kleinschalige campings zonder veel hoempapa. Dit lijkt me zeker een optie om voor van de zomer in gedachten te houden.

Puck

Puck

04-01-2011 om 23:33

Website

En dit is de website van Camping Champ-Fosse die Annet bedoelt: http://www.campingstroncais.com/camping-troncais/pages/viewer.asp?tp=ls&ID_ELEMENT=6&theme=1

Puck

Puck

05-01-2011 om 09:01

Pelle

Strak plan, er liggen alleen niet heeel veel caches in de buurt.

Puck

Puck

05-01-2011 om 13:39

Komt ie

http://www.campinglestournesols.com/Presentatie

Uiteraard ook voor andere geschikt die van kleinere campings zonder al te veel holadiejee houden.

Puck

Puck

05-01-2011 om 14:24

Komt er nog eentje dan

K.ersje, hoewel we in geloofsovertuiging dag en nacht verschillen zou het zomaar kunnen gebeuren dat we op dezelfde camping terecht komen, want je ideeën over wat een leuke camping is wijken niet zo heel veel af van die van mij.
Een paar jaar geleden hebben we hier gestaan:
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=4fcb4390-f345-4adc-8cbc-29a2656e7573
Het was toen een erg leuke (SVR)-camping, uiteraard ook toegankelijk voor niet SVR-donateurs, alleen dan iets duurder. Ondertussen staat de camping al een paar jaar te koop, maar volgens mij is het er nog steeds goed toeven. Riviertje waar ze gaaf in kunnen spelen, kano-tochten, geweldig uitzicht, schoon sanitair en lekker rustig.

Puck

Puck

05-01-2011 om 20:52

Oeps, sorry k.ersje

Op één of andere manier heb ik de verkeerde link geplakt, dit was een link voor o.a. Pelle op mijn hyves.
Deze komt beter uit : http://www.lesplanade.nl/
En natuurlijk de andere link die ik heb gegeven aan Pelle en de link van Annet. Dat zijn allemaal dezelfde types camping.
Overigens: die ingewikkelde link is ook interessant, leuke hobby als je van wandelen houdt en de kinderen er bij wil betrekken, vraag maar aan Pelle.

Puck

Puck

07-01-2011 om 08:54

Wordt wel ot nu

Sorry K.ersje dat ik even je draadje misbruik. Als compensatie zal ik van het weekend nog naar campings gaan zoeken oke?
Maar Pelle: je wéét wat voor sport het is en dan maakt de hoeveelheid toch niet uit? Je doet het notabene langer dan wij. En wat die 1% betreft: in dat geval kan je wel naar die camping die Annet aangeeft: er liggen er ongeveer 50 in een straal van 30 km.

Puck

Puck

08-01-2011 om 19:58

Belofte maakt schuld

Deze camping hebben wij geen eigen ervaring maar stond als 2e alternatief voor vorig jaar genoteerd.
http://www.le-paradou.com/
En als je meer info wilt hebben over geocaching dan roep je maar. Ik wil je wel een waarschuwing geven: het KAN heel verslavend zijn.

Puck

Puck

13-01-2011 om 09:29

Zijn jullie er al uit

N.a.v. dit draadje heb ik ondertussen onze vakantiebestemming (deels) gevonden. We kunnen maar liefst 4 weken weg en ik heb voor 10 dagen Le Paradou vastgelegd, de rest zien we wel.
Welke leuke campings had jij nog meer K.ersje, die niet in dit draadje al genoemd zijn? Ik heb bijna alle genoemde campings onder mijn favoerieten opgeslagen. Altijd handig voor de toekomst.

Wilma

Wilma

13-01-2011 om 14:01

Kersje, rcn

Kersje, RCN (van die campings, zijn er ook in Frankrijk, ik ken alleen uit ervaring die in Nederland) heeft héél vaak aanbiedingen. Misschien je abonneren op hun nieuwsbrief of de folder aanvragen, wellicht is er dan iets zodat het volgend jaar wel in je budget past.
Wij waren over de RCN-campings in Nederland erg te spreken. Die in Frankrijk proberen we misschien ook nog ooit.

Groetjes,
Wilma

maartje

maartje

13-01-2011 om 22:30

Onderhoudende discussie

Volgens mij is het niet eerder gebeurd dat iemand hier op Ouders Online zocht naar een christelijke camping. We zijn alhier nou niet echt een flink gezelschap gelovigen met volop ervaringen in dat soort vakanties - en dat heb je volop gemerkt in de reacties, Kersje!

Maar mooi dat er nu toch wat begint te dagen op de vakantiekalender!

Ik herinner me dat wij éénmaal naar een christelijke camping gingen. Dat leek mij prettig omdat de oudste jeugd wat begon 'rond te hangen' en ik me daarbij onzeker voelde. Vakantie met 'gelijkgestemden' leek me prettig. Niet dat christelijke jongeren braver zijn, dat weet ik wel, maar nou ja, roken, drinken, blowen, het is net iets minder vanzelfsprekend, vanuit hun opvoeding.

Pfoe, het werd de vervelendste vakantie ooit. Mede doordat de verkering van een van onze pubers uitging.

Oh ja, de enige die allerlei activiteiten bezocht was mijn echtgenoot. Die is altijd al actiever dan ik in dat soort dingen. Concerten, lezingen, twee kerkdiensten per zondag, dat doet hij allemaal graag. Maar voor de rest van het gezelschap was die christelijke camping geen succes. Veel te veel incrowd. Mensen die daar jaar in jaar uit kwamen.

Lesplanada puck?

Hoi Puck,

Ik zag jou tip van deze camping en kwam er achter dat die ook nog ergens in mijn favorieten stond. Jij bent er geweest begreep ik. Weet je of er ook wat oudere kinderen waren toen jij daar was. Onze kinderen zijn dan bijna 10 en net 15. Het lijkt me een leuke camping, wij houden wel van zulke rustige campings, maar wat aansluiting voor vooral de oudste zou leuk zijn. Dus ik hoor graag jou ervaringen.

Groetjes, Pinkelot

Puck

Puck

19-01-2011 om 11:12

Pinkelot

Pinkelot, leuk dat je wat aan mijn tip hebt.
Weet je dat ik daar eigenlijk niet zo heel goed op gelet heb. Volgens mij liep er ook wel wat puberjeugd rond. Geen idee hoe die met elkaar optrokken en zich vermaakten, was niet onze "doelgroep". Onze kinderen waren toen 10 en 7 en die hadden zeker voldoende aansluiting. De kinderen organiseerden ook gewoon zelf dingen zoals een DS-uurtje, kinderdisco, etc. Speelden ook veel met de kinderen van de eigenaars die hun leeftijd zo'n beetje hadden. Misschien kun je de eigenaar (Tom en Karin wonen in Nederland) bellen/mailen om te vragen of je oudste daar ook aansluiting vindt.
Wij vonden het vooral een leuke camping vanwege de vriendelijkheid van de mensen, de rust, zeker het gave riviertje met stroomversnelling (bodyboard/bootje en waterschoenen!!!! meenemen dus). Ook in de omgeving is van alles te doen. Op de website staan veel leuke tips, wij hebben bijna alles van die lijst gedaan.

Puck

Bedankt voor je snelle antwoord. Volgends mij zijn er nu andere beheerders, ik kreeg van iemand met een andere naam een reactie terug. Maar vooral van mensen die er zelf geweest zijn is het altijd leuk te horen. Ik zal hun ook nog mailen of bellen. Wij houden wel van zulke campings en ik zag dat er leuke dingen in de omgeving te doen zijn, leuk dat jullie dus heel veel daarvan hebben gedaan.

Ik krijg er al helemaal zin in, groetjes Pinkelot

Puck

Puck

19-01-2011 om 13:35

Pinkelot

Voor zover ik weet zijn Tom en Karin de eigenaars van de camping. Ze wonen met name vanwege de kinderen in NL en gaan in het hoogseizoen naar de camping toe. Gedurende de rest van het jaar zitten er beheerders op de camping dus het kan heel goed kloppen dat je andere namen tegenkomt. Het is dat wij eigenlijk principieel nooit naar dezelfde camping terug gaan, maar hier zou ik graag voor van mijn principes afstappen, wij hebben het erg naar ons zin gehad. En wil je mooi uitzicht: vraag dan om een plek aan de zijkant van de camping, ik heb er iedere avond van genoten.

An

An

19-01-2011 om 15:17

Puck!

Hier nog een gezin wat het liefst op dit soort campings kampeert. Simpel, betaalbaar, zwemmogelijkheid en vriendjes. Misschien is dit wel wat we zoeken voor dit jaar? We willen graag naar de 'echte' bergen. Zit je daar een beetje in/bij het hoge gebergte? Cols, eeuwige sneeuw dat soort dingen. Tot nog toe met de kinderen vooral naar Bougondie, auvergne, drome-provencaal en gard geweest. Allemaal niet echt hoog. Ze willen zo graag eens echte bergen zien.
Oh ja, hoe was het weer daar? Ik weet het, geen garanties maarre, een indruk. Vorig jaar in bourgondie 2 weken niet echt lekker (zwem)weer gehad.
Alvast heel erg bedankt!
An

Puck

Puck

19-01-2011 om 15:25

Helaas, Jura is geen echte hoge bergen en zeker geen echte cols met eeuwige sneeuw, maar kan op sommige stukken wel ruig zijn.
En wat betreft het weer: wij hebben tot 2x toe in de Jura geweldig weer gehad. De eerste keer 3 weken bloedheet en toen we in Cromary zaten hebben we ook wel flinke onweersbuien (vooral 's avonds en 's nachts)gehad maar over het algemeen was het overdag mooi weer. Als ik de foto's terugkijk zie ik vooral veel zomerkleding. En als het een keer regent overdag ga je naar een leuk museum ofzo.

An

An

19-01-2011 om 15:30

Das snel!

He bedankt!lekker snelIk heb 'm wel bij de favorieten staan. Het ziet er geweldig uit.
Misschien een andere tip voor een soortgelijke camping in/bij de bergen? De meeste zijn teveel toeters, bellen en te hoge tarieven. De sport(en noodzaak) is om onder de 30 euro te zitten. (3 kinderen)
Groet, An

Puck

Puck

19-01-2011 om 16:15

Ja, lekker snel he. Na 2 hectische dagen heb ik vanmiddag heerlijk de tijd.
Voor echte bergen zal je toch denk ik richting de Alpen of de Pyreneeën moeten gaan denk ik. Ik weet daar geen andere campings voor je. Maar ik heb wel een andere tip voor je. Heb je al eens overwogen om donateur te worden van de SVR. Dat is Stichting Vrije Recreatie en die richten zich op kampeerders die geen toeters en bellen willen. In Nederland zijn het grotendeels boerencampings, in het buitenland ook veel kleine campings zoals die in Cromary. De meeste campings in het buitenland zijn iets duurder dan in NL, maar meestal zitten wij met 4 personen ergens tussen de 18-22 euro all in per nacht. Voor een tientje per jaar ben je al donateur en heb je toegang tot hun hele adressenbestand van Europa. En dat tientje heb je er meestal zo weer uit. De camping waar wij heen gaan krijgen we bijv. als SVR-donateur 4 euro korting per nacht. Dan komen wij op 19 euro per nacht. Tel uit je winst.....

Wij gaan boeken daar!

Ik kreeg nog antwoord van de campingeigenaren, dat er altijd wel wat tieners zijn. En dan alle recensies en Puck haar enthousiaste verhalen, we gaan dus daar naar toe hebben we besloten.

Wij hebben ook 3 kinderen en wij vinden dat de meeste campings dan zo duur, vooral ook dat je extra moet betalen voor bijzettentjes ed. en dat is hier niet. Wij zitten daar voor € 25,50 (we hebben namelijk ook nog een klein hondje mee). We houden ook van kleine rustige campings en de kinderen ook. Als ze mogen kiezen, kiezen ze altijd voor klein.

Nou we hebben er zin in, nogmaals bedankt Puck, groetjes Pinkelot

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.