Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! fladderbeestje! [boekendraadje]

Had ik je al verteld dat Shantaram echt een TOPPER was??? WOW!

Dat moest ik nog even kwijt. Je hebt he tme volgens mij wel 3 keer aangeraden, maar deze zomer heb ik het dan toch gescooerd, en in 1 ruk uitgelezen. Erg indrukwekkend!!

Ik zal binnenkort weer eens een echt boekendraadje beginnen om de rest van mijn vakantielectuur nog even door te praten, en misschien alvast wat sinterklaastips uit te wisselen 9hahaha, in het kader van de perpernoten zijn ook al gesignaleerd).

Ingrid


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
IngridT

IngridT

04-09-2008 om 22:52 Topicstarter

Ach, prabaker...

wat een droppie. Ik heb al een grijns op mijn hoofd als ik aan hem denk. Die scene met die bagagevent in het begin als ze een bankje in een trein moeten veroveren. Ik heb echt tranen met tuiten gelachen. Zo grappig, ontwapenend en ontroerend.

Heb jij het in het engels gelezen? Ik wel, en ik vraag me dan steeda af of dat droppige indische engels in de vertaling net zo goed overkomt als in het origineel.

En weet je wat het rare is. Ik heb eigenlijk helemaal niks met Indie of indiers, of weet ikwat. daarom heb ik het denk ik ook niet meteen gekocht toen je het de eerste keer riep. Maar het is echt,echt,echt de moeite waard. ikheb het nu aan mijn sportschool/yogajuf meegegeven die volgende maand voor het eerst van haar leven naar Indie gaat. Als voorpret. Moet goedkomen denk ik zo.

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

05-09-2008 om 10:37

Wie heeft er al "eat, pray, love" gelezen?

Ik heb in de vakantie Eat, Pray, Love gelezen van Elizabeth Gilbert, en toen ik terug kwam zag ik dat het inmiddels (vertaald) een Nederlandse verkoophit is. Maar ik heb nog niemand ontmoet die het ook heeft gelezen. Ik vond het heerlijk om te lezen, heb het achter elkaar uit gelezen.

Ook heb ik Norwegian Wood gelezen van Haruki Murakami (een Japanse schrijver - een erg in Amerikaanse stijl geschreven boek over studenten in Japan in de jaren '60). Iemand hier een mening over? Ik vind het een echt mannenboek, de vrouwen in het boek worden beschreven als nogal vreemde wezens naar mijn mening. (Mijn man vond het boek helemaal geweldig).

En ik heb deel 3 gelezen van het Bureau en ben nu thuis in deel 4 begonnen, ik kan dat ook werkelijk bijna niet wegleggen. Ik woon hele dagen in het Bureau, nu, eigenlijk.

Margje

amk

amk

05-09-2008 om 11:07

Niet zelf

maar schoonzusje is zo enthousiast dat ze 'm ten zeerste heeft aangeraden. Ik ga 'm binnenkort kopen van mijn verjaardagsboekenbonnen.

groet,
Angela

IngridT

IngridT

05-09-2008 om 11:45 Topicstarter

Grappig margje,

dat boek probeert mijn sportschooljuf mij al een jaar aan te praten. Maar om een of andere reden denk ik dat het een te soft en zoetsappig 'zie mij nou eens op zoek naar mezelf gaan' boek is. Voor mij dan.

maar nu jij het ook bejubelt moet ik me misschien eens bedenken.

Hoe gaat het overigens met hart v inkt?

Oudste van 11 had ik voor de vakantie John Marsden/morgen toen de oorlog begon kado gedaan. Hij heeft het 2 maanden laten liggen ('ik hou niet van oorlogsboeken') maar nu is ie er aan begonnen en kan niet meer stoppen. Ik lees achter hem aan (als hij slaapt pik ik het in) en het is inderdaad een heel bijzonder, indrukwekkend boed. De eerste 4 delen in 1 band zijn al ruim 1000 blz, en dan is er nog een 2e band met de laatste 3 delen. Hij kan weer even vooruit!

Hmm. Ik geloof dat dit het boekendraadje wordt. Zal een dezer dagen mij hele vakantiestapel alsnog maar even met jullie doornemen. Blijft leuk toch??

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

05-09-2008 om 12:02

Ingridt

Ja, het is echt een leuk boek. Zeker in het Engels, dan mis je al die subtiele nuances ook niet. Het begin is heel erg pakkend, en dan zit je erin. Het is helemaal geen zelfbeklagboek, hoewel dat wel het onderwerp is, en dat is nu juist zo verfrissend. Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Hart van Inkt! Wij zijn nu ergens over de helft en zoon en ik blijven er haast in. Wat spannend! Ik vind het zelf ook heel erg leuk om voor te lezen. Ben ook oprecht benieuwd hoe het verder gaat.

We lezen lang niet elke avond voor, ik denk ongeveer 2 keer per week tegenwoordig, dus heel snel gaat het niet, maar dat geeft niet.

Gisteren heb ik de hele ronde weer gedaan, elk kind een half uur voorgelezen, dus het was al 10 uur geweest voordat ik eindelijk naar beneden ging.

Jongste lees ik nu Narnia voor, ook op jouw aanraden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk te oubollig vind, maar omdat het al zo'n oud boek is krijgt het daar weer extra credits voor, en mijn zoontje vindt het prachtig.

Middelste leest de boeken nu zelf, dat is heel leuk, want hij is helemaal niet zo'n lezer. Maar Narnia pakt hem blijkbaar genoeg. Hem lees ik nog steeds Harry Potter voor, dat is ook zo leuk om te doen omdat ik alle details (die ik zelf al in het Engels had gelezen) nu nog eens meekrijg.

Margje

Ah! (yde)

Die moeten we ook (voor)lezen, IngridT. Lijkt me verplichte kost voor Drenthenaren
Ik heb deze zomer wat luchtige dingen gelezen en wat bestsellers (oa Khaled Hosseini), maar ben wel eens toe aan een echte klapper (zoals life of pi, everything is illuminated of a small history of nearly everything)

wendelien

wendelien

05-09-2008 om 14:30

Jaaaaa

Fijn, weer een boekendraadje. Ik heb deze zomer te weinig gelezen om een echt bijdrage, zij het dat ik idd erg enthousiast was over Een schitterend gebrek van A Japin. Born on a blue day vond ik niet zo (vond "The curious incident with the dog etc" veel boeiender, maar dat is dan ook als roman geschreven, dus ik vergelijk appel & peer, kweetut). Ben voor de tent ook dapper in Jared Diamond - Germs etc begonnen, maar kon mijn hoofd er niet bijhouden vanwege de knutten.
Silone: dat zijn supertitels - echt lezen!
Het Bureau: ben indertijd afgehaakt bij deel V - ik geloof dat ik toen bij de overheid in dienst kwam en toen werd het te herkenbaar.... Heb me toen ook op Frida Vogels gestort en dat stemde al niet vrolijker...

wendelien

wendelien

05-09-2008 om 14:39

Lidwientje

Heee, heb je alles over de poolexpedities al uit en meteen koers gezet naar warmere oorden? Misschien vind je A suitable boy van Vikram Seth ook wel iets.
Maarre, deze zomer hebben we o.a. de Fram bezocht en wat gelezen en gehoord over de wederwaardigheden van Nansen. Ik zou zijn journalen wel willen lezen - heb je een tip?

Wendelien

Silone: dat zijn supertitels - echt lezen!

Dat weet ik, ik héb ze gelezen Maar nu zoek ik dus meer van dit soort boeken, die inslaan en blijven hangen.
Ik vond born on a blue day wel een leuk boek, trouwens. Enne knutten, zijn dat rietvlooien/mietsen? Want dan benijd ik je niet

wendelien

wendelien

05-09-2008 om 19:12

Silone

Oh, ik dácht al! Dat zjin idd boeken die je niet meer wilt wegleggen. Ik ben niet zo thuis in de leescijferkanonnen en hypes, maar zal eens peinzen of ik nog iets kan oplepelen wat je net zo in zijn greep houdt. Ik vrees overigens dat jij heel wat beter bij bent op leesgebied.....
Knutten zijn van die bijna onzichtbare en fluisterstille mugachtigen die echter beten achterlaten waar je nog een week aan herinnerd wordt en niet in verhouding staan tot de boosdoeners: flinke rode plekken. De namen die jij noemt komen me niet bekend voor. Ik weet niet of ze familie zijn van de fameuze sandflies, want die kunnen er ook wat van (zij het dat die wat zichtbaarder zijn).

krin

krin

05-09-2008 om 20:47

Mooi

dat er altijd weer titels voorbij komen waarvan ik denk: die gaat op de verjaarslijst.
Mijn voorlopige topper van het jaar was The Visible World van Mark Slouka, een debuut maar eng goed geschreven. Liefdesverhaal tegen de achtergrond van WO II in Tsjechië. Dat klinkt erg streekroman, maar dat is het dus niet. Op de flap werd het ronkend omschreven als te vergelijken met Ondaatje en Kundera. 'Nou, nou,' dacht ik van tevoren nog zunig, maar na afloop was ik het er bijna mee eens.
Ook aan te bevelen voor de liefhebbers: Joseph O'Connor, Redemption Falls. Maf, fragmentarisch, duurt een tijd voordat je erin komt, maar dan is het ook wel zeer boeiend. Speelt in Noord-Amerika tijdens en na de Burgeroorlog.

Eat, pray, love e.a.

Eat,Pray,Love is een heerlijk boek. Ik heb hem niet in één keer uitgelezen (vond ik een beetje aso, we waren aan het rondreizen en het was supermooi), maar wel ieder vrij ogenblik. Het is absoluut niet "kijk mij mezelf eens vinden", de schrijfster is heerlijk nuchter, met voldoende zelfspot, maar ze laat je toch het diepste van haar diepe dalen voelen.
Toen ik het uit had, heb ik het in het hotel achtergelaten en een ander boek "gepikt", (het was een klein hotel in Jamaica, waar ze bij de receptie alle boeken die waren achtergelaten te leen gaven, in allerlei talen). Ik vond een NL titel, dus het leek me leuk, aangezien ik al jaren in de VS woon en ik eigenlijk alleen maar in het engels lees. Het heette "De Wolvenvrouw" door Adam Armstrong geloof ik (?), nou die heb ik dus wel in 1 ruk uitgelezen (arme familie..., een aanrader!
Ook kan ik Pride & Prejudice aanraden, voor de engels-lezende liefhebbers. Wow, zo mooi geschreven!! De film doet er geeeen eer aan!
groetjes, Olief

margje van dijk

margje van dijk

06-09-2008 om 19:18

Olief, ik ben blij dat jij het net zo leuk vond als ik.

Pride and Prejudice lijkt me ook heerlijk, maar inmiddels heb ik zo veel beeld bij de film(s) dat ik mezelf dat maar niet nog een keer aandoe.

Margje

De jongen in de gestreepte pyjama

... is van John Boyne.

Sancy

Sancy

07-09-2008 om 10:56

Fladder?

Is On The Road niet meer verkrijgbaar dan??? Ik heb hem liggen, ik weet niet of jij bent zoals ik (een boek lezen is een boek kopen en voor altijd houden) anders mag je het rustig lenen. Je hebt mijn e-mailadres nog ergens?

☼Désirée☼

☼Désirée☼

07-09-2008 om 12:35

Broeinest

van Loes den Hollander, een topper!!! Net als vrijdag van dezelfde schrijfster.........Heerlijke boeken voor zomerse dagen of een regenachtig weekend

wendelien

wendelien

08-09-2008 om 21:56

Zijn we weer

Even dit draadje reanimeren. Margje heeft me over mijn drempelvrees wb. hypes en bestsellers heen geholpen, dus ik ben zondag (foei!) nog naar de boekhandel getogen om "Eat pray love" aan te schaffen. Ik wilde niet wachten tot ik aan de beurt zou zijn bij de bieb en wie schetst mijn verbazing: het kostte maar 6,95.
Dus Silone: ik vind het heel erg leuk en tegelijkertijd boeiend. Elizabeth Gilbert heeft echt iets te vertellen - zoals over de oorsprong van het huidige Italiaans maar ook over haar langdurige strijd tegen depressie en ik ben nog maar bij verhaaltje 17 van de 109.
En nu hoop ik maar dat Lidwientje nog met wat poolexpeditietips komt (die van anderen zijn ook welkom, hoor!) want mijn leeshonger is weer aangewakkerd.

IngridT

IngridT

08-09-2008 om 22:12 Topicstarter

Wendelien

ik ga hem ook onmiddellijk kopen heb ik besloten. ban ook toe aan een nieuw boek. Ik zal deze week nog even mijn vakantielijstje verlaat becommentarieren. er zat nog wel meer leuks tussen.

ingrid (nu weer aan de piano)

wendelien

wendelien

10-09-2008 om 10:39

Herfst en gouwe ouwe

Door het bij tijd en wijle aanstormende herfstweer krijg ik weer veel zin in lezen. Ik ga op onderzoek naar de journalen van Nansen, Lidwientje. Als ik iets leesbaar vind, meld ik me meteen. En Ingrid: ik verheug me al op recensies, natuurlijk.
Heb nog wel wat op de plank: To kill a mocking bird, bijv. Wie weet er nog meer gouwe ouwe?

Wie heeft

Bal Masqué gelezen?

Wilma

Wilma

11-09-2008 om 17:01

Eat, pray, love

Is die titel exact in 't Nederlands overgenomen ?? Voor ik op zoek ga in de boekhandel (hopelijk morgen als de kinderen op school zijn). En hoe moet ik me dat boek voorstellen, als een serie verhalen of meer als zelfhulpboek.

Groetjes, Wilma (wel zin om te lezen, maar niet in 't engels)

wendelien

wendelien

11-09-2008 om 19:24

Ws. letterlijk

vertaald, die titel. Maar de schrijfster heet Elizabeth Gilbert. Boek lag hier in grote stapels in beide talen.

margje van dijk

margje van dijk

11-09-2008 om 19:42

Eten, bidden, beminnen

Heet het, zag ik. En het ligt inderdaad in grote stapels (waarschijnlijk bij de 1 van de top-10).
En het is bepaald geen zelfhulpboek. Het is meer een relaas, een verhaal, de beschrijving van de dingen die de schrijfster in een jaar heeft meegemaakt. Maar zoals gezegd: heel onderhoudend, heel grappig, en tussen de regels door heel leerzaam.
Margje

IngridT

IngridT

11-09-2008 om 21:52 Topicstarter

Nou, komt-ie. mijn achterstallige vakantie-recensie-overzicht.

beter laat dan nooit.

Okee. Anna Enquist. het geheim. Omdat het ovwer piano's ging, en omdat ik welk weer eens iets nederlands wilde lezen. het was OK, maar niet meer dan dat. Geen idee of het enquist was of het nederlands, maar het is allemaal zo zwaar, en het leest niet echt fijn.

The boy in the striped pyjamas. Te dun voor mij, dat sowieso. het beroemde boek 'waarover niks verklapt mag worden'. daardioor zat ik dus het hele dunne boekje lang te fantaseren wat die verbijsterende ontknoping dan wel kon zijn. En ja hoor, ik had hem goed gegokt. wel indringend geschreven, maar toch. Iets te gemakkelijk, vind ik tenminste.

The Way the crow flies, van Ann Marie MacDonald. Heb fall on your knees een jaar of 2 terug gelezen. Deze was echter ook erg mooi vond ik. Speelt in de luchtmacht-compound-wereld in canada, jaren 60. Mooie mix van een familiesage-eachtig verhaal en iets thriller-achtigs. Ik vond het een heerlijk vakantieboek.

RJ Ellory, A quiet belief in Angels. 'Haunting' stond er op de achterflap, en dat was het ook. over een kleine gemeenschap waar een aantal moorden op jonge meisjes plaatsvinden die decennialang een schaduw werpen over het leven van een aantal mensen. Zeker ged, maar een boek waar je je wat ongemakkelijk bij voelt, zeker als je (zoals ik) een jonge dichter hebt is het soms niet echt leuk lezen, die redelijk gruwelijke beschrijvingen van eea. Toch kan ik niet ontkennen dat het absoluut een kwaliteitsboek is.

To kill a mocking bird van Harper Lee (haha wie had het hierboven over klassiekers!)...LEUKLEUK! Ontroerend, grappig, gewoon leuk! Ondanks het redelijk zware thema (apartheid in USA, moordje erbij). Toch op een of andere manier heel lichtvoetig. AANRADER!!

The book thies van Markus Zusak. ook een echte aanrader, een prachtig en ontroerend verhaal. Ik had iets te veeloorlogsboeken mee (normaal niet echt mijn ding) maar ondanks dat was ook deze heel erg de moeite waard. over een kleinmeisje in oorlogstijd, dat onderduikt en een voor haar onbekend gezin. Best veel drama, maar nog meer warmte en goedheid maken het toch tot een positieve leeservsarig. Het verhaal wordt beschreven vanuit het perspectief van een soort alwetende verteleer, te weten 'de dood', een soort Magere Hein zeg maar. Dat geeft het verhaal een bijzondere sfeer.

Never let me go van Kazuo Ishiguro. Heel bijzonder. Over een toekomstig engeland waarin gekloonde mensen worden 'gehouiden' die alleen maar bestaan om tzt organen te doneren. Klinkt heel SF, maar wordt op zo'n intieme, menselijke, maar ook onderkoelde manier beschreven dat het griezelig realistisch is, en tegelijkertijd iets kinderlijk liefs over zich heeft. Het deed me een beetje denken aan the handmaids tale van Margaret Atwood, waarin ook een speciale klasse vrouwen wordt gebruikt als een soort legbatterijen, omdat alle 'gewone' vrouwen onvruchtbaar zijn. Ik vond het een heel bijzonder, mooi boek, zowel qua schrijfstijl als qua thema. AANRADER!! later zag ik op bol dat ie nig een andere bestseller heeft geschreven 'the remains of the day' Staat nota bene in mijn kast, maar zelfs als ik de achterflap lees gat me geen lichtjke branden. Die moet ik dus maar eens herlezen!

Pride & Prejudice (jhaha..hierbovenm ook al genoemd) ligt nog te wachten. ook al zo'n klassieker. vast leuk!

En dan nog 2 na-de-vakantie-klappers.

Puur voor de lol gekocht, maar zo lkeuk! Girls of Riadh van Rajaa Alsanea. Ultieme chicklit, maar dan op zijn saudi arabisch/islamitisch. Dat is nou wat je noemt eens heel iets anders. Bridget Jones met een hoofddoekje. Ik moet zeggen dat ik dat erg lollig vond. En wel eens een leuke tegenhanger van al die bloedserieuze Kader Hoesseini etc islam boeken.

En voor man gekocht die het prachtig vond, maar ik moet het zelf nog lezen: The last Lecture, van Randy Pausch. Terminaal zieke (relatief jonge) amerikaanse professor houdt speech met zijn wijze levenslessen, en maakt er ook een boekje van. Mijn man was er zeer van ontdaan. De schrijver bleek aan dezelfde ziekte te lijden als waaraan zijn eigen vader lang geleden is overleden. En toen ik op internet checkte hoe het eigenlijk met Randy Pausch was bleek hij te zijn overleden op de dag dat man het boekje las. Heel bijzonder. Diew 'last lecture' is overigens zo op internet te vinden en te bekijken, en heel ontroerend.

Nou. Dat was heel wat typewerk. Nu maar hopen dat ik een paar van jullie inspireer tot nieuwe aankopen/bibliotheek-acties!

Ingrid

IngridT

IngridT

11-09-2008 om 21:55 Topicstarter

Heel wat typewerk...

jaja, en slordig ook.

Excuses. Hopelijk lezen jullie eroverheen en snappen jullie dat ik geen dichter maar een dochter heb rondlopen thuis, enzovoortsenzovoorts.

Ingrid (kan het beter overlezen voor ik op send druk ipv erna)

IngridT

IngridT

11-09-2008 om 22:07 Topicstarter

Oh. ja, vergeten,

Ik had Shantaram natuurlijk ook gelezen, maar die had ik helemaal aan het begin vh draadje speciaal voor Fladderbeestje al uitgebreid beschreven.....

Ingrid

Sancy

Sancy

12-09-2008 om 08:39

Ach wat mooi (en fladderbeestje)

wat een heerlijke opsomming IngridT! ik krijg enorme zin om wat exemplaren aan te schaffen maar helaas helaas, ik heb de tijd niet om te lezen.
Ik heb in de vakantie deel 1, 2 en deels deel 3 van Monaldi & Sorti gelezen: Imprimatur, Secretum en Veritas. ik was ooit begonnen in deel 2, bleef haperen maar het boek liet me niet meer los. Toen deel 1 gekocht en uitgelezen, en toen ging ik in sneltreinvaart alsnog door deel 2. Deel 3 ligt te lonken, dat boek laat me ook niet los, maar het lezen is weer even noodgedwongen op de achtergrond geraakt. Iemand anders die delen ook gelezen misschien?
Fladderbeestje... dus als ik hem verstuur dan moet in maar naar de meeting om hem weer in ontvangst te nemen? hmmm, dat klinkt verleidelijk Ezelsoren en vlekken doen me weinig, zolang de inkt maar leesbaar blijft

krin

krin

12-09-2008 om 09:27

Remains of the day - the movie

Ik zeg dat niet vaak, maar misschien moet je niet het boek herlezen, maar de film kijken, met Emma Thompson en Anthony Hopkins. Erg goed, en indringender dan het boek.

Ik kom ook eens kijken

Ik volg al langer de verschillende boekendraadjes die hier af en toe lopen. Nooit geweten dat er “koude” boeken bestaan! Er komen eigenlijk weinig schrijvers/titels voorbij die ik zelf veel lees, wel veel interessante dingen, maar omdat ik erg weinig tijd heb om te lezen, moet ik selectief zijn en dan blijft het vaak bij de stapel die ik sowieso nog "moet".
Leuk, jouw lijst, Ingrid! Ik vond Het Geheim trouwens erg geconstrueerd, gekunsteld aandoen. Er is me niets van bijgebleven, behalve dan dat ik dit ervan vond
Anyway, ik heb tijdens onze vakantie een boek gelezen dat ik iedereen wel zou willen aanraden, dus jullie ook: "Perlmann's zwijgen" - Pascal Mercier. Nooit eerder zo mooi de toenemende beklemming en paranoia van iemand beschreven gezien. Prachtig, geweldig, mooi, spannend, invoelbaar, ik zou zeggen: lezen! Verder lees ik graag Wiener, Stahlie, Rosenboom (iemand hier háát die man, ik weet niet meer wie - Lidwientje misschien?). Toch nog eens proberen, Publieke Werken bijvoorbeeld? Het Bureau, daar was ook iemand in bezig laatst, was dat Margje? Misschien is “De harde kern” (Frida Vogels) ook wel iets voor je, of haar dagboeken. Heel andere schrijfster hoor, maar wel met hetzelfde bijna neurotische oog voor detail. Ze heeft een dwangmatige neiging tot piekeren, en zichzelf (en anderen) de maat nemen.
Even denken, wat had ik verder nog bij me? Het eerste weekend, van Bernhard Schlinck (goed), De econome, Allard Schröder (intrigerend), Art. 285b, Christiaan Weijts (aardig). Ehm, wat sf, Verdwaald tussen sterren, De maan in opstand, (nog in bezig). Nou zeg, ik had minstens 15 boeken bij me, ik weet de rest niet meer. Oh ja, De Boekendief (Zusak). Moest even wennen aan de stijl, wel mooi uiteindelijk, en bij tijd en wijle zeer ontroerend, en Secretum (Monaldi&Sorti, ligt nog klaar). Deel 1 (Imprimatur) vond ik erg goed: spannend, interessant, en dan die figuren in de ondergrondse wereld – geweldig beschreven. Ik zag die smerige sluwe types zo voor me. Oh, ja “Als jij maar gelukkig bent”, van William Sutcliffe, die had ik ook nog bij me. Boek over een paar dertigers (mannen) en de gecompliceerde relatie met hun moeder. Het begint ermee dat de moeders besluiten onaangekondigd een week bij hun zoon te gaan logeren. Gewoon grappig, bij vlagen hilarisch.

Voor geïnteresseerden, hier de tekst van de achterflap van Perlmann:
Philipp Perlmann fungeert als voorzitter van een vijf weken durend internationaal congres van taalkundigen in een hotel aan de Italiaanse kust. Alle aanwezigen zijn goede bekenden van elkaar en iedereen heeft laten merken hoge verwachtingen te hebben van zijn leiding en van zijn ongetwijfeld originele en vernieuwende bijdrage. Dit leidt tot paniek bij Perlmann, want de werkelijkheid is dat hij niets heeft voorbereid - hij had gedacht te kunnen vertrouwen op zijn grote kennis en improvisatievermogen. Bovendien wordt hij geremd door het besef dat de zekerheden op zijn vakgebied hem uit handen zijn geglipt, en daarmee twijfelt hij aan zijn hele bestaan.
Om niet door de mand te vallen besluit hij de bijdrage van de Russische wetenschapper Leskov, die heeft bericht niet te kunnen komen, te vertalen en als de zijne te presenteren. Perlmann isoleert zich bijna volledig van het gezelschap, vertoont steeds meer neurotisch gedrag en glijdt af naar een toestand waarin hij de omstandigheden en zichzelf niet meer goed in de hand heeft. De gebeurtenissen nemen een dramatische wending als Leskov laat weten dat hij toch nog komt.

Rieke

Rieke

12-09-2008 om 09:45

Ingridt

Dankzij je beschrijving heb ik me weer laten verleiden 2 boeken bij bol te bestellen.
Wat ik zelf onlangs heb gelezen;

Empire Falls van Richard Russo, een tragi komedie over het stadje Empire Falls in Dexter County Maine.
Het verdwenen leven van Esmee Lennox over eenzaamheid, rivaliteit en haat tussen 2 zussen, van Maggie O'Farrell, een prachtig hartverscheurend verhaal..
Herlezen; Kerewin van Keri HUlme, ook zo mooi.
Het kleine meisje van meneer Lin, door Philippe Claudel; zo ontroerend en lief, echt een aanrader.
Wat ik nog heb liggen; de boekendief die je al beschreef en bekentenissen van een burger van Sandor Marai. Van die laatste is alles zo mooi geschreven, vooral 'gloed' was prachtig.
En verder lees ik alles van John Sanford over zijn personage Lucas Davenport. Nog meer fans van Lucas ??

Nou, nu maar weer wachten op bol...Ik heb Never let me go en to kill a mocking bird besteld, wel in de nederlands vertaling.
En weet iemand nog een leuk boek om te bespreken op een boekenclub. Liefst recent verschenen nederlands auteurs.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.