Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ivanka10

Ivanka10

17-09-2008 om 11:50

Verwarming weer langzaam aan!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Grappig

Toevallig net vandaag heb ik voor het eerst in maandan weer eens op de thermostaat gekeken om te zien hoe warm (koud) het was in huis. Wij hebben de verwarming dus nog steeds niet aangehad. We wonen in een goed geisoleerd huis en het was 19,5, dus dat viel eigenlijk erg mee. Dit was eigenlijk voor het eerst dat de temperatuur weer onder de 20 graden kwam.
Wij hebben er geen klokje op dus zetten we voor het slapen gaan altijd terug naar 15 graden. Als we overdag thuis zijn in de winter gaat hij op 19 of 19,5, anders pas zodra we thuis komen.

En wij hebben ook electrische dekens (die uitgaan zodra we er in gaan liggen) maar met onze nieuwe bedden hebben we die misschien niet meer nodig!

Overigens is mijn lichaamsthermostaat er zo'n 2 graden op vooruit gegaan sinds de bevalling van mijn dochter, ook best handig.

Zo nu heb ik het onderwerp wel van alle kanten uitgediept, dacht ik zo.

Vonda

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2008 om 01:43

Het is hier nu (zie tijd) 21 graden in de kamer

We hebben een goed geïsoleerd huis. We hebben sinds ergens in het voorjaar een klokthermostaat en dat vind ik op zich wel ideaal. Je stelt het ding zo in dat je er niet naar om hoeft te kijken. In de praktijk komt het er echter op neer dat ik er in de winterperiode vaak aan zit te prutsen om het voor iedereen aangenaam te krijgen. Ik ben in de winter tevreden met 20/21 graden, de rest wil dat het 22/23 graden is. Dus druk ik de thermostaat maar een graadje warmer als ze klagen. Ik probeer de thermostaat zoveel mogelijk in te stellen naar de dagindeling van ons allemaal. Als hij 's morgens weer opstart naar een warmere temperatuur warmt hij wat extra op en dat voelt snel te warm aan vind ik. Daarom is de temperatuur bij het wakker worden lager dan een half uur later. Voor weekdagen probeer ik vervolgens zoveel mogelijk rekening te houden met wanneer iedereen thuis is. Overdag kan de verwarming iets lager dan in de avond, wanneer iedereen meer stil zit. Bij ons varieert de temperatuur dus van 15 graden in de nacht, tot 21/23 in de avond.

Geen thermostaat

maar een lekker ouderwetse gaskachel in de woonkamer!
Toen we het huis kochten vertelde de makelaar enthousiast dat die er heel makkelijk uit te halen zou zijn, bla bla bla.... Ben je gek! Ik vind het heerlijk.
Nu gaat de kachel niet aan, ik probeer te wachten tot oktober, maar dan gaat hij tot ongeveer 20 a 21 graden (precieze temp. moeilijk te zeggen met een gaskachel natuurlijk), 's avonds op tijd weer uit, maar van die ene kachel wordt de woonkamer en de keuken heerlijk warm hoor. Badkamer hebben we beneden (heel oud huis ja) en die verwarmt er wel wat door maar vaak gaat even voor het douchen wel even het kacheltje in de badkamer aan, om zeg maar voor te verwarmen. Uiteraard gaat die uit als we onder de douche gaan.
Boven is het altijd ontzettend koud in de winter, maar dat is alleen maar lekker. Frisse, koude slaapkamer en dan lekker onder het dekbed kruipen! Bij ons komt er voorlopig echt geen cv in.

Vera*

Vera*

18-09-2008 om 10:10

Vanochtend

was voor het eerst de cv weer aangegaan. Toen ik beneden kwam vond ik het erg aangenaam, dacht eerst dat het niet zo koud was geweest vannacht maar het was dus de verwarmin. De temperatuur overdag is ingesteld op 18 graden en 's nachts op 15 graden. Heel soms zet ik hem overdag of 's avonds op 19 graden. Mijn man heeft het nooit koud dus ik doe ook wel eens een extra vest aan. Op de slaapkamers wordt nog niets verwarmd, alleen af en toe als de kinderen er gaan spelen of huiswerk maken.
En voor mij dan wel een elektrisch verwarmd bedje.

trijntje71

trijntje71

18-09-2008 om 10:46

15 graden in de kamer

en de thermostaat staat uit en kan ook niet aan want de schilders zijn bezig en de achterdeur en openslaande deur woonkamer zijn net in de lak gezet en staan open en kunnen nog even niet dicht. Heb een hele dikke trui aan en dikke skiesokken. Vanavond komt mijn zus eten, ga haar zo maar even smsje sturen

Tihama

Tihama

18-09-2008 om 12:45

Diana: stadsverwarming

Hoi Diana,

Wij hebben ook stadsverwarming en een thermostaat. We hebben drie radiatoren in de woonkamer en we vergaten er regelmatig een 's avonds laag te zetten.
We hebben toen de klussenier gebeld, die voor 500 euro een thermostaat gemonteerd heeft. Bij stadsverwarming is dat wel iets lastiger, maar hij was uiteindelijk maar een paar uur bezig.
Nu hebben we een goedwerkende thermostaat die volledig programmeerbaar is. Ik zag vervolgens overigens een daling in de energierekening, maar hoe maatgevend die is weet ik niet.

Tihama

Elisa Gemani

Elisa Gemani

18-09-2008 om 14:35

Verwarming

Ik heb een automatische klokthermostaat. Voor overdag (vanaf 7 uur 's morgens) staat hij op 19 graden, 's nachts op 15. Een uur voor het naar bed gaan gaat hij over op nachttemperatuur. De verwarming in de keuken staat nooit aan en in mijn slaapkamer ook niet. In de slaapkamer van mijn zoontje alleen als het overdag heel koud is; 's nachts nooit. De ventilatieroosters staan wel altijd open, net als het bovenlichtje in mijn slaapkamer. Ik woon in een flat met beneden- en bovenburen. Ik hou mijn verbruik altijd bij om mijn energierekening zo laag mogelijk te houden (en gelukkig schrik ik nooit van de eindafrekening.

21 graden

ik lees al een paar dagen mee en ben er eens op gaan letten,en ben een beetje verbaasd want hier in huis is het nog steeds 21 graden,constant.
ik denk er nog niet over om de cv aan te zetten.waarschijnlijk hebben wij een super geisoleerd huis?

reina

reina

20-09-2008 om 07:25

Sus-anne

Ik zit nu in de onverwarmde kamer, het is 18 graden, scheelt dus een stuk! ( Maar wij wonen in een hoekhuis, dus geen 'warm' buurhuis links)

Reina

het maakt zeker uit hoe je woont,mijn buurvrouw van 87 is altijd thuis en stookt de hele dag want ze heeft het altijd koud,mijn andere buurvrouw is momenteel met zwangerschapsverlof,ook hele dagen thuis,ons huis wordt dus verwamd door de buren: toch handig

reina

reina

20-09-2008 om 15:18

Sus-anne

Je hebt geluk! De buurvrouw de we wel hebben (rechts dus) is zelden thuis en als ze er is heeft ze altijd haar deur wijd open, het is bij haar in huis altijd koud ( vind ik) dus wij moeten inderdaad ons hele huis zelf verwarmen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.