Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Voorraadpotten

Waar kun je nu grote ( 10 liter inhoud of meer) goed afsluitbare voorraadpotten kopen -glas of metaal- die een ook nog degelijk zijn en mooi? Wij kopen altijd grote voorraden rijst, pasta en meel. De blikken die we een paar jaar geleden bij de Marskramer kochten kunnen binnenkort afgeschreven worden. Die waren dus niet echt degelijk. Was er toch blij mee, want het was tenminste iets. Maar waar kan ik zoiets nu krijgen, wie heeft een goede tip?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
*Sophie*

*Sophie*

20-09-2008 om 00:47

Bij dille & kamille

misschien? Ik weet het niet, maar die hebben zo veel op keukengebied!

Horecagroothandel?

Misschien heb je een toegangspas voor een winkel als SLigro, Hanos oid (of ken je iemand die dat heeft)? Ik neem aan dat in de horeca vaker met grote hoeveelheden wordt gewerkt!

Marlies

Koffieblik?

Op mijn werk hebben we koffie in grote blikken, dezen worden volgens mij weggegooid als ze leeg zijn. Misschien zoiets?

vivo

vivo

20-09-2008 om 15:57 Topicstarter

Tja

Bedankt voor alle suggesties, maar we hebben al deze dingen al geprobeerd, zonder resultaat. Die koffieblikken zijn te klein. We hebben nu zoiets, maar die zijn ook niet helemaal goed meer. Ik zoek nu echt iets degelijks.

Plastic

Wij bewaren hier de rijst (kopen we per 10 kilo) in zo'n gewone plastic voorraadbak van de Hema. Minder decoratief dan blikken, maar wel makkelijker verkrijgbaar.
Ze sluiten niet helemaal luchtdicht af, maar wij hebben nooit beestjes of narigheid gehad.

Groeten,

Temet

*Sophie*

*Sophie*

21-09-2008 om 12:58

Deze zijn handig!

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90076364

Je kunt ze in 2 maten krijgen en ze zijn vooral erg handig voor dagelijks gebruik omdat je dan de voorste klep zo open kunt doen en het produkt er uit kunt scheppen, bv met zo'n mooie metalen maatschep zoals ze die vroeger ook wel gebruikten.
Ook kun je ze stapelen en ze zo op elkaar in je keuken kwijt. Ze sluiten best goed af.

Mijn man gebruikt ze al jaren voor gipspoeder. Hij heeft een tandtechnisch laboratoruim en heeft meerdere gipssoorten die hij dagelijks moet gebruiken. Deze bakken zijn superefficient, vindt hij. Kan me zo voorstellen dat er dus ook prima pasta, rijst of meel in zou kunnen.

groetjes, Sophie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.