Home » Forum » Welke fiets 0

Welke fiets?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hes@
Welke fiets?

Wie kan mijn adviseren over damesfietsen?

Op dit moment heb ik een moederfiets. Een heel fijne fiets om kindjes op te vervoeren maar de jongste is 4....
Daar komt nog bij dat de kids naar een school gaan die bijna 10 km verop is. Ik wil graag zo veel mogelijk met ze fietsen. Op zo'n moederfiets is dat eigenlijk niet te doen. Ik mag dus van mezelf een nieuwe fiets.

Maar wat voor fiets is nou fijn? Ik heb al een beetje rondgekeken en zie door de bomen het bos niet meer.

De eisen:
- stevig en stabiel want er moet een grote kleuter achterop
- licht en soepel fietsen want ik wil er elke dag 35 km op fietsen
- minimaal 3 versnellingen maar liever meer
- hoog genoeg frame om mijn 1.85 goed op kwijt te kunnen
- niet te duur

Wie kan mij helpen?

PS ik vraag het met opzet hier omdat ik vooral ervaring zoek. De fietsenwinkel kan me uiteraard een fiets verkopen.

Vera*
Eisen

De fiets die over een jaar mee moet naar de middelbare school moest van mij een gesloten kettingkast hebben. Dan kun je nog steeds tot zeven versnellingen hebben maar blijft je ketting schoner/beter en een derailleurschakeling is veel gevoeliger kwa ondrhoud. Als je een aluminium fiets/frame hebt kun je minder kilo's achterop hebben dan met een stalen frame, wat dan wel weer zwaarder is. Vergeet ook niet dat er later misschien eens een kind mee komt om te spelen. Je kleuter fietst dan al zelf en dan zal dat kind toch bij jou achterop moeten. En zelf betaal ik liever iets meer als de framemaat maar bij mijn lengte past. Succes met kiezen.

Triple
Fietsplan?

Kan je niet meedoen met een fietsplan van jouw (of evt je partners) werk? Je koopt dan in principe een fiets van brutoloon, afhankelijk van de loonbelastingpercentage geeft dat een behoorlijke korting!

marijke
Ik heb een gazelle-fiets (orange) met

een verende voorvork en zadel, 7 versnellingen, goede handremmen en een waardeloze 'zitplaats' voor een kind.
Want: je mag maximaal 15 kg. achterop meenemen. Veel fietsen zijn tegenwoordig van licht aluminium gemaakt en dat kan domweg niets meer hebben.
Máár: het fietst zalig! Heel licht trappen, door de vering in de voorvork en in de zadelpen voel je oneffenheden nauwelijks. De 7 versnellingen kun je gewoon tijdens het fietsen bedienen, het heet iets van Nexus of zo, het schijnt een goed/bekend merk te zijn van versnellingen. Ik heb een vrij hoog frame, maar geen idee van de maat. Ik ben naar een goede fietswinkel gegaan en daar hebben ze me opgemeten, beenlengte en zo en dat bepaalde de framemaat. Verder wensen aangegeven. Maar het is vaak of/of en niet en/en. Licht fietsen? Dat wordt een lichte fiets! Kind mee? Dat wordt een zwaardere fiets.
Vond de fiets wel prijzig: ruim 800 euro! Maar heb 'um uiteindelijk voor m'n verjaardag gekregen van manlief, hij vond dat ik het verdiend had (maar zei niet waarom dan, lief hè?).

Hes@
Fijn

Bedankt voor jullie reacties! Ik hoop dat er nog veel meer mensen reageren met: "ik heb deze fiets en die is fijn om dit en dit en niet fijn vanwege dat en dat." Daar kan ik echt veel mee. Weet ik tenminste waar op te letten.

Ik wil geen €800 uitgeven aan een fiets dat is veel te duur. Dus ik zal een tweedehands moeten zoeken of via internet bestellen. Daarom vind ik het niet netjes om me eerst eens heel uitgebreid in de fietsenwinkel te laten voorlichten.

Marijke wat bizar dat je maar 15 kg achterop mag hebben. Dan kun je al nieteens de weekelijkse boodschappen houden. Mijn kind weegt ruim 20 kg en dan moeten er natuurlijk nog fietstassen op waar alle tassen en spullen die we zoal meenemen naar school en werk in kunnen.

Voor kleine kinderen kun je van bobike een achterzitje nemen die hoeft niet op de bagagedrager. Kan dat ook met de juniorzitjes?

Anneja
Tweedehands

Ik zou, met jouw eisen, gaan voor een fiets die:
* tweedehands is(=alles wat niet duurzaam is is er al af en de eerste kras zit er al op, en je betaalt hooguit de helft van een nieuwe fiets)
* met een stalen frame (omdat er nog kinderen achterop moeten, aluminium kan dat uiteindelijk niet hebben) en!
* een stalen bagagedrager (niet zo'n mislukt aluminiumgeval wat afbreekt als je ernaar wijst); en met een
* dichte kettingkast (max 7 versnellingen, maar dat is in het grootste deel van NL meer dan genoeg volgens mij)

Kleuter zou ik trouwens op een stangzadeltje zetten, dat vind ik zo gezellig :) Wel zorgen dat de voetsteuntjes zo zitten dat er geen voeten in of tegen je voorwiel kunnen komen.

anne

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.