Home » Forum » Laarzen voor dochter 150 euro

Laarzen voor dochter 150 euro!

52 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Helen
Twinns dan..?

Mmm, ik meende dat braqeez breedtematen heeft.. Ik heb iig wel passende braqeez gekocht voor mijn dochter met erg smalle voeten.. Het zou dan ook het merk Twinns kunnen zijn met breedtematen. Sorry voor de verwarring..!

Mamasan
V/a maat 36

Vanaf maat 36 heb je het toch niet meer over kinderschoenen? Zelf heb ik maat 37 en het is inderdaad een ramp om een beetje leuke laarzen te kopen waar je ook nog een eindje op kunt wandelen. Ik had een paar jaar geleden ideale laarzen, notabene voor 25 euro gekocht bij de Schoenenreus. Daar kon ik zo heel Parijs op door wandelen zonder last van mijn voeten. Toen ze echt helemaal 'af' waren ben ik op zoek gegaan naar soortgelijke. Nergens te vinden, en al helemaal niet onder de 150 euro. Uiteindelijk ben ik geslaagd voor een redelijk alternatief voor 139 euro.
Voor mijn kinderen wil ik niet boven de 100 euro gaan voor een paar laarzen, maar dat wordt voor oudste (maat 35) erg lastig vrees ik. Het begint bij zo'n 79 euro, maar dan heb je nog niet heel veel keuze. Voor jongste lukt het nog wel rond de 60 euro, maar dan heb je wel laarzen die ze in een maand compleet aftrapt. Gewone schoenen voor meisjes zijn in de winter al helemaal niet te vinden.

Merla
Ja twins

Twins heeft wel breedtematen. Twins is de meisjesversie van Trackstyle.

Merla
Mamasan

Dat hangt er vanaf naar wat voor schoenenwinkel je gaat denk ik. De kinderschoenenspeciaalzaken hebben meisjesschoenen, laarzen maar ook gewone schoenen tot in elk geval maat 40 en jongensschoenen tot maarliefst maat 44 zelfs.

sharon*
Clarks

heeft breedtematen en is niet zo gek duur. Rond de 65 euro.
Helaas verkopen ze in Nederland niet de allerbreedste (wei weet komt dat nog). Het zijn wel hele goede schoenen. Kocht ik altijd voor oudste toen we in Ierland woonden. Daar hadden ze wel de breedste maat.

Ciska22
Tja

Ze heeft dus smalle voeten en loopt ook nog naar binnen toe.
We hebben een afspraak gemaakt met de huisarts want ik denk dat ze zooltjes moet hebben (van die vreselijke steunzolen die ik vroeger ook had en die alleen maar pasten in die lelijke piedros..)
Ook als ze smalle laarzen aan heeft zie je haar voeten direct naar binnen zakken en dan ben ik bang dat ze er over een tijdje bijna naast loopt.
Dus we wachten nog maar even af.

mousa
Succes ciska

ik ben geslaagd voor mijn dochter met een paar twinslaarzen,breedte maat 2, zij heeft ook dat ze op sommige schoenen/laarzen naar binnen zakt en dat ligt ook aan de schoenen/laarzen zelf heb ik gezien. Nu loopt ze goed recht op deze laarzen, ze deden nergens zeer en ze is helemaal blij want ze vindt ze nog mooi ook! En ik ben heel erg blij voor haar en dat is me de 122 euro echt waard!

amk
Steunzolen vroeger en nu

zijn echt niet met elkaar te vergelijken.
Ik heb steunzolen in mijn bergschoenen, mijn hardloopschoenen en in sommige gewone schoenen. Ze worden per schoen op maat gemaakt door de podoloog elk met hun eigen specificatie want ander doel.
Ik zie de rekening nooit, want ze worden weggeschreven als 1x fysiotherapie. De prijs zal dan ook wel meevallen.

groet,
Angela

ayla
Ook 150 euro

hier heeft dochter ook laarzen van 150 euro. Was al lang blij dat ik ies vind waar ze in past. mt 29 hoge wreef en brede voet. Iedere winter is het weer ellende om laarzen te vinden en ook veters helpen niet want met die hoge wreef passen veterlaarzen ook niet altijd. Ze heeft er heel veel aangehad, die doet pijn, die zit niet lekker, die krijgt ze nog niet eens aan. Gelukkig doet ze tegenwoordig met 1 paar een heel seizoen, dat was vroeger ook nog wel eens anders

voor zoonlief zie ik de bui al hangen, hij paste ook alleen maar in de extra brede en hoge schoentjes. babyspek zei de verkoopster maar ik ben bang voor de toekomst

marie
Steunzool - leuke kleurtjes

Hallo
Onze meiden hebben ook al een aantal jaren steunzolen en die zijn echt anders als vroeger hoor! Licht materiaal en de bovenkant heeft een leuk kleurtje (mogen ze zelf uitzoeken).
Schoenen kopen is inderdaad lastig, alhoewel dat de laatste jaren een stuk beter wordt. Steeds meer merken hebben uitneembare binnenzolen.
Onze meiden hebben nu laarzen van Twins in wijdte 5 (€ 130,00 per paar).
Voor de steunzolen zijn we trouwens nooit naar de huisarts geweest, ik ben gewoon gelijk met ze naar een podoloog geweest. En sinds de zooltjes heeft oudste geen zere knieën meer en jongste staat veel rechter op haar voeten (zakken naar binnen).
Dus je kunt ook zelf naar een podoloog gaan voor advies. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.
succes

Puck2
Marie

De steunzooltjes die onze jongste had waren zo gevormd dat de binnenzool gewoon in de schoen kan blijven zitten. N.a.v. eerdere draadjes heb ik het zelfs nog nagevraagd bij de instrumentmaker en orthopeed: binnenzool van de schoenen moest ook gewoon blijven zitten, hoefde er niet uit. Ik heb echt nog nooit problemen gehad met het kopen van schoenen waar de steunzooltjes niet in pasten.

reina
Angela

Jij schrijft dat steunzolen worden weggeschreven als fysiotherapie? Dat is een afspraak met de podoloog? Mij zijn aangepaste schoenen voorgeschreven, maar diverse schoenmnkers hebben schoenen gemaakt waar ik zo rot op loop dat ze nu alleen maar in de kast staan en ik heb nu een aantal merken (2) gevonden waar ik wel op kan lopen, maar soms zouden steunzolen wel prettig zijn. Die krijg ik echter niet vergoed ( zijn wel duur!), de veel duurdere schoenen wel. Misschien ligt het aan het soort steunzolen?

Puck2
Reina

Of ligt het aan je verzekering dat je ze wel of niet vergoed krijgt? Onze jongste krijgt (kreeg, sinds vrijdag hoeft ze ze niet meer, joepie) ze van de orthopeed en ze werden gemaakt door de instrumentmakers van ons geweldige (ahum) ziekenhuis. Ik krijg 100 euro per jaar maximaal vergoed.

wendelien
Ik vind ze duur, hoor

die steunzolen. Na 15 jaar tobben via de huisarts naar de podoloog gestrompeld en de zaak laten nakijken. Dat kwam mij op steunzolen te staan en ik ben behoorlijk geschrokken van de rekening: 295 euri voor 1,5 consult en twee paar steunzolen (voor het ophalen moest ik blijkbaar ook betalen!). Van onze - zeer basale -ziektekostenverzekering hoef ik niets te verwachten... Wellicht dat de belastingdienst mij welgevallig is.
Ook zo leuk: over een jaar moet ik terugkomen en begint het circus van voor af aan, want die zolen gaan 1 jaar mee....

reina
Puck2

Het zal wel verschillend zijn per verzekering, ja. Maar ik heb het nagevraagd, de steunzolen die ik nodig heb komen op zo'n € 300, dan zou ik nog heel wat moeten bijbetalen.

amk
Bij mij

is de podoloog ook fysiotherapeut. Vandaar de mogelijkheid ze als fysio-behandeling weg te boeken.
Ik heb er echt nog geen rekening van gezien. Overigens ook niet van mijn brace voor mijn enkel, ik wacht al 10 jaar op de rekening haha.
De wetgeving in NL is soms wat krom, aangepaste schoenen komen uit de AWBZ en steunzolen niet.
Soms hoeven het ook geen aparte zolen te zijn, maar kan de bestaande zool van een schoen aangepast worden. Adidas zou zijn eigen schoen niet meer herkennen in het exemplaar dat ik nu heb. (Ik loop hard als een kind op hoge noren, met zijn enkels op de grond. Dat vergt enige correctie als je ambitie op de halve marathon ligt)

groetjes,
Angela

Nikki
Hush puppies

Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn dochter bij Dolcis. Zij heeft een brede voet en hoge wreef. Normaal was ik voor haar ook erg duur uit en konden we bijna nooit leuke, goed passende schoenen, laat staan laarzen, vinden.
Maar nu zijn we voordelig geslaagd. :-)

Mamasan
Geslaagd

Ik heb gisteren laarzen gekocht voor mijn dochters. Volgens mij hanteren ze hier in het dorp andere prijzen dan in de winkels in de 'grote stad'. Ik was 100 euro kwijt voor twee paar laarzen (maat 34 en 27).

Ciska22
Naar huisarts geweest

En de dokter heeft goed naar haar voeten en knieen gekeken en gaf aan dat ze aardig wat ruimte heeft op haar heupen en knieen en dat ze door haar knieen naar binnen gaat staan.
Volgens haar doet de podoloog daar niets aan voordat ze 12 is....
Afijn maar weer op laarzenjacht dan.
Hopen dat we iets kunnen vinden waar ze redelijk op loopt en als het kan onder de 100 euro maar daar heb ik inmiddels een zwaar hoofd in

Annet
Ciska: toch naar podoloog

Ik zou niet op de huisarts vertrouwen om te beoordelen of een podoloog zinvol is. Ga gewoon voor 1 afspraak naar een podoloog. Iedereen heeft z'n eigen specialiteit immers.
Voor dochter van 10 begonnen wij bij een fysiotherapeut die goed is in loopproblemen. Zij verwees meteen door naar podoloog in verband met doorgezakte voeten. Met zooltjes waren haar klachten binnen enkele weken weg. Als ze enkele weken zonder zooltjes loopt, komen ze weer terug. Dus voor ons is het duidelijk. De huisarts is hier nooit bij betrokken geweest. Ieder z'n vak.

reina
Inderdaad

"Ik zou niet op de huisarts vertrouwen om te beoordelen of een podoloog zinvol is" mijn huisarts stuurde mij een keer door naar de podoloog, de goede man zei direct dat hij niets voor me kon betekenen, huisarts had dat duidelijk verkeerd ingeschat.

Pagina's

Onderwerp gesloten