Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Een inkijkje


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

25-09-2008 om 12:28

Budgetbeheer

Dat houdt in dat we niets meer zelf mogen bepalen, we krijgen een weekgeld (niet meer maandelijks) om onze boodschappen van te doen en alle rekeningen moeten naar de Kredietbank. Die regelen de betaling. Heb ik een week iets meer rekeningen, dan gaat dat van het leefgeld af. ===
Ik weet niet in hoeverre al vast ligt wat jullie vaste uitgaven zijn, maar je moet bij het bespreken daarvan echt alles noemen hoor. Dus ook de contributie van een vereniging, het abonnement op een blad, reiskosten, belkosten, álles. Wat je al hebt hoef je niet zomaar op te zeggen, maar als je besluit dat iemand uit het gezin toch iets nieuws mag aangaan dán zijn de kosten voor jou en gaat dat van het budget af. Naast dat ze best rekening willen houden met je al bestaande uitgaven, maken ze ook reservepotjes. Mocht er dus een keer iets voorvallen dan moet je 'de bank' gewoon bellen of er langs gaan en de situatie uitleggen. Meestal kan er wel iets vrijgemaakt worden voor een tegenvaller.
In het begin ervaarden wij budgetbeheer ook als wat benauwend. Een nadeel is dat je geen grotere voorraden tegelijk kunt inslaan. Vier pakken suiker in de aanbieding kan niet, een nieuwe jas die zo lekker goedkoop in het rek hangt... helaas. Dat is niet leuk. Maar je leert er echt mee leven. Het is beter dan hoe de situatie was terwijl de schulden je om de oren vlogen. En dat ze alle vaste lasten voor je betalen is alleen maar lekker. Dáár kan dus niets mee misgaan en als het wel misgaat is dat hun verantwoordelijkheid. In dat opzicht vond ik het een heerlijk ontspannen tijd.

Goeie tips van kaaskopje

Maar wat vervelend dat ze je daarbij zo kleineren zeg . Dat zou ik geloof ik nog erger vinden dan het geldgebrek op zich. Bah.
Ik ben blij dat de pakketjes jullie weer een beetje oppeppen! En dat de verrassing zo geslaagd was ))

Liefs, Mick

Kaaskopje

Kaaskopje

25-09-2008 om 13:27

Kleineren

Weet je wat het is Mickey, als je al een hele tijd in de problemen zit heb je al zoveel 'kleinerends' over je heen gekregen (in ons geval gas afsluiten, geen elekticiteit meer (gelukkig maar een kleine week) al met de tang in huis staan om het water dicht te gooien, bijna op straat staan...) dat zoiets als de Postbank er ook nog wel bij kan. Ik kan het me niet goed herinneren, maar ik heb het vage gevoel dat wij toch ook in het begin zoiets hebben meegemaakt. Het zal in ieder geval zo soepel opgelost zijn dat ik het daardoor niet meer goed herinner.
Misschien ben ik wel een erg grote positivo, maar ik vond de tijd waarin we in de schuldsanering zaten niet makkelijk wat betreft het krappe budget, maar heerlijk vanwege de betrekkelijk zorgeloze tijd. We konden hulp vragen als een bedrijf dwars lag, de vaste lasten gingen gewoon door. Als je zo diep in de put hebt gezeten voelen de 'hulp'jaren als opluchting. Voor mij gold dat in ieder geval wel. Je weet dat het een paar jaar van je leven in beslag gaat nemen in tegenstelling tot wat er zou gebeuren zonder die hulp. Dat is een heel fijn vooruitzicht.

Kaaskopje

Wat een waardevolle benadering! Je bent nu eenmaal waar je nu bent, je wilt en moet verder. Zo'n instelling als die van jou is dan goud waard.
Jons, jullie gaan er door komen. Echt wel!

Ja snap ik

... Kaaskopje. Ik denk dat als het bij Jons eenmaal goed loopt, het (hopelijk) net zo'n gevoel zal geven.
En weten dat je na die weliswaar moeilijke jaren ook werkelijk van die schuld áf bent, dat lijkt me ook echt heerlijk.
Jons zet 'm op hoor, jullie komen er wel! En alle begin is moeilijk.

Liefs, Mick

P.S. Cameron, een lockmachine is zo'n ding waarmee je naaiwerk heel mooi en professioneel kunt afwerken, zie bv. http://www.lockmachine.info/. Hij snijdt in 1 beweging de stof af en werkt hem heel netjes af. Er zitten meestal 4 grote klossen garen op die samen een stevige zigzag-achtige steek maken.

jons

jons

25-09-2008 om 15:12 Topicstarter

Hetty

Wat een leuke verrassing! Hij zat vandaag bij de post. Ik kan daar heel leuke dingen mee doen!

dank je,
Jons

jons

jons

25-09-2008 om 15:18 Topicstarter

Uitnodiging

Kaaskopje, dank voor je opberuende berichten. We weten het natuurlijk ook wel, en zullen blij zijn als het echt allemaal geregeld is. Dan kunnen we gaan 'ontspannen'. Nu is het nog steeds zoeken naar de 'hoe' en daarna komt pas de 'wat'.

Gisteravond zei mijn man: hou je wel een lijstje bij van wie we allemaal hulp hebben gekregen? Hoezo? Nou, dan kunnen we die over een paar jaar uitnodigen voor een heerlijk feest. Want wij komen er echt wel weer uit, er zal weer geld komen, en dan mogen ze komen.
Haha, ik heb gezegd dat ik er geen idee van heb, dat velen van jullie anoniem helpen en dat ik maar 1 contactpersoon heb die wel alles weet. Dus Boeb; hou het lijstje maar paraat tegen die tijd!

Ach, who cares, ook degenen die alleen in gedachten hebben geholpen zijn welkom hoor! Postieve energie helpt gegarandeerd ook!

Maken we een OOL meeting met een thema tegen die tijd.

groetjes allemaal,
Jons

Jons

Heb je nog behoefte aan Roos patronen? Ik heb er nog wat liggen

Sancy

Sancy

25-09-2008 om 19:16

Jons en jonsman

weet je, ik ben gewoon helemaal blij als iets dat voor mij maar een klein gebaar is (ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken), een ander zoveel geluk kan brengen. Of geluk, nou ja, jullie snappen het wel, wat verlichting
Dat feest, dat is prachtig en heel lief maar echt, IK hoef er niets voor terug. Ik hoop gewoon dat jullie de komende jaren op een goede manier doorkomen, schoon schip maken en volop genieten van alle kostbare momenten samen. die zijn onbetaalbaar.
Bovenstaande houdt niet in dat ik weiger te komen hoor, mocht het toch een feestje worden )

jons

jons

25-09-2008 om 19:31 Topicstarter

Piedjee en sancy

Hoi Piedjee, leuk, graag! Misschien dat ik ook weer wat inspiratie krijg. Naaien is toch ook wel goed voor de afleiding, he?

Sancy, blij dat we jou blij hebben kunnen maken, LOL.
Je bent en blijft welkom, hoor!
Joh, het zou voor ons ook heel leuk zijn om iets terug te kunnen doen en jullie te laten zien voor wie je het gedaan hebt, toch? En zeg eerlijk, wie zegt er nou nee tegen een *gratis* feestje?

jons

Leuk idee jons

Houden we je aan )). Helemaal eens met Sancy overigens!

Kaaskopje

Kaaskopje

26-09-2008 om 00:39

Het komt echt allemaal goed

Nou, dan kunnen we die over een paar jaar uitnodigen voor een heerlijk feest.
Dat hebben wij ook gedaan. Hoewel... een wild feest was het niet maar een middagje om een klein clubje familie en vrienden toch nog even extra te bedanken. Blijf vooral dat soort plannen maken

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.