Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

*Sophie*

*Sophie*

26-09-2008 om 13:25

Van bank veranderen; hoe pak ik het aan?

We willen bij de ABN-AMRO weg, gek he? ;- )

Maar we hebben er meerdere automatische betalingen lopen en verder hebben ook andere bedrijven (zoals bv de belastingdienst en zo) ons rekeningnr bij de ABN-AMRO in hun bestand staan. Nou willen we dus zo snel mogelijk weg. Hoe pak ik dat het beste aan? Iemand een tip of advies? Of iemand er ervaring mee wat wel of juist niet te doen?

Alvast bedankt voor de moeite.
groetjes, Sophie.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda99

Linda99

26-09-2008 om 13:54

Nieuwe bank

Veel banken hebben een overstapservice. Als eerste kun je daar naar informeren. Of gewoon een nieuwe rekening openen en al je contacten daarover informeren. Het lijkt een heel gedoe maar valt best mee. Veel kan tegenwoordig per e-mail waarna je een schriftelijke bevestiging krijgt.

*Sophie*

*Sophie*

26-09-2008 om 14:29

Linda

tja, die overstapservice hebben we al geprobeerd, bij de Rabo waar we onze nieuwe rekeningen hebben geopend, maar daar zeiden ze dat het sneller zou gaan als we het zelf deden :- (
En al onze contacten aanschrijven...ik hoopte op een makkelijkere manier, maar dat is er waarschijnlijk niet he? Heb jij ervaring met het veranderen per e-mail? Gaat dat zonder problemen? Ik zal eens beginnen met een lijst te maken van alle bedrijven die ik aan moet schrijven...Misschien kan ik alles in een mapje zetten op de compie....voor het overzicht.
Pffft, geen zin :- ( Maar ik doe het wel hoor ;- )
Die schriftelijke bevestiging is wel erg handig, dat je die krijgt na e-mailverkeer, beter dan bellen (vaak tegen 10 cent per minuut! En dat ze het dan alsnog vergeten, zoals gisteren bij Eneco! gggrrrrtt!
)
Dank je voor je meedenken iig.

groetjes, Sophie.

Linda99

Linda99

26-09-2008 om 15:20

Spohie

Wij hebben idd via e-mail een aantal overschrijvingen kunnen wijzigen. Ik geloof dat er 1 dat wel via een formulier (dat getekend moest worden) wilde doen maar dat werd netjes opgestuurd.

Je moet in elk geval geen haast hebben dan komt het allemaal wel goed. Wij hadden al rekeningen bij een andere bank en hebben die ene vervelende (ING in dit geval) rekening langzaam aan leeggehaald en opgezegd.

Succes!

Abnamro -> ing

Wij zijn ruim een jaar geleden van abnamro naar ing overgestapt (kregen betere hypotheekrente als we bij ing gingen bankieren). Geen enkel probleem. De overstapservice was heel goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.