Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Verhuis / sjouw tips gevraagd


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 14:49 Topicstarter

Tinus

Zie ander berichtje, 10 kuubs busje dus.
Goed, mijn plan is dus om de noodzakelijk spullen, (bedden, bank tafel en stoelen en wat dozen met kleren en keukenspullen) met mijn man te doen. en dan kan hij de rest 's avonds doen met wat vrienden.

Guinevere

Guinevere

26-09-2008 om 14:51

Hulp

Plaats even een oproepje om hulp van mensen in DH en Z, die dinsdag even een uurtje over hebben, Sharon! Helaas kan ik zelf niet omdat ik mijn hand nu gespalkt heb, anders had ik me wel even gemeld voor het uitladen.
Liever te veel hulp dan te weinig tenslotte!

Tinus_p

Tinus_p

26-09-2008 om 14:55

Nodzakelijk

Sharon:
"Goed, mijn plan is dus om de noodzakelijk spullen, (bedden, bank tafel en stoelen en wat dozen met kleren en keukenspullen) met mijn man te doen. en dan kan hij de rest 's avonds doen met wat vrienden."
Tis grappig dat ik heel andere dingen noodzakelijk zou vinden. Ik zou juist banken etc met die vrienden doen -op de vloer zitten gaat best.
In mijn beleving scheelt het enorm of je dit met zn tweeen doet, of met een grotere groep. Ik neem aan dat de kinderen gaan logeren, of dat er iig opvang voor ze is, zodat ze (ook letterlijk) niet in de weg lopen?

Mamasan

Mamasan

26-09-2008 om 14:56

2x?

Ik denk niet dat het je gaat lukken met twee keer rijden. Ik had zelf erg weinig spullen te verhuizen. In mijn oude huis had ik veel vaste kasten, die dus niet meeverhuisd werden. Verder had ik veel spullen al verkocht (tweepersoonsbed, wasmachine, droger, etc. etc.), zodat ik eigenlijk alleen twee kinderkamers, een bank en twee kastjes hoefde te verhuizen + een stuk of 40 dozen. We zijn dus twee keer heen en weer gereden, en de spullen die ik later nog heb opgehaald hadden zeker nog ruim een halve bestelbus gevuld. Het was zelfs zo erg dat ik mijn fiets ná de overdracht heb opgehaald. Die bleek niet in mijn auto te passen, dus die hebben we nog met een aanhanger moeten halen

1 kind...

is 1 bed, 1 doos kleren en 1 doos speelgoed????

Hmmmm.

Volgens mij ben je erg optimistisch. Volgens mij is 1 kind ook 1 matras, 1 kussen, 1 doos handdoeken, beddegoed en winterkleren die nog op zolder liggen. Oh ja, de klerenkast natuurlijk, en de speelgoedkast. En dan nog 1 doos boeken (en de boekenkast), 1 fiets, een paar stelten, een halve trampoline, 12 ballen, een skateboard en een pingpongtafel.

Of als het een kleiner kind is dan de kinderstoel, buggy, box, campingbedje, loopfiets, 3 wieler, duwkar enzovoorts. okee, valt onder speelgoed, maar past niet in 1 doos.

Ik ben bang dat je erg optimistisch bent.

Alleen al wat peertjes ophangen in je nieuwe huis zodat je 's avonds tenmionste ziet wat je doet kost minstens 1 1/2 uur.

Ingrid (maarre...succes!!!)

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 15:47 Topicstarter

Ingridt

nee ik bedoel niet dat 1 kind 1 bed, 1 doos kleren en 1 doos speelgoed heeft maar dat met de komst van nr 3 (nu 14 maanden) dat er zo ongeveer extra aan spullen bijgekomen is. Matras reken ik niet mee, ligt in het ledikantje die we niet uit elkaar halen. Klerenkast is niet extra bijgkomen, haar kleren liggen bij ons in de kast. Speelgoedkast hebben we niet. Deze dame slaapt nu bij ons op de slaapkamer, dus ze heeft nog niet eens zelf meubels. Al die dingen als pinpongtafels, trampolines ed hebben we niet. 2 fietsjes en een 3-wieler, gene kinderstoel, maar een boasterseat, geen campingbedje, autostoel staat in de auto, okee een buggy, maar die hadden we al is is er dus niet na vorige verhuizing bijgekomen. geldt overigens voor meer van bovenstaande zaken.

Ja, peertjes ophangen kost tijd, maar die zijn blijven hangen.

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 15:50 Topicstarter

Kinderen

Oudste zit in ieder geval tot half 4 op school. Dan hebben we het ergste gehad. Voor andere 2 heb ik oppas geregeld.

Een bank vind ik noodzakelijk voor mijn kinderen. Ik zal niet eens de kans krijgen om te gaan zitten, dus mij maakt het echt niet uit wanneer dat ding arriveert.

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 15:51 Topicstarter

Mamasan

Hmm, misschien toch maar ene groter busje nemen. Maar goed 3 keer rijden is op zich ook geen bezwaar. De 2 adressen liggen niet zo ver van elkaar.

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 15:57 Topicstarter

Guinevere

Jeetje gespalkte hand! Sterkte er mee! In ieder geval bedankt voor het aanbod.
Weet je, op zich goed idee hoor een oproep plaatsen, maar ik heb er eigenlijk moeite mee om mensen die ik niet ken om hulp te vragen.

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 16:28 Topicstarter

Allen

Weet je wat ik doe. Ik neem zo een wijntje en dan ga ik eens rustig over alles nadenken. Mijn man is nog erger dan ik hoor. Ik probeer het nog te plannen enigzins, hij ziet wel hoe het allemaal gaat
Als het niet lukt om alles dinsdag te verhuizen. Dan zal hij woensdagavond nog een busje moeten huren voor de rest.
Wel allemaal erg bedankt voor het meedenken! Wordt zeer gewaardeerd!

Tinus_p

Tinus_p

26-09-2008 om 16:35

Geen speelruimte

Sharon:
'Weet je wat ik doe. Ik neem zo een wijntje en dan ga ik eens rustig over alles nadenken. Mijn man is nog erger dan ik hoor. Ik probeer het nog te plannen enigzins, hij ziet wel hoe het allemaal gaat "
Wat mij vooral verbaast, en je zou zelf beter moeten weten nba dat gedoe met die hypotheek, is dat je nauwelijks speelruimte inbouwt. Als er ook maar iets tegenzit, gaat t mis.
Nog twee details; het is niet slim om je kind van school te willen halen. Kost tijd op een waarschijnlijk ongelegen moment (want je bent dan niet 'klaar').
En dat je zo zeker weet dat je nieuwe huis meteen bewoonbaar is, is een typisch een 'assumption that is the mother of all fuck-ups'. Het kan hoor, maar ook hier, als die lampjes stiekum toch weg zijn.......

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 16:38 Topicstarter

Pelle

Juist bedden wil ik als eerste verhuizen niet pas 's avonds. Wil niet om 21.00u nog bedden gaan opmaken voor moeie kinderen. Ik wil ze meteen naar bed kunnen brengen indien nodig. Dus ik denk eerst de bedden en dozen met noodzakelijk spul en dan wat we verder nog aankunnen.

Hmm, hoe meer ik er over nadenk hoe minder zin ik er in heb.

Sharon-kermisbed

Ik las net dat jouw jongste nog een baby is, ik weet niet hoe groot de oudsten zijn, maar is het geen idee om ze die eerste nacht op een matras op de grond te laten slapen? Span-nend! Mijn moeder noemde dat vroeger altijd een kermisbedje, wat het nog wat extra cachet gaf. Kan je volstaan met 'alleen' de matrassen de trap op de hijsen, en dan meteen opmaken, die bedden komen dan later.

En ik ben geneigd Tinus gelijk te geven wat betreft het van school halen van kinderen. Ik heb dat even gemist, maar kunnen ze niet met een vriendje mee oid en dan na het eten opgehaald worden?

Heel veel sterkte

Temet (haat verhuizen)

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 16:48 Topicstarter

Tinus

Tinus,

Kijk als het echt fors tegenvalt, dan doen we zo veel mogelijk op die dag en de rest de volgende avond. Als er geen lampjes in het huis zitten draaien we er een paar in en spijkeren een paar hanglampjes aan de muur als noodgreep.

Tja en niet slim om mijn kind van school te halen. Ik kan hem moeilijk daar laten. Het is 3 minuten lopen van nieuwe huis. Tegen die tijd is mijn man vertrokken naar oude huis om weer in te laden en kan ik met oudste alvast wat dingen in orde maken. Desnoods droppen we de kinderen rond etenstijd af bij vrienden om zelf weer verder te kunnen.
Ik geef toe, het is niet ideaal, maar het moet even zo.

Tinus_p

Tinus_p

26-09-2008 om 16:48

Ideaal aantal

Pelle:
"Wij verhuisden over 20 km met een vrachtwagen waar alles in kon met minstens 5-6 collega's van mijn man."
Volgens mij is dat ook het ideale aantal. Bij meer mensen loop je elkaar in de weg, bij minder mensen stokt het werk te snel omdat je op elkaar of iets moet wachten. Bij zo'n aantal is er ook één die zich alleen nog maar bezig houdt met koffiezetten en regelen (wat moet waarheen).

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 16:49 Topicstarter

Temet

Oudste zit net een paar weken daar op school. Hij heeft nog niet echt vriendjes, laat staan dat ik die ouders ken.

Kermisbed, is een prima idee. Zullen ze inderdaad prachtig vinden.

Maxime

Maxime

26-09-2008 om 17:29

Bij mijn vriendin...

Hoi,

Toen mijn vriendin ging verhuizen hadden we een sterke kerel erbij die ook nog een goed inzicht had! Hij gaf aan dat de kledingkasten als eerste verhuisd moesten worden en gelijk in elkaar gezet (dan heb je nog ruimte op de vloeren,voordat alle andere spullen komen) toen de kasten stonden hebben de de rest in de kamers gezet. Nu bedenk ik me dat jij waarschijnlijk alles in een keer, hooguit 2 keer wilt doen, dus misschien is het wel een idee de kamertjes niet te vol met de spullen te zetten, zodat je eerst de kasten kunt opbouwen, die kan je daarna meteen vullen. En inderdaad als tweede de bedden in elkaar zetten, daarna de matrassen pas naar de kamers brengen, anders kan je je kont niet keren. Dus misschien heb je wel een extra kamer/halletje over, dan kan je de spullen eerst daar neerzetten alvorens ze naar de kamers te brengen. En de avond ervoor alvast een grote zak broodjes maken zodat je wat hebt voor de lunch op de verhuisdag (of alvast bij een plaatselijke snackbar of broodjeszaak iets bestellen wat ze bij je komen bezorgen om 13.00 ofzo)

Veel succes,

Maxime

Sharon,

je begint te posten dat je tips wil, maar vervolgens wuif je het merendeel van alle bezorgde reacties (onderschat je de boel niet? Gaat dat echt wel lukken? Is het busje wel groot genoeg? Kun je de kinderen niet elders onderbrengen?) heel relaxed van tafel.

Tja, wat wil je nou eigenlijk??

Horen dat het een makkie is en dat je het strak onder controle hebt??

Ik weet natuiurlijk niet echt hoeveel spullen jij hebt en hoeveel gesleep je man aankan, maar echt, meid, het zweet breekt me uit bij het idee van een complete verhuizing met 2 mensen en 1 busje tussen 8.45 en 15.00 uur.

Maar goed, ik hoop van ganser harte voor je dat je gelijk hebt. Niemand hier gunt je nog een hoop ellende na al die toestanden die je al gehad hebt, ik ook niet, maar als ik jou was zou ik de dingen toch iets realistischer (of voor jouw gevoel) pessimistischer inschatten. Dan kan het alleen maar meevallen zullen we maar zeggen.

Laat je het wel even weten hoe het gegaan is?? (als de computer weer werkt...)

Ingrid

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 17:47 Topicstarter

Ingridt

Meen je dat nou? Ik kreeg niet de indruk dat ik de tips van tafel wuif. Sterker nog ik ben er echt over aan het nadenken. Ik schrijf misschien nu wat chaotisch omdat er een dreumes rondloopt.
Verder was in de eerste instantie de insteek van mijn draadje hoe je het sjouwen kunt vergemakkelen, niet hoe het te plannen. Dat het daar nu op uitgelopen is natuurlijk wel heel mooi ne heel leerzaam, maar daar vroeg ik niet in de eerste instantie tips over.
Bovendien heb ik de opmerking of het busje niet groot genoeg is serieus genomen (net ookmet man overlegd of we niet een grotere moeten huren), ik heb net een adresje geregeld om de kinderen met avondeten onder te brengen. Maar oudste moet van school gehaald worden en op dat moment ben ik de enige die dat kan. Dus het is niet zo zeer dat ik alles te potimistisch inzie, maar ik probeer een beetje te roeien met de riemen die we hebben. En intussen neem ik alle tips en raadgevingen wel degelijk serieus.
Alleen geloof ik toch echt dat wat we zullen aantreffen in het nieuwe huis prima in orde is, geen onverwachte nare dingen en bendes.

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 18:18 Topicstarter

Oja

Uiteraard zal ik (eerlijk!) verslag uitbrengen van het verhuizen. God weet wanneer we weer internet hebben, we hebben een heel pakket internet, tv en telefoon bij Ziggo besteld. Weet niet wanner dat in orde is.

Inge M

Inge M

26-09-2008 om 18:20

Tip voor oudste

Leg de juf uit dat je een ouder nodig hebt die dinsdagmiddag je kind opvangt. Je hebt een heel goede reden.
Juf kan beoordelen met welke kinderen het klikt en welke ouders dit makkelijk oppakken.
Vervolgens bel jij die ouder (misschien kan juf al voorwerk doen) en vraagt of je oudste daar kan komen ná school (liefst met avondeten).
Geloof me. Niemand vindt dat raar. In zo'n situatie willen mensen altijd helpen,.

angel3

angel3

26-09-2008 om 18:26

Alles naar beneden

ik zou in dit geval zorgen dat een avond vantevoren mensen komen helpen met zoveel mogelijk zooi naar beneden te tillen. Jij met je man een wasmachine naar beneden halen zie ik niet gebeuren...levenslink.
Ook elke keer voor 1 doosje naar boven, naar beneden, bus in en weer naar boven. Dodelijk vermoeiend.
Zorg voor hulp 1 of 2 avonden eerder en verplaats zoveel mogelijk naar beneden zodat je vanuit daar kan werken.

Suk6
Ik verhuis noit meer zonder verhuizers.... desnoods neem ik een krantenwijk erbij om hem te kunnen betalen R.E.S.P.E.C.T ... voor jullie

Sharon:

Om een voorbeeldje te noemen, je schrijft:

'Tja en niet slim om mijn kind van school te halen. Ik kan hem moeilijk daar laten. Het is 3 minuten lopen van nieuwe huis. Tegen die tijd is mijn man vertrokken naar oude huis om weer in te laden en kan ik met oudste alvast wat dingen in orde maken. Desnoods droppen we de kinderen rond etenstijd af bij vrienden om zelf weer verder te kunnen.'

Ik zou zeggen, al zit ie net op die school, nood breekt wet. Vraag aan juf met welk kind dat op dinsdag niet naar de BSO gaat jouw kind het aardig kan vinden, en vraag die moeder(s) voor een eerste speelafspraak bij hun thuis as dinsdag wegens semi-ongeplande verhuiziong. Wedden dat niemand dat weigert?

Kun jij je man mooi helpen inladen. en reken maar niet dat een hypere 5 of 6 jarige die voor het eerst door zijn nieuwe huis huppelt een echte hulp is.

Enne 'desnoods droppen we de kinderen bij vrienden voor het eten'

Desnoods???? Dat regel je toch onmiddellijk!!!!

Kijk, dat soort dingen bedoelde ik. Alleen die 2 dingetjed die ik nu noem en die jij naar mijn idee 'van tafel veegde' leveren je minstens 3 mensuren meer tijd op dinsdag. En dat is nogal een verschil, eerlijk gezegd, met de tijd die je nu grofweg tot je beschikking hebt.

Ingrid

Sharon*

Sharon*

26-09-2008 om 19:47 Topicstarter

Reactie

Angel 3 we wonen nu in een benedenwoning, dat scheelt dus een hoop, niks hoeft naar beneden gesjouwd te worden. Met wat steekwagens is het goed te doen, het huis leeg halen.
Enne, alles is persoonlijk hoor, maar ik sjouw me liever een beruk voor 1 dag dan dat ik wekenlang met een krantenwijk moet zeulen

Inge M. toch schroom ik er voor om mensen die ik niet ken te vragen of ze mijn zoon meenemen uit school. Liever dat ik hem haal om half 4 en bij vrienden of familie drop rond 5 uur / half 6 voor avondeten. Ik weet dan zeker dat hij er niet is op het moment dat vrienden ons kunnen helpen met een deel van de verhuizing 's avonds.

IngridT wat ik boven al schreef. Ik heb liever mijn oudste om me heen van half 4 tot een uur of 5, met de zekerheid dat hij dan 's avonds onder de pannen is, dan dat ik hem rond half 6 van een speelafspraakje moet ophalen. Juist dan is het handig om hem weg te hebben als we hulp hebben van vrienden.
Okee, okee, onhandig geformuleerd: desnoods droppen we de kinderen bij vrienden voor het eten
Wat ik bedoel is: als het langer duurt dan we denken (wat ook wrs het geval zal zijn) dan zorgen we er voor dat hij ondergebracht is tijdens avondeten, juist het tijdstip dat werkende vrienden kunnen helpen. Uiteraard heb ik 1 of 2 adresjes achter de hand waar hij gewoon terecht kan vanaf een uur of 5 half 6.
Ik veeg dit dus niet gewoon van tafel. Ik probeer het zo handig mogelijk in te delen.

Even voor de duidelijkheid. Dit wordt de 4e keer in 4 jaar tijd dat we gaan verhuizen, altijd zelf gedaan met of zonder hulp van vrienden. 2 keer zonder hulp dat was naar en van Ierland (met eerst 1 kind daarna 2 kinderen), ook zelf containers / busjes ingeladen. Dus ik onderschat het echt niet. Ik heb heus wel een reeel beeld van wat ons te wachten staat. Ik wilde vooral tips om het sjouwen makkelijker te maken, wat voor karretjes steekwagens ed. Ik heb hele goede tips ontvangen. Die neem ik ter harte. Ook tips qua planning ed neem ik ter harte. Ik realiseer me heel goed dat dit niet zomaar gepiept is.

juno

juno

26-09-2008 om 21:29

Trolley

Wij gebruiken een trolley met 2 verharde wielen. Je kunt hier alles mee!

Joehoe, sharon

D-day is gekomen en weer gegaan. Leef je nog? nog heel? En de meubels?

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar je ervaringen, als je internet het tenminste weer doet....

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.