Home » Forum » Een af huis

Een 'af' huis

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

28 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mamasan
Een 'af' huis

Hoe lang duurde het bij jullie na een verhuizing voordat het huis echt af was?
Na de pre-verhuisstress en al het gedoe rond het verhuizen, begin ik nu langzaam depressief te raken van het gedoe na de verhuizing en dat alles nog steeds niet af is. Diverse klussers hebben nog niet gefactureerd. Dat is op zich niet zo erg, maar omdat we (nogal) wat meerwerk hebben laten doen weten we niet precies hoeveel we daaraan kwijt zijn. We willen pas lampen e.d. kopen als we het financiële plaatje in kaart hebben. Verder zitten we nog gedeeltelijk zonder gordijnen. De gordijnen die er wel hangen zijn gedeeltelijk fout (het was echt een wet van Murphy gebeuren, compleet met half huilende gordijnwinkelman), en worden dus t.z.t. weer opgehaald om te vermaken. Oh, en degene die gaat schilderen kan op zijn vroegst pas over een maand beginnen. Nu zit ik niet echt te wachten op weer klussers over de vloer, maarja ik wil ook wel eens wit houtwerk i.p.v. die oude zooi. Moet ik wel eerst even zelf de trap schuren ;-(

Genista
Niet...

Ik ben zo vaak verhuisd, dat een huis nog nooit helemaal af geweest is :-)

Vera*
Af

Als je huis af is, is het tijd om te gaan verhuizen :).

Tinus_p
Ook niet

Ik merk wel, dat ik een soort tweede ronde ben ingegaan: De plannen die ik had toen ik hier ging wonen zijn wel ongeveer uitgevoerd.

amk
Niet

als er niets meer te klussen valt wordt het tijd om te verhuizen, of dan ben ik al verhuisd.

groet,
angela

Maxime
Erg lang

Hoi,

Het duurde op zich wel een hele tijd voordat alles een beetje op orde was. En nu hebben we de keuken weer geverfd en lampen weggehaald, dus we hebben daar al weer een jaar peertjes hangen (op een gegeven moment zie je het ook niet meer) Toen we hierin kwamen wonen hadden we ook overal peertjes en nog geen idee wat voor een lampen we wilden. Toen hebben we in de aanbieding een stuk of 5 plaffonieres van de blokker gekocht (5 euor per stuk) en die alvast opgehangen, was het toch een beetje meer "af" en inderdaad, op 2 kamers hangen die plafonnieres nog steeds, vind ik ook prima hoor. Maak gewoon af (desnoods even op je eigen manier) wat het meest in het oog springt en waar je je aan irriteert, dat lijkt me al fijner om in te wonen. (en ga achter die gordijnen aan !)

Succes, als het straks geverfd is, dan is het vast al een stuk beter.

Maxime

maan.
Niet

Na vier jaar nog niet klaar..

Dendy Pearson
Ook niet

Wij wonen nu 3,5 jaar in onze nieuwbouwwoning en wij zijn ook nog steeds niet klaar.

Dendy

Manda Rijn
Ooit

ooit zal dit huis af zijn, maar na 7 maanden hier wonen lijkt de lijst van dingen die we nog moeten doen alleen maar langer te worden.

Die verrekte trap bijvoorbeeld, ben ik nog steeds mee bezig. Al het houtwerk (deuren, kozijnen) moeten nog boven van vies-geel naar mooi-wit getoverd worden, etc etc.

Al met al zal er toch nog een dikke halve ton in moeten voordat het hier enigzins af zal zijn. ARGHHH en dan heb ik het nog niet eens over de manuren (lees; vrouwuren=ik) die er nog in moeten.

En hoeveel keer we al niet naar de Gamma en naar de sloop zijn gereden. Maar ja, ooit ooit zal het af zijn en dan inderdaad gaan we weg want dan is er geen lol meer aan.

juno
Ach

Waarom persee in een af huis? Ik heb het wat betreft ons huis allang opgegeven. En een vriendin van mij woont in een huis wat zelf gebouwd is door haar man maar de laatste 8 jaar heeft hij er niks meer aan gedaan.
Er zit een dak op maar dat is het dan. De buitenmuur is er nooit gekomen dus je kijkt tegen isolatie materiaal aan en de binnen muren zijn van gipsplaten en nooit afgeschilderd. Ze zijn beiden in de 50 dus ik denk niet dat het huis ooit af komt..........

Guinevere
Juno

Juno, daar hebben ze bij ons een tv-programma voor! Het heet "Help, mijn man is klusser!". Daar helpen ze mensen bij wie de klus nooit meer afkomt door er een heel team klussers op af te sturen. Zelfs een keer een aflevering gezien waarbij ze op een emmertje in de keuken naar het toilet gingen en naar Mac Donalds voor de "grote boodschap". En die situatie duurde al meer dan een jaar!
Wie weet zijn er bij jullie ook zulke "reddende" programma's?

Juno
Guinevere

Nee, je hebt hier niet zulke programma's. Veel mensen wonen zoals dat, men zit er niet mee, het is maar een huis............

Guinevere
Juno, ja

Ja, daar zit natuurlijk ook wel wat in, in die houding van "ach, het is maar een huis"! Eigenlijk maken we ons erg druk om "huiscosmetische" kwesties. Hoewel een wc-emmertje in de keuken me wel erg primitief lijkt (maar altijd weer beter dan buiten een gat in de grond).

Jolijt
Altijd een stiefkindje...

bij dit huis de trap. We wonen hier nu bijna 9 jaar en sommige dingen zijn al WEER gedaan maar de trap is nog nooit afgeweest. Deels uit luiheid (een trap schilderen is niet onze hobby) deels uit onkunde/wantrouwen (welke verf houdt de trap zo stroef als ie nu is..).
Bij het vorige huis heb ik de makelaar bij verkoop een lijstje gevraagd van dingen die we moesten veranderen; ook daar zaten dingen bij die eigenlijk in de eerste weken/maanden hadden gemoeten :-) (na 5 jaar)

Mamasan
Af

Ik bedoel met 'af' eigenlijk dat het niet meer zo is dat mensen binnen komen en zeggen 'goh, jullie zijn druk aan het klussen'. In mijn vorige huis heb ik dat stadium nooit bereikt. Toen ik ging verhuizen (na 4,5 jaar) hingen er nog steeds peertjes en had ik ook nog niet overal plinten. Nu hebben we gelukkig de grote dingen (keuken, badkamer, vloeren) al gedaan, maar er zijn nog zoveel andere dingen. En toch schijnen mensen te verwachten dat je een maand na je verhuizing volledig op orde bent. Nou ja, sinds gisteren hangt de eerste spiegel aan de muur ;-)

dirksmama
Bbc

Dergelijke klusprogramma's waren oorspronkelijk van de BBC en zijn in de Engelstalige wereld al meer dan 20 jaar populair. Je hebt ze in Australie, de VS, Nieuwzeeland...zou wel heel raar zijn als je 't niet in Canada had. Nou ja, misschien niet in Quebec?

juno
Dirksmama

Je zal ze vast wel hebben, ik heb het nooit gezien op tv, denk je nu echt dat ze bij iedereen even het huis af komen maken? Dream on.............

Manda Rijn
En wat heb je dit weekend afgemaakt?

Ik ga zometeen braaf nog een randje lijst met acryl kitten, kan komende week de laatste architraaf in de gang gelakt worden. En dan ga ik verder met al het houtwerk op de verdieping.

En dochter heeft net aangegeven dat ze spijt heeft van haar roze muur, ze wil weer grijs, dus na 6 maanden begin ik voor de 2e keer met die kamer ;-(

Temet
Manda

...maar je dochter heeft wel smaak ;-)

Groeten,

Temet (houdt niet van grijs, maar haat roze)

Silone
Ander geluid

Eh, nouhou op de dag van de verhuizing hadden we 's avonds de kleding alweer in de kasten hangen en de meeste borden en kopjes etc ook weer op z'n plek.Zelfs de schuur/garage was al ingeruimd. En we hadden maar drie weken van sleuteloverdracht tot sleuteloverdracht. In de maanden erna hebben we natuurlijk wel geklust. Trappen laten bekleden, nog steeds wat binnenverfwerk, maar dat heb ik steeds kalm aan overdag gedaan als iedereen naar school/werk was en ik vrij. Ik heb zelfs al buitenschilderwerk gedaan wat we voor aankomend voorjaar hadden gereserveerd. De tuin telt niet mee, Emma! Een tuin is nooit áf. Daar blijf je gewoon mee bezig, maar dat vind ik ook de lol er aan. Ik grapte laatst al dat het enige wat mij nog aan banden houdt mbt de tuin is de inhoudsmaat van de groencontainer. Op een gegeven moment is tie gewoon vol, en zal ik me moeten inhouden.
Overigens áf is het hier nog steeds niet. Er wacht nog één grote klus: de keuken. En daar zien we wel erg tegenop, vanwege het vele voorwerk dat we er zelf nog aan hebben. De huidige keuken is wel compleet en werkzaam, dus voor wie niet beter weet is ons huis idd áf.

margje van dijk
Ja, hier ook hoor

Wij beschouwen ons huis ook als 'af' (we wonen er nu een jaar). Maar nog steeds hangt er geen lamp op de overloop, en we zouden de deurmatten nog vervangen (nog niet gebeurd), en we zouden een nieuwe boiler nemen (ook nog niet van gekomen). En de tuin moet ook nog (maar is geheel niet vreselijk zoals-ie nu is).

Maar alle kamers zijn klaar. Alle kinderen hebben hun plek en wij ook. Zelfs 'mijn kamer' is af (= het hoekje van de zolder waar de was niet staat). De kachel is gekocht, de meubels zijn compleet. De kasten zijn ingericht, de bergplaats-opbergspullen zijn opgeruimd.

O nee, de garage moet nog. Die moeten we nog inrichten (maar op dit moment gaat het ook prima).

Wij voelden ons al heel snel 'thuis' in ons nieuwe huis, compleet met weekenden wegzakken op de bank, voeten op tafel, gelukkig zijn.

Die garage komt wel, maar we laten ons niet gek maken.

Hopelijk lukt jou dat ook, Mamasan!

Margje

Manda Rijn
Ja die groencontainer

die wordt hier om de week opgehaald en hij is tot nu toe dus (na 7 maanden) elke keer stampvol geweest. Zo'n tuin kost ook meer dan je lief is, volgend voorjaar doen we het terras achter met grote natuursteen tegels. Tot nu heb ik de tegels (voortuin) allemaal van marktplaats gehaald.

Hier is de laatste architraaf in de gang voor het eerst gelakt, ben helemaal blij want eind van deze week is het schilderwerk in de gang helemaal af en kan ik met mijn potten en kwasten naar boven. Eind van het jaar zal het boven dan wel af zijn, dan nog plinten boven...

En dan de trap....die sla ik maar over deze maand, moet er nu niet aan denken, zonde van de motivatie.

Mamasan
Wat af is

Ik vind het hoekje bij de open haard nu wel af. We hebben van het weekend een haardsetje (met borsteltje, pook e.d.) en een voorraadmand voor hout gekocht. Spiegel boven de schouw, kandelaars erbij en een miniatuur Rietveld stoeltje op de schouw. Dan lijkt het al heel wat als er een gezellig vuurtje brandt. Verder heb ik de keukendeur geschilderd, maar dat is niet helemaal gelukt. Ik had nog nooit buiten geschilderd en het blijkt dat als je dat in de zon doet, je allemaal blaasjes in de verf krijgt. Maar goed, hij stond nog in de grondverf en is nu in ieder geval mooi wit ;-) De planning is dat we deze week wat lampen gaan kopen en die dan hopelijk snel ophangen.
De tuin is weer een verhaal apart. Ik probeer het gras in ieder geval bij te houden. Zo nu en dan haal ik onkruid weg, en ik heb optimistische plannen om graszoden te leggen op de plaats van de lugubere kuil (van 3 x 1,5 m.) waar voorheen een vijver in zat.

mama-van-louiza
Wat is af?

Wanneer is een huis af? Ik heb nog nooit in een af huis gewoond. Ons huidige huis hebben we in drie weken gedaan, net als Silone: alle muren gesausd (gebroken wit want over eventuele contrastkleuren moet ik nog nadenken), de houten vloer geschuurd en in de olie gezet (leek een gruwelklus, bleek een makkie met een huurapparaat dat de Woodboy heet, o wat een heerlijk ding was dat), alle plinten geschilderd en vastgezet (wat een veel vreselijker prutsklus bleek dan ingeraamd), het balkon schoongeschrobt en opnieuw bekleed met wilgentenen langs de spijlen, alle plafonds gewit (en ik heb hoogtevrees, griebels wat heb ik staan zweten), grote inloopkast en vaste boekenkast met deuren gemaakt, keukenvloer bezeild en tantes schilderijen opgehangen. Binnen 24 uur na de verhuizing had ik de inhoud van de laatste doos ergens ingepropt, dus nu ziet het er heel ruim, schoon en leeg uit. Tot je ergens een la of kastdeur opentrekt.
Wat moet er nog gebeuren: veel, heel veel. Wanneer dat moet gebeuren: tja. Ons vorige huis hebben we afgeschilderd toen er foto's voor Funda moesten worden gemaakt. Zoiets zal het wel weer worden.
Wel ga ik in de herfstvakantie foto's van onze slaapkamer hier neerplempen en advies vragen. Het is nu zo'n leeg, wit hok, nog een kruisbeeld met Ons Lieve Heer erbij en je hebt een nonnencel.
Groetjes
Marieke

sus-anne
Het plan is 7 jaar

we wonen nu 6 jaar hier en we hebben elk jaar 1 ding aangepakt.in het jaar van de verhuizing eerst alle kinderkamers,de jaren erna,de badkamer,de keuken ,de hal,de tuin,nu is volgend jaar de woonkamer aan de beurt en dan is het huis zoals we willen.
de kans is echter groot dat onze oudste twee kinderen het huis uit gaan tegen die tijd,dus kunnen we opnieuw beginnen in hun slaapkamers.dit zijn echter geen grote verbouwingen meer,maar het gewone schilderen ,behangen ,nieuwe vloer e.d .
ben wel heel blij dat het grote breek en sloopwerk gebeurt is,en ik zie de overige dingen meer als bijhouden,wat leuk werk is.

Manda Rijn
Volgende verbouwing komt er aan

na 7 maanden na de verhuizing wordt in het najaar/winter de zolder gedaan en gaan we 2 nieuwe kozijnen plaatsen (nu kunststof kozijnen van het lelijkste type) + nieuwe cv ketel.

Een nieuwe schuur en een 12 meter lange schutting in het voorjaar. Juridisch gezeverzeik voel ik aan komen, aangezien de buren zelf een schutting hebben geplaatst op ONZE grond en deze moeten ze dus weg gaan halen wat ze vast gaan weigeren (horken zijn het, echt niet normaal).

En dan is er nog een klein beetje geld voor het terras achter in de tuin.

pffff.

Kiki
Zit midden in de verbouwing!

Wonen nu 13 jaar in dit huis. Het plan was te verhuizen, maar verbouwen is op dit moment voor ons gunstiger. We renoveren de hele benedenverdieping. Dit betekent dat er een nieuwe vloer in komt, een nieuwe keuken en alle wanden opnieuw gestuct.
De cementdekvloer is er deze week uitgegaan en het was een waar trauma. Stof en nog eens stofwolken.
Het is kamperen, maar als het af is.........

Muusje
Wij gaan beginnen!

Noodgedwongen door een onwelkome gast op het verjaarsfeestje van onze zoon (Orkaan Ike die het nodig vond een boom op ons huis te laten vallen...), gaan wij nu eindelijk na 7 jaar verbouwen. Nieuwe vloeren (want waterschade), nieuwe badkamer, fris verfje op de deels nieuwe muren. Dan ook maar gelijk dat nieuwe aanrechtblad waar we het al een jaar of wat over hebben en laten we dan ook gelijk maar een mooi nieuw fornuis nemen. Wij krijgen hier werkelijk te maken met een waterval van verbouwingen en veranderingen. Leuk, zo heeft ook dit nadeel weer een voordeel.

Muusje

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.