Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Collectanten

voorheen gaf ik altijd geld aan collectanten aan de deur. Als iemand de moeite neemt om 'savonds de deuren langs te gaan dan beloon ik dat meteen. Maar, na een collectant vandaag vraag ik me af, hoevaak komen ze eigenlijk aan de deur en hoeveel geef je eigenlijk?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
juno

juno

29-09-2008 om 14:02

Reina

Wat is jouw probleem? Lees je reaktie nou eens terug.......wie is er nu onbeschoft??? Of ben je me aan het uitlokken en dan vervolgens krijg ik weer de schuld...........ga je gang maar! Je zult wel pms hebben of gewoon jalours zijn.

reina

reina

29-09-2008 om 15:05

Jnuo (ot)

'K heb het nog even nagelezen en ik ben idd niet echt vriendelijk (in het normale leven ben ik veel netter ), maar ik vind jouw reacties oha in dezelfde categorie vallen, dus wat ik schreef meen ik nog steeds, sorry. Enne PMS, ben ik te oud voor en waarop ik jaloers zou moeten zijn weet ik niet. Dus nee, het is puur jouw manier van schrijven die me erg tegen de borst stuit. Laten we er maar over ophouden ( doe ik nu in elk geval wel)

reina

reina

29-09-2008 om 15:07

Kaarten en stroopwafels

Nee, die koop ik ook niet, hier komen ze regelmatig stroopwafels verkopen van de Haagse bakkersschool, erg onlogisch.... En kaarten, tja, misschien is het soms wel echt, maar dat vertrouw ik ook niet, afgelopen zaterdag kwam er een jongen met kaarten voor VOOK, een organisatie die ik een warm hart toedraag, ´k heb ze toch niet gekocht.

juno

juno

29-09-2008 om 17:41

Nou en reina

En wat dan nog als ik onvriendelijk zou zijn? Mag dat dan niet?
Meid, ik ben wie ik ben of jij daar nou tegen kan of niet het zal me een worst wezen!

tonny

tonny

29-09-2008 om 23:23

Nepkaartje

Die vage kaartenverkopers komen nu en dan langs. En die bakkersschool. In het verleden heb ik een nepidentificatie ontmaskerd: er stond een stempel op van een niet meer bestaande gemeente! Het dorp waar ik woonde was gefuseerd, maar de nijvere verkoper had een stempel van de vorige gemeente (dorpsnaam dus) gebruikt en een handtekening vervalst.

Dat verhaal van die kaartenverkopende gehandicapte, wie vertelde dat ook alweer... Ik zou zeggen: eens per jaar is ruimschoots genoeg, erg raar dat die man elke drie maanden komt! Lijkt me geen zuivere koffie, informeer eens bij de buren én bij de gemeente!

tonny

Hillary

Hillary

30-09-2008 om 09:06

Politie bellen

Als hier nepkaartenverkopers aan de deur komen, bel ik de politie. Waarvoor vergunning is afgegeven staat in het plaatselijk suffertje en die kaarten staan er nooit bij. Zeker als er die week al collecte is geweest, kun je er zeker van zijn dat het nep is. De instanties sluiten namelijk met elkaar kort dat ze niet in dezelfde week komen en de gemeente geeft ook maar 1 vergunning per week af. nadat mijn schoonouders ooit kaarten voor kindjes met kanker hadden gekocht en ik later in de krant las dat de verkopers waren opgepakt, bel ik altijd de politie. Ik vind dat zo laag, een ernstige ziekte gebruiken om jezelf te verrijken. De politie neemt dit soort meldingen ook hoog op. Ze vragen altijd een nauwkeurige beschrijving en waar je ze voor het laatst hebt gezien. Daarna zijn ze er heel snel. Laatste keer werd er zelfs iemand afgevoerd.

Sancy

Sancy

30-09-2008 om 09:29

Zelfs mét vergunning

moet je oppassen. Hier kwamen 2 keurige jongemannen collecteren voor de pas opgerichte voedselbank. achterdochtig als ik ben, vroeg ik om de vergunning. die hadden ze, ik mocht zelfs de (niet valse!) brief van de gemeente lezen. Nadat ik wat kleingeld gedoneerd had, kreeg ik een foldertje. Ik bekeek de site die erop vermeld stond: het bleek een obscure racistisch/nationalistische organisatie te zijn die een 'eigen' voedselbank had voor 'eigen' mensen.
Ik heb de politie op de hoogte gesteld, die onderzocht hebben of er iets strafbaars te ontdekken viel. Helaas niet maar omdat oom agent zélf ook gedoneerd had en zich ook bekocht voelde, heeft hij overlegd met de gemeente. Uiteindelijk heeft de gemeente de regels omtrent vergunningverlening aangescherpt.

Ya

Ya

30-09-2008 om 09:35

Tonny

Dat verhaal schreef ik hier. Ik zal inderdaad eens bij de buren informeren. Eens kijken wat die er van vinden. 1x per jaar vind ik ook meer dan genoeg hoor.

Gr. Ya

mousa

mousa

30-09-2008 om 10:15 Topicstarter

Te goedgelovig

ben ik dan. Wordt nou toch wat huiverig voor de collectanten. Vragen jullie allemaal om de vergunning te zien? Vind ik toch wel slim om te doen.

Hillary

Hillary

30-09-2008 om 10:47

Niet als het een landelijke actie is

De landelijke acties worden meestal vergezeld van reclamefilmpjes op tv en soms een poster op een raam ofzo. Dan weet je al dat je ze kunt verwachten. Dan geef ik gewoon. Vaak is het dan ook wel een (vage) bekende, iig iemand uit de wijk die je wel van gezicht kent. Dan vertrouw ik het wel.

69er

69er

30-09-2008 om 13:16

Brandwondenstichting

Ik "loop" ook voor de brandwondenstichting, omdat ik volledig achter dit doel kan staan.
Ik probeer er voor te zorgen dat ik mijn ronde zo time, dat ik niet teveel mensen van tafel haal, kinderen-naar-bed-brengende-ouders of net slapende kinderen stoor. Maar dat lukt niet altijd.
Ik heb niet eens een vergunning mee...........of, ja, ik krijg zo'n kaartje mee met alle gevens ed, maar die zou ik zelf ook nog in elkaar kunnen flansen.
Ik heb altijd dezelfde straten, duw mensen niet de bus onder de neus, maar vraag vriendelijk of ze een bijdrage hebben voor de brandwondenstichting. Dan hebben ze de mogelijkheid om ja of nee te zeggen..........
Meestal krijg je ook kaartjes mee met informatie over bijv. het belang van blusdekens o.i.d.
succes volgende week.
69-er

Jesse_1

Jesse_1

30-09-2008 om 14:00

69-er

En dan natuurlijk ieder jaar, dezelfde lolbroek die wel een pleister wil bijdragen?!
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.