Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lily Lavendel

Lily Lavendel

30-09-2008 om 21:17

Kat houdt vlooien ondanks maandelijks ontvlooien?

Ondanks maandelijks ontvlooien met zo'n pipetje tussen de schouderbladen (Frontline) blijft onze kat vlooien houden. Ik vind hier en daar af en toe een vlo en de kat krabt zich een ongeluk.
Zijn er ook andere goed werkende mogelijkheden om eeen kat te ontvlooien? Of zullen de vlooien vanzelf verdwijnen nu het kouder wordt?
Ik hoor graag jullie reacties.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Volgens onze dierenarts

zijn heel veel vlooien inmiddels zwaar bestand tegen frontline...

Bij elke dierenarts verkopen ze ook ander spul en in mijn ervaring werkt dat dus wel (hoewel ik de naam niet meer weet).

succes,
Jons

Kammen kammen kammen

met een witte vlooienkam is het handigste. Ik heb altijd een bak met water erbij waar ik het kammetje in doop als ik wat gevangen heb dan kunnen ze niet meer wegspringen. Verder zuigen, elke dag zuigen. En een vlooienbandje wil ook wel eens helpen.

Ik heb wel eens het idee dat vlooien resistent zijn voor bepaalde middeltjes en dat je dan verschillende merken moet uitproberen of nieuwe producten dus.

Verder helpt het misschien om van frontline de spray te gebruiken, heb dat een keer moeten doen toen er een ware plaag was en de kat gek werd en niet meer geholpen was met de druppels. De kat moet dan helemaal nat met dat spul gespoten worden, daarna is het gros van de vlooien dood.

Carmen

Carmen

30-09-2008 om 22:22

Tapijt

Bij ons zat het grootste probleem in het tapijt, van de vorige bewoners overgenomen, inclusief vlooieneitjes waarchijnlijk. Er viel niet tegenop te zuigen, te sprayen, te kammen en te druppelen. Pas toen we het tapijt weg hadden gedaan en een gladde vloer hadden aangeschaft waren we in no time vlo vrij.

Vlooienbandje

Wat misschien ook meespeelt: die opgezogen vlooien leven in de stofzuigerzak vrolijk verder. Als je een stukje vlooienband opzuigt, dan gaan ze dood en heb je daar geen last meer van. De meeste van die bandjes zijn toch te lang voor je kat, dat stuk dat je afknipt kun je dan opzuigen. En als je de kat geen bandje aan wilt doen, kun je er een kopen en bij elke nieuwe stofzuigerzak eerst een stukje opzuigen.

juno

juno

01-10-2008 om 01:17

Ontvlooien

Dan gebruik je geen goed spul. Ik koop het bij de dierenarts en geeft het elke maand 6 maanden lang en heb geen vlooien of andere parasieten.
Het spul heet 'Revolution'.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-10-2008 om 09:11

Spray

Mijn ervaring is dat de spray van frontline beter werkt dan de pipetjes. en het is ook heel erg belangrijk dat de omgeving goed wordt ontvlooid.

Dendy

Dierenarts

Hoi,
Onze kat krijgt twee maal in een jaar een prik van de dierenarts. Werkt perfect tegen de groei van de vlooienpopulatie.
Liefs, Timsmama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.