Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Merla

Merla

30-09-2008 om 12:59

Zonder rijbewijs in de auto van pa


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
*Sophie*

*Sophie*

30-09-2008 om 16:00

Verstandig besluit, merla ;- )

groetjes, Sophie.

Heeft wel zin

Een paar maanden geleden werden we achtervolgd door zo'n opgeschoten petje in zo'n fout golfje. Hij kon er niet tegen dat wij hem inhaalden toen hij op dat moment wat meer aandacht had voor zijn liefje dan voor het verkeer (en op dat moment te langzaam reed). Hij ging als een idioot op onze bumper rijden, sneed ons af etc. etc. Ik vond dit verre van prettig en heb ter plekke de politie gebeld en zijn nummerbord doorgegeven. Oom agent bedankte ons voor de melding en zei dat hij dadelijk wel even een bezoekje aan de vader ging brengen. Om maar direct te melden dat de politie geen tijd heeft voor dit soort meldingen, lijkt me onzin. Bovengenoemd voorbeeld valt m.i. in dezelfde categorie.

ayla

ayla

30-09-2008 om 16:05

Nou zeg

baal er een beetje van om zo afgekat te worden hoor, Miriam, ik bedoel mijn bijdrage goed en niet iedereen heeft er zoveel verstand van als jij. Laat de discussie maar verder gaan zonder mij

Nadenken

Het gaat niet over verstand ayla. Alles wat je je buren aan kunt doen, kunnen je buren jou ook aan doen. Zo simpel is het. Zelfs het voorbeeld van Marith is minder fraai dan het lijkt. Stel dat het waar is dat agenten altijd ingaan op dit soort meldingen, dan is dat een prima manier om bij herhaling de buren te pesten.
Groet,
Miriam Lavell

*Sophie*

*Sophie*

30-09-2008 om 16:13

Ayla ;- )

"ik bedoel mijn bijdrage goed....Laat de discussie maar verder gaan zonder mij "
----------------

Ayla, je bijdrage is al voldoende geweest hoor en heeft voor Merla al bijgedragen ;- ) Dat schrijft ze tenminste net.
We kunnen naar een ander gezelliger draadje, ga je ook mee?

groetjes, Sophie

Hm miriam

Wat hadden we dan moeten doen? Ons wellicht dood laten rijden met twee kleine kinderen op de achterbank? Die vent was werkelijk doorgedraaid en haalde de meest idiote manoeuvres uit. Op het moment dat ik mijn mobiele telefoon omhoog hield om hem aan te geven dat ik de politie ging bellen, scheurde hij de eerst volgende zijweg in maar het waren erg angstige momenten kan ik je vertellen.

Overigens

"Stel dat het waar is dat agenten altijd ingaan op dit soort meldingen, dan is dat een prima manier om bij herhaling de buren te pesten".

Het lijkt mij dat de politie best kan beoordelen welke melding ze serieus moeten nemen en welke niet.

Kenteken genoeg

Marith, ik zeg niet dat je niet de politie had moeten bellen en wie weet heeft het wel bellen ook werkelijk geholpen. Op dat moment leek dat in ieder geval en dat is fijn voor jou. Maar stel dat de politie inderdaad altijd ingaat op dit soort telefoontjes, dan hoeft die jongen de volgende keer alleen maar jouw kenteken te onthouden om vervelend te kunnen doen.
Overigens is dit onvergelijkbaar want Merla heeft helemaal geen last ondervonden van dit meisje met die auto. Ze weet niet eens zeker of ze inderdaad geen rijbewijs heeft. Brokken zijn er kennelijk ook nog niet gemaakt.
Groet,
Miriam Lavell

ayla

ayla

30-09-2008 om 16:19

Nog 1 bijdrage dan

Miriam, ik ben echt niet zo'n verklikker dat ik bij ieder klein ding dat ik zie dat meteen aan de politie zou melden. Echter, dit is voor mijn geen klein ding, vooral omdat dochter het meerdere keren heeft gedaan. Als het mijn eigen buren zouden zijn dan zou ik met hen gaan praten. Maar mijn volgende stap zou wel zijn om de politie te bellen, daar vind ik dit ernstig genoeg voor. Misschien doordat ik in het verleden heb gezien wat er kan gebeuren

Iemand moet wat doen

Marith:"Het lijkt mij dat de politie best kan beoordelen welke melding ze serieus moeten nemen en welke niet."
Dat lijkt mij niet. Het lijkt mij vooral niet dat Merla tevreden zal zijn als de politie haar melding niet serieus neemt en die van haar buren tegen haar wel. Merla hangt hier de eisende burger uit. "Iemand" moet nodig wat doen, maar zelf wil ze niet.
Groet,
Miriam Lavell

Stropop

ayla, Merla heeft met succes bij jou de gedachte gevestigd dat dit meisje zonder rijbewijs rijdt. Merla weet het niet zeker. Dat maakt dit een beetje een rara zin:"Echter, dit is voor mijn geen klein ding,"
Wat is geen klein ding?
Het lijkt me dat je bij twijfel eerst uitzoekt wat er aan de hand is. Zo moeilijk is dat niet.
Groet,
Miriam Lavell

Merla

Merla

30-09-2008 om 16:29

Miriam je gaat te ver!

LEZEN! en niet enkel afgaan op wat jij veronderstelt!
Ik pik niet dat jij zulke ongenuanceerde kritiek over mij uit. Enkel afgaan op wat er hierboven geschreven is doe je nog niet eens, het is nog veel erger. Je gaat er gewoon overheen en blijft maar je eigen veronderstellingen hierover uitten terwijl je hier verder niets over kunt zeggen.
Ik wil dat je hier nu mee ophoudt en zelf een draadje opent over wat je dwars zit en niet die van mij daarvoor MISbruikt.
Het is jammer dat ik hier verder geen verdere info kan geven, maar als je alles wist zou je hierover echt wel een toontje lager zingen.

Je krijgt je zin niet

Merla:"Ik wil dat je hier nu mee ophoudt en zelf een draadje opent over wat je dwars zit en niet die van mij daarvoor MISbruikt."
Dit is een forum hoor. Daar krijg je ook tegenreacties.
Wat je ook te verhapstukken hebt met je buren, het heeft geen enkele zin om dat via jouw vermoeden van rijden zonder rijbewijs te gaan verhalen.
Overigens een welgemeend advies: angst is een slechte raadgever. Vervelende buren worden van buren die niks meer durven zeggen alleen maar vervelender.
Groet,
Miriam Lavell

Merla

Merla

30-09-2008 om 16:36

En dat bedoel ik nou

Ongenuanceerde kritiek!
Je veronderstelt te veel!

Yeah, right

.....
groet,
Miriam Lavell

Telebel.

Telebel.

30-09-2008 om 16:44

Ik had allang gebeld

Als je zeker weet dat ze geen rijbewijs heeft, en toch achter het stuurkruipt.
Ik denk dat ik zelfs in staat zou zijn om stiekem een foto te maken van haar als ze weg rijd, om aan de politie te laten zien.(mocht dat nodig zijn)
Je moet er toch niet aan denken dat ze iemand aan rijdt, of erger

Een tijdje terug waren er bij ons in de buurt op een speelveldje een aantal knapen met brommers aan het crossen, waardoor mijn kinderen er niet meer durfden te spelen, ik heb ook gelijk gebeld. voor geen goud ga ik er zelf naar toe, volgende keer staan ze in mijn tuin te racen. Ik ben daar gek zeg...

Je kunt toch gewoon bellen met het argument dat je ongerust bent of ze wel een rijbewijs heeft. Desnoods zeg je dat ze wel eg gevaarlijk weg rijd.

Dus bellen....

Telebel.

Niet hetzelfde

Telebel:"Een tijdje terug waren er bij ons in de buurt op een speelveldje een aantal knapen met brommers aan het crossen, waardoor mijn kinderen er niet meer durfden te spelen"
Dat is iets anders. Daar heb je direct overlast van.
Je hebt niet direct overlast van iemand waarvan je denkt dat ie zonder rijbewijs rijdt. Je hebt hooguit overlast van die gedachte, maar dat zijn je eigen gedachten.
Groet,
Miriam Lavell

Miriam

Als je zelf wordt aangereden door zo iemand piep je wel anders. Helaas gehandicapt voor het leven......je krijgt niks van mevrouw want die rijdt niet verzekerd rond en haar pa hoeft niet meer voor haar te betalen. Dan krijgt Merla zeker nog steeds dus schuld.....Ach jammer he dat ze niet even gebeld hebben met de politie. Als je last ergens van hebt ga dan ergens anders zieken als op dit forum!!

Ik voel me prima

"je krijgt niks van mevrouw want die rijdt niet verzekerd rond en haar pa hoeft niet meer voor haar te betalen."
Wellus. Ik kan het eerst op haar verhalen en als zij niet dokt, dan kan ik naar het schadefonds (die alsnog op haar verhaalt). Overigens komt pa er ook niet onderuit, want het is zijn auto.
Overigens is een klacht dat iemand telkens weer gevaarlijk door de straat rijdt wel een legitieme overlastklacht rijp voor de politie. Maar dat heeft helemaal niks te maken met wel of geen rijbewijs hebben.
"Dan krijgt Merla zeker nog steeds dus schuld.....Ach jammer he dat ze niet even gebeld hebben met de politie."
Hoezo? Merla zat toch niet in die auto?
"Als je last ergens van hebt ga dan ergens anders zieken als op dit forum!!"
Ik voel me prima, dank je.
Groet,
Miriam Lavell

tonny

tonny

30-09-2008 om 17:34

Buurmeisje

Als ik jou was, Merla, zou ik toch gewoon het buurmeisje aanspreken als ze terugkomt van haar rijles. Informeren hoe de rijschool bevalt, of ze een beetje vorderingen maakt. En vervolgens kun je dan zeggen dat het je opvalt dat ze de auto van haar ouders meeneemt terwijl ze nog geen rijbewijs heeft. Zeggen dat je snapt dat ze denkt het prima te beheersen, dat rijden, maar dat het erg nare en dure gevolgen kan hebben als je zonder rijbewijs brokken maakt - en ach, dat kan zomaar gebeuren, het hoeft niet eens perse je eigen schuld te zijn. Maar dan komt wel uit dat ze zonder rijbewijs rijdt en dat verergert de situatie.

Niet de buren aanspreken, die er wellicht niks van weten.
Nog niet de politie bellen, of de rijschool.
Maar gewoon haar zelf. Belangstellend, niet verwijtend.

En afhankelijk van haar reactie zou je verdere stappen kunnen overwegen.

tonny

Hoi merla

goed van je dat je het in de gaten houdt vind ik. kan je niet op de een of andere manier een anoniem briefje in de bus gooien gericht aan de ouders.getypt op de pc en daarin je bezorgdheid uitspreken?

Chantalleke

Chantalleke

30-09-2008 om 19:21

Misschien

heeft ze wel een rijbewijs maar lest ze voor iets specifieks?

Een oud stagiare van mij had haar rijbewijs wel maar durfde niet over bruggen of rotondes (weet niet meer, maar 1 van de 2) daar heeft zij toen lessen voor genomen en ging alleen dat oefenen wat zij eng vond.

Enne die instructeur, is die van haar leeftijd....misschien hebben ze wel iets samen.

Roos

Roos

30-09-2008 om 20:33

Maar

Wat moet de politie dan concreet gaan doen? Posten bij hun huis tot ze weg rijdt? Ik zie het niet zo voor me eigenlijk?
Meld misdaad anoniem lijkt me toch meer bedoeld voor de ernstigere misdaden.
Desondanks zou ik ook een slecht geweten hebben als er iets gebeurt, dus ik zou er wel iets mee doen. Maar dan toch maar over mijn 'ellende' heen stappen en de buren aanspreken. Zo maak je het hun verantwoording en heb jij gedaan wat je kon in mijn ogen.
Roos

Madressilva

Madressilva

30-09-2008 om 21:13

Miriam

heeft wel een beetje gelijk hoor. Als je wilt zeuren over wat je buurmeisje verkeerd doet heb dan ook de moed haar er zélf over aan te spreken. Merla baseert zich nu op vermoedens. Daar heeft de politie niks aan. Ben blij dat ík niet in een buurt woon waar er zó op je gelet wordt.

Klaartje

Klaartje

30-09-2008 om 21:23

Ik zou buurmeisje aanspreken

Ik begrijp dat je met deze mensen geen contact meer wilt, maar zou toch even aan haar vragen of ze haar rijbewijs al heeft en als dat niet zo is, zeggen dat ze beter de auto van pa niet meer kan nemen. Ik vind politie e.d. inschakelen nu nog te ver gaan. Als ze zonder rijbewijs zou blijven rijden is het iets anders.
Ik zou het niet zo laten zonder iets te zeggen, wat als er inderdaaad iets gebeurt.Miriam heeft het wel gemakkelijk over een schadefonds als er geen verzekering betaald, maar een deuk in een auto is natuurlijk helemaal anders dan een mensenleven. Ik ben dit scherpe ook niet gewend van Miriam als ze reageert.
Klaartje

Tirza G.

Tirza G.

30-09-2008 om 23:09

Misschien

kun je je eigen auto voor hun oprit zetten zodat ze er niet meer uit kan?

Tirza

tonny

tonny

30-09-2008 om 23:22

Zo hee, da's nog eens een praktische oplossing!

Tirza weet raad

tonny

Ardnax

Ardnax

01-10-2008 om 00:00

Handhavend optreden

Politie bellen heeft eigenlijk geen enkele nut.
De politie kan pas handhavend optreden bij het begaan van een overtreding en niet achteraf. Ook is de overtreding nou niet zo ernstig dat de politie gaat posten.
Want denk je nou echt dat de politie haar bestraffend gaat toespreken of gaat bekeuren omdat er een anonieme melding is binnen gekomen vwb haar rijden zonder geldig rijbewijs ? Of 3 uur lang verdekt opgesteld onder de lindeboom gaat staan om een heterdaadje te hebben ?
De politie heeft wel wat beters te doen dan het recalcitrante buurmeisje in de gaten te houden, bv boeven vangen ofzo.
Verder weet je inderdaad niet zeker of ze geen rijbewijs heeft. Of ze gevaarlijk is op de weg weet je ook niet, wie weet rijd ze wel veel beter en verantwoorder dan jijzelf. En wie weet heeft papa wel gezegd dat ze zijn auto mag gebruiken.
Er is slechts 1 oplossing, het meisje aanspreken op haar onverantwoorde gedrag op een nette manier. Eventueel via een omweg, zoals iemand al noemde: "Hee gefeliciteerd met je rijbewijs, ik zag dat je er alleen op uit ging. Wat een vrijheid hé ?"
Grtz.
Ardnax

Bastet

Bastet

01-10-2008 om 07:36

Eens met ardnax

Dit is het enige wat je kunt doen.De buurt inschakelen,de politie inschakelen,het heeft allemaal geen zin.De andere dingen die je verteld zijn speculaties en veronderstellingen,die er eigenlijk niet toe doen.Veronderstellen en speculeren,zeker over dingen die hier niks mee te maken hebben,heeft natuurlijk geen enkele zin.Succes!
Groetjes,Bastet

Vervelende burgers

tirza:"kun je je eigen auto voor hun oprit zetten zodat ze er niet meer uit kan?"
Waarna de buren de politie bellen en jij (heterdaadje)
direct een bekeuring krijgt.
Wat verheugend eigenlijk dat er mensen zijn die van mij geen felle reacties gewend zijn. Ik stond er om bekend, lang geleden. Maar met het ouder worden, word je wat milder
Dit geval prikt me precies in mijn maatschappijpijn. Binnen de kortste keren escaleert iemands vermoeden over iets tot zware criminaliteit (meld misdaad anoniem) en de roep om politieoptreden bij iets waar de politie werkelijk niks kan ondernemen. Een heterdaadje wordt het niet zomaar. Dat kost veel politietijd (posten, paraat zijn) die node gemist wordt op andere terreinen.
Ondertussen is er door dit soort geklaag wel wat veranderd bij de politie en dat is dat ze inderdaad meteen paraat zijn bij iets dat wel een heterdaadje oplevert. Zo laat de politie zich tegenwoordig ook sturen door de buren of de buurt, om de buren of buurtjongeren te betrappen. De politie wordt zelfs beloond in geld voor het aantal bekeuringen dat ze uitdeelt, dus hoe meer, hoe liever.
Wie nu 'zie je wel, het kan wel' verzucht, die vergeet in alle arrogantie dat je zelf ook een buur bent met eigen buurtkinderen die veel makkelijker dan ooit speelbal zijn van rancune of zuur gezeik van types die niet de moeite nemen om even een praatje pot aan te gaan. En laten we wel wezen: we doen allemaal wel eens wat verkeerd en zeker onze kinderen die om hun slappe lach (overlast) op politie kunnen rekenen (identiteitscontrole).
Nog erger eigenlijk: Ook de politie spreekt liever niet de vervelende mensen aan dus werpt zich net zo makkelijk op de zich braaf wanende burgers die in de buurt niks doend zitten te wachten op optreden tegen die 'nare mensen met drie auto's op de oprit'.
Iedem dito met rij-instructeurs en wie er verder ook maar informatie zou kunnen verschaffen over deze mensen. De kans dat ze dat jou geven is klein, de kans dat ze vanalles over jou tegen vervelende mensen zeggen is veel groter. De kans dat vervelende mensen er alle tijd in steken en veel slimmer zijn met het jou lastig vallen, is nog ontzettend veel groter.
Het effect van dit soort denken over de buren is precies omgekeerd aan wat de wensdroom is van 'nette burgers'. Ze krijgen zelf het lid op de neus.
We hebben inmiddels met een overheid te maken die van burgers denkt dat ze per definitie de kluit belazeren en dat wie het tegenovergestelde beweert (De Nationale Ombudsman) 'terug in zijn hok' moet.
Zie http://www.volkskrant.nl/binnenland/article525205.ece/Tweede_Kamer_ergert_zich_aan_kritiek_Ombudsman_op_overheid
Dat gaat over ons allemaal en begint bij het vermoeden dat we iets fout doen, wat binnen de kortste keren escaleert naar een behandeling alsof we zware criminelen zijn, ook als we niet eens drie auto's op de oprit hebben staan.
Ik hou niet van dat soort denkprocessen.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.