Home » Forum » Zonder rijbewijs in de auto van pa

Zonder rijbewijs in de auto van pa

81 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merla
Opgeblazen

Ik kan het niet laten toch nog even te reageren.
Miriam je blaast het verschrikkelijk op. Haalt er van alles bij wat er totaal niet toe doet.
Het ging mij er alleen om: wat doe je in zo'n geval.
Daarna kwam de slechte verstandhouding er even bij kijken. OK heeft er iets mee te maken want dat zorgt er voor dat we er niet zonder meer zomaar op af stappen.
Punt blijft dat deze dame niet aanspreekbaar is. In geen geval. Dat we daarom niet op haar afstappen heeft neits met angst oid te maken zoals je suggereerde.
Maar goed, ik ga er verder niet meer op in.
Wat ik alleen nog even kwijt wil is dat het hier om een klein provinciestadje gaat waar amper wat gebeurt. Dus áls ik de politie al zou inschakelen, dan zouden ze blij zijn dat ze eindelijk eens wat te doen hebben. 't Gaat er hier echt heel anders aan toe dan in de randstad oid. MAar goed, dat doet verder niet ter zake.
Verder zouden we haar idd ook kunnen aangeven ivm roekelo rijdgedrag. Ze rijdt nl. meestal met een noodgang achteruit de oprit af (waar o.a. mijn zoontje regelmatig langsfietst als hij buitenspeelt. Gelukkig is het nog altijd goed gegaan) zet hem in de vooruit en scheurt de straat uit. IS ze in de lesauto ingestapt dan gaat alles keurig in woonerftempo uiteraard.
En als laatste zou ik nooit en te nimmer de rijinstructeur om informatie hebben gevraagd maar haar enkel erop attenderen dat deze dame regelmatig in de auto van haar afwezige vader stapt en er mee wegrijdt. Mogelijk zou zij tijdens het lessen hierop in kunnen spelen.

Marith
Merla

"Haalt er van alles bij wat er totaal niet toe doet".

Wat doet het er dan eigenlijk toe dat je vermeld dat er 3 auto's op de oprit staan? Had je het ook vermeld als er slechts eentje had gestaan? Moet het bijdragen aan het "slechte' beeld dat wij van deze mensen moeten krijgen?Poeh, poeh drie auto's, toe maar en dat met de huidige milieu-problematiek, dan moet je wel een aso zijn ;-)

Verder, snap ik je relaas echt wel. Ik heb er nog eens over nagedacht en vind dat Miriam (hoewel ze zich wat ongenuanceerd uitdrukt hier en daar) wel een punt heeft eigenlijk. Een meid van 18 kun jij als volwassen vrouw lijkt me wel aanspreken, hoe vreselijk ze misschien ook moge zijn.

Merla
Idd

Ja idd, die drie auto's had ik misschien beter niet kunnen vermelden. Ik heb totaal niet de intentie gehad om jullie te laten denken dat het hier om 'slechte' mensen zou gaan. Dan had ik met betere argumenten moeten komen want het hebben van 3 auto's kan dan weliswaar wat overdreven zijn, maar zegt nog niets over het al of niet 'slecht' zijn van mensen. Waaraan het misschien wel zou kunnen bijdragen was het feit dat het hier om een in materieel opzicht nogal ernstig verwend meisje ging. (daar gaat nu vast ook weer over gevallen worden maar daar laat ik het bij. Ik weet dat dat zo is. punt)
Maar goed, eerlijk is eerlijk, ik had beter met minder details kunnen komen. Daar heb ik van te voren niet goed over nagedacht. Ben zo gaan schrijven en hup verzenden. De kans dat er dan op bepaalde details meer accenten komen te liggen ligt dan erg voor dehand uiteraard.
Weer wat geleerd en een ervaring rijker ;)

M Lavell
Miniscuul probleem

Merla, we hebben allemaal buren. De omgang met elkaar is zodoende vanzelf maatgevend voor de maatschappij en die is groot.
Ondertussen is het werkelijke probleem inderdaan meestal niet groter dan dat de zure buur zelf al besloten heeft dat de foute buur 'schuldig' is aan wat er voor haar verzonnen is. "Ze is niet aanspreekbaar" betekent niet meer dan dat je geen gelijk zult krijgen. Je bent niet bereid om haar op haar woord te geloven of haar 'bemoei je met je eigen zaken' voor lief te nemen.
Je wilt bewezen zien dat jij gelijk hebt en zij ervoor gestraft wordt.
Het kernprobleem zit in je hoofd. Je hebt overlast van jouw eigen gedachten over haar. Laat los, en het miniscule probleem is opgelost.
Groet,
Miriam Lavell

Merla
Wat ik wil

Wat ik wil Miriam, is enkel dat ze geen gevaar voor andere mensen is.
En verder kan het me allemaal geen ene moer schelen of ze wel of niet gestraft wordt of wat dan ook. Daar word ik echt niet meer of minder van.
WEet je wat, zoek het lekker uit. jij je zin! Ik heb een probleem in mijn hoofd. OK. Jij blij!

M Lavell
Zelf bedacht

Merla:"Wat ik wil Miriam, is enkel dat ze geen gevaar voor andere mensen is."
Je hebt zelf bedacht dat ze dat wel is. Je kunt dat checken door met haar te praten, of oplossen door niet meer zo over haar te denken.
Overigens: Praten heeft zin, ook als je ontkenning of een grote bek terug krijgt. Het doorbreekt het gevoel van onaantastbaarheid.
Groet,
Miriam Lavell

Chocomel
Spreek dat meisje aan zoals ardnax zegt

Dan heb jij misschien wel rust, of heb jij het gevoel iets gedaan te hebben.
Erover door gaan kan, maar dan worden muggen olifanten.
Je kan daarna altijd nog de politie bellen voor raad (misschien wel emailen?), is ook niets mis mee, raad vragen is nog altijd geen aangifte of klacht.

*Sophie*
Zomaar
Polly Shearman
Ook eens de politie gebeld

Toen de buurman, voor de zoveelste keer met teveel drank op ( in de tuin gedronken, onder veel rumoer) achter het stuur kroop. Ik hield mijn hart vast voor iedereen die hij tegen zou komen. De politie heeft hem staande gehouden.
Hij kwam later nog wel beklag doen bij ons, maar dat vond ik niet zo erg. Ik was toen niet bang, heb nu kinderen dus dan zou ik het misschien anders hebben gedaan.

Delta
Ik zou ook de politie bellen

laten zij dan maar uitzoeken of zij wel of geen rijbewijs heeft ... ik vind het namlijk wel een strafbaar feit, je stapt willens en wetens in een auto zonder rijbewij, met alle gevolgen vandien, stel dat ze een ongeluk veroorzaakt, en het is jouw kind datdaar de dupe van is....

M Lavell
Wanneer tevreden?

Delta:"laten zij dan maar uitzoeken of zij wel of geen rijbewijs heeft ..."
En wanneer ben je tevreden? Als de politie jou terugbelt met uitsluitsel? Hoe zouden ze dat uit moeten zoeken trouwens?
Delta:"je stapt willens en wetens in een auto zonder rijbewij"
Wie is 'je' in dit verband? Iedereen waarvan jij denkt dat ie zonder rijbewijs rijdt totdat de politie aan jou het tegendeel heeft bewezen? Dat lijkt me een nerveus bestaan opleveren.
Overigens: De meeste verkeersdoden worden veroorzaakt door mensen met een rijbewijs.
Groet,
Miriam Lavell

Dddd
Ja natuurlijk miriam

Dat is een statistisch gegeven; de meeste verkeersdoden worden inderdaad veroorzaakt door mensen met een rijbewijs. Om de doodeenvoudige reden dat er heel weinig mensen zonder rijbewijs rondrijden en heeeeeel veel met een rijbewijs.......

Delta
Ook dat...dddd

en gelukkig zijn de meeste mensen wel zo verstandig het niet te doen.

Delta
Wanneer tevreden

op het momend dat ik gebeld heb. ik hoef echt niet van de politie iets terug tehoren. Uitzoeken is simpel, als zij instapt, bel je de politie en meld je dat. Aan hen om er wel of niet iets mee te doen.

je, is deze dame dan, het buurmeidje van Merla. Nee, ik weet niet zeker of alle mensen in auto's een rijbewijs hebben, er worden nog wel bvaker mensen aangehouden die jarenlang zonder hebben gereden. Maar als ik zeker weet dat mijn buurmeidje het nog niet heeft.....

M Lavell
Speculatie om niks

Ik:"wanneer ben je tevreden"
Delta:"op het momend dat ik gebeld heb. ik hoef echt niet van de politie iets terug tehoren."
Wat als ze de volgende dat weer in de auto stapt, neem je dan aan dat ze wel een rijbewijs heeft, of dat de politie te laks is?
Delta:"Uitzoeken is simpel, als zij instapt, bel je de politie en meld je dat. Aan hen om er wel of niet iets mee te doen."
Daar vergis je je. Uitzoeken is helemaal niet simpel. Ze zullen haar op heterdaad moeten betrappen. Dat vereist mankracht die a la minute op basis van jouw telefoontje beschikbaar moet komen. Die is er niet. Maar bovendien weet je niet waar ze heen gaat. Nog erger: wie weet heeft ze wel haar rijbewijs, dan was al die inspanning voor niks.
De politie doet er dus niks mee terwijl jij verwacht dat ze dat zomaar even zullen regelen als ze zin hebben. Stel nu dat meisje inderdaad geen rijbewijs heeft en een ongeluk veroorzaakt. Dan word je boos 'ik heb ze nog gebeld!'. Die boosheid vloeit voort uit je eigen verwachting over wat 'ze' allemaal op afroep voor je kunnen regelen.
Ik blijf er bij dat je dat meisje aan moet spreken. Misschien schrikt ze, wil ze niet dat haar ouders het te weten komen en doet ze het niet meer. Misschien heeft ze haar rijbewijs wel, dan is de kous daarmee af. Misschien is ze wel zo brutaal om toe te geven dat ze haar rijbewijs niet heeft met de toevoeging dat je daar niks mee te maken hebt.
Dán heb je een concreet verhaal naar de politie. Tot die tijd is het allemaal speculatie om niks die ook tot niks leidt.
Groet,
Miriam Lavell

Tirza G.
Miriam

Wat heerlijk. Er is een nieuwe categorie mensen. Vervelende Mensen, VM-ers. Die kunnen dan mooi naast de BN-ers.

Tirza

Genista
Tirza

Of in de Enge Buurten voor Enge Buren...

M Lavell
Vb-ers aller landen, verenigt u

Ik ben een vb-er.
Groet,
Miriam Lavell (vervelende burger, wie gaat er mee naar Den Haag de 11e?)

dirksmama
Oorspronkelijke vraag

Om even op je oorspronkelijke vraag terug te komen:

OF je doet niets, want je hebt er geen last van (ze rijdt niet tegen je auto aan, je plantjes staan nog in je voortuin en je hele familie leeft nog) OF je spreekt haar aan.

Verder doe je niets. Politie voor zoiets bellen is onzin. Confereren met buren is gewoon roddelen.

Hoe zou je reageren als het de dochter van je beste vriendin was (en die vriendin vond het goed)?

Yvon Meijer
Kern

Wat de omstandigheden zijn, hoe de auto er uit ziet bijvoorbeeld, maakt toch niet zo veel uit lijkt mij. Jij denkt dat iemand een stafbaar feit pleegt, je weet het niet zeker. Dan kan je toch gewoon de politie bellen en zeggen dat je vermoedt dat dat aan de hand is en dat je niet weet wat je er mee aan moet? De politie is er toch ook om je in dat geval te adviseren? Ze zullen toch niet meteen met gillende sirenes het meisje arresteren? Groetjes.

Pagina's

Onderwerp gesloten