Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maria

Maria

01-10-2008 om 11:42

Nederlandstalige videos

Hallo,
Vorige week hebben we de kinderkamers uitgemest en daarbij een stuk of 20 oude Nederlandstalige kindervideo´s "gevonden". De kinderen zijn te oud en willen ze niet meer hebben. Voordat ik ze weggooi, zou ik eigenlijk willen weten of ik er iemand een plezier mee zou kunnen doen. Probleem daarbij is echter dat we in het buitenland wonen. Opsturen is daardoor erg duur en ophalen lijkt me ook niet ideaal. Kijken mensen überhaupt nog wel video´s of is het alleen DVD wat de klok slaat? Hier in de buurt wonen weinig of geen Nederlanders en degenen die hier wonen zijn het type expat, die niet zitten te springen om oude kindervideo´s.

Dus.... zal ik ze maar weggooien of.... ?

Maria

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mamba

Mamba

01-10-2008 om 11:51

huppetee weg ermee!

Wij hebben nog wel een videorecorder

Een oud ding, maar hij doet het. Hij wordt ook niet gebruikt, want we hebben geen videobanden. We zouden er dus best gelukkig van worden. Wat kost opsturen? En over wat voor titels hebben we het dan? Tiktak-achtigen zijn ze hier namelijk ook wel ontgroeid

Wel

wij hebben ook nog een videorecorder en dat ding staat regelmatig aan, we hebben zo'n 30 mooie speelfilms en nog zo'n 10 kindervideo's. Daarnaast staat de dvd speler en we kopen nu geen videobanden meer dus onze dvdcollectie wordt steeds groter.

Video's die kraken en slechter beeld geven gaan weg.

Merla

Merla

01-10-2008 om 12:08

Genista

Ik heb hier ook nog staaaaapels video's. Als je belangstelling hebt wil ik er wel eens een lijstje van maken. Er zitten Disney tussen maar ook veel andere. Ik heb laatst ook al overwogen ze weg te gooien. Maar dat kan ik dus niet. Dus als ik er iemand blij mee kan maken, graag! Ik woon niet in het buitenland dus kan een hele doos naar je toesturen voor 6,20 euro als je dat wilt. Sorry Maria, ik hoop niet dat ik jou hiermee voor de voeten loop...

Guinevere

Guinevere

01-10-2008 om 12:22

Ze kosten hier......

...20 cent per stuk bij de kringloop. Ook Disney-video's. Dus ik denk niet dat ze het waard zijn om op te sturen....

Merla

Lief aanbod! Jij komt toch ook op de meeting? Als je ze dan meeneemt, zijn er niet eens verzendkosten voor nodig!

Merla

Merla

01-10-2008 om 12:26

Nee idd

Zit ik ook niet zelf te bedenken
Als ik kom (want dat is nog niet zeker) neem ik ze voor je mee. Allemaal? of wil je eerst nog kiezen

Merla

Merla

01-10-2008 om 12:27

Niet=net

ging wat te snel

Ned. vereniging

Wij hebben een zelfde situatie gehad. Wij hebben toen de video´s aan de Nederlandse Vereniging gegeven. Die wisten er wel raad mee zeiden ze, een deel is geloof ik naar de NL school gegaan, een deel naar ouders met kinderen. Misschien een idee?

Merla (sorry maria)

We hebben er op dit moment exact nul, dus kans op dubbele hebben we niet Je zou de Genistakinders er erg blij mee maken (ook al omdat video alleen op het bed van papa en mama te zien is... )

Merla

Merla

01-10-2008 om 16:00

Hoe groot is je auto genista

Weet je het heel zeker dat je ze allemaal wilt? Je komt toch niet met de trein he?
Ik duik binnenkort eens de zolder op. Geen idee hoeveel het er zijn maar dat het er veel zijn weet ik wel zeker.

Tjoewie merla

Dat klinkt wel héél grootstapelig Ik heb weliswaar een grote auto, maar verhuisdozen vol is ook weer wat overdreven Als je weet hoeveel je hebt, hoor ik het graag. En misschien kun je ook nog anderen blij maken.

Merla

Merla

01-10-2008 om 16:15

Haha

Overdrijven is een vak
Maar ok, ik zal eens gaan inventariseren binnenkort.

Bastet

Bastet

01-10-2008 om 18:23

Genista

Als ik in de boedelbak moet op de terugweg,zeg het dan,dan doe ik een dikke jas aan..)
Bastet

Welk buitenland?

Heb je contact met de Hollandse club, is er een NTC school in de buurt (kun je vinden via de site van de Stichting NO. Niet alle Nederlanders in het buitenland zijn rijk, op veel plaatsen met dure expats heb je in de buurt ook arme zendelingen en ontwikkelingswerkers.

Maria

Maria

02-10-2008 om 11:01

Haha dirksmama....

... nee, geen zendelingen of ontwikkelingswerkers hier in Spanje .
Alles wat met Nederland te maken heeft (school, vereniging e.d.) zit hier goed in de slappe was. Bovendien zit ik er niet direct in de buurt (en heb er verder ook geen contact mee trouwens). Mocht het gaan om een goed doel, dan zou ik de boel nog wel zelf willen brengen, maar dat is dus niet het geval. Ik vrees dus dat de video´s in de vuilnisbak zullen verdwijen.
Toch ben ik blij dat ik dit draadje heb gestart want zo komt Merla van haar rotzooi af en kan Genista haar kindjes weer plezier doen

Groeten, Maria

Echt wel!

Er werken meerdere Nederlandse evangelistengezinnen in Spanje!

Maria

Maria

02-10-2008 om 13:12

Goh...

Dat had ik nou nooit gedacht. Dank voor de info, Dirksmama, maarre ......als je het niet erg vindt: dit was toch niet helemaal wat ik eventueel in gedachten had. Bovendien heb ik vooralsnog niets gezien wat hier in de buurt ligt.

Groeten, Maria

Geen inkomen

De meeste mensen die via dit soort organisaties werken hebben geen inkomen, en leven met hun gezin van wat ze van vrienden, familie en kerk (sponsors) krijgen.

Kan best zijn dat ze een luxe-artikel als TV en videospeler niet eens hebben.

Maar die wereld staat zo ver van het expatgebeuren af dat men vaak niet eens van elkaars bestaan afweet...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.