Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

MLN

MLN

02-10-2008 om 14:47

Samsung digimax 4.0 megapixels - wazige foto's

Ergens is er iets mis gegaan met mijn fototoestelletje. Nu ben ik een digibeet en heb de ballen verstand van fotograferen en rare tekentjes en instellen van toestel enz. Maar hij heeft het altijd redelijk goed gedaan op hier en daar een wazige foto na. Op de een of andere manier zijn echter de instellingen veranderd en ik kan nergens meer de gebruiksaanwijzing vinden. Met als gevolg dat alle foto's die ik maak, zowel binnen als buiten, zowel overdag als 's avonds, superwazig zijn. En ik kan wel op menu blijven drukken maar ja, ik heb geen flauwe notie wat ik moet aanpassen. En snap al helemaal niet wat al die pictogrammen betekenen die in beeld staan. Het stomme is ook dat de foto's er op de display van de camera wel goed uitzien, maar zet ik ze op de computer dan zijn ze dus wazig. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt en groetjes, ML

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
katja

katja

02-10-2008 om 17:24

Google je gebruiks..

..aanwijzing! Die is vast te vinden. Het lijkt me idd aan de instellingen te liggen, of misschien fotografeer je alles op macro.
Het is wel handig om er een beetje in thuis te raken hoor...

grtjs
Katja

Aatje77

Aatje77

03-10-2008 om 08:02

Misschien raar...

...maar kijk eens of je lens niet toevallig vies is?

Hadden wij ook, ineens wazige (niet scherpe) foto's en niets gedaan met de instellingen. Toen bleek dus dat er kinderhandjes aan hadden gezeten waardoor er vingerafdrukken op de lens zaten. Na het wegpoetsen werden er geen wazige foto's meer geknipt.

Puck2

Puck2

03-10-2008 om 10:56

Autofocus?

Heb je misschien per ongeluk de stand van automatische autofocus uitgezet?

MLN

MLN

03-10-2008 om 13:24

Uuuuuhh...

...wat is dat dan? Hoe ziet zoiets eruit?

Puck2

Puck2

03-10-2008 om 15:32

Mln

Autofocus is dat wat je merkt als je ergens op richt en de afdrukknop half indrukt (in het algemeen) Het beeld komt dan iets dichterbij of juist verderweg van wazig naar scherp naar wazig en dan weer terug naar scherp en pas dan drukt hij af. Vaak zit dat bij instellingen, maar ik ken jouw camera niet dus kan je niet concreet helpen. Maar als je ergens een gebruiksaanwijzing weet te scoren dan kan je daarin gericht gaan zoeken op autofocus. Heb je trouwnens al op de site van samsung.nl gekeken. Die hebben een downloadcentre met heel veel handleidingen, ik zag er ook een heleboel digimax-modellen in staan. Misschien zit die van jou erbij?

MLN

MLN

07-10-2008 om 16:32

Thnx allemaal

Fladder, bedankt voor je mail! De 400 lijkt idd op de 402 alleen zitten mijn knopjes iets anders dan de jouwe...hahaha. Wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken (nogmaals, ik ben heel erg blont in dit soort dingen) is dat ik de lens op macro (?) had staan en dat dat dus een reden kon zijn voor wazige foto's . Foto's die ik nu heb gemaakt zien er allemaal oke uit. Weer wat geleerd dus! Nogmaals bedankt allemaal!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.